Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz Ispy #17431 üzenetére

    Nekem is beszorul a meleg a Coolcube-ba. Paneltáp van benne nem ATX, így az nem szellőztet.

    Az oldalsó rácsos részre applikáltam fel egy 12-es ventit, de kicsi és kevés a rács, leszabályozva nem igazán effektív a szellőztetés, a ház belső feléből így nem szívja ki a meleget a venti. Ráadásul a ventit felülre kell tenni, mert a tető alatt reked meg a meleg levegő, így viszont alul nincs légmozgás ahova betuszkoltam 2x3.5 HDD-t + 1 SSD-t. (Még a HDD tartó is teli, nem engedi át a levegőt, de ezen majd javítok... utána a HDD-k között/alatt/felett át tudná húzni a venti a levegőt.

    Szóval alapvetően a házhűtést kellene megoldanom, alapvetően a cpu hűtő amúgy elég lenne rá. Ez jóval kevesebbet eszik még az i3-nál is így. Csak az zavar, hogy most egy 100x100x10-es Kaze Jyu Slim-et barkácsoltam rá a bordára és nem a legjobb a felfogatás. Másik rá való ventit nem találok a gyári meg morogna.

    A proci nálam most csak 55-60 fok körül tetőzik, az nem gáz. A HDD-k mennek 40 fok fölé ami nem annyira tetszik. De ha lentebb tekerném a házventit akkor a proci is bemelegítené.
    Ez a ház igazából a másik konfigra lenne ideális: Paneltáppal, az ATX táp helyén egy Ninja Mini, alul 1 HDD + 1 SSD. Ez most egy MX31-ben van. Abban meg kényelmesebb lenne a több HDD. :)
    De még szenvedek vele egy kicsit, mert így is működőképes csak nem optimális ahogy én elképzeltem. :)

    szerk: Viszont fogyasztásra nagyon jó ez a kis Ivy. Gyakorlatilag ugyanannyit eszik, mint az Atom+Ion. Sőt, lejátszásnál még kevesebbet is. És persze nagyságrendekkel gyorsabb emellett.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák