-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
válasz
AxBattler #33660 üzenetére
Sejtettem
950 van... ám most lestem, hogy a pci slot igen rövid. Nem flexelem ezért a karit
Azt hiszem ezt a blogban is helyesbítenem kell, mert nem lehet bele dvga-t tenni. Nincs rá csatlakozó
Ez komoly mellényúlás részemről, már ami a konklúziót illeti.
(- 1 x PCI Express 2.0 x1 Slot Ez nem dvga hely sajna.) -
MrDerekas
addikt
-
kisza25
félisten
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
AxBattler #33599 üzenetére
Optikai kábellel nem szeretném, mert nagyon kevés hely van, ahol ugye a szál megtörne benne az ide-oda tekergetéstől, ezért maradtam a minőségi drága koax kábelnél
De végül is, akkor maradhat is a hangkártya. Megvagyok vele elégedve, csak, ha már ezen tudnék spórolni, az sem lenne mellékes
Köszi, írtam is, aztán meglátjuk hogyan a folytatás.
DDR4-es lap nem ajánlott, vagy az már a nagyon drága kategória?
-
Falcon C.
aktív tag
válasz
AxBattler #33571 üzenetére
Jelenleg egy Thinkpad R400-ast nyúzok (ami nem túl acélos teljesítményű). Ha azt kiváltja úgy, hogy fut rajta low-on a D3 (jelenleg nem fut) és a Minecraft (ez fut), s nem foglal több helyet, mint a Thinkpadem, bármilyen megoldásra vevő vagyok, csak férjen be a ház + táp + RAM + alaplap + CPU + VGA 50-60E forintba. A méret és az ár miatt fordultam a J1900 felé. Lehetőleg DC kiszerelésben. Monitorom van (néha kell a plusz terület), billentyűzet, egér szintén akad a fiók aljában, így ezekre nem kellene költeni.
-
mrbig25
őstag
válasz
AxBattler #33538 üzenetére
Másik módszer "L" profilú PCI-e kábelhez.
Igaz, hogy egy kis munka van vele, de hát ez néha az ITX velejárója... -
törölt tag
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #33538 üzenetére
Biztos, hogy nem. Csak a Molex Mini-Fit Junior csatlakozó felső része 11 mm és akkor még ott van a dVGA nyákjának a hátlapi lemez fölé nyúló része. Már annak is örülni lehet, hogy egyáltalán maga a belinkelt Asus GTX 950 néhány mm ráhagyással éppen befér. Az Asus GTX 960-asnál például már a nyák is túlnyúlik, tápcsatlakozó nélkül.
-
-
válasz
AxBattler #33330 üzenetére
Ezért is tettem offba/írtam a ktg-vetést
. A noki fő előnye, hogy nem hangoskodik, ami médiafogyasztós PC-nél külön előny
. Sajna direkt Silvretta vs L9i tesztet nem találtam, így közvetlen zaj-összehasonlítás nincs. Az én L9-emre egyelőre zéró panasz (igaz, a házventi is segít).
Silvretta teszt (panaszkodik kicsit a zajra, saját tapasztalat nincs).
Ha elfér, a Thermalright axp100 hatékonyabb (a silvrettánál is, ld fentebbi teszt), halkabb és picit olcsóbb.Ahogy nézem, 53mm max hely van az isk 110-ben procihűtőnek, ez eléggé behatárolja a lehetőségeket.
-
-
-
válasz
AxBattler #33227 üzenetére
A régebbi kabinit (A4-5000) valszleg lehagyják CPU-ban, viszont grafikában az AMD lesz jobb. Kérdés persze, ezen a szinten kell-e bármi grafika a mozigyorsításon kívül...
Az 5350-nek viszont ahogy linkelted is, illik jobbnak lennie az "atomos" platformnál. Bármilyen mélyre is süllyedt az AMD prociteljesítményben, azért ennél nem gyengébbek
-
-
törölt tag
válasz
AxBattler #33154 üzenetére
Az olcsóbbikat, a nevén kívül más differencia a leírás szerint nincs.
(#33148): LinX benchmark.. és nézni kell a Gflop-ok konzisztenciáját. Ezt sokszor leírtam hogyan kell.
2 hét hibátlan prime95 után is fagyhat csontra a gép összetettebb terhelésre...
Gyors tesztnek az aida "sebesség bencshmárk csokrot" ajánlom. Stopperrel mérni kell mennyi idő alatt fut le, instabil gépen is lemegy, csak darabosan, lassabban, köhögősen. De utána LinX. -
válasz
AxBattler #33150 üzenetére
Hú, szoftveresekben nem vagyok jártas, esetleg hwmonitor.
-
-
válasz
AxBattler #33009 üzenetére
No, úgy tűnik, egyenlőre marad az i3-4150.
UEFI-ben az alap 1.1V-ról 0.95V-ra csökkentettem a magfeszültséget, és az órajelekhez nem nyúltam. Prime95 szerint stabil 4 szálon (bár csak 20 percig futtattam). Nem is rossz.
(#33147) t72killer
Akinek kell komolyabb GPU, az úgyis marad ITX méreten. -
-
törölt tag
válasz
AxBattler #33105 üzenetére
Sajnos mindkettő 282 mm-es VGA támogatással rendelkezik, amibe nincs benne a 25mm-es front fan..
Azzal együtt 257mm marad. 240-es aio-t beépítve, felülre, szintén bukom a két front ventit...
A 20/22L-hez képest, elég korlátozottak a lehetőségek, marék látható csavarfej sem túl esztétikus. Nekem: 10/7.2 -
törölt tag
válasz
AxBattler #33029 üzenetére
Sokat linkelt összehasonlító tesztek alapján, arányosan több idő kell nekik, ugyan ahhoz a munkához, szóval energia megtakarításról nincs szó.
Mióta saját keresetem van, azóta mindig volt igényeimnek megfelelő játék gép is.
Ez 16 éve prioritást élvező dolog, ha nem lenne a lehetőség, hiányérzetem lenne. Az más kérdés, hogy bekapcsolom-e játszani(nem). A tudat még is megnyugtat, hogy rendben van rajta minden, csak a gombot kellene megnyomni a tetején...Hagyományőrzés és tisztelet, mindkettő igaz.
-
-
válasz
AxBattler #33029 üzenetére
Ráadásképp a skylake-es lapokba bele fog menny a Kaby, ha idővel upgrade-elni szeretnél.
Az sajnos igaz, hogy a T/S sorozatoknál az energiatakarékosság kimerül annyiban, h limitált a max órajel - még rendesen alulfeszelve sincsenek. Bár ahogy 4HSZ-el fentebb írtam, a skylake prociknak semmi okuk panaszkodni az üresjárati fogyasztásra, terheléskor pedig lehet alulfeszelni. Sajna az, hogy egy proci T-s, még nem garancia a brutál alulfeszre, de talán több az esély...
-
törölt tag
válasz
AxBattler #33025 üzenetére
Pont egy szálat használó játékhoz kellhet az a 3,7, amit enged 1 szálon. Én nem kapcsolnám ki a turbót mérés nélkül... turbóval és nélküle, mind FPS-ben, mind W-ban.
Aztán ha később erősebb vga-t szeretnél, a több magot támogató játékok mellé, akkor olyan cpu-t néznék, amin ki lehet támasztani fix órajelen a magokat, ne küzdjenek a turbós szálért mert nem fog eg-ye-nle-te-sen futni a játék. Ebben az esetben 3,2 alá nem mennék 1600-as memória mellett, és ezt tudja is ez a cpu.
Szerintem.
-
Polllen
nagyúr
válasz
AxBattler #33023 üzenetére
A fogyasztást még soha sem néztem, a 300W-s sfx táppal eddig nem volt gond.
A hőmérsékletet otthon majd megnézem, de gyári hűtő van rajta és a QS-101 ház egy 15 cm magas polcra van betéve. Játék alatt (bf4, d3 multi) a vga és cpu hűtő is felpörög, de amúgy nincs hangjuk.
-
válasz
AxBattler #33014 üzenetére
Az órajeleket nem tudod T-s szintre belőni? Azonos órajelen pöttyre uannyit fognak teljesíteni
.
T-s procit azoknak ajánlanék, akik pici picopsu-val etetik a rendszert, és véletlenül se akarják, h a cpu fogyasztása elszaladjon 70-80w fölé (ok, kb csak furmark+prime kombóban jön elő, de akkoris). A többieknél, ahol ez nem "biztonsági" kérdés, szvsz egy alulfeszelt+biosban visszafogott sima i3/5 is megteszi (uannyit fog enni, mint a T-s, bár utóbbi lehet mégjobban bírja az alulfeszelést), és megmarad 10+%tartalék, ha 1x nagyon kéne a nafta.
Személyszerint a kis háziszerverben azért mentem "T-re", hogy ne pörkölje le a gép a háztetőt és villanyórát, ha vmi meghülyült processz elkezdi 100%on tekerni, én meg csak egy hét elteltével nézek rá. (nomeg a könnyebb szerelhetőséget biztosító L9i hűtő sem hátrány - 50+W-ra én nagyobbat vennék.).
-
julius666
addikt
válasz
AxBattler #32939 üzenetére
A CM Elite 130 elég bejövős és egyáltalán nem vészes árban. Az lehet, hogy probléma, hogy kicsit széles, majd lemérjük a helyet, ahová kerülne.
És deszkából mindenképpen az Asrock AM1B-ITX-et venném, ugyanis csak azon találsz 4db SATA csatit
Valóban! Annyira alapnak vettem, hogy min. 4 SATA csati van már minden lapon "úgyis", hogy nem figyeltem rá, csak a hátlapi csatlakozókra. Köszi szépen! -
skyli
senior tag
válasz
AxBattler #32129 üzenetére
Sziasztok!
Kinéztem az LCPOWER LC-1520mi vagy 1530mi házat és az érdekelne, hogy ebbe bele lehet rakni egy i3-as procit? (gyári hűtése helfér?) Illetve milyen tápegységet kell hozzá venni, ami belefér? És ezek mellé még 2db 2,5ös háttértár is jó lenne, ha beférne
-
válasz
AxBattler #32806 üzenetére
Egy nagydarab melegedő akadály a levegő útjában, ami ráadásul körülményessé teszi a bővítmények (RAM, m.2, stb) cseréjét.
A lista bőséges, nyugodtan kérdezd HookR-kollégát, ő a lista bölcse
#32808: Noigen
, nem mindegyik proci elégszik meg egy 4centi magas hűtőcskével, ami fölött rögtön ott tornyosul a táp. Trükközni lehet persze ferde hűtővel meg vízzel.
-
-
Dr. Akula
félisten
válasz
AxBattler #32763 üzenetére
0 fogyasztást, valamennyire értékelhető teljesítményt. Mint amilyen az Atom + ION volt anno, csak azért annál használhatóbb teljesítménnyel, ne dobjon már egy hátast ha eléugrik egy 4K video. A Core-M pont erre való, nem is értem miért nincsenek ilyen deszkák, egyszerűen kiált érte. De ha már nincs, akkor egy mobil Skylake procis deszka következik a sorban, ezek a lebutított Cerkák, Penyák csak a legvégén. Az ár nem volt szempont (bár nyilván ésszerű keretek közt kéne), csak hogy egyáltalán legyen. A passzív borda meg azért lenne előnyös, mert arra egy ventit rádobva biztos hogy nem forr fel nyáron a tetőtérben, egy 3-4 centis borda + venti kombónál ezzel azért vannak kétségeim.
-
-
Dr. Akula
félisten
válasz
AxBattler #32760 üzenetére
Jobb híján akár az is. Amennyiben notebookos Core procit takar, nem kiherélt asztalit. Abból van (lehetőleg nagy bordás passzív) deszka? Vagy ha már az sincs, legalább valami normálisan hűthető, hogy ne sipákoljon itt egy 2 centis venti 100000000000000-es fordulaton?
-
-
törölt tag
válasz
AxBattler #32473 üzenetére
HDD-t szeretnék még beletenni.
Akkor nézd meg hogy kb. hova esne a 80x80mm-es venti. Ahogy nézem, mindenhol(AM1-es lap) a lap közép-vonalába, az előlap felé tájolódik a CPU foglalat. A 10mm-es venti 4mm?? helyet jelent a tartó lemez alatt, lehetőleg férjen el mellette a HDD is.
-
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #32422 üzenetére
"Kiváncsi lennék viszont, hogy ezek a HTPC Milo házak mennyire melegednek, ha belerakunk a rendszerbe még egy slot-in slim ODD-t is?
"
Ez esetben a hűtést a 2db oldalsó 80mm-es ventire kell alapozni maximum 50mm magas CPU-hűtővel, amit oldalról is könnyen átjárhat a levegő.============================================
(#32424) devil-k: 50mm magas topflow hűtőnek a Be Quiet! Shadow Rock LP-n kívül megemlítendő még a Jonsbo/Cooltek HP-625 is.
============================================
MiniSYS T8 összeszerelési útmutató, képekkel a részletekről - ittech-uk.blogspot.com
============================================
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #32422 üzenetére
Az általa említett házakból kiindulva feltételeztem, hogy előnyben részesíti, ha legalább az előlap alumíniumból van.
Amúgy ez a MiniSYS T8, vagy más néven Iwill MPC-T8 nem is tűnik rossznak.
-
Benőke
őstag
válasz
AxBattler #32387 üzenetére
Hiányoltam is az ilyen H110 Giga "fapadost", de hiába ért ide 23k Asrock (M.2 nélkül), aztán 24k MSI, ez meg 30k...
Nem érzem, hogy megérné a különbség. Legalábbis nekem nem annyira. Nem rossz lap amúgy...(#32388) ratkaics
[link]
Nem fogja vissza az integrált GPU -t, ha vissza van fogva azt az intel teszi gyárilag
Extra szolgáltatásokban tud kevesebbet. -
Benőke
őstag
válasz
AxBattler #32294 üzenetére
Na ebben nem akartam elmélyülni, meghagytam a választás szabadságát
A ramokat nem tartom akkora tragédiának. Így is meg úgy is meg kell venni, ha meg elmegy a masina 4-5 évet akkor cserénél valószínűleg megint másik lapot, procit, és ramot kell venni...
A driver kérdés egyre markánsabb, és mindenki azt hiszi win alatt nincs gond, pedig egyre nagyobb, és nem azért mert nem lehetne megoldani, hanem mert nem akarják, hanem a váltás felé terelnek. (A 3 gen Core i5 procimhoz - integrált VGA nincs win 10 driver ami WHQL lenne. Persze meg van a magyarázat rá, és még érti is az ember de van egy amit összetákoltak. Nem tartana semedig minősíteni és a többi teljes core gen hez megcsinálni hogy használható legyen.) Intel pont nem híres a hosszú driver támogatásról. Nyilván ezért is megfontolandó hogy az ember nem egy win hanem valamilyen linux felé mozdul el mert driverileg már igen jelentősen feljött és komoly alternatívát ad már desktopon is. Nem vitát akarok, csak van akinek érdemes elgondolkozni rajta. Sokan félnek tőle szidják, aztán csak meg kell szokni a hülyeségeit ahogy a win hülyeségeivel együtt élnek azok akik használják.
-
duo
addikt
válasz
AxBattler #32206 üzenetére
hajjaj az probléma- mármint hogy a CM a masszívabb. pedig erről ódákat zengett a youtube.
(rendelést visszamondtam.) de akkor mi a fene legyen? fractal design node 304? themaltake core v1?az viszont tök jó hogy elsőkézből tudtál ilyen infót adni köszönöm szépen!
szóval mi legyen?
össze vagyok zavarodva mint Ádám anyák napján. -
Benőke
őstag
válasz
AxBattler #32173 üzenetére
Persze hogy olvastam, T -s proci felé hajlok, de gondolkodtam g4400 -ben is.
Valami komolyabb hűtőt fogok rátenni ventit lehagyom róla és kap egy házhűtőt ami halkabb.
Nekem nagyjából 110mm magasságom van erre vadászok hűtőt ami tetszik
pl a Noctua NH-L9x65 jó csak az ára nem tetszikNem rég volt g3900T az is bőven jó lehet. Majd ha újra elérhető lesz szerintem nem hezitálok ennyit
2 éve anyukámnak pakoltam össze egy netezős gépet G3220 -al. Üresjáratban 18-20W -ot mértem. Netezés alatt is csak 25w környéke. + Monitor.
-
Patice
nagyúr
válasz
AxBattler #32129 üzenetére
Nekem az LV-1510-es után inkább MS-Tech CI-70-es utánérzésem van.
Ill. MS-Tech-ből hiányoltam a feketét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest