Új hozzászólás Aktív témák

• BennyRay

tag

Üdv Urak,

csatlakoztam a Mini-ITX táborhoz egy ASRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac +2400G kombóval, amit egy Cooltek/Jonsbo U2 házba tettem.

A hűtés optimalizálásáról, hangtalanításáról szeretnék tanácsot kérni:
    Jelenleg a házhoz adott 12 cm-es ventillátor fúj befelé, a procin a gyári hűtő van, amiről a felül elhelyezkedő ezeréves Chieftec (GPS-350EB) táp szívja ki a levegőt. Egyáltalán nem rossz a cucc hangja, de azért hallható. Kb a tápventi és a procihűtő hasonló hangerejű, de a procihűtő a fordulatszámváltozások miatt zavaróbb.

1. verzió: Mennyire borítaná fel a szellőzést egy passzív/félpasszív táp? Felgyűlne a meleg a szívó ventillátor nélkül a házban, vagy a befújó venti általi minimális túlnyomás kitolná a ház résein? Tudom, próbálni kellene, csak a jelenlegi tápon nem kapcsolható ki a ventillátor.)

2. verzió: Ha a procihűtő helyett beraknék valami kilós aluminiumbordát, az elmehetne passzívan, ha a házventi és a tápventi menne állandóan? (Ez a rendszer nagyon szépen működött a Chieftec Dragon nagytorony házamban az előző 8-10 évben, de Mini-ITX méretnél vannak kétségeim :) ) Ehhez kapcsolódik: az alaplapi komponensek mennyire igénylik a topflow hűtő által generált légmozgást?

A fentiek jutottak eszembe, most hadd kérjek tanácsot olyan megoldásokra, amik tapasztalaton alapulva működnek is :) Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák