Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz mpierre #59687 üzenetére

Ha ilyen irányba megyünk akkor elektroncsöves számítógépe is csak a kiválasztottaknak volt. Meg mobiltelefonja. Most meg ott porosodik a polcon a régi telefonom aminek a számítási kapacitásával a Nasa anno rakétákat lőtt fel. :D

Szóval haladunk a korral, az, hogy kevésbé volt régen megfizethető nem annyira számít szvsz.

B450-B550 mATX lapjaim 25-30k körül vettem 1-2 éve. Az oké, hogy most infláció is van a technológia fejlődés ellentételeként, ezt aláírom, hogy hiába volt 2 éve valami X Ft, nem feltétlen jön vissza... viszont ha csak a jelent nézem akkor minipc fronton 5600H-t 90k-ért adtak nemrég barebone, de lap+cpu+ház+táp abban benne. Ezzel szembeállítva mITX 60k-s lapok...
    A 7735HS-7840HS-ek 140-170k-tól mennek. Ezekkel nem versenyképesek sajnos. Közben még fejlettebb is. Ha a pénz nem számítana akkor sincs mITX-ben RDNA2 sem, nemhogy RDNA3, AV1, USB 4.0, TB...

Ezért is mozdultam a minipc felé... de mivel a hangjától tartok, ill. a rugalmasabb konfig mindig előny, ezért kérdeztem és lehetne egyébként szerintem is jobb megoldás az mITX-el futnom még egy kört. De ezek szerint hiába. :(

Új hozzászólás Aktív témák