Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HookR

    addikt

    válasz Pete55555 #25981 üzenetére

    Pontos összeget nem tudok mondani, egészen egyszerűen azért, mert időben igencsak szétforgácsolódott a projekt. A kezdeti tervezgetés még 2010-re datálódik, akkor év végén, a v1.0 alapján készült el az elő- és hátlap a hosszanti főtartókkal, illetve az alaplap rögzítéséért felelős elemekkel. Azt hiszem annak a munkadíja valami 20e Ft-omba fájt, ami hogy úgy mondjam gondolkodóba ejtett. Jó hosszú időre. :B
    Ha jól emlékszem a munkálatok valamikor 2012-ben 'Ha törik, ha szakad, kerül, amibe kerül, de elkészül!' felkiáltással vettek új lendületet. Nem akarok hülyeséget mondani, de mindent egybevetve, eloxálással, alapanyaggal, kiegészítőkkel azt hiszem olyan ~40-45e körül lehet. Maga a ház, tápmegoldás nélkül.
    A megmunkálás, a szakmunkák megfizetése az ami drága. Ajánlott olyan konstrukcióban gondolkodni, aminek elkészítésével magad is boldogulsz, akkor az alapanyag és kiegészítők ára egyáltalán nem vészes. Saját időd ráfordításával, alapanyagáron kijöhet a kuckó akár a boltiaknál olcsóbban is. Azt nem mondom, hogy felejtsd el a forgácsolást, mert például egyszerűbben megmunkálható anyagokhoz (pl. fa, műanyag) valószínűleg itt a fórumon is találsz olyasvalakit, aki rendelkezik saját készítésű CNC-maróval, csak annyit, hogy nagyon sok múlik a jól átgondolt terven és a vele szemben támasztott élvárásaidon.

    [ Szerkesztve ]

    ▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

Új hozzászólás Aktív témák