- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Androidos fejegységek
- TCL LCD és LED TV-k
- Riasztó topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomgabor
senior tag
Nekem is 4-5 sec fekete kép van jelszó beírás előtt 5070Ti-vel, próbáltam 572.83-at és 576.52-t, képfrissítést is változtattam, 180Hz 144Hz 120Hz de semmi különbség(post 144Hz-en megy aztán vált 180Hz-re). Club3D DisplayPort 1.4 HBR3 kábeleket használok.
2070 Super és 4070 Ti Super 561.09 driverrel nincs ilyen gond.
-
Orgi
addikt
válasz
Dragon3000 #4 üzenetére
Igen, nekem is a DP kábellel volt csak ez a gond, de megvettem az új videokártyát és fekete képernyő, nem is gondoltam a kábelre, amivel működött a régi videokártya...
-
X2N
őstag
Rájár a rúd mostanában az nvidia tulajokra.
-
HDAdriano
tag
Egyik Reddit user-nek hasonló hibája volt mint amit leírtál, neki a fix nem segített, de egy próbát megér.
Szerintem ha POST-on túljut fekete képernyő nélkül akkor itt más lesz a baj vagy az OP rendszer-re vagy a Driver-re gyanakodnék.Szerintem próbáld meg megnézni, hogy a CSM kivan-e kapcsolva vagy próbáld meg bekapcsolni és annak megfelelően talán rakd újra az oprendszert, hátha az segít, vagy esetleg még annyit tudok javasolni, hogy próbáld ki korábbi PCI-e gen-el. (mondjuk 2.0-val), mielőtt újra raknád a rendszert.
DDU-val másik Drivert nézz meg, vagy Microsoft saját Driverével ad-e ilyen hibát?Nálam egy Gigabyte H270 Gaming 3-nál jött elő az fekete képernyő újraindulás után.
Dragon3000:
Ez a hiba a GTX 700-900-1000 szériát érintette, Displayport esetén nem volt kép BIOS-ban, vagy Windows alatt GPU debug led égett.
Totál véletlenül jött szembe, mert évekig HDMI-vel semmi gondom nem volt, aztán mikor DP-re váltottam nem volt kép BIOS-ban..
https://www.nvidia.com/en-us/drivers/nv-uefi-update-x64/ -
GodGamer5
addikt
Szerencsére nekem nincs gondom az 5060 ti 16gb Infinity3-al. Remélem igy is marad.
-
kisi
aktív tag
-
Dragon3000
nagyúr
Kérdés az is, milyen kimenetet használ az ember, nekem is volt olyan vga, ahol nem volt kép a biosban, aztán egyszer kiderült, hogy a dp porton keresztül használva volt csak ez a gond, mert valamiért bios esetében csak a hdmi-n küldte ki a jelet a vga, aztán amikor mindkettő kábellel be volt kötve a monitor, onnan kezdve már dp-n is ment, még akkor is, ha a hdmi már nem volt bekötve. Rx480 8GB-os vagy az 1060 6GB-os vga-val jártam így, nem emlékszem már melyikkel volt.
-
HDAdriano
tag
Kicsit pontatlan a fordítás a cikkben, mivel a firmware frissítés csak egy specifikus hibát javít csak a sok közül amik előfordulhatnak egyes kombinációknál.
Újraindítás után bootolás előtti fekete képernyőt javítja csak.
Bármilyen Windows-on belüli fekete képernyőt tudomásom szerint nem javít, az szerintem Driver hiba lesz.Mondjuk kisebb szívás volt csak ez a jelenség, mert sima leállítás után hibátlanul működik, csak újraindítás esetén fordult elő.
Meg valamiért teljesen random néha meg mintha mi se történt volna újraindul..
Valakinek segített a korábbi PCI-e generáció-ra való állítás, valahol meg a beállítás után be se indult.
Eddig úgy néz ki megoldotta a hibát, bár csak 2 napja van fent. -
mpierre
veterán
Elég régóta létező probléma. Az A2000-en sem tudták még megoldani. Eddig boot közben, még jelszó beírás előtt jutalmazott 4-5 sec feketével. Most már yt videó közben is egyszer, aztán többször nem. Driver hiba, mert a kettő jelenség csoport közt volt driver frissítés is.
Na azért tényleg nehéz lehet megfelelő drivert rittyenteni quadro karóra...
-
Orgi
addikt
Vicces, nekem az előző videókártyámnál (Asus 1060 3 GB) ugyanez volt, nem lehetett BIOS-ba belépni, ott is firmware frissítés jött rá...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Androidos fejegységek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest