- Milyen joysticket vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SPQR
tag
Igen. Fele ilyen fele olyan kábeleket használok. Úgy néz ki ezeket sikerült szépen elhelyeznem a HDD-k közelében. Talán így ezekkel elégedett is vagyok, inkább a tápkábel elrendezése a problémásabb mert egy kábelen van 4 csatlakozó (2 sata táp, 2 molex) és a vinyók szembe fordított elhelyezkedése miatt ide-oda tekergetve lehet csak a sata tápokat felhelyezni és ez miatt van ott kábelrengeteg. Az lehetne megoldás ha a moduláris tápomhoz olyan lágy, hajlékony kábeleim lennének amelyeken 1 db sata táp van. Ez mondjuk elérhető lenne egy kis barkácsolással. Gondolom gyárilag nem létezik ilyen megoldás.
mod.: Mondjuk ha az Atlasra esik a választás akkor csak a 2 borda közé teszek ventit és a kábelek 'nem fognak érdekeleni'.
-
SPQR
tag
válasz
#16939776 #40133 üzenetére
Igen, talán kisebb hűtő is jó lenne.
Jelenleg egy i7 2600s van alatta.
Azért van dolgoztatva a proci mert kisebb-nagyobb adatbázisokkal dolgozik és végez egyéb műveleteket.
Több feladatot lát el mint amit kellene. Én kiszervezném a feladatok egy részét más vasra vagy egy erősebb konfigra váltanék de sajnos ez van ezzel kell boldogulni.
Szóval ha esetleg lenne még alternatíva procihűtőre akkor azt szívesen fogadom. -
SPQR
tag
Remek.
Ez meglévő hűtő volt azért próbáltam be.
Előtte egy AXP 120 volt rajta csak az a másik vasba kívánkozott.
Jó a megfigyelőkéd
Akkor hűtőcsere lesz!
De azért még kérdeznék.
A node 304 -ben 6 hdd van és a kábelek épp hogy nem érnek bele a processzor ventibe, ráadásul a ház hátulján ott van a másik venti ami kifele fúj a házból és amint nézem az Atlas elég nagy így nem tudom mennyire férne el gond nélkül. -
SPQR
tag
mod: 10-12mm kellene még.
De nem vennék alacsonyabb profil magasságú eth -t. Most akarok cserélni egy 4 portos intel eth-ra ami 2-szer ilyen magas. Szóval jobb lenne valami flexibilis cucc. -
SPQR
tag
Sziasztok!
Van egy Fractal Design Node 304 házam, benne egy THERMALRIGHT AXP-200.
Az utóbbira a ventilátort csak 1 csavarral tudtam felfogatni kissé elforgatva mert belelógna hátul a házventibe.
Arra lennék kíváncsi, hogy valaki járt -e hasonló cipőbe, és ha igen akkor azt, hogy oldotta meg.
Vegyek hátra egy 120mm x 120mm x 25mm -es ventit?
Vagy a procihűtőre egy 120 mm x 120 mm x 15mm -es ventit 140 mm -es felfogatással (Létezik ilyen egyeltalán)?
Egyéb ötleteket is szívesen fogadok.Köszönöm a válaszokat előre is!
-
SPQR
tag
válasz
Core2duo6600 #14140 üzenetére
Itt találsz olyan lapot bőven.
-
SPQR
tag
válasz
user137 #9650 üzenetére
Igen és azt gondolom így nem is terhelték túl ....
Mondjuk én inkább egy paneltáppal néztem volna meg a teljesítményeket, bár nem lett volna kevesebb sokkal de egy pár W mínuszt jelentett volna biztos. Volt már pár miniITX konfigom (Intel,AMD, integrált és nem intgerált) és a saját a mérések alapján mindig volt pár W mínusz. A legtöbb az 10-12W teljesítmény különbség volt ami 24/7 esetén elég sokat számít. -
SPQR
tag
Azért ez persze tud több is lenni, nem mindegy, hogy mennyi hdd vagy venti van benne illetve a táp hatásfoka stb.
Mod.: Ajánlom egy konnektorba dugható teljesítmény mérő beszerezését. Én is elég hosszú idő után szántam rá magam de nem bántam meg.
Mod.: Az nem jelent sok plusz W-ot.
-
SPQR
tag
Én is a linken lévő üzlettől rendeltem a q08-at de sajnos 2 hónapja áll a dolog nem tudnak szerezni. A 27k a maximum amit adnék egy házért. Csak nagyon zavaró, hogy asztalon van az egész konfig és nagy szükség lenne már arra hogy emberi körülmények között tudjon működni és így én is nyugodtabb lennék.
-
SPQR
tag
Valaki tudna nekem ajánlani a q08 -hoz hasonló házat és árban is azonosat vagy olcsóbbat?
A házhűtés és a 6 HDD fogadása is kitételtoldy a q11-et honnan rendelted?
-
SPQR
tag
válasz
Pisztillus #8874 üzenetére
Oké várom.
Irodai felhasználásra több mint tökéletes lesz. -
SPQR
tag
válasz
Pisztillus #8872 üzenetére
Rendben.
Az 50mm-es venti nem tartozék de még csak véletlenül se vegyél bele mert csak zajkeltésre jó. /tapasztalat/Mod.: volt hozzá szabályzóm is de ezek a kis ventik semmire sem jók.
-
SPQR
tag
válasz
Pisztillus #8869 üzenetére
Értem.
Ha most kellene döntenem (viszont neked kell.) akkor biztosan az általad kiszemelt hűtőt venném meg.
Ha viszont van kedved kísérletezgetni akkor a többi lehetőség is kipróbálható. -
SPQR
tag
Nem rossz elképzelés...
Akkor egy full réz 1u magas server procihűtő is jó lenne de akkor is [ Mod.: ( belülre tenném) ] a design kedvéért a 100mm-es ventit.
Nem közvetlenül fölé esik hanem kicsit elcsúsztatva de szerintem elég lenne neki amit ráfújna.C2D E7200
Max TDP - 65 W
TCASE - 74.1°CNem tudom mik a tapasztalatok erről a prociról de ha valaki leírná ténylegesen, hogy mennyire forró fejű akkor azért még valóban lehetne itt variálni a dolgokon.
Azért is ajánlottam azt az összeállítást mert az a biztos, ha az enyém lenne én is kísérletezgetnék. -
SPQR
tag
válasz
Pisztillus #8856 üzenetére
Az én tapasztalatom az, hogy ha 1U magas processzor hűtőt veszel akkor még ha nem lennél megelégedve a házhűtéssel, alaplap, memória hőmérsékletével akkor még egy 100x100x12mm-es ventit fel tudsz fogatni a ház felső perforált részére szilikon felfogatóval.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen joysticket vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 3D nyomtatás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okos Otthon / Smart Home
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest