- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A 70 milliárd paraméteres DeepSeek R1 LLM-et is lokálisan futtatná az AMD
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Eltűntek a mobil GPU-k az AMD és az Intel útitervéből is
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Home server / házi szerver építése
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kagzer
aktív tag
A turtle3d.hu mennyire megbízható?
Ender 3 S1 pro ~192.000, szemben a 3djake 236.000 árával. -
-
kagzer
aktív tag
válasz Wasquez #34116 üzenetére
Legyen az, hogy én nem tudtam beállítani úgy, hogy jó legyen.
Ezért szeretnék a jövőben egy olyan nyomtatót amivel nem kell idézőjelben csinálnom semmit csak nyomtatni.
Igen, most jöhet az, hogy olyan nincs de az említett Anycubic vagy Prusa közel van hozzá.
Igen, azokkal is lehet baj, nyilván, de közel sem annyi mint egy Enderrel. -
kagzer
aktív tag
Jelenleg egy Ender 3 Pro nyomtatóm van amit szeretnék leváltani, egy kevésbé “foglalkozós” nyomtatóra.
Ajánlottak Anycubic i3 Mega-t, ami elvileg plug-in-play, viszont ahogy nézelődtem szembejött még CR-10 V3 és SideWinder X2.
Kérdésem azt, ha én tényleg nem akarom minden nyomtatás előtt fél órát simogatni a nyomtatót, csak az Anycubic vagy a fentebb említett nyomtatók már jobban működnek mint az E3P? -
kagzer
aktív tag
Nem hirdetés akar lenni de ha valaki tanulni és nyomtatni szeretne olcsón megoldva keressen privátban.
-
kagzer
aktív tag
Arra tud valaki ötletet adni, hogy 100%-os kitöltésnél (szolid layers, stb) miért tol annyi anyagot?
E step, meg úgy a három tengely kalibrálva, filament mérve, állítva.
Az első réteg szép, de utána a teli rétegeknél borzalmas.
Ender 3 Pro, már a 4.2.2 alaplappal, dual gear extruderrel.
És be van szintezve.[ Szerkesztve ]
-
kagzer
aktív tag
Van arra valami megoldás hogy az összegyűlt selejtből filamentet csináljanak?
Arra gondolok, hogy valaki foglalkozik-e ezzel?
Egyre több van és nincs szívem kidobni… -
kagzer
aktív tag
Ender 3 pro, minden stepper kalibrálva (z tengely 100mm-en ~0,2).
Ez azért fontos, hogy a legelején kizárjam, mint hibát.
Szintezve is be van. Fila ment átmérő mérve (egy méteren 3 ponton), profilban megadva.
És itt jön az amit nem értek. Az első réteg tökéletes viszont a második rétegtől fentebb kell emelni z-ben 0,1-del.
Csináltam egy tesztet, 0,05mm-ként két lépésben 2 réteget nyomtattam, az első rétegnél ha nem a 0 offseten van, a vonalak között jelentős rés van. A második réteg pedig belepaszírozva, ha a fent említett egy tizednyit fentebb emelem, tökéletes.
Még azt említeném meg, hogy PrusaSlicer, flow a standard Creality profil 0,45 (kivéve az első rétegnél, ott 0,42) -
kagzer
aktív tag
Kiváncsi vagyok a véleményetekre és/vagy szakértelmetekre.
Ender 3 Pro nyomtató, azt vettem észre, hogy bekapcsolás után a szint lentebb van és 4x elindítok a négy sarokba lerakott egy rétegnyi kis 2x2-és négyzet nyomtatást, a 4. tökéletes.
Próbáltam hogy előfűtöm (fél óra, 210/60), akkor a 3. már jó volt, de kellett 3.
Rugók az erősített sárga rugók, üveg asztal.
Hiba ez, vagy örüljek neki, hogy egyébként szépen nyomtat és engedjem el?
SMT beültető gépeknél szoktak dry run-t csinálni, ez is olyan vagy hülyeséget beszélek? -
kagzer
aktív tag
Okulásul szolgáljon másoknak:
Rendeltem dual gear extrudert Ender 3 Pro-hoz.
A stock fogaskerék nem akart lejönni, el kellett fűrészelni, lett is csiga vonalban vágás a tengelyen.
Aztán jött a feketeleves: a gyári tengely rövid és nem lehet rögzíteni a dual gear-t…
Ha nem vágom le, talán el lehetett volna adni, de így már nem ér egy perecet sem (sarkodan fogalmazva).
Ugyanitt enyhén sérült tengelyű Nema 17 42-40 motor eladó 😀 -
kagzer
aktív tag
Én ha lehet klipper témában kérdezném a szakavatottakat, hogy 32 bites lap esetén (Ender 3 Pro) ad annyi pluszt?
Mintha azt olvastam volna valahol, hogy igazan csak a 8 bites lapok esetén “éri” meg. -
kagzer
aktív tag
válasz azbest #30965 üzenetére
Flow-val már játszottam (extrusion width-tel is), sajnos nem volt eredmény, viszont ez szerintem válasz mindenre és ezzel (is) együtt kell élnem:
Valamennyire mindig lesz különbség a tömör és az üreges részek között, mert a tömörnél mindig csak kifelé tud nyomódni.
[ Szerkesztve ]
-
kagzer
aktív tag
Találkozott már valaki olyannal, hogy a szolid rétegek szélesebbek, mint az infill?
egy 4mm magas objektumon teszteltem és "homokóra" szerű az oldala.
100%-os kitöltésnél természetesen ez nem jelentkezik, viszont fél milivel szélesebb. -
kagzer
aktív tag
Szerintetek volna értelme az összes görgőt WD-40-nel megtisztítani és újrakenni?
Kipóbáltam egy 608-as csapágyon és sokkal simább lett a gördülése.
Azért kérdezem, mert nekem úgy tűnik, hogy kicsit szorulnak a gyári kenéstől és nem tudom, hogy ez így természetes-e? -
kagzer
aktív tag
Sziasztok
Extrudert kalibráltam (volna) és azt vettem észre, hogy ha szabadon (a csövet kihúzva) próbálom, sikerül azonos mennyiséget behúzni, viszont ha a hotendbe megy (240 fok, PLA), akkor +-5 mm az eltérés, véletlenszerűen.
Az extruder csavarját meghúztam (nem tudom pontosan mi a jó, próbáltam úgy, hogy erős legyen de ne egye a filamentet), cseréltem nozzlet.
Ha valakinek volna egy segítő hozzászólása, azt nagyon megköszönném.
Ender 3 Pro (2 hónapos, ez már 32 bites, stb) -
kagzer
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #30616 üzenetére
Annyival egészíteném ki, hogy a gyári mágneses lapot amit az alulapra ragasztottak, rajta hagytam. (A félreértések kedvéért nem a mágneses levehető hűtőmágnes plate, hanem amire az feltehető)
-
kagzer
aktív tag
Valaki tudna nekem segíteni, hogy mitől van ez:
[kép]
Ender 3 Pro, tükör, irodai kapcsokkal rögzítve.
Középen nem értem miért van lentebb.
Nincs bltouch, nincs level mesh, stb -
kagzer
aktív tag
válasz ttwepinefrin #30607 üzenetére
Bocs, nem válasz lett volna 😀
Ender 3 Pro-ra vettem tükröt, elég, ha csak az oldalainál ragasztom oda szalaggal vagy szerintetek jó megoldás lenne hővezető kétoldalú ragasztóval?
Amiért ez így felmerült, hogy fellazul egy picit és van valamekkora fel-le mozgása (1mm belül).[ Szerkesztve ]
-
kagzer
aktív tag
Sziasztok
Ender 3 Prohoz szerintetek melyik duct lehet a jobb?
Ezt nagyon dicsérik, két oldalról is megy a levegő viszont nem tudom mennyire gyenge a gyári ventivel:
[link]Ez inkább a gyári megoldást javítja fel:
[link]
És hát ezt is dicsérik.Tudom, próbáljam ki, de ha esetleg valaki hozzáértő élből mondana okosat annak nagyon örülnék.
-
kagzer
aktív tag
Sziasztok
Az tiszta, hogy probléma, de mekkora probléma, hogy levettem a szilikon védőt a fűtőblokkról, nyomtattam így vele kb 10 órát összesen.
Sajnos össze is szedett némi anyagot a blokk, ezt egyelőre nem sikerült eltakarítanom.
Visszaraktam, de mekkora kárt okoztam (viszonylag olcsón pótolható mondjuk)?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- AliExpress tapasztalatok
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A 70 milliárd paraméteres DeepSeek R1 LLM-et is lokálisan futtatná az AMD
- EAFC 25
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Asszociációs játék. :)
- Ukrajnai háború
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Wharfedale 5.1 hangfal szett eladó + Yamaha RX-V440 6.1 erősítő
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest