Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- OLED monitor topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Autós kamerák
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gaming notebook topik
- Bontsuk ki ezt a 4K-s vadállatot! - ASUS Prime 5070 unboxing
-
PROHARDVER!
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andre1234
aktív tag
hhez annyit tennék még hozzá, hogy 65nm-en legendásan sz@r volt a natív 4-magos kihozatal (az Intel ugye be sem vállalta), és ha megfeledkeztünk volna róla, ott volt az a TLB-s bug is.
Ja inkább 45nm-en kellett volna kijönni a natív 4magossal.toldozhatta volna össze 2 X2st mert ott a HT-n keresztül nem lett volna akkora szűk keresztmetszet mint az intelnél.
-
Andre1234
aktív tag
Persze de ez több mint 1 éves cikk.Előbb szerintem úgy is a fusion jön és arra koncentrálnak.
De ki tudja hogy ha szétválik az amd akkor a fejlesztés milyen ütemben tud majd dolgozni.
Amúgy meg a denebet meg kell várni hogy mit tud és árazással mekkora lehet a sikere.Igazából miért jön jól a ddr3-as memória a denebnek? ddr2-es szévszélt se használja ki teljesen.Valaki elmagyarázná?
-
Andre1234
aktív tag
válasz
Andre1234 #5683 üzenetére
Bulldozer will be the first “clean break” we have seen from AMD’s K8 core. Bulldozer is easily the most promising architecture we have seen from AMD since its Opteron launch in April of 2003.
The first Fusion processors will be split between the "Bulldozer" CPU core, which is specifically designed for desktops, servers and HPCs (high performance computers), and the "Bobcat" CPU core specifically designed for mobile and low power devices. It will be the first complete architecture change since K8 was introduced with the Athlon 64. This means it won't be socket compatible but it will still use features common like HyperTransport and eventually DDR3 memory.
Specifically, the "Bulldozer" CPU cores will not feature VLIW (very long instruction words) but still OoO (out of order) execution on a superscalar architecture. It will have a far deeper pipeline than Barcelona and Shanghai while still maintaining a high IPC (instructions per clock cycle) and increased workflow capability. New x86 instructions will be included and specifically targeted at HPC and media processing, and an extended SIMD capability will be targeted specifically at media data. Finally, also included are four HT3.0 links, DDR3 memory with G3 memory extender (G3MX), PCI-Express 2.0 and IOMMU.
Úgy néz ki hogy dolgoznak rendesen a fiúk.
-
Andre1234
aktív tag
Hi.
Keresgéltem de nem nagyon találtam hogy mi lesz a deneb után?Milyen architektúra tervezése folyik épp a fusion-on kívül cpu vonalon?
-
Andre1234
aktív tag
THX.
Csak a ph-s puma cikkből indultam ki.A tegnap délutánt olvasgatással töltöttem, és így tiszta már nagyjából minden.Csak abból indultam ki, hogy a Kódnevük ZM-80-82-84, és ezekről tudtam, hogy pumához tartrtozó új procik. A további kódnévről nem esett szó.
Azért is érdeklődtem mert a ZM-s procival ellátott notik árkategóriájukban sokkal drágább mint az én pénztárcám.Ezért marad a RM70 amely szintén griffin, a puma plattform kissebbik procija, csak ez sehova nem volt írva.
-
Andre1234
aktív tag
Mégse világos annyira.Most akkor az sima X2 a nem ultra is tartalmazza a k10 újításait?
Pontosabban az RM70? -
Andre1234
aktív tag
Értelmes ember egyébként is olcsó/gyors DDR2-t fog alápakolni.
Ez így igaz.Viszont kíváncsi leszek a deneb-propus közti különbségre.
Úgy látom érkezik számomra a következő generáció am2+deneb formában. -
Andre1234
aktív tag
Csak rákényszerítenek a ddr3-ra ha vki nem a 2,8/3ghz-es denebből akar választani.
de mekkora is lesz az am3 támogatott memóriasebessége? -
Andre1234
aktív tag
válasz
leviske #5322 üzenetére
A tavai phemon b2-es megjelenésből tanulva talán nem akarja meyer úr elkövetrni ruiz elődje hibáját (operonok szállításának befagyasztását).a piac ha már eddig kibírta deneb nélkül akkor inkább díjazza a minőségibb procik megjelenését.
apropó Fx. ha bejön akkor ismét lesz 1000$os amd proci a piacon
-
Andre1234
aktív tag
válasz
#95904256 #5247 üzenetére
csak az ad168 videomátrix nem hajlandó pcmcia-s kártyával kommunikálni, ezért a kollegák sokasága szerzi be a régi laptopokat szervízre.áruvédelmi kapuk még csak-csak működnek.(de úgy néz ki ,hogy találtunk vmi usb átalakítót ami egyenlőre működik ezért is néztem ki eee pc-t)
milyen 486 ill pentium kellene?van nekem kirakva a polcra keretbe amd486 dx4 100mhz-es proci és egy p1 mmx 133 asszem, és egy körbesarkazott duron ami már elvillant.
-
Andre1234
aktív tag
válasz
Andre1234 #5245 üzenetére
a barbrone konfignál pontosítanék.780g chipsettel szerelt konfigra gondoltam.meg arra célzok hogy nekem az a nehezen kapható termékhez tartozik amit órák keresése után találok meg a neten.és az már csak extra kívánság lenne ha szerelnének gyári com portot notebookra.persze van a delleken de akkor is egy 100-e ftos ÚJ laptopon nincs.csak a latitude sorozaton ami használtan szerintem irreálisan drága.na ez már ultra off volt
-
Andre1234
aktív tag
válasz
Oliverda #5244 üzenetére
Én arra a termékínálatra gondolok hogy bemegy az átlag ember notebook boltba és beletolják az arcába h itt van tessék.vagy neten nem csak .2-3 gyártó árulja és nem úgy kell behozatni a külföldről.persze ott az f5z meg a fujitsu, de ha jobban beledgondolok fujitsu-t éppeszű ember nem vesz.csak azon zsörtölődök ilyenkor hogy vennék már, de még nem kapni azt amit szeretnék.
-
Andre1234
aktív tag
válasz
Oliverda #5242 üzenetére
Ezt nem hiszem el.Tudnának versenyezni mert megcsinálják ugyanazt mint a konkurancia, sok esetben jobban és erre csak álmodunk róla mert kapni nem lehet.
Mióta jött ki a puma és mennyi adtak el belőle?vagy a 780gre épülö kis barbrone irodai gépeket?semennyit mert nincs.Mostmár van saját plattform.Miért nem kapni?ennyire leköti őket a szerverpiac kielégítése, a 45 nmre átállás?Lehet hogy az a fő bevételi forrásuk de ha összeadnák a notebook, irodai gép, vga, eepc ágazatokból befolyható összeget az kicsit sem elhanyagolható.Ha így folytatják Leviskének sose lesz gépe. -
Andre1234
aktív tag
Hallani vmit athlon 64 2000 Eee pcről?Most kis pc vásárláson gondolkozom és örülnék neki ha nem intelt kellene vennem.
-
Andre1234
aktív tag
válasz
Oliverda #5182 üzenetére
Ja persze arra ott van az 5 éves k8.Kiöregedő architektúrát eladják sempronnak.
Ezt az amit nem nagyon értek meg.Nem csoda h marketing el van cseszve és nem viszik annyira az amd-t.Ha már az ati chipjeit a TSMC csinálja akkor miért nem adják ki nekik 2 magos k10-es gyártást? ha az amd az "összes" erőforással a 45 nm denebre koncentrál legalább vmit a desktop oldalon lehetne szórni amd részről a népnek.Persze ők a szerver piacra koncentrálnak.intel részről viszont folyamatosan jönnek ki az újjabb változatú procik (k8hoz képest) és a marketingnek bedőlő suhancok meg veszik mint a cukrot, mert helyiértékben 1-el nagyobb számmal van ellátva a processzor kódja.Persze kijött az 780g, de látunk irodai alkalmazásra készített barbrone amd pc-t?Megfelelő mennyiségű erőforrás hiányában a gyártásba miért nem vesznek be vkit?Az IBM csak a gyártási technológiát adta át?
-
Andre1234
aktív tag
2 magos procikat nem is fognak legyártani az új architektúrából?
-
Andre1234
aktív tag
SZeretném megkérdezni h miért alakultak ki ezek a csíkszélesség lépőcsők?
130nm->90nm->65nm->45nm->32nm->22nm
Számomra kilóg a sorból az AMD-ATI 55nm-es csíkszélessége.
A félvezetőknek a valamely fizikai tulajdonsága szabja meg a lépcsőket? -
Andre1234
aktív tag
válasz
Jon Mathias #4809 üzenetére
External clock melyből felszorozva képződik a cpu, a memória és HT órajele is képződik.
Az fsb frot side bus frekvency azon sávszélesség melyel a processzor az alalplapi északi híddal kommunkikál. -
Andre1234
aktív tag
válasz
cowboy_bebop #4755 üzenetére
-
Andre1234
aktív tag
tavaszi virágéletű létezésre gondoltam hogy "kihagyják" (kevés stepping k8-hoz viszonyítva) kicsi ideig lenne a piacon.vki írta h mekkora égés lenne az amd részére ha egyből egyből átállnának. de a 45 nm időbeni zökkenőmentes átállása lehetne a második lépés kifele a gödörből.
-
Andre1234
aktív tag
[link]
az R600 is csúszott de az RV670 már időben jelent meg.
akkora probléma lenne ha kihagynák a 65 nm-es k10 lépcsőt?
k8on már ismerik.életképtelen ötlet h 45nm-re váltanak és ott csiszolgatják a k10-et? -
Andre1234
aktív tag
Most néztem az árakat mennyi is a 9500 finomság, és kiskerben találtam Box-os kiadásban 43K-ért.Fel is hívtam öket és még van is készleten. Kicsit mintha lement volna az ára.Ami mégjobban meglepett az 5000+BE oem 21K! tényleg ekkora szarban vannak hogy így szórják a procikat?
-
Andre1234
aktív tag
[link]
ez lehet majd az ára??? -
Andre1234
aktív tag
válasz
hunnylander #4013 üzenetére
Most megyek lottózni úgy is, és ha nyerek akkor veszek pár száz millióért AMD részvényt
-
Andre1234
aktív tag
Biztos volt benne az is de akkor is eltalálták ezt a core architektúrát.van benne nem kis mérnöki teljesítmény..mint ahogy a merész natív 4 magban csak még csiszolni kell rajta rendesen..és ha visszagondolunk arra 6 hónap csúszásra akkor most mindenki B3-as phemonnal rohangálna..
-
Andre1234
aktív tag
szerintem pont azon akarnak változtani amit raymond mindig is kiemelt az amd negatív kommunikációjából. most jön a nagy beismerés és hogy fiuk hibáztunk... így bizalmat kérve a részvényesek és az amd hívők felől.ez a hangvétel talán tényleg a kíút a gördörből...de még csak az első pár lépés.. az elsőt én a hd3800 időbeni megjelenésének titulálom, a második meg ezen kijelentések.
-
Andre1234
aktív tag
válasz
shabbarulez #3596 üzenetére
azért 65 nm gpuról elég hamar és simán átugrottak 55nm-re
én bízom hogy talán az ibm-el együtt nem csúsznak majd és talán tartani tudják a határidőt.
mert azért a hd3800 tartotta a határidőt... -
Andre1234
aktív tag
De nem tudják megcsinálni hogy elvágják az L3 tápjátés az imc csak a csak a proci -mem-L1-L2 re öszpontosítana???
ahogy számomra lejött az L3 egy "szemét-tároló".Vagy nagyon is kellene a natív 4 mag miatt??? -
Andre1234
aktív tag
válasz
Templomegere #3352 üzenetére
azért szernitem egy 100-at csak úgy zsebből két procira...
-
Andre1234
aktív tag
AMD Phenom X4 9600 - 2,3 GHz, Cache L2 2 Mb, L3 4 Mb, Socket AM2+
fLeSs: azt írja ha nem vagy elégedett a termékkel akkor 8 napon belül visszafizetik..
Le tudod tesztelni ennyi időn belül?? -
Andre1234
aktív tag
kell az az újjabb stepping..katt
-
Andre1234
aktív tag
Valaki priviben kioktatna hogyan lehet a linknek beírni a nevét???
-
Andre1234
aktív tag
válasz
csatahajós #2360 üzenetére
Ehhez csak annyit hogy az én 3ghz-re húzott 3700-es sandiegom csinált 1M 28 sec-et..
Írta is vmelyik kollega hogy x87-ben gyendébb a k10/k8.
De miért nem érezzünk egyáltalán a 2/4 magom az amd-nél???Nem mintha nekem számítana..
Nem optimalizálják több magra???
Mert a kóróknál múködik..
Vagy tévedek??? -
Andre1234
aktív tag
Miért csak 1 tesztet csinálnak és hoznak nyilvánosságra??
-
Andre1234
aktív tag
Ezek szerint nem lesz idén Phemon X2.
-
Andre1234
aktív tag
Vakuljak meg de nem találtam dátumot..
Sztem nem volt még..Na most már látom... azért bent hagyom mert nem emlékszem rá hogy volt linkelve...
-
Andre1234
aktív tag
-
Andre1234
aktív tag
Előzőekben linkeltétek a HT alakulásást a jövőben megjelenő processzorokban de vami nem világos..
A régebbi road map-ban olyanra emlékszem, hogy a ht sebessége egy bizonyos típusnál 3200mhz (1600mhz) és egy nagyobb teljesítményú k10 esetén meg 3600mhz (1800mhz) a tervezett.
Most az Ht1.0 az 1000 mhz-megy de tudjuk hogy ddr ezért 2000mhz-nek vesszük.
De a ht2.0 akkor milyen órajelen dolgozik? És a ht 3.0?Az eddigiekből számomra az jött le viszont, hogy a HT sebesség nem számít annyira egyszálas procik esetén. De mint írtad a barci viszont csak ht 2.0ás 2 v 3 linkel készül több processzorra optimalizálva, a budapest meg egyszálas szerverekbe szánt ht 3.0val lesz felvértezve..(és a phemon asztali vonalat még meg se említettem hogy az agena már ht 3.0-val jön ki)
Az nem világos, hogy míg a barci 8 szálas is lehet, miért és lassabb ht2.0 szerelik fel, és a csupán 1 szálasnak készülő budapest (és asztali vonal) miért a nagyobb sebességű ht-val készül? -
Andre1234
aktív tag
Ennyire lassú az L3 a k10ben hogy senkinek se tetszik???
Akkor miért rakták bele a prociba?? -
Andre1234
aktív tag
Raymond, Rive:
Az első hsz óta követem ezt a topicot.Nem kis mérnöki teljesítmény Ilyet (K10) alkotni!!!
Próbáltam minél több ismeretet magamba szívni ph-s tagságom alatt, és abból saját vélemény alkotni.Persze mikor indokolnám, hogy ez nem így igaz, akkor csak az jut eszembe mikor dezz, akosf, P.H kollega magaszintű már-már számomra aktívan szótárazandó beszélgetést folytattak, és abbóli konklúziót levonva egy nagyon jó, kemyény munkával megtervezett, kivitelezett processzor készült el. Erre egy hazánk fia, ki projektorról vetített előadáson látva, és szubjektíven értelmezve, én sztem is fikázik egy ilyen munkát..Ezért is kérdeztem, hogy vajon honnan kapja a fizetését..
De legalább él a topic.. -
Andre1234
aktív tag
Ez tipikusan az a szobai melegítő melyet talán nem dobnék ki a szobámből.
Valamire biztos tudnám használni..
Apropó... találtam ezt a cikket.. Ezen kollega vajon honnan kapja a fizetését???
[link]
És még 1 kérdés amely eléggé sok vitát kiváltott az elmúlt 10 napban.
Az az inquirer-es ''tesz'' a 30.000 pontos eredménnyel.Most mért nem bizonyítják valós mért eredményekkel?? Volt abban a cikkben ráció az anad-os teszteket ismerve? -
Andre1234
aktív tag
Sziasztok..
Lehet kicsitt off de sztem ide tartozik ismételten láma kérdésem.Mivel nem ilyen irányú a végzettségem és nem ezzel foglalkozom, de érdekel a téma ezért is vok tag itt a ph-n pár napja.Végigkutattam a goggle-t szerver leírásokat illetően (természetesen magyar nyelvűt), hogy világosság nyerje el sötét részeket a témát illentően az agyamban..
Mitől egyutas és több utas egy szerver?
Mert nézegettem az amd oldalát is a k10re vonatkozó adatokra hátha lesz vmi fény de nem sikerült alapinformációk hiányában kibogózni..
[link]
Ez itt a korábban linkelt oldal ahol legalul látni SPECfp_rate2006 2P Servers
SPECfp_rate2006 4P Servers
Mert itt tisztán kiderül hogy 2-4 processzoros (8-16 maggal felvértezett) szervert teszteltek.
És itt jön képbe hogy az AMD akár 8 utas (nem processzoros, vagy igen) szervert is képes összehozni..Ekkor kéne tudni az alapösszefüggéseket..
Lenne vki oly kedves ezt egy pár sorban leírni???Különös esetben sikercikk is lehetne logout blog ként..
Szerintem nem csak engem érdekelne..
köszönöm a felhomályosítást..
[Szerkesztve] -
Andre1234
aktív tag
Sziasztok..
Nem akarok itt botránykozást kiváltani de vki linkelne nekem egy értelmezést az új amd cpu kódok értelmezésére? Mert most ezek érelmezése nekem kicsit nehézkes.
Köszi. -
Andre1234
aktív tag
HA ezt a 6 hónap csúszást kibírtuk akkor ez a 4 nap már nem számít!!!!
Akkor minden kiderül majd!!!! -
Andre1234
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #1783 üzenetére
Egy ellenforradalmár véleménye..
Úgy érzem nem először beszélgettek.na jól van, én sem leszek önjelölt moderátor.
Vissaztérek kussba mielőtt még vki rámküldi vírus hadseregét..: -
Andre1234
aktív tag
Sziasztok..
Az én ezen szakmai ismereteim kevesek ahhoz hogy a technikai dolgok mögé belelássak de, és itt a de.Én úgy tudom minden országban van egy információs törvény mely arra vonatkozik hogy nem állíthat valótlant egy média forma sem.Persze a gyakorlat nem ezt mutatja.
De, és még mindig itt az a de, miért is égetné le magát egy két szakmabeli oldal amelyeket sokan hitelesnek gondolnak. 9 nap múlva úgy is kiderül mi a valóság!!!
Én így látom.. -
Andre1234
aktív tag
válasz
#95904256 #1305 üzenetére
szia..
[link]
''Ugyanis ez a K8-ban még 2 órajeles VectorPath utasítás volt, viszont a K10-ben már csak 1 órajel késleltetésű DirectPath Double utasítás. Ez meg hogy lehet?''
Lehet hogy nagyon leegyszerűsítem a kérdést (de ez csak is azért van mert ezen a talajon ez én ismereteim konvergál a nullához)
Akkor megvalósult lényegében utasítás késleltetési idejenek csökkentése? -
Andre1234
aktív tag
válasz
#95904256 #1236 üzenetére
Én már annak is örülök ha kijön szeptemberben a barca..
Lehet hogy marketing szöveg lehet hogy nem de vhogyan válaszonli kell a penyrin-re.
Lassan ismét elkezdődik az üzenetháború a két cég között ismét.
Miért is???
Utasítás/clock magassab órajelen nem több számítási eredmény? -
Andre1234
aktív tag
[link]
Tervek....Mindig csak a tervek...
Legalább a barca legyen már kint a piacon.. -
Andre1234
aktív tag
válasz
#95904256 #1206 üzenetére
3GHz K10! Várunk szeretettel..
A vga-k hogy voltak kötve???Nekem úgy tűnik a képen hogy a két fölső CF-ben van és a harmadik ??Írja angolul csak nem nagyon világos számomra.Nem akarok butaságot leírni.
Tényleg hídban van mind3????
mod:ja igen... látjátok az a kis csúnyaságot a kép tetjén ami a tápra van ráírva???
[link]
[Szerkesztve] -
Andre1234
aktív tag
Hi...
Srácok nagy kuss van a k10 augusztusi debütálásáról. Most lesz vmi vagy nem???
Ti tudtok vmit???? -
-
Andre1234
aktív tag
Hát nem tudom..
Mindenesetre nagyon várom már a k10-et..
Persze még ki se jött de a k10 de az intel mintha kapálózna..vagy csak beleképzelem..
Vagy nem akarja elkövetni ismét azt a hibát amit a p4vs k8al hogy csücsült a babérjain..
mint ahogy a amd is bebukta a core2 vel szemben az előnyét..
vmit azért érez az intel is..és ez látszik a folyamatos kommunkiációból..
vagy nem??? -
Andre1234
aktív tag
-
Andre1234
aktív tag
Hi..
Szintén lenne egy kérdésem..
Most hogy AM2-es plattformok bios frissítéssel fogadni tudják majd a pehomon procikat, természetesen kis érvágással gondolok itt a HT sebességére, mennyi idő múlva lesz alaplap, amely teljesen az új architektúra kiszolgágására készül..???
Van vmi tervezet már az NV részéről???
Vagy az amd azért húzza az időt hogy egy tökéletes cpu alaplap konfigot nyomjon piacra amd -ati részéről??
Sztem van benne ráció mert természetes hogy a jelenlegi AM2 alaplapot fogadják a cput de nem hiszem, hogy az amd fanok kik már éhezve várják a phemont, nem vennének teljeses új alaplapot mely kihasználja a cpu-t..
Főleg ha az amd-ati kitalál plattformban is az NV-val szemben.. -
Andre1234
aktív tag
Hi...
Most én kicsit összezavarodtam.most akkor a Barcelona és a Phemon miben különbözik???
Mert a phemos a natív 4 magos cpu amiből lesz x2 desktop változat..
De a barca??
Valaki egy K10 roadmap-el előtudna rukkolni??
köszi.. -
Andre1234
aktív tag
Ne haragudjatok hogy visszanyúlok két napot a topicban de vettem a bátorságot hogy egy tesztel bizonyítsam én is hogy a cinebench teszt mért is nem szűri le a valóságot..
[link]
''X2 3200Mhz = X4 1600Mhz a Cinebench-ben.'' és ha két magom lenne akkor megvan az eredmény.... ott a pont!!!
Mért ezzel tesztelték???
Ez is mézesmadzag amit orrunk előtt rángatnak csak hogy minél jobban odafigyeljünk??? -
Andre1234
aktív tag
válasz
cellpeti #612 üzenetére
bocsi de én is csatlakozok az előbbiekhez...
Az a cpu nem a core2 re volt hivatott megverni.
Hanem northwood, prescott.
De viszont én sem osztom az észt mert meg se tudnék mukkanni ezen hsz-ek melett..
De.... talán annyit hogy hajrá AMD...
és amennyit az én pici agyammal fölfogok ezen hsz-ekből ez a K10 minimum egálban lesz
az intel cpukkal.mind 2-4 magban.
(legalábbis áresőben bízom majd)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi 9 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest