- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED monitor topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Házimozi belépő szinten
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
#TOTTI #93014 üzenetére
Most már emlékszem, hogy múltkor is beszéltük, hogy túlméretes szíjat használsz sima méretű tárcsához...Ez egy normál méretű tárcsa, semmi köze egy over-hez.
Egy túlméretes tárcsa szemmel láthatólag is nagyobb, nem lehet összekeverni egy gyári méretűvel. Ugye ez az oversize dolog megint egy más világ, de igazán csak akkor van értelme, ha minden az (szíj, első-hátsó tárcsák). Na meg erőforrás is kell hozzá, a 20 lóerős alu hengereknél lehet kihasználni azt a pluszt amit egy ilyen hajtásrendszer ad.
Nyilván ha az embernek van ideje, türelme és affinitása akkor lehet ügyeskedni mindennel ahogy te is csinálod, jobbá lehet tenni mindig a meglévőt. -
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
#TOTTI #92988 üzenetére
Mind a kettore hajtomuolajat ir? Mert van ahol ugy adjak meg, hogy 75W-90 hajtomuolaj vagy 10W30 motorolaj ami mehet a hajtasba. Viszkozitasban a ketto nagyjabol ugyanaz.
Pl Honda SH150
Mehet bele SAE 90 hajtomuolaj(ami helyett 75W-90-et szoktak rakni) illetve 10W-30 4T motorolaj -
macilaci78
nagyúr
válasz
#TOTTI #92953 üzenetére
Heh, kb annyi a végsebességed az 50-essel, mint nekem a 300-assal.
GPS szerint megfutottam vele a 120-at is, de fül alapján az már nekem nem komfortos, plusz kapaszkodni is kell rendesen. Egész egyszerűen nem kívánom, még ha a gép bírná is. Egy ilyen gyors karikával együtt 4,4 literes fogyi jött össze, eddig ez a max. Nálam az átlagos felhasználás közben volt pár tíz km autópálya, így az extra felhasználás okozta többletfogyasztás nem érvényesült teljes mértékben.Nálad hogy fogyaszt? Gondolom, te meg elsősorban inkább teszteled, mintsem normál módon használod.
Továbbra is hajt a kíváncsiság, hogy kipróbáljam.
-
-
iff
senior tag
válasz
#TOTTI #92718 üzenetére
Itt találtam egy cikket
"Összeszereléskor a megfelelő tömítettség érdekében tegyünk egy új tömítést a membrán és a blokk közé. Ezen a filléres alkatrészen nem szabad spórolni, hisz a használat során a papírtömítés tömörödik, így eleve egyszer használatos. A szívócsonk és a membránház közé nem szükséges semmi féle tömítő anyag, mert a szívócsonk alján egy gumi O-gyűrű szerű kialakítás található, ami garantálja a megfelelő tömítettséget." Akkor már nem értem.Ez most a szívómembrán tömítés vagy szívómembránház tömítés , nem mindegy
-
iff
senior tag
válasz
#TOTTI #92718 üzenetére
Vettem új szívócsonkot. Ez a régi eléggé repedezett volt .(ezért cserélem, képen a régi van)
Levegő szűrő házat kellett cserélnem, mert elszakadt. Nem szeretném, hogy a szívócsonk is elrepedne. Akkor mehet alá a tömítés.
Érdekes ez, mert amikor a hátsó hajtásnál cseréltem csapágyakat egy zégergyűrű volt hézagoló alátét helyett rakva. A bolt szerelője tette bele, mert 500 km után kerék csapágy csere volt. Utána én cseréltem. Megkérdeztem a keeway kereskedőt és azt mondta, hogy semmi hézagoló nem kell. Hát pedig volt egy kis mozgása a tengelynek, én normális hézagolással beállítottam. Ezért inkább én javítom a robogót. Sok mindent megcsináltam rajta. De Jó tudni, hogy mégis mit és hogyan kell pontosan... -
Gabis
őstag
válasz
#TOTTI #92465 üzenetére
Amit írtam korábban, hogy inkább fekete, az 8-as volt. A hidegebb 9-est talán másfél hete tettem bele, azt még nem néztem. Anno mikor olvasgattam a témában, úgy dereng, hogy azért érdemesebb ilyen időben kicsivel hidegebb (NGK esetén magasabb számú) gyertyát használni, mert kevésbé adja át a hőt, mint egy melegebb, ezért is vettem. Akkor ezek szerint rossz a logikám, és inkább melegebb kellene, vagy annyira nem is számít?
-
-
Gabis
őstag
válasz
#TOTTI #92358 üzenetére
Még valamit akartam kérdezni. Nemrég cseréltem a súbertűt egy hegyesebb, meredekebb verzióra A22->A7. Létezik, hogy ez jelentősen tudja módosítani a fogyasztást? Eddig két tankoláson vagyok túl, és meglepő eredmény jött ki. Ennyit nem változtattam a menetdinamikámon, és az útvonal is jellemzően hasonló.
-
Gabis
őstag
válasz
#TOTTI #92337 üzenetére
Huhh, ez hosszú menet lesz.
Azt honnan tudom meg, hogy milyen fordulaton adja le a max. nyomatékot, és ahhoz képest mennyire optimális a jelenlegi a görgő kontrasztrugó párosom?
Láttam, hogy kapható ilyen teszt görgőszett. Jelöljek ki egy egyenes útszakaszt, és teszteljem melyik súllyal hogyan gyorsul? Azt hogyan állapítom meg, hogy max. nyomaték felett vált e vagy sem? Bocsi, de nehez áll össze ez nekem, viszont érdekel a téma. -
Gabis
őstag
válasz
#TOTTI #92219 üzenetére
Köszönöm.
Amiket eddig néztem Malossi Miltivar és Polini High-Speed közel egy árban voltak. Egy High-Speed elég lehet? Találtam majdnem kétszer annyiba kerülő High-Speed Evolution 2-t is.
Ha jól értem, akkor hézagolásnál arra kell figyelni, hogy a szíj még ne a csapszegről induljon, de minél lentebbi állása legyen? -
Gabis
őstag
válasz
#TOTTI #92217 üzenetére
Köszönöm. A következő kérdésem a hátsó tárcsa lett volna, mert láttam ott is vannak különböző megoldások az ékpálya esetén, de akkor az már nagyon a maximalizmus határa. A hézagolással kapcsolatban egy oldalon belefutottam abba, hogy a Piaggio blokkos motorokat nem lehet hézagolni, mert a műanyag hűtő beleérhet a deklibe. Te találkoztál esetleg hasonlóval?
Ezekkel a variátor szettekkel ha típusspecifikusan választok nem szokott gond lenni? Tehát nem kell fúrni, faragni?
Neked lenne esetleg ajánlásod melyikeket lenne érdemes megpróbálni? -
Gabis
őstag
válasz
#TOTTI #92064 üzenetére
Köszi szépen. Én már annak is örülök, hogy a gyárival ennyit javult az emelkedős menet.
Most kicsit várok a további költekezéssel, mert a kicsit több mint két hónapja felszerelt hátsó gumira ránézve a napokban ez fogadott. Mivel az előtte kb. két évet futott Heidenau mintázata több helyen elvált, ezért azóta még inkább figyelek a gumikra.
Havonta egyszer-kétszer ellenörzöm a guminyomást, 2,1-2,2 bar amit tartok. -
-
Beretvás
veterán
válasz
#TOTTI #91939 üzenetére
Most mentem vele egy városi vegyes 10km kb, utolsó hosszú szakaszon nyélgáz kb 1km, ott szoktam nézni..
Hasonló a színe mint a fentebbi képeknek. Ellenben szerintem egész jól megy most full melegen, nem fullad sehol egyenletesen húz. 60 a vége mert kiplatniztam a variót.. ne menjen mert minek a városba itt..
Ami a fura, hogy az 50 es hengerrel meg a rezonátoros kipufogóval is kipörgött szépen 8000 ig, most a gyárival meg a 70 es hengerre 4000 a vége és 5 el többet megy.. az hogy?
-
Beretvás
veterán
válasz
#TOTTI #91851 üzenetére
A lényeg a gyorsulás lenne nálam, a végsebesség elég az 55..
kipufogó gyári, meg van egy rezonátorosra hajazó de szerintem nem az...
karbi is gyári, ment ez mikor megvettem 70 felett... csak nagy fogyasztással.
tettem be hézagolót a varióba mert nem kell a nagy végsebesség, inkább a gyorsulás a cél, de nem akar összeállni... mint korábban írtam sokat variáltam a görgőkkel 3,5 től egészen a 7grammig.. kuplungot is kisrugókat is cseréltem, kontraszt rugót nem, az gyári..
9000+ kilóméter van most a hengerben, 10 bár kompressió, 1 századot kopott a henger. megmérettem..Igazából lehet én várok sokat tőle, nem tudom. Nem hajtottam még másik robogót bevallom..
De azt furcsállom, hogy egyik görgőtől sem éreztem fürgébbnek.. miközben elpörög 8k ig. mint kiderült, és a karburáció is jónak tűnik a gyertyakép alapján..
-
KTMHobby3
tag
válasz
#TOTTI #91742 üzenetére
Azt tudnod kell hogy full gázon csak a főfúvóka mérete számít, mert olyankor minden nyitva van. Először azt kell belőni. Utána kell a tűvel, meg a tolattyúval játszadozni. Ha a legjobb mérettel max kipörög, az az igazi. Utána jön a játszadozás a részterhelés legjobb beállításához. Ekkor jön a tű mérete, meg a helyzete. Sok türelem kell hozzá, de ettől szép.
-
KTMHobby3
tag
válasz
#TOTTI #91734 üzenetére
Érthető az első reakciód. Persze hogy hangolni kell a legjobb teljesítmény eléréséért. Ezt én is végigcsináltam. Az enyém csak 50-es, de sokat kellett játszani vele, mire megtaláltam a legjobb beállítást. Ugyan nem írtad hogy mekkora a henger, de biztos hogy nem 50-es. Nagyon szép teljesítményt sikerült kihoznod elsőre is, kívánom hogy találd meg a legjobb beállítást.
-
KTMHobby3
tag
válasz
#TOTTI #91723 üzenetére
Szia!
Jó a hangja és mint hallom jól reagál a gázfröccsökre. Bejáratni nem kell, mert alu henger, lehet azonnal húzni neki. Az én motoromon már 8 éves az alu henger, most már nem az igazi, de van új hengerszett. Nemsokára lecserélem hogy újra a régi, tuningolt erő legyen. Nekem 10 ezerig kipörgött, mint írod Te többet remélsz. Kívánom hogy sikerüljön. Majd írd meg hogy meg vagy-e elégedve. -
-
setup
tag
válasz
#TOTTI #91068 üzenetére
Vettem szintetikus 2T ENEOS olajat és ez zöld színű. Tanúsítványok szerint jóféle, Te használsz ilyet? Remélem jó, mert 4L.
A gondom, hogy úgy vettem a motort, hogy az alsó olajtartályba a szintjelző jeladó nagyon igénytelen módon bele van gányolva OEM-ről a tartály meg a jeladó 20 rongy újonnan. Mivel idom alatt van és nem látszik inkább várok bontottra, csak egyelőre nincs kapás. Ebben a jeladóban így viszont nem bízom és nem tudom mennyi olaj lehet még a tartályban. Szóval inkább töltenék bele olajat. A gondom, hogy az olajpumpa felé vezető átvezető csőben látom, hogy ami benne van az nem zöld.
Az a szintetikus Repsol olaj, amit a Jogban használtam amúgy ilyen színű volt. Szóval ettől még, hogy ilyen olaj színű még lehet akár szintetikus is, de az ásványi olajoknak is ilyen a színe sajnos.A gányolt alsó tartály meg fekete, bármeddig lehet, akár tele is. Ha öntök a felső tartályba most ilyen zöldet nem tudom vajon mennyit ártok. Ezek egyvelege árthat egy 2T-nek?
Szerinted inkább engedjem le?Eléggé munkásnak tűnik, illetve ha az átvezető csövet húzom le a tartály aljáról nem lesz levegős a pumpa felé?
-
setup
tag
válasz
#TOTTI #90996 üzenetére
Túlparáztam. Ma el is vitték. Mondjuk 150-ért, nem kértem érte sokat.
Más:Zárból ár-érték arányban mi a legjobb arra, hogy forgalmas helyen ne próbálkozzanak? Valami jó vastagnak látszó kínai lakat+lánc kombó háromezerért aztán annyi, mert ha már vágnak úgy is elvágják a mindent is? Vagy nem túl drágán van más, ami jobb?
A Jog-on biciklilakatot használtam meg kormányzárat, de a Sportcity-n sajnos katalizátoros a kipufogó, meg szebben is csillog a motor aztán a Tesco előtt szoktak lenni "tesók" nem tudom, picit para, hogy rárepülnek.
-
-
-
-
Honda567
tag
válasz
#TOTTI #90898 üzenetére
Vákumcsőnek sima benzincső ez a zöld ami rajta van? Én csak Lada vákumcsőt tudtam szerezni sehol nincs vákumcső boltba néztem több helyen.
Ez az utángyártott légszürőház milyen minőségben? Jászmotornál van ilyen 4600ft körül nekem csere érett ami van nem zár rendesen.
Beta Ark sikerült eladni? Nagyobb gépet nem veszel? -
suste
veterán
válasz
#TOTTI #90776 üzenetére
Most, 16K km után szedtem szét először a PCX-em variátor részét, és nagyon meglepődtem, hogy szinte nem kopott semmit.
A szíj 1-2 tizedminiméterrel keskenyebb csak a gyárinál, és a görgőkön szinte nulla lapolás.
A dobon látszik, hogy lehetne kicsit tuningolni, mert van 2-3 mm ahova nem fut ki a szíj, de mivel nagy plexit raktam, így nekem nincsen értelme.
Viszont kicseréltem a görgőket 19g-ról 16,5g-ra. 17g-ot akartam, de csak ez (RMS) volt polcon a boltban. Sokkal jobban húz. Emelkedőn mindig kicsit úgy éreztem, mintha erőlködne, na ez teljesen eltünt, sőt kicsit most nekem túlpörög. Meg is rendeltem egy márkásabb (Bando) 17g-os szettet, tuti ez lesz a nyerő....
-
-
b_g_v2
csendes tag
válasz
#TOTTI #90318 üzenetére
dugó téma: ha 1mm-et kiveszek akkor kb a beömlővel egyvonalba lesz a dugó pereme, viszont be fog lógni a kiömlő nyílásába. A beömlőnél talán ez nem gond, de nem gond a kiömlőnél a belógás? A kép még 1x, ha bárki beszállna az ötletelésbe: [link]
furdulatszám téma: áh értem, a görgő is nehezebb lett, az magyarázza a rejtélyt
-
b_g_v2
csendes tag
válasz
#TOTTI #90307 üzenetére
erőssebb kontrasztól alacsonyabb fordulat? nekem pont fordítva volt... érdekes
re préstávolság és dugó alsó ponti helyzet, szétszedtem a hengert, raktam alá, kapaszkodj, 4db papír talptömítést csak tesztnek, kb 2.2mm. íme: [link] [link]
Mielőtt tovább mennék, kérekszépen egy szakértői OKét vagy nem OKét.
Most a dugó teteje van kb szintben a beömlőkkel és a dugó széle pedig a kiömlővel.köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile (ARPG)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED monitor topik
- Synology NAS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest