- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- MILC felhasználók szakmai topikja
- HP EliteBook / ZBook topik
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Amazon Kindle
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
flashpointer #58310 üzenetére
Furcsa lenne, hiszen a tüske eleve magasabb, mint az ssd, itt van előttem egy MSI B150-itx lap, ennek gyárilag csak HÁTUL van nvme slotja, azaz az nem a második, hanem az első, kevés esetet kivéve oda mindenképp kerülnie kell egy ssd-nek, szerinted mindenki kivagdossa a házat emiatt?
Kibontottam egy zsírúj kingston nvme- ssd-t, betettem, digitális tolómérővel megmértem, 4.5mm magas a lap síkjától mérve, megmértem egy NZXT H200-as házon, a tüske azon része, amire ráfekszik a lap, betekerve 6.4mm, egy spririt of gamer deathmath 3 lapon szintén 6.4mm, érdekes módon az atx szabvány is 6.35mm, se több, se kevesebb. És akkor a lapon a lyuk körül még ott vannak a kis testelő pöttyök, 1-2 tizedet azok is kitüremkednek...
Azért ilyen orbitális baromságokkal ne rakjuk már tele a topicot.Szóval ha az ember hátra akar berakni egy nvme ssd-t, akkor megveszi vagy legyártja oda a megfelelő közdarabot, amit akár két therlmal paddal is felrakhat, akár direktben is, ezért se gépházat vagdalni, se mást csinálni nem kell, ráadásul ennek a költsége kb 300ft, amíg az ssd hűtőért elkérnek 2 ezret, és ugye ez a megoldás nagyságrenddel jobban vezeti el a hőt.
Persze a saját házával mindenki azt csinál, amit akar!
Új hozzászólás Aktív témák
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest