Új hozzászólás Aktív témák

• sasNAXO

aktív tag

válasz trog #65372 üzenetére

Most adtam el az 5700G-s konfigomat, vagy legalábbis a főbb részeit.
    Nekem ami bevált stabilitás tesztre: elindítom a Unigine Heaven Benchmarkot és hagyom körbe futni egyszer teljesen (ez azért kell, hogy igp részére a memória allokáció meglegyen, különben elszáll memória hiánnyal), majd utána elindítok egy y-crunchert 1-6-0, vagy most már talán 2-6-0 (ami lefoglalja majd a maradék memóriát, szóval ne indíts rá semmit). Ha instabil a memória, akkor ahogy a y-cruncher váltogatja a teszteket előbb-utóbb garantált restart lesz belőle. :DDD 3-4 óra ilyen futás után stabilnak tekinthető a rendszer. :))
    Én a helyedben ezzel kezdenék.

Ezen kívül tudok egy ilyet mutatni, de nem túl sok értelme van kategória, mert csak a Heaven Benchmark-ot futtattam. Na most a Ryzen szereti a dual rank memóriát, és úgy tűnik az APU is, mint a tesztből itt látszik. Nekem az APU-s konfigban 4400MHz cl20 single rank memória volt, ami nagyon gyors, de mégis, a régebbi, dual rank 3600 cl18-as memória gyorsabb volt nála egy picivel.
    Legalábbis ebben tesztben, sajnos mást nem volt kedvem már tesztelni amikor ezt csináltam. :DDD Jó kérdés, hogy mondjuk egy dual rank 3600Mhz cl16 mire lenne képes vajon...apró probléma nem szokták feltüntetni melyik memória dual rank, és melyik single rank - utóbbi időben a többség ide tartozik tudtommal.

Új hozzászólás Aktív témák