Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
válasz
shabbarulez #3596 üzenetére
Azon csodálkozom, hogy a HT3-at csak a Montreallal együtt vezetik be, mintha nem ezt ígérték volna...
-
Andre1234
aktív tag
válasz
shabbarulez #3596 üzenetére
azért 65 nm gpuról elég hamar és simán átugrottak 55nm-re
én bízom hogy talán az ibm-el együtt nem csúsznak majd és talán tartani tudják a határidőt.
mert azért a hd3800 tartotta a határidőt... -
shabbarulez
őstag
Nézegetem már egy ideje, két érdekes slide:
Ez alapján nekem továbbra is az tűnik valószínűnek hogy 2008Q4 előtt nem igazán lesz Sanghai szerver fronton, a desktop procik pedig csak 2009-től érkeznek 45nm-en. Az 32nm meg erősen 2010H2 felé valószínű, ez pont egy évvel távolabbi mint a napokban kommunikált IBM és partnerei által fejlesztett 32nm-es technológia 2009H2-es dátuma.
-
fLeSs
nagyúr
Ez volt a max amit kihoztam Oliverda procijából: [link].
-
fLeSs
nagyúr
Hajrá: KATT.
-
dezz
nagyúr
válasz
Andre1234 #3586 üzenetére
A maintream Cartwheel Platformnál nincs feltüntetve a L3...
Tényleg eltűnt a Budapest. (Ágyő világhír.
) Illetve végülis ebből lett a Phenom (némileg módosított memória-interfésszel [non-registered ramok]). Ha egyátalán van külön HT2-es és HT3-as változat a K10-ből... És nem pedig egyszerűen HT2 üzemmódban megy a Barcelona, miközben ismeri a HT3-at. Lehet, hogy csak pl. az első stepping nem bírta?
Említésre méltó, hogy az első 45nm-esek AM2+-osak lesznek. (Bár elvileg az AM3-asok is mennek az AM2+-os lapokban, azaz támogatják a DDR2-es ramokat is.)
rup1u5: Index...
Még azt sem lehet mondani, hogy szó szerint átvettek egy cikket, mert még fordítani sem tudnak...
“We’ll make good on our promise to deliver hundreds of thousands of quad core processors," he snivelled, "but we’re disappointed.”
Ez nem azt jelenti, hogy "Abban bíztunk, hogy több százezer négymagost tudunk piacra dobni, de csalódnunk kellett". Hanem hogy be fogják váltani az igéretüket, de azért persze csalódottak.
-
rup1u5
nagyúr
-
ftc
nagyúr
-
fLeSs
nagyúr
nem..
1ébként eléggé úgy tűnik, hogy tévedtem, szinte 0 különbség van, persze én desktop alkalmazásokat tesztelek, a szerverek egy másik téma.
mellesleg 1,8 ghz-en az L3 sávszélje annyi, mint a memóriáé 1066-os beállításban, csak a késleltetése jóval alacsonyabb (<10 ns), az everest szerint. -
fLeSs
nagyúr
válasz
Templomegere #3577 üzenetére
Tovább kellett lépnem, elég lesz ez is, a teszt szempontjából úgyis irreleváns, mert nem lehet tudni, hogy egy, a későbbiekben megjelenő 3 ghz-es phenomnak milyen órajelen fog járni a harmadszintű gyorsítótára (nálam 2150-en ment asszem), márpedig ezen információ hiányában elképzelhető, hogy a méréseim teljesen értelmetlenek (ha pl. a cpu órajelén fog járni).
Az biztos, hogy az L3 sebessége igencsak visszafogja a procit, amikor 2400-ról 2600-ra ugrottam, de az L3 sebességét is 18xx-ről 21xx-re emeltem, nagyobb volt a telj. különbség, mint 2200 és 2400 között (az L3 mind2nél 18xx volt), pedig a CPU-órajelet tekintve százalékosan ezutóbbi a több. Legalábbis asszem.szerk: 2800-ról 2950-re már alig volt gyorsulás (az L3 itt is 2150-en járt)
-
fLeSs
nagyúr
2,95 ghz-ig vissza kellett vennem, most stabilnak tűnik.
-
Thrawn
félisten
Érdekes cikk: Link
-
Oliverda
félisten
I will have F3D (no TLB patch) posted up later today after stress testing, provided it works better than F3B.
-
Thrawn
félisten
Azigen! Hőfokok? HWMonitor v1.0.5.9? Vagy más is kijelzi?
Az NB-t kár is piszkálni ha már kicsivel fentebb előjön a TLB bug -
fLeSs
nagyúr
ki az a macci?
ezen most éppenséggel egy kb. 2000 ft-os gagyi cooler master hűtő van, ami kb. sempronokhoz lett kifejlesztve.
sajna az nb sebessége 3 ghz-es cpu-órajel mellett is 21xx-en marad, mert nincs feles szorzó, és a következő lépés már 24xx mhz lenne, amivel újraindult a gép.
nekem elég az, ha 3 ghz-en lefut az összes teszt.szerk: sajna nem teljesen stabil, bár sztem egy kis plusz fesszel és jobb hűtővel nem lenne gond, de emiatt már nem szerelem fel Oliverda hűtőjét.
-
fLeSs
nagyúr
7293-dik próbálkozásra elindult 3 ghz-en.
azért arra nem esküszöm meg, hogy stabil, majd meglátjuk... próba, cseresznye. -
Oliverda
félisten
Ja, meg.
Lesz hozzá egy kedves keresőpajtásom is ha minden jól megy.
-
fLeSs
nagyúr
majd Oliverda megkeresi magának.
egyébként még próbálkozom.egyébként ez az overdrive is olyan, mint az összes többi windowsos tuningprogi, nekem nem működik rendesen, ha xy dolgokat beállítok biosban, és müxik, az windows alatt nem müxik. sosem voltam velük kibékülve, jobban szeretek biosból tuningolni.
-
fLeSs
nagyúr
3 ghz-en már nem indul el.
pedig adtam neki +0,2v-ot. még vmivel megpróbálkozok. -
fLeSs
nagyúr
válasz
csatahajós #3551 üzenetére
stabilnak tűnik, mert eddig nem fagyott, pedig izzasztom rendesen.
-
-
fLeSs
nagyúr
-
fLeSs
nagyúr
no, a cmr dirt az egyetlen játék, ami asszem 8 magig skálázódik, ebben is elég szép előnyt mutatott fel a phenom.
szóval 2 ilyen progi van, amin a 2x2 vs 1x4 mag közötti különbség elég jól megmutatkozik, a sony vegas és a cmr dirt, lehet filózni, hogy ez miért is van.
nem túl bonyolult a válasz.
arra is könnyű rájönni, hogy a többi program miért nem mutatja ki ezt az előnyt. -
fLeSs
nagyúr
a 2,4 ghz-es órajelet úgy mérem le, hogy 9x266, a memet 800-ra tettem, így pont ddr2-1066-on fut, az nb és a ht szorzóját pedig 7x-re vettem vissza, így mind2 1863 mhz-en jár.
-
fLeSs
nagyúr
Eddig úgy tűnik, hogy egyedül a Sony Vegas tesztünkben látszik vmi a skálázódásból, a Core 2Q 2,4->2,66 ghz-es ugrásnál mindössze 4%-ot gyorsult, ezzel szemben a K10...
-
Oliverda
félisten
Thin 45nm process technology will allow AMD to install 512KB of L2 cache per core as well as 6MB of unified L3 cache, which is a significant enhancement compared to Barcelona.
Hmmm... remélem hogy nem fog annyi nehézség becsúszni nekik fejlesztés közben mint a K10 esetében. Mondjuk ez nem egy tök új CPU lesz, inkább csak egy upgrade-elt K10.
-
fLeSs
nagyúr
Azért a K10 esetében sem minden olyan szép és jó, mint elsőre hallatszik.
Az új predictorok miatt a véletlen memelérés szépen felugrott a K8 háromszorosára.
Persze nem nagyon szokott olyan előfordulni, hogy random olvasgassunk a memóriából, de a K10-ben már nincs meg ez az előny a Core 2-vel szemben. Ráadásul ott még az FSB is beleszól az eredménybe. Bővebben majd a cikkben. -
fLeSs
nagyúr
A CPU-Z 1.42 nálam nem jelzi ki a mem sebességét. Az everest is rosszul írja ki. Csak az overdrive és a memset jó.
A giga biosban lehet állítani az NB szorzóját, 2 GHz-es CPU-órajel mellé beállítottam 10-es NB-szorzót, és a proci 1,8 GHz-en ment, ezt magyarázza meg nekem vki.Ha autón hagyom, akkor OK minden. Lehet, hogy ez az NB szorzós menüpont csak dísznek van, vagy csak lefelé müxik, és amúgy a CPU-órajellel megy felfelé az NB órajele.
-
fLeSs
nagyúr
Elkezdtem tesztelni Oliverda prociját.
Az apjára ütött, ez is ugyanolyan finnyás a ramokkal. -
Thrawn
félisten
válasz
wwenigma #3504 üzenetére
Legyen teljes az örömöd, a K8-at is meg lehetett sütni ha magas volt a memóriáknak a fesz a procinak meg default...
This was a known issue for K8. I'm not surprised at all since the K10 is based off the K8. Half of your VDIMM (VDD) enters the CPUs memory controller.
The memory controller is protected by diodes. If the VDD is too great, the diodes will fail, and your cpu is toast. -
wwenigma
Jómunkásember
Itt senki sem akadt fel abban, hogy a memorianak adott + fesz hatasara halt meg a prociban levo IMC? Ez akkora LOL...
-
Produkció
senior tag
válasz
VaniliásRönk #3501 üzenetére
akkor az már lancer lett volna
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Formula-1
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Automata kávégépek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- Google Maps
- BMW topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 3600 gyári hűtővel
- AMD Ryzen 9 5950X 16-Core 3.4GHz AM4 (64 M Cache, Up to 4.9GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i7-12700KF újszerű/új CPU-k: 89,999-91,999 Ft! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest