Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Richter36
őstag
Ami miatt belinkeltem az inkább a piacra kerülés mintsem az egyes példányok sebessége.
De ha már itt vagyok kikérném a véleményeteket.
Upgradelném a konfigom.
Amit kinéztem:
Gigabyte AMD770 GA-MA770-DS3
AMD Phenom 64 9500 AM2+
2X1 GB DDR2 Ram 1066 MHz Kingmax
Szerintetek várjak még a hárommagosokra,hátha leszorítják az árait a x4 phenomoknak vagy jó ez a cucc. -
Richter36
őstag
Ha volt már akkor bocs.[link]
-
dokar
addikt
-
Raymond
titán
-
Oliverda
félisten
A Budapest is csak befut...
-
Oliverda
félisten
Kamu-e vagy?
-
Oliverda
félisten
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
#65675776 #4775 üzenetére
Tudom, h. elég nagy difi van köztük.
Ha a Gainestown sokat tud profitálni az IMC-ből, akkor az AMD-nek nagyot kell alkotnia, h. javítson a pénzügyi eredményein.Szerk.: mondjuk sztem. nincs igazi összehasonlítási alap a K10-es desktop és server procik között. Vagy van már 1 utas Barcelona?
-
törölt tag
Próbáld meg másik programmal.
Az Everesttel jó értékek jönnek ki.Megnéztem RMMA-val. Szekvenciális olvasás esetén 3/9/20+, random olvasás estén 3/15/48 órajel a késleltetés. Szóval, mindkét érték valós.
szerk.: Eredetileg az írtam "mindkét érték jó". Jó a fenét, de ez van.
-
törölt tag
válasz
cowboy_bebop #4773 üzenetére
Szerintem nézd meg az asztali és szerver procik árait.
-
Oliverda
félisten
válasz
cowboy_bebop #4773 üzenetére
Már meg ne haragudj de mi lenne ha nem próbálnál meg úgy tenni mintha tudnád hogy miről beszélsz? Vagy ha nem így van akkor már előre elnézést kérek, és akkor kérlek mesélj nekünk egy kicsit a Barcelona-ról. Csipa szem vagyok.
-
törölt tag
válasz
cowboy_bebop #4771 üzenetére
Majd a B3 Opteronok hozzák.
-
Bundás22
őstag
elég harmatos érvek
gyenge dolog ez valljuk be....
a venice és az X2-es nagyon jó volt a maga korában, de ez...
most olvastam amit olverda linkelt: 125-140 watt tdp?
úgy csődbe megy az AMD de meg is érdemli, elég csak a konkurrenciára pislantani a nehalemre, szvsz egyenlőre reménytelen -
törölt tag
válasz
#95904256 #4757 üzenetére
Nekem állandóan 3 / 15 / 48 órajel jön ki.
Pedig az L2-re 9, az L3-ra 20+ rémlik...Átnéztem a megjelenés előtti prezentációkat és bejelentéseket. Az L2-re mindenütt 9 órajelnyi késleltetést adtak meg. A 15 még úgy sem jön ki ha L1+L2 késleltetést számolok. A Windsor-nál még 12 volt, a Brisbane-nél 14. Lehet hogy ebből kellett volna iterálni?
-
slett27
addikt
Érdekelne a miért.
Nem flame-et akarok itt indítani csak ha eztnézed
akkor miért döntenél a 3 magos Phenom mellett ? Ill ha végignézed a tesztet nem járnál jobban egy 8200-vel ?Utolójag is elnézést kérek, hogy Inteles dolgokat keverk ide. Nem fogok, csak dokar véleményére vagyok kíváncsi és hát vmivel érvelni/összhasonlítani kell.
-
törölt tag
Megtenné valaki hogy leméri egy Phenom L1/L2/L3 gyorsítótárainak késleltetési ideit?
( Pl. a CPU-Z mellé csomagolt Latency.exe programmal. )Nekem állandóan 3 / 15 / 48 órajel jön ki.
Pedig az L2-re 9, az L3-ra 20+ rémlik...
( Nálam a TLB-fix csak a RAM késleltetésén változtat. ) -
Andre1234
aktív tag
válasz
cowboy_bebop #4755 üzenetére
-
Oliverda
félisten
-
korcsi
veterán
Csak azért mert eddig senki nem linkelte: Fudzilla
-
Oliverda
félisten
Egy B3-as Opteron
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
-
slett27
addikt
A kétmagosoknál (6xxx) hogy alakulnak a frekvenciák az X2 4xxx+ 5xxx+ képest?
Hmmmm...
Elvileg 2,6-2,9Hz-en üzemelnek majd. Akkor 2 magnál nem probléma a frekvencia feltornászása ? Jah, a Kuma-ra gondolok természetesen. -
Frigo
őstag
-
Oliverda
félisten
Nem is tudtam hogy végül a JEDEC mégiscsak szabványosította DDR2-1066-ot is.
-
P.H.
senior tag
Sokadszor újragondolva a dolgot, most úgy vélem, hogy nem kellene hájp-nak nevezni azt, ami itt történt, és az AMD 'csinálta'. Mindvégig szem előtt volt a hiba leírásában, mégsem kapott elég nagy hangsúlyt:
"In this case, the MC4 status register (MSR 0000_0410) will be equal to B2000000_000B0C0F or BA000000_000B0C0F. The MC4 address register (MSR 0000_0412) will be equal to 26h."
Bár magának a hibának sok gyakorlati jelentőséget a mai napig nem tulajdonítok (»nagyon« szerencsétlen helyzet kell ahhoz, hogy a hiba hatása kézzelfogható problémát okozzon), az Opteron-ok célterületén a Machine Check Architecture nem csak egy pipa az Everest-ben a CPUID-fülön, hanem nagyon komolyan vett dolog, a Machine Check Exception-ön túl is: "Machine check errors are either recoverable or irrecoverable. Recoverable errors are those that the processor can correct and, thus, do not raise the machine check exception (#MC). However, the error is still logged in the machine check MSRs and it is the responsibility of the system software to periodically poll the machine check MSRs to determine if recoverable errors have occurred. If a recoverable error has been logged in the machine check MSRs, a second recoverable error can overwrite it." (K8 BKDG)
Úgy eladhatatlan egy server-processor, hogy (vélt vagy valós) L3-hibát jelez, le is álltak velük (pl. "Now the L2 and L3 cache have the same data, which shouldn't happen given AMD's exclusive cache hierarchy. If the line in L2 gets evicted once more, it'll be sent off to the L3 and there will be a conflict creating a L3 protocol error." [link])
Azt pedig nehéz lett volna megmagyarázni, hogy az Opteron-ok hibája egyáltalán nem jelentkezik az Phenom-okban. Még akkor is, ha a desktop OS-ek nem figyelik és loggolják folyamatosan az MCA-státuszt, csak a kivételre 'ugranak'. -
Oliverda
félisten
AMD to launch two dual core Phenoms
Vajon ez 4 magos lesz 2 letiltott maggal?
Még a végén kiadnak egy 2.7GHz-es FX 8x 200W-os TDP-vel.
-
Oliverda
félisten
Remélhetőleg csak pár hét és in stock lesz a 9850 BE.
-
fLeSs
nagyúr
Sztem felesleges ezen vitázni, a 9900 megjelenése sem változtat(na) semmit a piac jelenlegi helyzetén.
A változásokhoz ide már Shanghai kell.Sztem az AMD a B3-ba éppen annyi energiát ölt bele, hogy megszűnjön a bug, ami miatt az Optereonok szállítása leállt, ennél se többet, se kevesebbet nem engedhetett meg magának az AMD. Ez lehetett az AMD számára most az egyetlen lényeges, központi kérdés, hogy a shanghai megjelenéséig ne veszítsenek még több piaci részesedést szerverfronton.
Az órajellel szvsz nem foglalkoztak, ahhoz ez az időintervallum túl rövid volt, és a további késlekedés csak negatív mellékhatásokat hozott volna magával, hogy 1-200 mhz-cel gyorsabb phenomot tudjanak most kiadni, szvsz leszarják. Az Opteron a lényeg. -
Raymond
titán
válasz
Oliverda #4725 üzenetére
1) B2 nem megy per pillanat csak 2.3Ghz max-on hivatalos kiadott termekben
2) B2 overclock megall 2.5-2.6Ghz-nel a legtobb darabnal
3) B3 kijon eloszor aprilisban ugyanugy 2.2 es 2.3Ghz-en mint most a B2
4) B3 kijon majusban 2.4 (95W + 125W TDP) es 2.5Ghz-en (125W TDP)
5) A meg januarban is emlegetett 2.6Ghz 9900-ast meg sem emlitik a B3 chip-ekel kapcsolatban a mult heten.Tehat a B3-nal ugyanazok a tulajdonsagok lathatoak orajel/TDP aranyban mint az AMD altal legeloszor is kozolt (aztan meg sunyin kicsit felfele is javitott) ertekek. Tehat ha a B3 jobb lenne skalazodas szempontjabol mint a B3 akkor talan nem kitoltak volna a 9900-at Q3-ra (ahogy az altalad is linkelt PH!-s hirben benne van) hanem kijott volna Q2-ben ahogy mondjuk januarban is jeleztek:
"AMD will now introduce the AMD Phenom 9700 and 9900 models in Q2 2008. This decision was based on OEM input on how AMD should prioritize its next two waves of AMD Phenom processor models. Based on these customer inputs, AMD will continue to prioritize volume-based Phenom products, including the AMD Phenom triple-core processor introduction for consumer and commercial markets this quarter, and now a new energy–efficient 65W AMD Phenom 9000e series processor in this quarter (instead of Q2). AMD Phenom 9700 and 9900 models will immediately follow next quarter."
Masik dolog ami szemet szurhatott volna mondjuk az a 2.5Ghz verzio felbukkanasa. Ez egesz idaig sehol nem szerepelt. Meg abban a februari PH!-s hirben is a 2.4-es szerepel majusra es a 2.6-os Q3-ra. Egy 2.5Ghz-s verziorol semmi info.
Amit meg mindig nem ertek: Hogy jon le egy majd valamikor a Q3-ban megjeleno es (az AMD szerint) 140W TDP-vel rendelkezo 2.6Ghz 9900-as megjelenesebol az hogy a B3 jobb orajel skalazodasa van mint a B2-nek. Nekem a szamokbol az jon le hogy mindketto egyforma ezen a teren. Ezert nem ertek egyet azzal hogy:
"Én pedig még mindig tartom magam ahhoz hogy ezek valamivel (+100-200MHz) jobban húzhatóak lesznek mint a B2. Szvsz a legtöbb simán megy majd 2.6GHz-et alapfesszel."
Alapfesz itt nem fog sokat jelenteni ha a proci mar azon az alapfeszen se fer bele a 125W TDP-be. Vagy csak egy par fer bele es lesz belole ket kategoriaba is tartozo (125/140) mint a 9700-bol.
-
Raymond
titán
A legujabb Phenom-os hirek a mult heti Cebit-rol vannak. A 9900-as nem bukkant fel bennuk hiaba emlegettek meg januarban es decemberben:
[I]After that in the first half of April AMD is going to introduce a few quad-core Phenom processor models based on B3 core stepping and free from the notorious TLB bug. We should see Phenom 9650 and Phenom 9550 working at 2.3 and 2.2GHz frequencies respectively.
In May AMD is going to continue expanding the frequency potential of their quad- and triple-core processors. They are expected to launch quad-core Phenom 9850 with 2.5GHz frequency and 125W TDP and Phenom 9750 with 2.4GHz nominal frequency and 95W TDP.[/I]
-
-
Raymond
titán
válasz
Oliverda #4717 üzenetére
"Én pedig még mindig tartom magam ahhoz hogy ezek valamivel (+100-200MHz) jobban húzhatóak lesznek mint a B2. Szvsz a legtöbb simán megy majd 2.6GHz-et alapfesszel."
Ezzel volt problemam. Ugyanaz lesz mint a B2. Ennek egy gyarilag 2.6Ghz verziohoz semmi koze. Pedig az is hova tovabb annal jobban ugy nez ki hogy az eredetileg 65nm 9900-bol nem lesz semmi.
-
Oliverda
félisten
válasz
Raymond #4716 üzenetére
Ez konkrétan a te agyszüleményed. Jelen állás szerint a B2 stepping 2.3GHz-ig jutott hivatalosan, ezzel szemben a B3 2.6GHz-et fog tudni. A TLB fixen kívül tényleg semmi sem változik.
Na jó nem vitatkozok tovább, nem szeretném hogy Dezz vs. Raymond szintig süllyedjen a dolog.
-
-
Oliverda
félisten
Innen.
Amúgy ha minden igaz a B3-as procikban már alapból 2GHz-en fog üzemelni az NB/L3 is.
Raymond: Értem, tehát az AMD pár hete hivatalosan bejelentette hogy nem lesz jobban húzható a B3 a B2-nél. Én erről a hírről lemaradtam. Sehol nem mondták hogy jobb lesz, de az ellenkezőjét sem állították. Amúgy a CoD4 tényleg sokkal hasznosabb annál mintsem hogy valótlan dolgokat közölsz.
-
Raymond
titán
válasz
Oliverda #4711 üzenetére
Par hete amikor felroppentek azok a pletykak hogy a B3 majd meghozza a magas orajeleket elojottek es megnyugtattak a nepet hogy nem kell almodozni. Majd otthon megkeresem ha lesz kedvem de nem biztos. Azt hiszem inkabb CoD4-ezek ahelyett hogy bizonygatnam
Ha gondolod megkeresheted hol mondtak hogy jobb lesz az orajel skalazodas a B3-nal
-
dokar
addikt
válasz
Oliverda #4711 üzenetére
In addition to fixing the TLB race condition, AMD will finally increase the core frequency of the Opteron series on the B3 stepping. After the initial OEM orders are filled, channel vendors like Newegg and TigerDirect will carry the new Opterons in frequencies ranging from 1.8 GHz to 2.4 GHz. Vendor estimates put this e-tailer ship date in early April.
AMD roadmaps also indicate the Phenom and Opteron lines will reach 2.6 GHz before this Fall on the new B3 stepping. In 2009 both lines will transition from the 65nm to the 45nm process node, codenamed Shanghai, with additional SKUs at higher clock frequencies.
na honnan idéztem?
fontos: B3 Opterons can be easily identified by the "GH" as opposed to "GD" at the end of the product number.
-
Oliverda
félisten
-
dokar
addikt
válasz
Raymond #4709 üzenetére
sztem hitre alapozza
de amúgy komolyra fordítva a szót, az újabb revíziók általában egyre precízebb gyártást hoznak maguk után. nézd meg pl a 65nm-es K8 AM2 procik a kezdetben milyen órajeleken mentek és most mennyin tudnak.de abban egyetértek, hogy ez a B3 semmi megváltást nem hoz, csak eloltja az alapjában véve sem égő tüzet
-
Raymond
titán
-
Oliverda
félisten
Thrawn: Én pedig még mindig tartom magam ahhoz hogy ezek valamivel (+100-200MHz) jobban húzhatóak lesznek mint a B2. Szvsz a legtöbb simán megy majd 2.6GHz-et alapfesszel.
-
dokar
addikt
a TLB körül túldramatizálást nem az AMD csinálta, a hájp nem a kijavításban van, hanem abban, hogy ezt hirtelen mindenki úgy fogta fel, hogy rossz a phenom, közben pedig csak egy olyan jelentéktelen problémáról volt szó, amin az Intel Core 2 procik is átestek. csak az nem került nagy dobra.
-
Thrawn
félisten
Lehet az AMD kicsit túldramatizálta a TLB bugot desktop fronton, de azt hogy kijavítják nem nevezném hájpnak. A magasabb órajelű procikat részben pont emiatt nem adtak ki (a másik a gyártástechnológia). Még mindig tartom magam ahhoz, hogy a B3 nem lesz tuningos példány, talán 2.7-2.8 GHz-es gyári példányok lesznek belőle. 3 GHz-et ezek is nehezen fognak teljesíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Politika
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Építő/felújító topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Civilization VII
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- OpenWRT topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i9 10900 Tesztelt! Beszámitok!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest