Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz
TRitON
üzenetére
Nagyszerű, és? Közel 2x frekihez (5 vs. 8 GHz) nem kellhet mégjobb vezetékezés, illesztés, stb? Csak ha már eleve nagyon jóra csinálták meg! De ebben nem lehetünk biztosak minden PCIe2.0-ához tervezett lap esetén.
"Már ha tükröződés alatt a reflexióra gondoltál."
Hogy kitatáltad, nehéz volt?

-
Abu85
HÁZIGAZDA
A PCIE3.0 beépíthető persze. Valószínűleg lesz is.
Igazából a konzolchipek nagyon speckók lettek. A Kaveri esetében ennyire irreális CPU-GPU tempóarányt nem lehet megengedni. A Kaveri biztos gyorsabb lesz CPU-ban, de lassabb IGP-ben, és nem csak a memsávszél miatt. De igazából ez reális. Az MS és a Sony IGP szörnyeket kért.
-
dezz
nagyúr
válasz
TRitON
üzenetére
Oké, de mégis csak 2x órajele van a 2.0 amúgy sem alacsony órajeléhez képest... Ilyenkor sokminden kritikussá válik, pl. hajszálra egyforma hosszúnak kell lennie a vezetékeknek (méginkább, mint 2.0-ánál), a lehető legalacsonyabbra kell szoríteni a jeltükröződéseket, stb.
-
lee56
őstag
válasz
xatos3
üzenetére
Aha, mert ez csak így működik...? Hogy eddig nem jutott eszébe a sok ezer mérnöknek meg kutatónak, csak neked?!

Amúgy azért lehet benne valami majd később ha tényleg elterjedtebbek lesznek az APU-k, ugye a mostani sokrétegnyi API főleg azért kell mert baromi sokféle (akár többszáz, gondoljunk csak a videókártyákra, még így is rengeteg van, hogy már az alsóbb szériák kihalóban vannak) hardver van amit valahogy szinkronizálni kell. Namost ha csak 3-4 féle APU lesz, amire fejleszteni lehet, az már igencsak közel áll a konzolok monotonitásához.

-
xatos3
senior tag
gondoljatok bele micsoda fegyver lenne ha a steam kiadna egy oprendszert ami fut APUn, és ezzel a pécéd konzollá változna, megkerülve az API-t !!

-
fatallerror
addikt
roy taylor a newegg tv-ben ha még vki nem látta
itt azt mondja h még több generáció jön fm2-be#12083) Simid : ami kikerült info az alapján nagyon is számít h teljesítenek a konzolok, az alapösszegen felül is kapnak pénzt. de egyébként az igaz h amd -amd tehát az mindenféleképpen nekik jó amíg saját magukkal versenyeznek
de nyilván jobban örülnek a konzoloknak mert az 100+ millió eladást fog generálni rövid idő alatt.
egyébként nem lepődnék meg ha 5-6 év múlva olyan erőforrásaik lennének h felnőnek a nagyokhoz. és sokunk reméli is a verseny miatt -
dezz
nagyúr
És mi a helyzet a PCIe3.0-ával? Azt gondolnám, hogy az FM2+ újdonsága legfőképpen ez. Tehát, hogy támogatja a platform, ha a beletett APU is támogatja. FM2 lapba téve pedig PCI2.0 módban működik.
(#12066) TESCO-Zsömle: A játékmotorok többsége ma még a régi sémát követi: a proci kiszámolja a jelenet rá eső részét, aztán áttolja az eredményül kapott adatokat a GPU-nak, ami kirendereli, shaderezi, stb. Az APU alapú konzolokkal ez meg fog változni, mert számos előnye van, ha nagyobb lehet a kooperáció a kettő között, komolyabb lehet a fizika is, stb., de azért nem egyik napról a másikra.
(#12079) Abu85: Funkcionalitásban és nyers teljesítményben valahol ott lesz a Kaveri, mint a konzolchipek (bár a Microsoft és a Sony is kértek pár kisebb, de annál hasznosabb bővítményt), azonban sávszélességben nem...
-
leviske
veterán
Nem állítottam az ellenkezőjét.
Bár nekem valami olyasmi rémlik, hogy 4 modul lett volna a max desktopon és az 5modulos verziót a szerverpiac kapta volna. És jó hogy eszembe juttattad, akkor a PCIE vezérlő volt az egyik alap dolog, ami miatt FMx-be jött volna AMx helyett. 
-
Fiery
veterán
válasz
leviske
üzenetére
"Eredetileg már a Piledriver se jött volna AM3-ra"
Persze, mert a HEDT piacra a Komodo jott volna -- 4-5 modullal / 8-10 maggal, 3 csatornas memoria vezerlovel, 12 portos integralt PCIe vezerlovel, uj foglalattal --, amit vegul toroltek, es bedobtak helyette a Visherat. Ami egy kevesbe erdekes, lassabb, butabb cucc, de legalabb bedughato az AM3+ foglalatba. Akinek volt/van mar AM3+ alaplapja, annak nyilvan jobb biznisz a Vishera, de osszessegeben jobban jartunk volna a Komodoval.
-
leviske
veterán
Most nem azért a két fillérért, de egy ilyen jövőkép megvalósulása esetén is ott lesz a sok ARM alapú gép az AMD nyakában, plusz gondolom idővel az Intel is érkezik, ha már az ARM a nagy ellenfél.
Ennek fényében az API nem fog a továbbiakban is lassítani a játékok futásán a konzolokhoz viszonyítva? Vagy a HSA ennyire szűk feltételeket szabna meg, hogy már nem lesz érzékelhető? Csak mert utóbbi esetén akár az is kijelenthető volna, hogy a Microsoft és a Sony aláírta a saját konzoljának halálosít életét azzal, hogy X86-ra váltott, mert egy pénznyelő versenybe borulhatnak bele az exkluzív címek vásárolgatásával, stb. (Mondjuk ez esetben érthető volna, hogy a Xbox One bemutató miért volt olyan felemás.)
-
Simid
senior tag
válasz
fatallerror
üzenetére
"nem hiszem h nagyon sürgetni fogja ezt az amd mert mivel benne vannak a konzolbuliban"
Ez szerintem marhaság!
A konzol buliban úgy vannak benne, hogy ők szállítják a hardvert és ennyi. Nekik nem lesz abból részesedésük, ha jobban vagy rosszabbul megy az üzlet. Nyilván ha több konzolt adnak el az nekik is jó, de ez csak hosszútávon érdekes. 3-4 évig úgy sem lesz szerintem lepipálva a konzol PCs fronton (nem technológiailag értve!), tehát addig nem kell attól tartaniuk, hogy a saját farkukba harapnak. Utána is elképzelhetetlennek tartom, hogy PCs fejlesztések miatt pártolnának el a konzoloktól tömegek. De ha mégis megtörténne valószínűleg az AMD lenne a legboldogabb, hogy ez a saját fejlesztéseik miatt történik.
Az AMD egy relatív kis cégként az Intel és az ARM szorításában nem teheti meg, hogy ő diktálja az ütemet. Az egyetlen lehetőségük, hogy előre menekülnek és fejlesztenek abba az irányba amibe a többiek is haladnak. -
TESCO-Zsömle
titán
Én arra gondoltam, hogy ha egy a mai konzolokhoz hasonló rendszer jön el az asztali vonalra. Új API, heterogén programozás, stb és már egy APU önmagában képes lesz a konzolok szintjét hozni, akkor kihasználható lesz-e egy esetleges dedikált GPU, ha a dolgok zömét már az APU számolja heterogén módon, és ha igen, akkor milyen feladatokat lehet kiadni neki. Én laikusként a post-process effekteket előlegeztem meg.
-
fatallerror
addikt
ezt mondom én is h sok a pénz a konzolokból ezért ahogy írod te is beütemeznek mindent : D
és ezzel ők csak a hardveres problémát oldják meg, többi a ms-en v aki éppen api-t fog adni. tehát az amdnek csak eddig lesz rá hatása.
az az igazság h itt már olyan vizuális minőséget fognak elérni a játékok h egyre kevesebb érv lesz a pc (apu) mellett. na és itt legyen majd ügyes a marketinggépezet az amd-nél h úgy érveljenek a pc mellett h ami a konzolban van az is az övéké
#12079) Abu85 : az ignite engine nekem hihetőnek tűnt h tényleg olyan mert cg-nek túl gyenge míg a korábbihoz képest meg annyival jobb ami elvárható 1 8x erősebb konzolon, forza 5 is valódi volt azt mondják. úgyis hamar pofáraesés lenne ha nem így néznek ki ezek a motorok
2005ben emlékszem h így néztek ki az ea sports játékok csak nem bírta a konzol és butítani kellett a fifa-t konzolokon is#12075) miklosss2012 : hát akkor meg nincs itt gond, vedd amelyikkel megkapod a kívánt sebességet

-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
xatos3
üzenetére
Crysis 4 esetén semmire, mert nem lesz egyhamar ilyen játék. A Crytek inkább új vonalat kezdene, mert a Crysis 2 és 3 nem sikeres. Ettől a neve lehet Crysis, de nem hiszem, hogy marad a mostani receptnél, hanem inkább valami más alkotás lesz, ami Crysis világban játszódik, de más stílusban.
Ha a konzolokról lehoznak egy portot úgy, hogy azt nem butítják le, akkor ahhoz mindenképp olyan hardver kell, ami a konzolok felépítésének megfelelő. Ezért nem kapod meg PC-n és az aktuális konzolokon azt a Fifát idén, amit mondjuk PS4-en és Xbox One-on megkapsz. Egyszerűen a Kaveri lesz az első hardver, ami képes az új motort futtatni. A játék megjelenésének pillanatában pedig ez a lapka még nem lesz a piacon. Jövőre már el lehet gondolkodni a PC-re is az új motoron, és az EA Sports rábeszélhető, hogy készítsen olyan portot a Fifa 15-ből, ami jobb lesz a konzolokhoz igazodó PC-s hardvereken. Ettől persze a legacy gépekre gondolva nyilván a butított verzió is ott lesz a korongon. -
xatos3
senior tag
és mire megyek majd egy 4 magos procival fm2 vagy fm3 foglalatban, meg annak az igp-jével például egy crysis 4 esetén? mostantól az amd csak alsó középkateg lesz proci téren? vagy szerver platformos amd-t kell majd venni ha i7el akarok versenyezni? lehet venni socket g34et és utódait?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
A grafika még mindig igen jól elszeparálható a jelenetre vonatokozó számításoktól. Szóval oda lehet használni dedikált GPU-t.
(#12068) miklosss2012: Attól függ mi a munkád. Egy csomó dolog gyorsítható majd a Kaveri IGP-jével.
(#12071) lee56: Nyilván idő kell ennek. Nem véletlen, hogy az EA Sports PC-re nem hozza le idén az új motort. Egyszerűen a megjelenéskor még nem lesz hozzá hardver. Jövőre már van esély rá, hogy olyan verzió jön, amiben a régi lebutított játék mellé felkerül az új verzió is. Aztán a user eldönti, hogy melyiket játssza, vagy melyikre van gépe.
Az NVIDIA ezt simán leköveti. Jön a Parker SoC, ami pont ugyanaz a koncepció, mint a Kaveri. Mivel jóval alacsonyabb fogyasztású, így talán nem lesz olyan gyors, de még így is elég jó alternatíva azoknak, akik GeForce kártyát vesznek játékra. Az Intelnek erre a koncepcióra a Larrabee projektje volt, amiről egy ideje semmi. Kétséges, hogy valaha is konzumer termékben látjuk.
VGA-k egy darabig lesznek még, csak egyre kevesebbet adnak majd elő belőlük évről-évre.(#12073) fatallerror: Dehogynem. Minél tovább bírják az új konzolok annál több pénze lesz belőle az AMD-nek lényegi beruházás nélkül. Az MS és a Sony a szokásos 6-7+3-4 éves élettartamban gondolkodhat.
Az AMD már a Kaveribe beépít mindent, amint a next-gen konzolok tudnak. A következő kör integrációja pedig továbblép a konzolokénál. Az AMD-nek nincs értelme várnia, a konzolokba szállítják a hardvert és kész. Ezzel az üzlet rájuk eső részét letudták. A saját maguk hardvereit meg úgy fejlesztik ahogy akarják.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
fatallerror
üzenetére
Nem vagyok markabuzi, Intel-rol (3570K, 2600K) valtottam AMD-re mert jobb, olcsobb alternativa volt. Annak idejen ugy terjenget az info a site-okon hogy a steamroller biztos AM3+. Tevedtem. Ha tudtam volna nem leptem volna bele az AM3+-ba.
-
leviske
veterán
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Megértelek, viszont az AMx vonalnál már jó ideje kongatták a harangot, hogy kivonul. Eredetileg már a Piledriver se jött volna AM3-ra. Szóval csak ezt nem lehet felróni az AMD-nek, mert a Vishera is egy átszervezés eredménye.
Ettől függetlenül én azért nem feltétlenül temetném a dolgot, mert az Opetron X-nek is van IGP nélküli kivitele, bár nem tudom, hogy le van-e tiltva, de talán szerverekben ilyet csak nem csinálnak.
-
fatallerror
addikt
válasz
MiklosSaS
üzenetére
szerintem eleve hülyeség a márkabuziság pláne ha munkáról van szó tehát én azt mondom h van a piacon olyan cpu ami kielégíti az igényeid. most ha ezt az intel elégíti ki akkor az intel, azt kell venni
ha meg fontosabb a márkabuzulás a munkánál akkor ne vegyél semmit 
a legrosszabb dolog (pc-ről van most szó) szerintem a márkabuziság. full mind1 h mi van a gépedben a lényeg h teljesítményben megadja amire szükséged van :]
de egyelőre szerintem várd meg h milyen lesz a steamroller
és akkor látni fogod az irányt#12065) Abu85 : nem hiszem h nagyon sürgetni fogja ezt az amd mert mivel benne vannak a konzolbuliban ezért nem szeretnék h 3-4 éves élettartammal bírjon a next-gen. ugyan még se a ms se a sony nem mondta meg h ők hány évig szeretnék a next-gent de 4 évig biztosan mivel az ea már bejelentette h 4 évig még a mostani generációt is támogatják. 5-6 évet fognak adni a next-gen-nek szerintem.
tehát a változás alapkövét teszi most csak le az amd és úgy fogja ütemezni az integráció elmélyedését h az ne veszélyeztesse a next-gen konzolokat (legalábbis az életciklusok felénél előbb ne). meg am sem fog a felhasználóknál sem nagy %-ban elterjedni 1 ilyen apu 2016nál előbb -
lee56
őstag
Még mindíg azt mondom hogy kissé korai jövőképet vázolsz fel. Egy ilyen globális szintű változáshoz idő kell, a fejlesztőktől is, és főleg a felhasználtóktól, akik javarészt nem mennek a boltba havonta új gépet vásárolni, és erre még egy-egy új játék sem mindenkinek elég mentség.
Mondjuk szép húzás volt ez AMD-től, így egyszerre osztottak ki pofont az Intelnek is és az nVidiának.

De kicsit ráérhettek volna vele, előbb letehetnének egy Steamroller FX-et az asztalra, utána jöhet a jövő
És így valóban jó kérdés, hogy majd milyen szerep jut a VGA-knak, ha lesznek még, egyáltalán.
Mivel az egyre szorosabb integráció felé halad mostmár mindenki, ebből az következne hogy nem sokáig. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
leviske
üzenetére
Egyenlore eleg, de mig felfejlodik es lesz rendes szoft tamogatas az kb 2-3 ev minimum. Annyit nem fog kibirni. Igazabol az lett volna a tokeletes ha megmarad az FX vonal, steamroller, excavator is meg am3+ -ba lenne vagy legalabb bele lehetne rakni. Ezert vettem par honapja a leheto legjobb/legdragabb alaplapot, remeltem hogy meg minimum a steamrollert bele lehetlesz majd rakni.
-
leviske
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Plusz érdekes kérdés, hogy hogyha tényleg túl sok chip kéne az alaplapokra a fix GDDR5 memóriához, akkor mégis hogyan kívánják a sávszélességbeli hátrányt behozni. Mert gondolom az Xbox-féle megoldás nem felhasználható. (Bár Windows alá a Microsoft-nak is logikus lépés volna megengedni használni.)
(#12068) miklosss2012: És a munkádhoz nem elég az aktuális FX, míg fel nem fejlődik a szintjére a Fusion?
-
TESCO-Zsömle
titán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Nem dobja be a törülközőt, csak meg kell érteni, hogy az AMD-nél az FX szériát a játékosoknak szánják. A játékosok viszont az új generációs játékok miatt Kaveri APU-t fognak venni akkor is, ha van új FX processzor. Ez már a konzolokra való felkészülés. Az AMD azt szeretné, ha a PC-sek nem butított konzolportot kapnának, így ennek értelmében rengeteget tárgyalnak a fejlesztőkkel, hogy ha mást nem is, de egy butított port mellé rakják rá a korongra a next-gen portot, így akinek Kaverije van (vagy későbbi HSA APU) az a konzolok minőségi szintjén tudja élvezni a játékokat akár PC-n. A sima processzor annak a rétegnek, akit az AMD megcéloz már nem számít, mert csak kompromisszumos megoldás lesz a játékok futtatásánál.
Azzal, hogy az AMD két HSA APU-t rakott a konzolokba, hangyafingnyi processzorteljesítménnyel gyakorlatilag megtette azt, hogy a PC-s játékpiac is gyökeresen megváltozzon, mert a játék futtatásának sebessége és minősége nem a procitól, vagy a dedikált GPU-tól függ majd, hanem az IGP-től és az integráció szintjétől. Ezzel persze magukra rántják majd az ARM-os bagázst, hiszen képesek lekövetni az új generációs konzolokat technikailag, viszont olyan mederbe terelik a versenyt, ahol a GCN architektúra ellen kell küzdeni, és úgy, hogy a konzolokban erre optimalizálnak. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem mindbe lehet belerakni. Azért kapott a foglalat új nevet. A Foxconntól tudom, hogy maga a Kaveri tokozása megegyezik a Richland tokozásával, és így nyilván megegyezik a Trinity-ével is. Ami gondot jelenthet az a megváltozott energiagazdálkodás. Amelyik cég felkészítette komolyabb igénybevételre az adott alaplapot, ott működhet a Kaveri. De az fontos, hogy az olcsóbb alaplapokban valószínűleg nem fog menni, vagy szükség van egy speckó BIOS-ra, ami letiltja a Kaveri új energiagazdálkodási szolgáltatásait. Innen jön az új foglalat, ami felépítésben nem új, csak az alaplapra vonatkozó követelmények megváltoztatását jelzi. Az alaplapgyártók valószínűleg kiadnak majd egy listát a termékekre vonatkozóan, hogy melyik jó és melyik nem.
-
atti_2010
nagyúr
Nem kell de van ráció abban amit Fiery mondott, minek küzdeni egy olyan piacon ahol nincs esély a nyerésre csak pénztemető az egész (az AMD régi vezetése erre pazarolt úgy 4-5 évet), viszont később mikor az integráció nagyobb szintre lép és a szoftverek is készen állnak még lehet próbálkozni.
-
Fiery
veterán
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Ahogy fentebb leirtam, az AMD jelenlegi terveiben nem szerepel 2-nel tobb modulos proci, nem szerepel 2 vagy tobb utas uj (nem mikro-) szerver processzor sem, es uj AM3+ foglalatos processzor sem. Ami van naluk a roadmapen, az a Kabini a low-power desktop es mobil szegmensbe, Temash a tabletekbe, Kyoto a mikroszerverekbe, Kaveri a mainstream desktop es mobil szegmensbe (+ 1 utas szerver), es ... ennyi, sajnos. Nincs semmi tervuk a HEDT-re, nincs tervben 4+ modulos / 8+ magos processzor (barmelyik szegmensbe), es a szerver piacot is elhagyni latszanak (kiveve a mikroszervereket es az 1 utas "koca" szervereket).
-
Fiery
veterán
válasz
FireKeeper
üzenetére
Az AMD-nel semmi sem veheto biztosra. Mindenesetre jelenleg ugy nez ki, a Kaveri berakhato lesz az FM2-es alaplapokba. Ha az AMD megis ugy dont, hogy elvagja az upgrade lehetoseget, azt nehezen fogja tudni ki/megmagyarazni...
-
leviske
veterán
Régebben volt arról szó, hogy ha az FX-ek jönnek FMx foglalatba, akkor szerver fronton is foglalatváltás lesz. Na ez a Piledriver esetében ugye se desktop, se szerver fronton nem történt meg, mivel maradtak az AMx foglalatfelépítésnél, ami GONDLOM szervekben leginkább abban különbözik, hogy LGA kiépítés van, de a technológia alap felteszem azonos.
A Steamroller a szerverpiacon már elég biztosnak tűnik, hogy új foglalattal érkezik, ez pedig igen valószínű előjele lehet annak, hogy az FX85/65/45-ös család érkezik FMx foglalatba. A desktop CPU vonal az AMD-nek eddig is amiatt érte meg, hogy a nem makulátlan chipeket is el lehetett adni és ez szerintem addig fenn is fog állni, míg nem válik tökéletessé a gyártás és/vagy fel nem váltja a CPU-kat szerver piacon is az APU. Ez meg még idő. (De mikorra bekövetkezik, már elérünk valszeg egy olyan szoftveres szintet, hogy inkább csak hátrány lenne a szimpla CPU.)
-
lee56
őstag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Na épp erről beszélek, akinek nyers erő kell CPU uldalról, az se tud annyira örülni a Kaverinek. Mert hiába számol majd akár 20-30%-al gyorsabban szálanként azonos GHz-en mint az előző generációs Piledriver-es FX, ő megáll négy magnál, ennyi lesz, azt vége. És így kizárt hogy megelőzzön egy 2x annyi "magos" CPU-t.
Még pár generációnyi szintlépés kéne ezekből az APU-kból, hogy eljussanak odáig, nemhogy túlszárnyalják.

-
Valdez
őstag
válasz
fatallerror
üzenetére
A kommentekben a linken reagáltak erre, elvileg a hynixnek és a samsungnak lesznek 4Gbit-es gddr5 lapkái q3-q4-re, amikorra a kaveri is várható.
-
korcsi
veterán
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
atti_2010
üzenetére
Nem mondom hogy eldobhato, csak kerdesem az lenne hogy a csucs steamrolleres APU hozna a plussz 10-20 %-kot a jelenlegi FX-8350 szintjehez ? Mert amire en hasznalom a gepet a csucs APU is harmatgyenge a processzor szintjen (5800k). Ottthonra kivalo, film, bongeszes, kozep-jatek. Jatekra mar kerdeses, mivel nem biztos hogy jo parban lenne egy 7950/7970 kartyaval.
Ha az AMD lezarja az FX-et AM3+-ban csinal APU-t utokepes CPU-val ? Mert valahogy a mostani APU-k nem voltak jelesek processszor eroben, visszont a mostani FX az nagyszeru.
Ha nem akkor az olyanokat mint en kisse "felrerakja" es mit mondtam marad alternativakent az Opteron meregdragan vagy agyiiiheti7 .+1 stratova, igy van es ez a lenyeg. Mert azert kevesen, de vagyunk egy paran ebben a szituacioban.
-
leviske
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Tehát a konzolokkal azonos grafikát tudja csilli-villibbé varázsolni?
-
atti_2010
nagyúr
De nekem az az érzésem, mint minen új programozási séma (lásd első 2-magvas processzorok, 64-bit, stb) megjelenésénél, hogy kb évezredeknek kell eltelnie, mire tényleg ki tudják használni a programok ezeket, és főleg úgy hogy jól. Itt mondjuk az új konzolok jelentenek talán egy gyorsító faktort, de azért nem hiszem hogy csak úgy hiphopp átváltozik a világ.

Azért a konzolok esetében nem lehet eljátszani hogy kiadom a hardvert és használható szoftver majd 3 év múlva jön, másrészt a konzolok fejlesztése nagyrészt a játékfejlesztők kérésére történt mindent figyelembe vettek amit óhajtottak tehát a nagy neveknél nem hiszem hogy lehetnek kifogások.
-
lee56
őstag
Az világos, a Jaguár "magok" más dimenzióban dolgoznak mint csak akár a sima "Bulldozerek"
Na de a #11993-asban azt írtad hogy 6-8magos FX-nél a Kaverivel gyorsabban fognak futni a játékok, na most egy olyan modern engines game mint a BF3-4 vagy a Cry3 ami már most is jól kezel 8 vagy több magot is, ott is megállja a helyét vajon amit mondasz? Részben költői a kérdés, mert valószinüleg ehhez majd teszteket kell nézni, amint lehetőségünk lesz összevetni őket. De nekem az az érzésem, mint minen új programozási séma (lásd első 2-magvas processzorok, 64-bit, stb) megjelenésénél, hogy kb évezredeknek kell eltelnie, mire tényleg ki tudják használni a programok ezeket, és főleg úgy hogy jól. Itt mondjuk az új konzolok jelentenek talán egy gyorsító faktort, de azért nem hiszem hogy csak úgy hiphopp átváltozik a világ.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
fatallerror
üzenetére
Egy 8GB én is vennék még 50k felárral is ha jól fog teljesíteni.
-
fatallerror
addikt
válasz
szabi__memo
üzenetére
igen ezt írja a legtöbb oldal. remélem h valóban ez a fő ok, nyilván nem 5-6 ghz-en menne de ha 3-on megy is nagy ugrás. és ha valóban a csúcs apu-ban 12 cu lesz akkor indokolt is a gddr5. még ha 50e felárat is jelentene 1 8gb-os én akkor is hajlanék rá meg szerintem sokan

#12017) stratova: ja bocs : D akkor így érthető h miért ilyen nagy ember

-
szabi__memo
nagyúr
válasz
fatallerror
üzenetére
Ugye az volt az indok az fm2+ bevezetesere hogy kell a gddr5 tamogatashoz. Igy szinte bizonyossa teheto hogy lesz is. Persze amig az amd azt nem mondja hogy igaz csak talalgatas, de kicsi az eselye hogy nem igy lesz.
stratova: valoszinu mert ugye mas is akarta linkelni

-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
+1 Érdekel engem is, mert ha a nyáron Richland-et veszek új alaplappal, akkor jó lett volna (FM2+)-be rakni.
-
FireKeeper
nagyúr
arról egyébként lehet már tudni valamit hogy FM2 és FM2+ között hogy lesz átjárhatóság, már ha lesz egyáltalán (mondjuk a név alapján valami illene...). FM2 CPU FM2+ lapban, FM2+ CPU FM2 lapban, stb.
-
stratova
veterán
válasz
szabi__memo
üzenetére
Úgy látszik nem linkelek eléggé feltűnően

-
FireKeeper
nagyúr
válasz
szabi__memo
üzenetére
azért a HD7790 teljesítmény elég bika egy chiptől. vajon hybrid CF megoldott lesz GCN radeonokkal? mostanában gondolkoztam pont egy 7790-en, nem lenne rossz ha mellé lehetne csapni majd egy APU-t.
-
stratova
veterán
válasz
atti_2010
üzenetére
Fiery az Aida64 fejlesztője.

FireKeeper: ne sajnáld tőle, jól jön az még Haswellel szemben
mert ha megnézitek, már Ivy megjelenésével egy sor kisebb teljesítményű dVGA kiesett mint választható opció az üzleti notebook vonalon.
Mobil Kaverinél sem tűnne irreálisnak egy HD 7730M környéki szint. -
atti_2010
nagyúr
válasz
fatallerror
üzenetére
Fiery valamilyen cégnél dolgozik akinek az AMD előre küld specifikációt, legalábbis én így tudom.
-
fatallerror
addikt
válasz
szabi__memo
üzenetére
akartam én is linkelni csak fiery (nem vágom honnan tud mindent de elég pro a fórumtárs
) már elég régóta tutira mondta az fm2+-t. na meg h nem lesz gddr5 amiről mindenhol összevissza írnak de az amd-nek nincs hivatalos válasza erre...miért is lenne, pletykákra senki sem reagál. kb majd kiderül megjelenéskorazt se tudom h az új socket-en felül milyen változás lesz még

-
szabi__memo
nagyúr
Kaveri, FM2+, év vége.link
-
lee56
őstag
Vékony, nem vékony, piac, és ha van mit eladni, akkor valószínűleg lesz rá vevő=profit.

Azért pár területen már a Piledriver is versenyképes, és a Steamrollerrel csak méginkább tovább javítaná az esélyeit.. Ezért is nem tartom logikusnak pont itt végetvetni a témának, hacsak nincs új socketért kiáltó változás ami miatt tényleg újat kellene tervezni AM3+ helyett. -
Fiery
veterán
A HEDT piac tul vekony, egyszeruen nem erdemes veszodnie az AMD-nek vele, ha nincs versenykepes processzora. Es azert valljuk be oszinten, mar az elso Bulldozer (FX-8150) sem volt versenykepes a HEDT piacon. A szerver piacba meg me'g egy kesz mikroarchitekturanal is tobb penzt kellene beleolni az uj magok validalasaba, mint amennyit vegul a piac igerne bevetelben. A validalas szerver piacon, plane 2-nel tobb socket eseten nagyon nem egyszeru procedura, kulonosen ha rakenyszerulnek a 2 node-os / 16 magos szornyetegek (Interlagos es tarsai) gyartasara is... A meglevo eroforrasokat inkabb az ARM-ra meg a HSA-ra allokaljak, aztan majd kiderul, jo dontes-e ez.
-
leviske
veterán
"A fejlesztők szerint 4 év elég lesz, hogy a játékos konfigurációk felzárkózzanak a konzolok mögé és el is terjedjenek."
Azaz hosszabb távon mégiscsak életképes a PC-s játékpiac? Azt hittem nagyban múlik a Microsoft-on, hogy ölnek-e energiát az API-k fejlesztésébe. Meg mit számolnának a diszkrét GPU-k, ha a konzoloknak az a pozitívuma, hogy az adatokat nem kell nagy késleltetéssel egymás közt dobálni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A PC-s portokról kevés a hír. Csak az EA Sports mondta, hogy az új motorjuk next-gen konzol only. Első körben tehát a lebutított portok jönnek PC-re. A következő körben meg lehet majd engedni, hogy a lebutított port mellé esetleg felkerüljön a lemezre a nextgen verzió, ha esetleg a játékos rendelkezik modernt APU-val. A harmadik kör pedig nextgen only. A fejlesztők szerint 4 év elég lesz, hogy a játékos konfigurációk felzárkózzanak a konzolok mögé és el is terjedjenek.
Grafikus kártya a jövőben is fog kelleni, bár ha nem kell top grafika, akkor nyilván jó az IGP is. Itt arról van szó, hogy az IGP nem grafikát számol, hanem azt, amire a konzolokon nincs meg a processzorerő. -
lee56
őstag
De hát pont ez az, nem kell külön fejleszteni, a BD mikroarchitectúra kész már egy ideje, és folyamatosan javítgatják (igaz főleg az APU-k miatt). És szerver szinten is küzd még az AMD, onnan meg már nincs messze a HEDT. Az utitervek meg nincsenek kőbe vésve, szerencsére.
(#11993) Abu85 : Na igen, ez lesz majd a jövő, de mikor? Még a nextgen konzolok is csak épphogy be lettek jelentve, persze közben lázasan dolgoznak már velük a fejlesztők. De a PC-re portolásnál vajon mit csinálnak?!, gondolva főleg azokra akiknek nincs APU-ja.. ): Azért az tényleg ciki lenne ha egy csúcsszuper PC-t lepipálna egy APU integrált grafikával. (PC-n persze). Konzolon ugye más tészta, többekközt a sok fölösleges API-k hijján ez talán kivihető, de PC-seknek sajna muszáj lesz továbbra is az a fránya DirectX..
-
dezz
nagyúr
válasz
stratova
üzenetére
Persze, de attól, hogy nem cserélnek foglalatot, még kihozhatnának egy versenyképesebb procit Steamroller alapon a meglévőbe. Kivéve persze, ha az új mikroarchitektúra valamilyen okból mindenképpen igényli az új foglalatot. Vagy pedig ha ezzel akarják kikényszeríteni a platformváltást.
-
stratova
veterán
Arra nem is számítok, hogy érkezik még újdonság AM3+-ba. Csak arra gondoltam, hogy a következő esetleg Steamroller/Excavator magos 1P részleg megjelenhet konzumer piacon is újabb foglalatban nem kizárólag APU formájában.
Talán mert a szerveres foglalatok cserélődnek a leglassabban, mégiscsak sokkal nagyobb volumenű beruházás és fontosabb a fejleszthetőség. Mobilnál pedig azért férhet be még Richland is Trinity és Kaveri közé, mert notebookban a felhasználók töredéke cserél processzort (ergo készterméket vesz, amit nem fejlesztget, inkább cserél) és fontos nekik, hogy minél inkább versenyképes APU prezentáljanak.
-
dezz
nagyúr
válasz
stratova
üzenetére
Hát, ha szerver vonalon 2014 közepéig marad az Orochi, akkor nem valószínű, hogy közben desktopra érkezik Steamroller CPU... 2014 közepén pedig erősen kétséges, hogy AM3+ tokozással jelenlen meg valami. Reménykedni azért persze lehet. Pl. elég furcsa, hogy van egy Steamroller moduljuk és elvileg mégis a Piledrivert nyomják ilyen hosszú ideig ott, ahol igazán számít a CPU teljesítmény...
-
Oliverda
félisten
Nem lehetne a topik témájánál maradni? Megint kezd sok lenni az értelmetlen, nem ide való, felesleges, bugyuta hozzászólás.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
fatallerror
üzenetére
kár hogy van pár kategória, ami viszont konzolon nem elképzelhető (jelenleg), pl stratégia, (mmo)rpg...
-
xatos3
senior tag
egyre inkább annak az előszele érződik, mintha a kemény gémer//nagy teljesítményű gépek kivonulnának a piacról, és helyette középkateg lenne minden
szabályosan összemennek a pécék? (teljesítményben, nem méretben)
ahhoz azért iszonyatosan gyerekcipő még a rendszer hogy egy 7970+fx 8350 kömbóval egy apu felvegye a versenyt, mi lesz azokkal akiknek nagy gép kell?nem tetszik ez nekem.....
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Már ha tükröződés alatt a reflexióra gondoltál.

ha meg fontosabb a márkabuzulás a munkánál akkor ne vegyél semmit 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)