- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Canon EOS DSLR topic
- Eltűntek a mobil GPU-k az AMD és az Intel útitervéből is
- Micro Four Thirds
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Szabikaa20 #34195 üzenetére
Z offset néven fut talán. PS nekem is szebben nyomtat (de gondolom az valami beállítások miatt lehet).
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
-
axlfsi
veterán
válasz Reggie0 #34187 üzenetére
Igen, ezt értem és köszi is a véleményed - valahol meg is értem.
Ugyanakkor, adnék egy esélyt ennek a mérnök által tervezett Briss-nek, hátha tud eleget hűteni mégis, ha nem, van egy korábbi alternatíva, ahol két oldalt, két 4020-as (jobbról és balról) hűti a tárgyat, pláne hogy
1. az amúgy nem olcsó venticserének egyrészt a halkítas volt az apropója és egy blowerrel ezt pofán is vágnám, onnantól az összes drága Noctua csak pénzkidobás volt,
2. lépten-nyomon lehetett, lehet azt is olvasni, hogy egyébként a gyári Ender tárgyhűtés egy kalap kaka (elöljáróban: nem én találtam ki és azt is tudom, hogy van köztünk olyan, aki a mai napig megelégedettséggel használja gyári konfigban).Nem volt időm befejezni a hétvégén, mert egyúttal ledezni is akarom a Briss-t, így kicsit többet kell mókolni vele, elrejteni előtét ellenállásokat, stb, ami miatt hosszadalmasabb és nem jutottam a végére, de pár napon belül meglesz és okosabb leszek.
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
WinZol
aktív tag
A 4MAX nyomtatómra szeretném feltenni a Bmg E3dV6-t. (clone)
Ezt találtam: [link]
Kérdés:
1. Van ennél beváltabb?
2. Az alkatrészeket PETG-ből vagy ASA-bol nyomtassam?
3. A 4max bed-je meddig fűthető? (ASA miatt kérdezem)Köszi
WinZol
[ Szerkesztve ]
-
szabieable
aktív tag
Tennek egy probat PEI lappal de eleg sokfele szoras van a kulonbozo oldalakon. Mire erdemes odafigyelni vasarlas elott? Konkretan 8-15 kozott mozognak az arak 235x235 meretben. Alzanal van elvileg eredeti creality is, de annyira nem surgos a dolog es siman kivarom alirol is ha mondjuk jo a bigtreetech fele super spring is akar.
-
Szabikaa20
őstag
válasz Wasquez #34194 üzenetére
Próbáltam... Az összes csavart megpróbáltam nincs e kilazulva.A görgők is jók.Úgymond újak vannak...1éve cserélhettem de max 30-40óra lehet bennük.Most leszeleteltem a Prusa progival és teljesen más a nyomtatás minősége.Megtátosodott... Egyelőre jól néz ki.A Curás gcode-al már 4x indítottam újra mert mindig elcseszte valahol,de főleg az elején.Lemostam az üveglapot,megkentem kicsit ragasztóval,újraszinteztem és most eddig jó, hogy kopogjam le.
szerk: Olyan létezik,hogy a Z magasságon valamit állít a Cura???Mert ugyan úgy csinálok mindent és mintha jobban szétkenné az üveglapon.
[ Szerkesztve ]
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Wasquez
senior tag
válasz Szabikaa20 #34193 üzenetére
Én még a hotendet nézném meg, hogy a kocsi nem billeg e, rendesen be vannak állítva a görgők, meg a z emelő részét, hogy rendesen tud mozogni.
PC
-
Szabikaa20
őstag
-
numarkboy
csendes tag
válasz Wasquez #34181 üzenetére
Volt kalibráció, de újra ellenőriztem minimális eltérés volt. Tegnap még a hőmérséklettel játszottam, +15-el javult a helyzet. Ma csináltam egy hőtornyot, az jó lett. Utána nyomtattam a normál beállításokkal, és az is jó lett. Lehet a termisztor kezdi megadni magát, és rossz hőfokot mér?
-
Wasquez
senior tag
válasz Szabikaa20 #34189 üzenetére
Mivel szintezed be az asztalt, papírral?
Azon a képen, amit beraktál az aljáról, kinagyítva az látszik, mint ha csak rá lett volna csorgatva az asztalra a műanyag, nem volt kilapulva megfelelően, ott nem 0.2mm magasnak látszik az első lerakott réteg. Még melegen a fúvókát nézd meg esetleg, hogy nem lazult e ki, és csap be a szintezésnél?
PC
-
Szabikaa20
őstag
válasz Wasquez #34186 üzenetére
A fúvóka 0.4-es a rétegvastagság 0.2mm.
Na szóval...Ránéztem az extruder kalibrációra és tényleg utánna kellett állítanom igaz nem sokat az alap 227mm-ről 232mm-re.Utánna szinteztem az asztalt felfűtött állapotban ugye az is kicsit elvolt állítva,bár azt majdnem minden nyomtatás előtt csinálom.Most elkezdtem megint nyomtatni a Raspberry-s doboz tetejét,de átcsináltam a méhsejt formát ahonnan a ventillátor szívja a levegőt ilyen célzókereszt formára, hogy könnyebben lehessen kinyomtani és egyelőre sokkal jobb mint volt,de még kicsit kéne rajta javítani.Lehet állítok az extruderen, hogy többet nyomjon kicsit.
Szeletelőm van több is fent a Cura mellett Prusa és Simplify.Azt is még kipróbálom vagy frissítem a curát, mert 4.8.0-ás az elég öreg.[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz axlfsi #34172 üzenetére
Pont ez a lenyeg, a blowernek mas a fizikaja. A szuk lamellak kozott jobban at tudja fujni a levegot, mert nagyobb a statikus nyomasa. Ezert is blower a targyhutes, mert kis resen(azaz nagy ellenallason) kell atfujnia. A szar noctuaval is az a baj, hogy a nagy ellenallas miatt jelentosen csokken a legszallitas.
Amugy ugy jott ide, hogy kerdezted kinek mi a velemenye a venticsererol
-
Wasquez
senior tag
válasz Szabikaa20 #34185 üzenetére
Mekkora a fúvóka, és a rétegvastagság?
A képen úgy látszik, hogy van több helyen is olyan rész, ami nincs rendesen összevasalva.
Feljebb is látszik, ahol be van esve a külső réteg.
Az utolsó képen meg az látszik, hogy nincsen rendesen lerakva az első réteg, a sarkok fel vannak kunkorodva, a közepén meg nincsenek elvasalva a szálak.
Asztal szintezésre is ráellenőriznék egyet.Érdemes lenne egy másik szeletelőt is kipróbálni, hogy azzal mi a helyzet?
[ Szerkesztve ]
PC
-
Szabikaa20
őstag
válasz Wasquez #34183 üzenetére
Akkor megcsinálom újból...Köszi a választ!
Egyébként tegnap nyomtattam egy Raspberry Pi dobozt PLA+-ból az jól sikerült szerintem.De már ott is az alján lehetett látni,hogy nem érnek egybe a szálak.Csak az első/második réteggel van probléma.Aztán ma kiszerettem volna nyomtatni a tetejét,de más színűvel, akkor meg már elég szép réseket csinált.2 réteg után leállítottam.És a méhkaptáros formát se tudta rendesen kinyomtatni,mintha csak félköröket csinált volna a teljes helyett.Néztem Curában a szimulációt és ott jól van.
AiRLAC: Elejétől fogva (kb 2éve) csak PM filamentet használok,nincs is más otthon.Volt 2 tekercs Creality amit a nyomtatóhoz kaptam,de azt már rég elnyomtattam.Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
addikt
válasz Szabikaa20 #34182 üzenetére
Extruder kalibrálást érdemes filament váltásnál is újra megcsinálni
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Wasquez
senior tag
válasz Szabikaa20 #34182 üzenetére
Tapasztalatom szerint ha jól be van állítva az asztal, és az extrúder is jól adagol, akkor nem kell több anyagot nyomni a flow-ba.
Én azt nem tudom megmondani neked, hogy mitől állítódik el, de ellenőrizni kellene, mert utána lehet továbblépni, hogy esetleg az extrúder valami más miatt nem tol eleget, kilazult kerék, vagy ki tudja, fúvóka dugulás, stb!?
Azért gondolok erre, mert nekem az exrúder csere alkalmával nem sikerült jól elmenteni az előtolást, és 96 lépéssel tolta az anyagot 130 lépés helyett.
A darbon nem látszott, de kézbe véve nem voltak jól összehegedve a felületek, főleg a külső réteg vált le lapokban.
Nálad valószínű sokkal kisebb hiba van százalékban.
PC
-
Szabikaa20
őstag
válasz tothferenc #34179 üzenetére
Mondjuk nagyon többet nem mertem rakni,de kipróbálom!
Wasquez:Mindent leírtam fent...A gép Ender 5 Pro,extruder a klasszikus fém mint a Pro-kon.Nem csúszik át.Semmi nem lett most cserélve.Extruder volt kalibrálva, igaz nem most,de miért állítódott volna el?A másik,hogy csak az első-második réteg szar a többi jó!
-
Wasquez
senior tag
válasz Szabikaa20 #34177 üzenetére
Milyen gép, milyen fém extrúder, esetleg most lett cserélve?
Extrúdert kalibráltad?PC
-
tothferenc
aktív tag
válasz Szabikaa20 #34177 üzenetére
En az elso reteget 130% flow-val nyomom
i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3
-
Wasquez
senior tag
válasz axlfsi #34176 üzenetére
A hotendel kapcsolatban ha aggodalmaid vannak a hűtés elégtelenségét illetően az új ventillátorral, akkor ott én látok némi tuning potenciál lehetőséget abban, hogy egy alumínium lemezzel a felfogató konzolra ki lehetne vezetni még a hő egy részét.
A hotend és a felfogató lap közé kellene csinálni alumíniumból egy olyan lemezt, ami picivel vastagabb mint a lemezben lévő menetes hüvelyek, két furat bele, ami a hüvelyek férőhelye lenne.
Megkened pasztával mindkét oldalát, és erre fogatod fel a hotendet, ezen keresztül a hő egy része kivezetődik a hátlapra. Megnő a hőleadó felület.
Ami kérdéses, hogy a hőtágulás okoz e esetleg valami gondot, vagy elhanyagolható lesz a mértéke?PC
-
Szabikaa20
őstag
Hali!
Mi a teendő olyankor, ha a szálak nem érnek össze rendesen az első rétegnél?A szintezés jó(szerintem), Flow-on is már állítottam 100%-->105%-ra.Az initial layer flow-ot is átállítottam 100-ról 103%-ra.Nem változik a helyzet.Cura 4.8.0 használok és PM PLA filament, 210/60C nyomtatva.A nyomtató az egy Ender 5 Prósítva(capricorn PTFE,fém extruder,SKR mini E3 V1.2 lap,Marlin 2.0.5.3).Mivel lehetne még bűvészkedni?Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
axlfsi
veterán
Komolytalanok vagytok!
-
moex1
tag
Nem tudom volt-e már (egy gyors kereséssel nem találtam), de Prusa minire tudott már valaki értelmes hűtést tenni? A gyári finoman szólva is hagy némi kívánni valót maga után. Az RHD valamivel jobb, de még így is ennek van a legrosszabb hűtése az összes gépem közül. Az összes overhang és bridge iszonyat gagyi lesz vele.
Az Alone in the Darkban van multiplayer? :)
-
axlfsi
veterán
válasz Reggie0 #34171 üzenetére
Blower nélkül is lehet nyomtatni - sőt! Nem a blower venti a lényeg, hanem a fizika... az Ender gyári fostalicska tárgyhűtője mellett, ha a nagyit lehívom, hogy nyomtatás közben fújja már, még az is többet ér... De amúgy most, hogy is jött ide ez a blower kell dolog?
-
axlfsi
veterán
válasz azbest #34156 üzenetére
Egészen pontosan erre gondoltál, hogy a tárgyhűtőnek sem kell saját buck, hanem mehet közösen a két, fixre kötött venti (alaplap, hotend) buckjára, hiszen a negatívjáról van vezérelve és ezáltal nem lehet belőle probléma(?), így értsem?
Jó lenne, mert akkor nem kell szenvednem, hogy hova rakom a második buckot, lévén csak egyre van eleve tervezve az új takaró "lemez" is.
-
axlfsi
veterán
válasz LógaGéza #34168 üzenetére
Fasza! Nekem a gyári Ender ventik csinálják ugyanezt, kb 1kg PLA után (csak, hogy legyen viszonyítási alap, meddig bírták... semeddig). Úgy indul egy ideje a nyomtatás, hogy bekapcsolás után pöcögtetem az újammal a takaró műanyagot, hogy fogja már be a visítós pofáját, ...
Najó, igazad van, igen; ha már megvettem, ne a fiók alján végezze, beépítem, aztán majd lesz vhogy (Briss a legutolsó verziójában be is épített egy kis hidat a konstrukcióban, ami még jobb levegőáramlást biztosít a hotend felé - lehet nem véletlen és ezzel már jó lesz ... amúgy meg majd úgyis veszek egy normálisabb hűtőbordával szerelt hotendet, ... nehogymár gyári maradjon ).
-
LógaGéza
veterán
válasz axlfsi #34167 üzenetére
Nekem ilyenek voltak gyárilag a BlueR-ben (csak 4010-esek), egy hét után úgy zúgtak, mintha repülő szállt volna fel amikor bekapcsoltam a nyomtatót
Már megvetted a Noctuát, rakd össze, próbáld ki. Ha valami nem jó, legalább tudod merre indulj.
A Briss készítője is ezekkel használja, biztos nem véletlen"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
axlfsi
veterán
válasz axlfsi #34163 üzenetére
Közben utanajártam. PSU ventije 50 fok felett kapcsol. Tiszta sor, így már világos minden.
Alaplapi ventit pedig alapvetően állandóra javasolják tobb helyen is...UI.: minél többet olvasok a témában, annál jobban fosok a 4020-as noctua gyenge légszállítása miatt (Briss fang ide, vagy oda...). Agyalok, mifsz legyen... van itthon még két vadiúj Usongshine 4020 24V ventim is és azok legalább alapból 24V-osak ...
Mit gondoltok?
#34165LógaGéza a linkelt kapcsolási rajz alapján, direktbe betolom az alaplap és hotend ventiket... viszont nem értelek; a tárgyventi nem megy mindig gyárilag (és nem is akarom, hogy állandóan menjen, pláne, hogy a szeletelőkben is konfigolva van; pl. első rétegnél alapból nem szokták engedni, aztán ugyan 100%, de akár lehetná bárhány %, ha valaki játszani akar vele, a lényeg, hogy a tárgyhűtő sosem megy mindig).
Nem a hotendre gondoltál?[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz tothferenc #34160 üzenetére
Nálam mikor állítottam az volt az alapszabály, hogy maximum a motor terhelhetőségének a 80%-ra állítom. Ahogy nézem ennek 1A a max, akkor állítsd 0,8-ra.
A gyári extruderek max 1,5A-esek, ezért nem árt visszavenni.Szerk.: Bár most látom nem írtad milyen nyomtató...
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
-
numarkboy
csendes tag
Sziasztok!
Olyan hibába futottam, hogy a rétegek nem tapadnak össze, vagy rés marad közöttük.
Csatolok képet a hibáról. [link]
Az előtte lévő nyomtatás jó volt, a kettő közt nem állítottam semmit.Mit kéne állítanom?
Köszönöm a segítséget!
-
axlfsi
veterán
Keresgéltem, de nem találtam (itt, a fórumon) konkrét infót erről, de:
- azt jól látom, hogy az alaplap (Ender 3 V2, 4.2.2) és a tápegység ventijei sem mennek eredetileg állandóan és valahogyan (termisztorokkal?) vannak kapcsolgatva, a melegedés függvényében?Mit gondoltok, kössem mindkettőt állandóra? (Nocuták lettek, bírniuk kell és hangjuk se illene, hogy nagy legyen, már csak ezért is gondoltam...).
-
axlfsi
veterán
válasz azbest #34156 üzenetére
Jaja, igen, értem már; gyakorlatilag az alaplap-, hotend- és tárgy ventik is mehetnek a buck + kimeneére és valamennyi venti pedig a "saját", eredeti negatívjára (így függetlenek maradnak és még a fordulatszaám szabályozás is működni fog a továbbiakban is).
-
Saccco
nagyúr
válasz tothferenc #34160 üzenetére
Addig kell levenni, ahol még nem veszít lépést. A motor bírja, de a nyomtatott alkatrészek mellette megadják magukat, ha nagyon bemelegszik.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
tothferenc
aktív tag
skacok, cseréltem az extruder motort DD-re alakítás miatt NEMA17 17HS08-1004S-re. a tesztkockánál is már elég meleg volt, de kézzel fogható még. TMC2208 hajtja, 1,1 V-on. A datasheet 1 Voltot ír a motornak. Érdemes visszavenni?
-
azbest
félisten
válasz szabieable #34157 üzenetére
nem mindegy, hogy milyen hotenddel, hogy annak mekkora a hűtőbordája. Az ender gyári hotendek bordája elég kicsi, azért kell nagyobb teljesítményű venti rá. A v6 fajtán például nagyobb a borda, így gyengébb venti is le tudhatja hűteni.
Ráadásul te a tárgyventiről beszélsz gondolom, nem a hűtőborda fújásáról.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz axlfsi #34153 üzenetére
Ahogy a bekötést mutattuk a pwn-nél, a szabályozható ventiél csak piros drótot kötöd be a 12v-ra. A fekete az továbbra is az alaplap aljzatába megy, mert azon át szabályozza a fordulatszámot. A legyegyszerűbb, ha egy helyett két dugót teszel a venti kábelezésére. Külön egyet csak a pirosat bekötve és külön egyet csak a feketetét - a megfelelő helyre persze.
A fix fordulatúknál a piros és a fekete is a konverteres aljzatba megy.
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz azbest #32847 üzenetére
"Végül is így akkor egy buck converter tudja kezelni mindhárom fan-t az endernél..."
Ezt nem biztos, hogy értem, mire gondoltál. Lévén a tárgyhűtő abszolút az igényeknek megfelelően megy vagy éppen nem megy, úgy a hotend venti gyakorlatilag mindig működik, amikor az anyagot melegít; ebből kifolyólag szerintem mindkét vezérlésnek kell 1-1 buck és nem megoldható egy buckkal...
Vagy mire gondoltál itt, mit nem értek?˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz szabieable #33604 üzenetére
Szia!
Mi lett a tapasztalat végülis; elégnek találtad a 4020-as Noctua-t hotend hűtésre? Heat creep nem volt még?
-
Bozso68
őstag
Artllery Hornet tapasztalatok pár nap után, mindennemű előképzettség nélkül:
Az üvegfelületet alkoholos törlőkendővel tisztítom. 3djake ECOPLA-val nyomtatok, első réteg 70/200, a többi 60/200 fok. Nem aprólékos első rétegnél már a brim-et is elhagytam, maradt a skirt. Mindenféle vetemedés megszűnt egyelőre.
Nekem eddig megfelel a minőség, a család adja a tippeket, hogy milyen kütyüket nyomtassak. Volt eddig saját tervezésben ruhaszárító elveszett talpának pótlása, törött nagyítókeret cseréje, letöltött fájlban DSLR fényképező objektívvédő szirom készítése, telefontartó, sárkány, Ezeréves Sólyom, persze megannyi kalibrációs kocka és persze Benchy..
Eddig élvezem a vele való munkát.[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz tothferenc #34144 üzenetére
Itt írnak ilyesmiről.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
tothferenc
aktív tag
Klipper fanok, van olyan kod, amit bele tudok dobni az end code-ba, hogy kikapcsolja az rPi-t?
-
Saccco
nagyúr
Kell nyomtatni egy ilyet. Nekem a Dragon-nál teljesen mindegy, hogy hidegen vagy melegen, de 1,5NM-rel lehúzom a nózit és nem folyik.
-
Tikakukac
titán
válasz Wasquez #34136 üzenetére
Mondjuk érdekes a gondolatmenet: adott a gyártó, aki elmondja mit és hogyan csinálj a cuccaival, hogy jó legyen. De nem úgy van az, ők direkt rosszul mondják, hogy... és most kellene valahogy megmagyarázni ez miért is lenne így
Ja igen, van erre való eszköz is, mert gondolhatod, ezek a buta emberek kiszámolták, hogy mit és mivel és hogyan
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Wasquez
senior tag
válasz laskr99 #34137 üzenetére
Valójában teljesen lényegtelen, filléres alkatrészek, kit érdekel, ha tönkremegy!
Nyilván egy autóban sem egy két meleg meghúzás után jön elő a probléma.
A meleg meghúzással annyi a gond, hogy nem fogod tudni megmondani, hogy szobahőmérsékletre hűtve mennyi is lett végül a meghúzási nyomatékod!
A meghúzási nyomatékot anyagminőségre, menet átmérőre és menetemelkedésre szokták meghatározni, úgy, hogy a meghúzás hatására ne ébredhessen nagyobb nyírófeszültség, min az anyag folyáshatára- biztonsági tényező. Szóval gépész világban nem szakszerű melegen meghúzni. Lehet, prusa-ék kiszámolták, hogy az ő anyagaikkal 280°C-on a 2.5Nm a megfelelő.
De mennyi egy réz blokk és egy acél fúvóka esetén? És mennyi a prusa blokk csere, fúvóka csere, meg egy komoly rubinos vagy kerámia fúvóka csere egy drága blokkal?PC
-
Wasquez
senior tag
válasz laskr99 #34135 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy autó, vagy sem! Menetekről, meg különböző hőtágulású anyagokról van szó.
Betekered melegen a nagy hőtágulású alumínium blokkba a kisebb hőtágulású réz ötvözetet, meghúzod, és amikor kihűl, az alumínium a zsugorodás hatására már nyírja is a menetet! Aztán amikor összerág, meg beletörik a menetes részbe a fúvóka, akkor veszel másikat.
Csináld, ahogyan jónak látod, de mondom, a fröccsöntő szerszámokban a több millió forintos forrócsatornában nem lehet meghúzni a fúvókát meleg állapotban.PC
-
laskr99
addikt
válasz Wasquez #34134 üzenetére
De ez nem autó, de akkor egy profi:
[link]
Prusa site:
Make sure that the set temperature (280 °C) didn't change. Holding the heater block with your spanner, carefully screw the new nozzle in and tighten it gently, but firmly. Do not use excessive force!Máshol is melegen írják melegen cseréltem mindig. 1x kicsit hidegen cseréltem, folyás lett a vége
-
Wasquez
senior tag
válasz laskr99 #34133 üzenetére
Nem véletlenül írják elő a forrócsatorna gyártók is, hogy hidegen kell nyomatékra húzni a fúvókát, és melegen szabad bontani.
Az autó gyújtógyertyát sem szabad melegen meghúzni. Nem véletlenül!
Ha melegen húzod meg, úgy össze tud zsugorodni, hogy utána már csak menettel együtt fog kijönni!
PC
-
dugesz77
őstag
válasz Wasquez #34119 üzenetére
Hát nem sok minden maradt az eredetiből. Skr mini v1.2 alaplap, Orbiter 1.5 extruder, dragonfly bms hotend. A bed-ről lekerült a mágneses gumi borítás, sima alu lap maradt alulról magas hőmérsékletet is bíró mágnesekkel. Vagy sima üveglapra nyomtatok vagy a BIQU SSS B1 használom. Mondjuk ABS-hez a polipropilén lap vált be a legjobban.
-
Wasquez
senior tag
válasz szabieable #34130 üzenetére
Melegen csak szétszerelni szabad, hidegen kell nyomatékra húzni.
PC
-
szabieable
aktív tag
válasz Wasquez #34128 üzenetére
Yepp, kinyomta a nozzlet es onnan szivargott, a zokni meg szepen felnyomta felulre. Melegen huztam ra de keves volt ezek szerint.
Nem volt meg idom kicserelni, holnap terveztem szetkapni a gepet es akkor letudok most minden kabelezest egy idore ( a bltouchom kb telepites ota egy 2 meteres kabelen log, eloszor csak a jst miatt akartam megnezni, hogy jo e a contact aztan ugymaradt )[ Szerkesztve ]
-
Wasquez
senior tag
-
Wasquez
senior tag
válasz kagzer #34126 üzenetére
Ez türelem játék, és ha sok időt töltesz el a hibákkal, és beállításokkal, akkor rájössz a dolgok összefüggéseire, és menni fognak a dolgok!
De nem vagyunk egyformák, engem érdekel, hogy mi, hogyan működik, mit lehet jobbá tenni új megoldásokkal.
Közben kiderülnek, olyan problémák, amiket szerelgetés nélkül nem vennék észre és egyszerű beállításokkal lehet sok javulást elérni!PC
-
kagzer
aktív tag
válasz Wasquez #34116 üzenetére
Legyen az, hogy én nem tudtam beállítani úgy, hogy jó legyen.
Ezért szeretnék a jövőben egy olyan nyomtatót amivel nem kell idézőjelben csinálnom semmit csak nyomtatni.
Igen, most jöhet az, hogy olyan nincs de az említett Anycubic vagy Prusa közel van hozzá.
Igen, azokkal is lehet baj, nyilván, de közel sem annyi mint egy Enderrel. -
Tomika75
tag
Na megérkezett a csere filament ( Filanora fehér). Gondoltam kipróbálom, a 3ik réteg után kattog az extruder, kihagy a filament. Megcsináltam a hideg húzást, extruder kitakarít, 3ik rétegtől kattogás, kihagy a filament.
Nekiugrottam mint nimfomán a vibrátornak, újra hideg húzás, filament beletörik, PTFE cső ki, így hideghúztam- gombóc kijött- belenéztem szép tiszta sehol egy filament darabka. PTFE vissza, hotend újra beállítva, Pinda újra beállítva( természetesen úgy szét kell feszíteni a tartóját, hogy már recseg mire megmozdul. Na ez tuti nem fog csúszkálni!) Extruder szétszed-kitakarít ( lassan csukott szemmel szétszedem és összerakom) Z újra kalibrálva mindkét lappal. Most pedig nyomtat......Prusa Galaxy-val próbálom ki, hogy legyen viszonyítási alap egyenlőre kifogástalan.
Mikor a Filanorás emberrel beszéltem azt mondta kipróbálták és gyönyörűen lehet azzal nyomtatni amit visszaküldtem. Annyit még mondott, hogy ők 210/60-on nyomtatják. Megnéztem az én beállításomat: első réteg 215 majd 210. Igazából sikerült Prusa beállításokkal generálnom Filanora beállításokat ( hülye vagy fiam!)
Ha lejár a nyomtatás lehet kipróbálom ismét a fehéret, kicsit ronyózok mert ma már nem lesz idegrendszerem újra szétszedni semmit sem. -
Wasquez
senior tag
-
Tikakukac
titán
válasz Wasquez #34120 üzenetére
Ezt az infót sosem fogod megkapni, ha létezik durva ipari titok, ez az. Nagykerek és disztrik már tudnak segíteni a sztorin, nekem is onnan voltak egész jó számaim régebben.
Egyszerű a titok: elsővonalas beszállítás és több pénz=minőségi alkatrész. Ez úgy igaz mindenre. Az Opelhez a kulcsház megvan 300 forintból és 1800-ból is. A különbség látható, érezhető, tartóssága nem kérdés. Ez a vonal bármire felvezethető.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Wasquez
senior tag
válasz Tikakukac #34117 üzenetére
Engem mondjuk érdekelne, hogy mekkora darabszámból mennyi a hiba, meg egy minőségibb darabból menyi a hiba %-k?
Meg mondjuk a prusa mit épít be a gépeibe, ők gyártják a z-orsókat, motorokat, vagy csak jobban kiválogatott kínai cuccok kerülnek bele!?
Más mentalitás van a minőségbiztosításban, abban biztos vagyok, jobban tesztelik őket, azt láttam. Az ender-t szerintem ki se próbálják, mert nincs összeszerelve.PC
-
Tikakukac
titán
válasz Wasquez #34115 üzenetére
18 november az én időpontom.
Nem az a baj, hogy fejlődnek, ez tök jó, hanem, hogy ezeknek a nyomtatóknak van egy minőségi szórása. Nem az endereknek, hanem úgy általában ennek az árszintnek. Tök jó, hogy megy x és y embernek, ha a z-nél meg pont besikerült pár ronda megmunkálás meg elektronikai hiba.
-
Wasquez
senior tag
válasz Tikakukac #34114 üzenetére
Ez mikori nyomtató volt? Nem lehet, hogy felfejlődtek közben?
Nekem 20 október óta van meg, de az általad írt hibákból nálam semmi nem volt, még a kar sem tört el.
Amit én tapasztaltam, az inkább a gyári összeszerelés, amivel foglalkozni kellett.
Mindenki agyatlanul nyomtatja a z motor távtartót a géphez, pedig nem ott van a probléma, hanem a menetes perselyt kellene csak a helyére állítani. A görgőket kellett normálisan beállítani, és az x tengelyt. Nekem dobozból kivéve összerakva teljesen jól működött a nyomtató.
Látom a nagy küzdelmeket az asztal szintezéssel, a beállítások után azzal sem nagyon szoktam foglalkozni, nem megy el.
Azt én nem tartom hibának egy működő nyomtatónál, hogy alkatrészek jobb minőségűre vannak cserélve, ilyen update bármelyik eszközön lehetséges.
A ptfe cső, a dual gear extrúder, és a dupla z orsós átalakítás szerintem a minőségen sokkal nagyobb arányban javítja a minőséget, mint a bekerülési költsége. Rugót is csak azért cseréltem, mert volt a pakkban.PC
-
Tikakukac
titán
válasz Wasquez #34112 üzenetére
Huha, hát ventik minden az összes, a tápban is, rugók, a klasszikus kar, PTFE, egy motor is ment a lecsóba, a Z-rod sem volt a legegyenesebb, az is csere, talpak sem voltak síkban hűha, talán ennyi.
-
Tikakukac
titán
válasz kagzer #34107 üzenetére
Same shit a dolog, pont annyira pnp az Ender is, mint a másik kettő. Full random, hogy kapsz egy olyat ami aztán tényleg összejött és mindene mindennel patent vagy egy olyat, ahol meg cserélgethetsz egy pár dolgot, mert kicsúsztak a tűrésekből.
Csak emiatt váltanod így kategórián belül totál felesleges.
-
dugesz77
őstag
Ja az úgy más. Én is fellángoltam a múltkor, hogy lecserélem a fenébe. Bár nálam szerencsére nem sok probléma van vele. Meg is rendeltem a Kywoo tycoon Slim nyomtatót. De több mint másfél hét alatt sem adták fel ezért lemondtam. Nézegettem más nyomtatót de végül az Enderre költöttem picit. Most nagyon tetszik a kapott eredmény és csak nyomtat -nyomtat-nyomtat hiba nélkül(kopp-kopp). Persze mint Enderes megértem, hogy néha "kurvaidegesítőtudlenni":
-
siemensfun
tag
Nekem Sidewinder X2 van. Ez az első nyomtatóm, a dobozból kibontva 4 csavart meghúzva már működött is. Szokásos agyszint, Z offset után már nyomtattam elég jó minőségben.
Természetesen azóta már több mindent kicseréltem rajta, de nem azért mert rossz hanem hajt a kíváncsiság mit lehet belőle kihozni. Ha úgy gondolja az ember rengeteg pénzt rá lehet áldozni, de ez igaz bármelyik nyomtatóra meg a prusakra is.Ismerősöm is vett egy X2-t de ő a filamenten kívül nem cserélt rajta semmit sem. Alapból szépen és gyorsan nyomtat.
A cr10-hez képest vastagabb profilokból van összerakva. Merevebb a váza. A direct drive része is titán klón így bármilyen titán típusú alkatresszel kompatibilis.
[ Szerkesztve ]
-
kagzer
aktív tag
Jelenleg egy Ender 3 Pro nyomtatóm van amit szeretnék leváltani, egy kevésbé “foglalkozós” nyomtatóra.
Ajánlottak Anycubic i3 Mega-t, ami elvileg plug-in-play, viszont ahogy nézelődtem szembejött még CR-10 V3 és SideWinder X2.
Kérdésem azt, ha én tényleg nem akarom minden nyomtatás előtt fél órát simogatni a nyomtatót, csak az Anycubic vagy a fentebb említett nyomtatók már jobban működnek mint az E3P? -
Wasquez
senior tag
válasz Zsolt_16 #34102 üzenetére
Az érdekelne, hogy az Y tengely hogyan van felfogatva a keretre!?
Az Y tengelyt kellene előrefelé billenteni egy kicsit.
Ha lehet az összefogatáson állítani, vagy a felfekvő felületeket kibejlagolni.
Meg kéne nézni a csatlakozás megmunkálását is, hogy esetleg ott nincs e valami ami miatt nem áll jól!PC
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AliExpress tapasztalatok
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Canon EOS DSLR topic
- Eltűntek a mobil GPU-k az AMD és az Intel útitervéből is
- További aktív témák...
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
- Nikon SB-900 professzionális vaku
- HP ProBook 640 G8 - 14.0"FHD IPS - i7-1165G7 - 32GB - 512GB - Win10 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest