- Apple MacBook
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik
- Videós, mozgóképes topik
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na igen, és ez több szektorban is gyakorlat
-
Sketch001
aktív tag
Nyilván értem, ahogy azt is hogy ez csak és kizárólag a gyártó szemében költség, és nem jelentkezik a végfelhasználók számára. A laptopot úgyis megvenné a user ha jobb pasztat használnak, jobb és több csavart, és benne van a hevc is, mert ennek a költsége dobna a végső áron vagy 1 dollárt is akár. Amit lazán kifizetne bárki. Csak minek ha egy húzással ők milliókat sporolhatnak évente ugye
-
Sketch001
aktív tag
igazából én nem látom hogy miért akkora gáz... 100k darabig ingyenes. utána 0.24 cent / eladott darab. 24 cent. Darabonként. És valszeg egy asus vagy acer eleve nem fizeti ennek a felét se mert alkudozhatnak valszeg...
Az egyik bazinagy multi meglátja az év végén a millió dolláros kiadást hogy licensz költség, és azonnal elindul a hogyan tudjuk még ezt is behúzni a zsebbe, a másik meg csak patent troll.
Egyébként maximálisan támogatom az os megoldások használatát, sőt, de akkor adjanak alternatívát, nem úgy mint a syno pl amikor lehúzta a nasokról a licenszeket mert csak alapon, ha akarsz hw dekódolást plex alá pl akkor izé, vegyél mást vagy valami.
-
gliskard
senior tag
Ennek mennyi köze lehet ahhoz, hogy a 2025 év végén a Dell és a HP az olcsóbb notikban letiltotta a HEVC támogatást, mert igy spórol a licenc díjakon? Ez ugyan az a HEVC patent?
https://arstechnica.com/gadgets/2025/11/hp-and-dell-disable-hevc-support-built-into-their-laptops-cpus/ -
Graphics
Jómunkásember
Megnéztem amúgy, ez az eljárás , szabadalom 2012-01-06 lett kérelmezve a A Nokia Technologies Oy által benyújtott kérelem
Majd 1 év múlva hagyták jóvá.2032-01-06 a Várható lejárat dátuma..
Érdekes egy szabadalom ez.
-
Rickazoid
addikt
Hogy tudja az Acer, Asus és Hisense sérteni ezt a szabadalmat? Először azt hittem talán a hardveres gyorsítás a laptopok kamerájában, de az PC-kre nem vonatkozna.
-
Graphics
Jómunkásember
Nokia szereti ezeket a szabadalmi pereket. Azért ez most kicsit nagyobb két cég, mint mondjuk pár éve a Realme...
-
vzozo
senior tag
Ezt a német komolyan veszi, várhattam egy keveset a Fire TV stick 4k verziójára, amíg újra lehetett értékesíteni. Szintén Nokia patent volt a ludas.
-
Cassi
őstag
A Nokiából is patent whore lett, elmehetnek a ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az ár-érték bajnok nyomában: teszteltük a 8BitDo Ultimate 2C kontrollert
- Apple MacBook
- Nem lesz erotikus ChatGPT
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Fotók, videók mobillal
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows 11
- Call of Duty: Black Ops 7
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- DELL Latitude 5420 Core i5-1135G7
- Eladó LG 43UN71003LB 43 4K UHD Smart TV
- Kicsibe van ennél jobb ár-ér arány? Phanteks - Enthoo Evolv ITX - PH-ES215P BK INGYEN Szállítva!
- A kis CUKISÁG! IWIN A1 ITX 600W PSU Ingyen MPL-el Érdekelhet?
- Eladó Sennheiser Momentum 3 bluetooth fejhallgató aktív zajszűréssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProDesk 400, 600 G2,G3 Mini és 600 G2 MT , félkonfig, bővítési opció, mini PC/NAS/HTPC alap
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HP ProDesk 600 G3 Mini,i5-6500T,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11, WIFI
- iPhone 12 Pro Max 256GB Mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest