Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Egy 20. évfordulós csodaegér fortyog a Razer üstjében
- Milyen videókártyát?
- Powerbank topik
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen hangkártyát vegyek?
- RAM topik
- Kétszáznál is több játékhoz hozta el az FSR Redstone-t az új AMD Software
- Több száz játékban kezdi meg karrierjét az FSR Redstone
Új hozzászólás Aktív témák
-
A rendszeroptimalizálás nem abból áll, hogy „pár dolgot kikapcsolunk”, hanem abból, hogy értjük, mi terheli a gépet, milyen fejlődést jelölt a gyártó longitudinal előrelépésnek: I/O-útvonal, háttérszolgáltatások, indexelő motor, telemetria, temp könyvtárak, swap és más stratégia, scheduler terhelés, energiagazdálkodási profil — ezek okoznak pár szinten meglepetést, nem a „hátha ettől jobb lesz” típusú kapcsolók.
A lapozófájl helyének optimalizálása, célzott rendszergazda szintű módosítások és a telemetria menedzselése (O&O) tud hatást gyakorolni, de csak akkor, ha az ember tudja, mit csinál, mikor és miért. A „gyártó-default” W11 ma már egyszerűen túl sok extrát futtat, ami nem minden gépen kívánatos.
Aki ezt átlátja, annak a rendszer felgyorsítása nem trükk, hanem karbantartási rutin. Nincs annyi erőforrás, amit ne lehetne elpocsékolni. -
Dr Cook
csendes tag
Ez nem volt valami minőségi video. Egy sor teljesítménynövelő beállításról szó sem esett, és ahogy azt valaki már írta, leírva szerencsésebb lett volna. Mondjuk nekem nem kell, mert minden fejben van, de akik tényleg szeretnének gyorsítani valamit a gépükön, nekik jól jött volna.
* lapozófájl nem a rendszermeghajtón
* fájlok indexelésének kikapcsolása
* ShutUp10++ / XD AntiSpy / stb.
stb. -
Dzsano
tag
válasz
creathall
üzenetére
Úgyvan. Most jött új gépem, 32 GB memória, valami olcsó (ebben a szegmensben) de atom videókártya (meg se néztem a dobozát, mert olyan barát hozta, akiben megbízom. SSD, stb. régimódi nagy ATX ház, sok szellőzéssel, óriási táp. Van rajta egy kis partíció full Win11, amelyen játszani fogok a Starcraft2-vel...
A többi Linux. És én állítottam be, jó lesz megint 10 évig (a régi gépem most töltötte be) És hogy miért nem Linux alól futtatom, azt az egy szem játékot? Mert néha kellhet valamire a windows is. Még. -
xeon forever
addikt
Igazabol egy 4tb pcie5.0 nvme ssd meg egy 256 magos proci [vagy 2 ebbol ]es 512Giga Ddr5, oszt le is tojod mi tortenik a gepeden a hatterben...

-
creathall
kezdő
Lassú a géped? Telapítsd újra Linuxal.
-
Akula
őstag
És ha én ezeket már rég leállítottam, mégis hulla a gép, a L.Mint alatt meg hasít, akkor mi maradt még?
-
-
Így talán többen cseverészünk, jobb az algoritmusnak és szakmai belépők majd balanszba teszik a topikot#2 Tamás!
Azért egy ilyen scriptet nem mernék lefuttatni. Mindeközben az m$ fejesei évek óta fogják mások sorospoharát
#3 sutyesz96
Lesz annak is értelme, ha más egyéb adatokkal van összekötve.Első frissítés szépen elcsavargatja majd a kapcsolókat szvsz. Tényleg milyen os van azon az almán?
-
sutyesz96
őstag
"Helymeghatározásnak PC-n nem sok értelme van.
Há' hogy fogja így tudni a kis filippínó hova hozza a pizzát!

-
-
HantekDSO
aktív tag
Mennyivel egyszerűbb, gyorsabb és áttekinthetőbb lett volna ezeket 10 sorban leírni...
(Persze gondolom van akinek meg pont ez tetszik)
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Air 3 drón szett - telefonos távirányítóval
- Xiaomi 13T Magánszemélytől Garanciával
- ASUS ROG PG39WCDM Ívelt Gamer Oled Monitor!39"/2k ultrawide/240hz/0,03ms/Gsync-Freesync/Type-C/!
- Akciós! Makulátlan MacBook Pro 16" i9 16GB 1TB 5500M asztro szürke részletek a leírásban.
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Toshiba Satellite C850 - Intel B960 I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 34WQ500-B - 34" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 100Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
- Keresek Zebra TC20 TC21 vagy valamilyen hasonló kaliberű 1D és 2D vonalkódok olvasására alkalmas pda
- Apple iPhone 8 64GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Úgyvan. Most jött új gépem, 32 GB memória, valami olcsó (ebben a szegmensben) de atom videókártya (meg se néztem a dobozát, mert olyan barát hozta, akiben megbízom. SSD, stb. régimódi nagy ATX ház, sok szellőzéssel, óriási táp. Van rajta egy kis partíció full Win11, amelyen játszani fogok a Starcraft2-vel...
A többi Linux. És én állítottam be, jó lesz megint 10 évig (a régi gépem most töltötte be) És hogy miért nem Linux alól futtatom, azt az egy szem játékot? Mert néha kellhet valamire a windows is. Még.

Miért nem vettél több százezerért egy új gépet, amin fut a 11? Logikusabb döntés lett volna, mint spórolni a pénzeddel meg az ehulladékkal.
Sőtt scriptt is ír ha kérjük. Sőtt az általunk hazsnált programokat név szerint vissza tudja ellenőrizni miylen galibákat tudnak okozni.
(Persze gondolom van akinek meg pont ez tetszik)