Új hozzászólás Aktív témák

• PROTRON

addikt

Üdv a topiclakóknak!

Igyekeztem gyorsan visszakeresni a topicban, de nem egyszerű, bocs a hosszú írásért.

Egy mobilisabb egységet tervezek összerakni a korábban elhalálozott notebook helyére, amit az utóbbi 2 évben nem aksiról járattam, mindig be volt dugva 230-ba.

Arra gondoltam hogy DIY keretében egy thin mini-itx alaplapra rádugnék egy quadro K620 kártyát hogy időnként autocadezni tudjak rajta, az egészet pedig egy összehajtható egyedi házikóba raknám, aminek a fedlapjában egy 10,1"-os érintőkijelzővel lenne összeszerelve.
    Persze összehajtva elrejtene egy vékonyka bluetooth touchpados billentyűzetet.
    (Eredetileg kártypc-ben gondolkodtam, de az x86-osakon nincs PCIE slot vagy nagyon drágák a processzor erőhöz képest, ami meg olcsóbb ott meg nem fut pl a fentebb írt autocad mert x86hoz van kötve.)
    Lehet hogy kicsivel vastagabb lesz az eredmény a brand notebookoknál, de az nem zavar. Első körben csak egyáltalán összeraknám a konfigot, aztán majd később kerülne bele rendes töltésvezérlő elektronika akkupakkal.
    A cél hogy a homeofficeból átcipelve telephelyre, vagy valamilyen helyszínre prezentálni saját gépen tudjak dolgozni, pl a fentebb is írt autocaddel. Tudom a dedikált VGA kicsit túlzás, de ki akarom maxolni a beépített lehetőségeket, minél több mindenre lövök.
    Ehhez a projekthez találtam 1-2 alaplap típust aminek a speckói megtettszettek, de gondoltam rákérdezek a részletekre, mivel a tápegység terén nem vagyok biztos a helyzetemben.

Alaplapokból az egyik ASUS H110T/CSM vagy a H310T R 2.0 amik eléggé könnyen elérhetőek, de ezéknél csak átalakítóval tudok VGA-t rádugni, vagy ott a GA-Q170TN-T20-GSM PLUS amin van open ended PCIE slot, csak ez utóbbi mobo nem nagyon elérhető a idehaza.
    A másk ami még tettszik és elérhető időnként az a GIGABYTE GA-H310TN, csak ebbe már 8-9 genes proci való, ami már kevésbé tettszik, feleslegesnek érzem.

Ezeket próbálta már valaki? Vagy valami hasonló projektet?

Tápegység terén arra jutottam hogy a gyártók ajánlása hogy 35 w-os proci esetén(pl i3-6300T) már 90w-os tápegységet ajánlanak. Ezt mennyire kell komolyan venni?
    Ezek a thin mini-itx lapok 1 ilyen cpuval meg 1 sata SSD-vel is már ennyire éhesek?

Mert ez alapján a 45w-os VGA-val már 150 w-os tápra kell számolnom, de ha még akkupakkot is akarok tölteni akkor inkább 200-as tégla kell a gép mellé a laptop táskába.

Új hozzászólás Aktív témák