- A DirectX 11 natív támogatását bizonygatja az Imagination
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Apple MacBook
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tavaszi hardvernyitány
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mp3Pintyo
senior tag
A megoldás egyszerű, kérsz egy Mac Studiot 512 GByte memóriával. Onnan nincs megállás
A legjobb open source modellek szinte mind futnak majd a saját gépeden. Teszel mellé egy vvlm, lama.cpp, lm studio vagy bármit amivel tudod futtatni a modelleket és utána már be tudod húzni a fejlesztőkörnyezetedbe is.
Nekem most egy komolyebb projekt esetén az 5090-es is szépen teszi a dolgát, mindent házon belül kezelve. -
moleculez
veterán
Én Claude Code-t kipróbáltam, rajta is maradtam. VS Code-ban kieggel használom.
Van mellé xAI az Kilo Code extensionnel használom API key-jel, ha nem akarom a Claude Creditet használni az jó debugolni meg prototypeolni.
Be van húzva Gemini is, az UI-ban nagyon jó de csak ritkán használom. -
gliskard
senior tag
Lassan begyűrűzik az AI tényleges költség az előfizetésekbe, ahogy a cégek elkezdik átterhelni a költségeket (beruházás, fenntartás, r&d, stb. és még egy kis nyereség sem lenne rossz), ha ezt mindenki megteszi és előbb-utóbb kénytelenek lesznek, akkor kiderül mennyit ért az AI valójában a napi munkamenet támogatásában. Mi az amire még is megéri inkább embert alkalmazni, mert olcsóbb (pl. Klarna) vagy kevésbé nő a kockázat és/vagy csökken a minőség.
pl. mától (márc 18) a Figma Make-ben is éles a credit alapú elszámolás. Az alap credit mennyiség mostantól jóformán semmire sem elég. Mi átlagos használatunk szerint az enterprise szinten user-enként adott 4.250 credit kb pár nap alatt fog elégni és user-enként legalább 30.000 - 60.000 credit-et kellene még venni havonta (kb 900 – 1.800 usd) és ez egy óvatos becslés....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- A DirectX 11 natív támogatását bizonygatja az Imagination
- Crimson Desert
- Gumi és felni topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Robotporszívók
- Kés topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A legjobb open source modellek szinte mind futnak majd a saját gépeden. Teszel mellé egy vvlm, lama.cpp, lm studio vagy bármit amivel tudod futtatni a modelleket és utána már be tudod húzni a fejlesztőkörnyezetedbe is.