Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fabula
őstag
válasz
Brain75 #34697 üzenetére
Ha jól nyomtat, szerintem teljesen felesleges másik firmware, ha jót akarsz magadnak
. Esetleg van valami olyan új funkció az újabb Marlinban, ami neked hiányzik? Akkor esetleg érdemes lehet megfontolni, egyébként meg minek piszkálni, ami jól működik
?
Ez az én személyes véleményem, mely sok-sok tapasztalaton alapul, kéretik nem kritizálni. Egyébként is mindenki azt csinál a saját nyomtatjával a saját felelősségére, amit csak akar
!
-
dugesz77
őstag
válasz
Brain75 #34697 üzenetére
Igaz egy kis pénzbe kerül az éves előfizetés (választható mennyit adsz)de itt minden fent van akár napi frissítéssel.
-
Brain75
senior tag
Sziasztok. Ender 3 tulajok.
Szeretnék kis segítséget kérni, akár privátban.Egy Ender3 Pro tulaja vagyok, BL touch és DD, SKR mini e3 v1.2 és Raspberry Octoprint-el amit modoltam rajta és Marlin 2. valami van rajta.
Már több mint 1,5 éve ugyan az a szoftver van rajta, nem frissítettem semmit. (már arra sem emlékszem hogyan kell).
Érdemes újjabb marlint felrakni? Vagy hagyjam békén ha jól nyomtat ?
Ha érdemes újjabb firmware-t felrakni, akkor valaki tudna segíteni abban hogy pontosan m,it kell csinálni? Hogyan kell olyan firmware-t előállítani ami jó ahhoz amit használok ?Köszönöm
-
fabula
őstag
válasz
HornedReaper #34695 üzenetére
Ne halgass a huhogókra
. Jó lesz az. Nekem van egy SP-5-öm, és arról is írtak mindenfélét, de a saját fórumában leírnak minden pozitív és negatív dolgot róla. Én már több mindent nyomtattam vele az eredeti felállásban a gyári hotenddel és jól működik. A trükk csak annyi volt, hogy megcsináltam a Cheap féle Ender-3 hotend módosítást még az összeszerelése előtt, tettem bele egy méretre vágott Capricorn csődarabot és lezártam egy kis ABS-ből nyomtatott koronggal a bowden coupler alatt, így a PTFE cső nem tud mozogni a hotendben. Épp most kezdem fejleszteni, én a Diamond hotendet csinálom meg Sherpa mini DD-vel, most jöttek meg hozzá az utolsó alkatrészek. A hoten NF-Crazy (Mosquito clone) lesz benne, ezzel simán lehet 300 fokig nyomtatni, ami nekem elég is lesz, ennél magasabb hőfokon nyomtatható anyagokkal nem akarok semmit nyomtatni.
A hotendet szinte mindenki cseréli ezeken az olcsó nyomtatókon, mindegy mit veszel.
Az összesezrelésnél nézz meg mindent, hogy merőleges és párhuzamos legyen, sehol ne feszüljenek a menetes orsók meg a sínek csapágyai és mindenképp zsírozd neg az orsókat és síneket csapágyait is valami lítiumos zsírral, mielőtt elindítanád, mert gyárilag szárazak.
Az SP-3 nál még érdemes megnézni a tető lemezt, hogy ne legyen meghajolva és ha van benne görbület, ki kell húzatni, bár ezt én is csak olvastam. Mielőtt felszerelnéd, tedd le egy sík felületre és úgy meg lehet nézni. Az SP-5-nél ilyen nincs, mert annak már más a tető kiképzése, merevebb.
Én javaslom még a legfrisseb Marlin 2 feltételét rá, mivel a gyári firmware nem a legjobb, de indulásnak az is megfelel. Más olcsó nyomtatókon is érdemes firmwaret cserélni, tehát ez sem hátrány. Jó lesz a klipper is rá, csak akkor kijelzőt is kell cserélni, mivel az MKS kijelzőt nem támogatja csak a Marlin. Az RPi-re szokták kötni a kijelzőt Kliperrel.
Az SP-5-öt én is akcióban vettem tavaly lekuponozva, annyit bőven megért a Core XY rendszer és ezek már javított változatok az első verziókhoz képest, saját tapasztalat. Sokkal jobbak a vezetőgörgők és szépen fut az egész mechanika, ez volt a lényeg nekem.
Jó használatot. -
imibogyo
veterán
válasz
HornedReaper #34692 üzenetére
Ajjaj, ebbő baj lesz...
-
HornedReaper
senior tag
-
Tikakukac
titán
válasz
HornedReaper #34690 üzenetére
Én marhára ilyet akartam venni, sokáig követtem az életét és messze nem csak ennyi gond volt sajnos
-
-
Tikakukac
titán
válasz
HornedReaper #34688 üzenetére
Nem is első ránézésre voltak szarok a Sapphire nyomtatók, hanem mikor elkezdtek összerakódni meg nyomtatni
-
HornedReaper
senior tag
Szembejött egy jó ajánlat, rendeltem is egy TwoTrees SP-3 nyomit
239 USD a kuponnal az oldalon, minden termékhez van most kuponjuk:
[link]
Ennyiért nem tudtam otthagyni.. CoreXY, plexi ház, lineáris sínek, könnyen direct drive-vá alakítható, Orbiter V2.0 extrudert is rendeltem gyorsan, Alin van hozzá működő kuponom.
IO direct drive felfogatást dícsérik nagyon, igaz Cults-os 13 dollár.. Diamond felfogatás ingyenes.
Vannak korábbi youtube tesztek vele kapcsolatban de nekem úgy tűnik hibátlan gép jött, bár még nem raktam össze. TMC2209-et rendelék még hozzá hamarosan.
Klipper lesz rajta valszeg, bele kell ásnom magam.... -
boorit
csendes tag
Hello!
Budapesten van olyan bolt, amelyiknek van raktárkészlete? (vagy esetleg holnapra megjönne a rendelés)
Sidewinder X2-höz kellene egy termisztor, figyelmetlen voltam és nozzle csere közben elnyírtam a kábelt... -
tothferenc
aktív tag
skcok, használ valaki BMG Clone Dual Drive Extrudert? i3 Mega lett DD-osítva ezzel. De kb 10 nyomtatási óra után azt vettem észre, hogy csúszik az a fogaskerék. Szétkaptam kitakarítani, a fogak tele voltak petg-vel. Szoros lehetett a beállítás, vagy egy ilyen? A gyári titán extrudert a két év alatt nem kellett szétkapnom.
-
Brain75
senior tag
Sziasztok
Budapesten Újpesten esetleg van kolléga aki Resin-es nyomtatóval dolgozik ?
Lenne olyan nyomtatnivalóm, amit FDM nyomtatóval nem lehet kinyomtatni, mert pontosabb kellene. Kis tárgy és nagyon pontosnak kellene lennie.Ha van valaki aki tud nekem segíteni újpesten ilyen nyomtatásban akkor kérem jelentkezzen.
Természetesen nem ingyen szeretném a nyomtatást.Köszönöm
-
axlfsi
veterán
válasz
LógaGéza #34672 üzenetére
Így van. Gyakorlatilag azáltal lesz gyorsabb, hogy nem húzza (pattintja) vissza a mérő tűt a helyére a mágnessel.
Annyiból kockázatos, ha nagyon rosszul van alapból szintezve az asztal vagy a Z, könnyedén eltörhet (legalábbis, óvva intenek).
Láttam összehasonlító videót, másodpercekről van szó (100-as meshnél!), szóval én hagytam az alapon, nem a hs-t választottam. -
Imy
veterán
Ez milyen lehet? V6 helyett menne. [link]
-
bbmt
senior tag
Felraktam az Orbiter 2-őt az ender 6-ra, megnéztem és 9mm-t alulextrudál az alap beállítással( 16 micro-stepping) Klippert használok hogy állítsam be?Hogy kell kiszámolni az új micro steppinget? Már belezavarodtam a netes leírásokba.120mm mértem le és 100mm-t extrudáltattam,maradt 29 mm tehát 9mm-el kevesebben extrudál.
-
siminhu
tag
Sziasztok,
Legújabb Cura-t használom, néztem videókat arról hogyan tudok egy részen sűrűbb Infill destiny-t adni. Itt support blocker-t használnak és átfedési területeket változtatják. Amit nem értek, hogy utánna törlik a supportot? Nem szeretném nyomtatni....
Köszi,
SIM
-
LógaGéza
veterán
Persze, ez minden ki/bekapcsolható a konfigban.
A Jyersben egy standard, gyári érték van ezekre a beállításokra, azokat veszi alapul - kivéve ha van a SD-n beállítás lementve, olyan formátumban, amit meg tud enni.
Ez utóbbi sajnos nem mindig áll fenn...
Amúgy ha fordítani akarsz, akkor a saját értékeid is beírhatod egyből a forráskódba, és akkor azok lesznek az alapok. -
Alu
senior tag
válasz
LógaGéza #34672 üzenetére
Köszi!
Ezeket amúgy én is be tudnám állítani, ha a forráskódot töltöm le, abban módosítok amit szeretnék, fordítom le és töltöm fel a nyomtatóra?
FW frissítés után magában a nyomtatóban be kell még állítani valamit (pl. hőfokszabályzó PID beállítások, léptő motor áttételek) vagy ezeket a paramétereket nem írja felül a frissítés? -
Demo07
aktív tag
válasz
Zsolt_16 #34670 üzenetére
Amit én látok, hogy túl sok az asztal hője, mert felhajlott a modell, a felső rétegen meg alul extrudáció látható, szerintem. Valamint a rectract ami még az X oldalon alul látható, nem tökéletes.
A szíjjak feszességét én meg ellenőrizném, mert az Y oldalon meglehetősen csúnya a modell.
Amúgy a méretek stimmelnek minden dimenzióban? -
LógaGéza
veterán
Ha jól rémlik a HS az High Speedet takar, gyorsabban mozgatja a fejet a mérések közben.
Az ABL-nél a hagyományos értelemben vett szintezés megy, leméri a szenzorral a pontokat (9/25 helyen) és azok alapján korrigál.
UBL esetében több ponton mér (100/225), és egy mesh képet készít a mérések alapján, és az alapján korrigál. Egyik előnye, hogy ez utóbbi esetben te is tudod kézzel módosítani a mesht, hátránya, hogy sokkal több ideig tart.
Első körben én az ABL-el próbálkoznék. -
Alu
senior tag
Sziasztok!
E3V2 nyomtató CR Touch install előtt szeretnék érdeklődni fw frissítéssel kapcsolatban.
Az előfordított Jyerses listában a HS verzió (E3V2-BLTouch-5x5-HS-v4.2.2-v2.0.1.bin) mire utal, mi a különbség a HS nélkülihez képest?Ugyan ez lenne a kérdésem az UBL rövidítéssel (E3V2-UBL-BLTouch-10x10-HS-v4.2.2-v2.0.1.bin). Ha minden igaz ez Unified Bed Levelinget jelent, de nem igazán értem, hogy mi a lényegi különbség az ABL -hez képest. Illetve hogy átlag használatra melyiket érdemes feltenni. Köszi!
-
bbmt
senior tag
O.K köszi mindenkinek!
-
-
bbmt
senior tag
Az igaz,hogy ha direkt drive-os a gép akkor nem szükséges, hogy a filament végig ptfe csőben menjen, hanem mehet szabadon is? Nem a hotendre értem hanem a direkt drive-ig a tekercstől.
-
Sanraith
aktív tag
Én tanulás céljából kerestem meg a topicot, szóval minden tanács üdvözlendő.
Most kicsit pihen a gép, de hétfőn még nyomtattam egy 190-210°C temperature towert. Azon megfigyeltem, hogy a hegyes élek kicsit, a sarkok kifejezetten felfelé kunkorodnak, legrosszabb esetben kb 0.4-0.5 mm-rel. A legmagasabb hőfoknál a legkevésbé látványos, szóval a legközelebbi tesztekben mindenképp odafigyelek erre is.
A hézagolót mint szót is most hallottam először (nem vagyok nagy barkács ember), de a papír alapú megoldást én sem éreztem a legpontosabbnak.
-
PoS
csendes tag
válasz
Sanraith #34641 üzenetére
Nekem akkor volt ilyesmi problémám, amikor kicseréltem (nem ilyen nyomtatón) a tárgyhűtő ventillátort és az új sokkal nagyobb teljesítményű volt, mint a gyári vacak. Az történt, hogy túlzottan lehűtötte a kinyomott cuccot és ettől 1. kvázi még a levegőben megdermett, nem olvadt rá az alatta levő rétegre rendesen és 2. az asztal is hült, amitől felkunkorodtak a printek itt-ott. Mindkettőnek az volt az eredménye, hogy a nyomat egyre magasabb és magasabb volt rétegről rétegre és a fej lépten-nyomon belekapott az infill-be (leginkább oda pozicionálja a slicer a mozgásokat). Utólag kiderült, hogy a fűtőblokkban a fűtőpatron is laza volt, ezért a nozzle is hagyta magát jobban lehűteni, én ezt is megnézném, ha más nem írta volna már.
Megpróbálnám első körben a legelső réteget tökéletesre belőni (és nem papírhúzogatós módszerrel, mert az alapvetően hibás elképzelés ahol a 0-t valójában nem 0-ra állítod). Elérni azt, hogy egy 0.2 mm-es vonal vastagsága valóban 0.2 mm legyen. Én 0.2 mm-es fém hézagolóval szoktam. Leviszem a magasságot Z0.2mm-re és beállítom a hézagolóval, hogy pontosan annyi legyen. Így tökéletes lesz és nem kell utólag bohóckodni a z offset-tel.
Ha ez megvan, nyomtass egyet 50% tárgyhűtő teljesítmény mellett és nézd meg jobb-e. Én még a kávéscsésze-alátétbe víz tesztet is megcsinálnám, hogy lássam nem a nozzle-t fújja-e a venti telibe, bár kész nyomtató esetén ez annyira nem szokott gond lenni... de ki tudja...
PS: sorry, most cseppentem csak ebbe a topicba és rögtön egy ismerős problémába ütköztem, remélem nem veszitek tolakodásnak a tanácsokat. Peace. -
Demo07
aktív tag
Okés, akkor holnap oldalára borítom, és végig mérem, az alaplapi és a táp csatikat is!
Ha nem a szabályzás lesz akkor melyik az esélyesebb, hogy el akar patkolni, a táp vagy az alaplap?!
Annyi infó még pluszba, hogy valamiért amikor a PIC_Calibrate fut akkor, korábban 5 darab felfutási görbe volt mire kiszámította a "jó" értéket, most viszont csak, 2 felfutás volt, akár hányszor futtattam. Keveseltem!
Amit még nem cseréltem az fűtő blokk, mert azt is át kellett fordítanom a másik oldalra a direct drive átkötésénél.
AiRLAC
ABS+ -t nyomtatok vele, így a tárgy hűtő nem megy, csak és kizárólag a hotend hűtője, a nózi körül meg szilikon szoknya van. De ha a hotend hűtőt lehúzom akkor sem változott sajnos. -
nemadom-meg
csendes tag
válasz
peugeotmate #34660 üzenetére
Igazán nincs mit. Örülök, hogy örülsz.
(Számomra egy újabb pozitív visszajelzés róluk. Sajnos nem tudtam eljutni hozzájuk még némi visszatérő - "nosztalgia" - kórházi jelenlét miatt...)
-
peugeotmate
őstag
válasz
nemadom-meg #34659 üzenetére
Hívtam őket és el is mentem hozzájuk. Csodálatos hely!
Ráadásul mindenük van kb készleten ami mágnes.
Nagyon szépen köszönöm a tippet! -
nemadom-meg
csendes tag
válasz
peugeotmate #34658 üzenetére
Szia!
Egy hívást megér szerintem, jókat írnak róluk. -
peugeotmate
őstag
Kicsit OFF:
Egy 3D nyomtatott ajtóhoz (kb mint egy kültéri konnektor fedője) keresek egészen pici, legfeljebb 5x5x1 vagy 5x5x2 mm-es mágnest a mai nap folyamán, Budapesten. Van esetleg ötletetek hol találok ilyet?
Ezt egészíteném ki mágnessel: [kép] -
azbest
félisten
Én vagyok vaksi vagy tényleg nem gyártanak az endereknél megszokott olcsó hotend szerelékhez olyan heatreak-et, ami nem telfoncsöves, de ugyanolyan méretű, mint a gyári?
A gyári mérete 27mm hosszú és 7 mm a borda felőli rész átmérője, a menetes rész meg 6mm-es. Múltkor azt hittem találtam egyet, de az v6-os valamelyik változathoz való volt (30mm / 6mm). Ja meg persze full metalként hirdetik sokszor az, amelyikbe teflon cső való.
Talán még ez áll a legközelebb hozzá, úgy tűnik cr 10-hez van hirdetés, bimetal változattal, ami talán a gyárihoz hasonló méretű, nem telfon lineres [link]
-
Reggie0
félisten
válasz
Demo07 #34653 üzenetére
Meg kene merned a futes aramat. Ha az is igy ingadozik, akkor a szabalyozas leng be. Az, hogy volt PID tuning meg nem jelent semmit, tudni kene, hogy helyesen be tudta-e tuningolni magat. De mivel eleve tulfutassal indul es nem alulrol kozeliti fokozatosan, igy erosen az a gyanum, hogy nem es egyszeruen beleng.
-
Demo07
aktív tag
Egy kis segítséget kérnék!
Felkerült a direct drive, át kellett kötnöm a másik oldalra a thermisztort a nózinál, és azóta nyomtatás közben ezt látom:
Pont úgy néz ki mint ha PID_CALIBRATE lenne, csak hát nem az...
Cseréltem termisztort, kapott újat, cseréltem csatlakozót, helyes a bekötés, volt kb 8x pid_calibration is. (Generic 3950)
Foglalatot is kipucoltam, kapott thermal pasztát is, hogy jobb legyen a hőátadás, stb... de semmi előrelépés!
Nyomtatás közben +- 4 fokot képes kilengeni az érték!
Előtte a bowdenes setuppal semmi ilyen gondom nem volt, lehet el akar köszönni az alaplap?
Vagy adjak egy kis kontakt sprayt a nyáklapi csatinak? Vagy hol keressem a hibát? -
laskr99
addikt
-
WinZol
aktív tag
-
Tomika75
tag
válasz
Tikakukac #34640 üzenetére
Nekem úgy tűnik a "könnyű vagy szinte semmi munkával sok pénzt keresni majdnem 0 befektetéssel" emberek most fedezik fel maguknak a 3D nyomtatás világát. Csak fel kell lépni a Marketplace-re és tele van bérnyomtatással az egész, meg olyan okádék munkákkal amitől feláll az ember hátán a szőr. Meg hát a Thingiverse link ajánlóval, hogy nyugodtan válasszanak ki bármit az emberek és kinyomtatják nekik. Mit számít, ha a készítő leírta, hogy csak saját használatra engedélyezi, nem kereskedelmire! De hát ugye magyarok vagyunk, kit érdekel ki-mit mond? Jófogáson is sok mindent árulnak a Thingiről,de találkoztam már Prusaprinters-ről is modellel. Egyik ismerősöm is vett a jófogásról akkumulátortartót és fali szerszámtartót de olyan gány minőségben, hogy még ajándékba sem lett volna pofám odaadni, nemhogy pénzt kérni érte. A szerszámtartó az első használatnál szétvált a rétegeknél, az akksitartók közül a 4-ből 2 már eltört egy hét után. Természetesen nem tudta, hogy 3D nyomtatással készült mert a hirdetésben nem szerepelt. Mondta, hogy látszik elég szar fröccsöntőgéppel csinálták a csíkozás és sorják miatt. Felhomályosítottam és rögtön közölte, hogy elég szar akkor a 3D nyomtatás ha ilyen szart lehet vele gyártani. Megnyugtattam, hogy majd nyomtatok neki normálisan normális modellt.
-
fabula
őstag
válasz
WinZol #34643 üzenetére
Nem tudok véleményt mondani olyan tárgyhűtőkről, amit nem próbáltam ki. Amit linkeltem, az az félkörben hűti a tárgyat, nem egyoldalasan. Minden hasonló kivitel, amely legalább két oldalról hűt, jó szokott lenni, mivel a tárgy nem félodalasan hűl, ami feszültésget eredményezhet az anyagban, mivel az asszimetrikus hűtésnél a két oldal hűlése eltérő és a gyorsabban hűlő oldal gyorsbban zsugorodik. Kb. ennyi.
-
siemensfun
tag
válasz
Sanraith #34644 üzenetére
Z hop-ot tedd 0.5-re.
A hőmérséglet lehet 200 fok.
A retraction pedig 3-ra.Igen arra gondoltam, hiába szintezed ki akkor is finomitani kell rajta. De ne ezzel a kicsi modellel kezdj inkább valami ami nagy felületen fekszik fel az asztalon. Azzal szépen be tudod állítani majd utánna mehet ez is.
Valami ilyenre gondoltam: [link]
-
Sanraith
aktív tag
válasz
siemensfun #34642 üzenetére
Filamentum PLA Extrafill az anyag.
Layer height: 0.1 mm
Line width: 0.4 mm
Printing temperature: 195 °C
Build plate temperature: 60 °C
Print speed: 60mm/s
Travel speed: 150 mm/s
Retraction distance: 2 mm
Retraction speed: 25 mm/s
Initial layer speed: 20 mm/s
Z-hop: off
Z-Seam: User-defined, back
Fan speed: 100%
Initial fan speed: 0%Már kipróbáltam 0,2-vel és úgy kibírta ütközések nélkül, de örülnék ha menne neki 0.1-gyel is.
"Csinálj próba nyomtatást 0,1mm-rel és ekkor baby steppel finomitsd a magasságot. Csak mentsd el ezt is." - Ez alatt azt érted, hogy nyomtatás közben léptessem, és utána mentsek az eepromba a szintezős képernyőn? -
siemensfun
tag
válasz
Sanraith #34641 üzenetére
Milyen anyag? Beállítások? Sebesség, retrack, Z hop ezeket ad meg.
Nekem Filanora PLA-hoz marlinnal:
Réteg magasság 0.2mm
Print speed 60mm/s
First layer 25mm/s
Retract 3mm, 30mm/s
Hűtés 100%
Első rétegnek nincs hűtés
Z hop 0,5mm 5mm/s
Z seam randomRöviden ennyi. Szépen letapadt mindig, ha jó volt a szintezésem.
Csinálj próba nyomtatást 0,1mm-rel és ekkor baby steppel finomitsd a magasságot. Csak mentsd el ezt is.
Az automata szintezes csak az első pár rétegnél számít, mert csak ilyenkor korrigál vele.
Elsőnek próbáld meg 0,2-vel kinyomtatni majd ha az jó és szép szerintem akkor próbáld meg 0,1-gyel. Azért 0,1 réteg magasságnál már pár század eltérés is sokat jelent, ami azért nem sok.
-
Sanraith
aktív tag
válasz
siemensfun #34633 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek a válaszokat!
A nyomtatófej és a fúvóka stabilnak tűnt. Az automata szintezéshez korábban már kipróbáltam az extra gcode-ot, akkor nem lett jobb az eredmény, de most visszatettem megint. Újra is szinteztem (eddig a 3. lépés nekem kimaradt).
Ugyanolyan típusú más színű filamenttel "sikerült". Ugyanúgy belekapott, de most csak a farok rész vált fel. Gondolom csak szerencse kérdése volt.
A farok tetején lévő gumós résznél voltak az ütközések, de a már alapján alatta se túl jó. A slicer alapján a Z seam mentén rontja el. Ez alapján a retraction beállításokkal kellene mókolnom valamit? A fenti modell 0.1mm-es layer magasságú, 0.2mm-el nem volt gondja. -
Tikakukac
titán
válasz
DJGABI #34638 üzenetére
Fölöttem leírták, 60k-s kerettel nem bérnyomtatni kell, hanem megtanulni alapokat rajzolni, nyomtatni. Ha pedig bérnyomtatni akarsz egy nullával told meg a keretet. Az ami az aprón megy brutál, nem 1-2 sztorim van, amikor ment a hitegetés, kész lesz, még 1-2 nap és tutira, aztán kiderült, hogy beszart a nyomtató, tartalék alkatrész nyilván nem volt kéznél, itthon megvenni drága, így emberem nekiállt Aliról rendelni és hitegetni az ügyfeleket.
Csak mondom a Prusa mellé is szinte mindenből van legalább 1 tartalék darab. Ne csináljunk már ebből a szakágból is sittes roncstelepet, mint olyan sok másikból.
-
fabula
őstag
válasz
DJGABI #34638 üzenetére
Rendelésre gyártásra nem ilyen olcsó "hobbi" gépek kellenek, tanulni mindkettő jó.
Ez azért nem lézernyomtató, hogy csak beteszed a papírt meg a tonert és nyomtatsz, amíg ki nem fogynak. Szóval saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy a tanulási idő azért elég hosszú, hogy kellő tapasztalatokat szerezz, hacsak nem ezzel foglalkozol legalább napi négy órában.
-
DJGABI
addikt
Sziasztok!
Érdekelne a téma, eddig is játszottam a vásárlás gondolatával. Főként persze rendelésre gyártásra kellene a gép, de egyelőre olyan kezdő szinten, fogalmam sincs, mennyire érné meg. Pénteken rendeljkínait oldalon láttam, hogy akciós ez az Artillery Hornet [link] 57k HUF
Viszont azt nézem nem sokkal drágábban itthon is kapni pl Creality ENDER 3-at
[link] 67k HUF.A Hornetről kevés komment van, de aránylag dicsérték, az Ender azért foglalkozósabb, nem? Alap kiépítésben jobbnak számít a Hornet, vagy felejtős?
Köszi,
Gabi -
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Ender 3 S1-ről mi a véleményetek? V2 mellé másodiknak jó ötlet lehet vagy innen már inkább Prusa?
Elég meggyőzőek a tesztek, de most teljes áron látom csak, 400 dodóért EU-ban.Tudtok esetleg hozzá kupont?
-
Gubu0101
veterán
válasz
siemensfun #34633 üzenetére
Nincs melege abban a “vitrinben?”
Gondolkozok en is valami hasonlon,elso korben venti cseren,mert a mostani olyan hangos,mintha helikopter korozne -
Szabikaa20
őstag
válasz
Sanraith #34632 üzenetére
Nálam is előszok fordulni...Én Brimet teszek alá.De ha nagyon makacs, akkor menet közben manuálisan alányúlok
és az asztal szintezőn (mind a 4-en természetesen)tekerek egy negyed vagy fél fordulatot,hogy lejjebb menjen kicsit az egész...attól függ mennyire darál. xD De ezt nálam a kitöltéskor szokja csinálni,mikor retractol sokat és gondolom maradnak ott olyankor apró kitüremkedések amibe beleakadhat a fej.De a videódon látszik, hogy nem sok tartotta azt a pikachut!
Nekem megkell várnom kicsit míg kihűl a tárgyasztal mert nem bírom máshogy leszedni(most épp sima tükör van csak).
-
siemensfun
tag
válasz
Sanraith #34632 üzenetére
A szeletelőhöz a kezdő Gcode-t hozzáadtad?
M420 S1Enélkül hiába szintezel a bed level nem fog müködni.
Másik, a szintezést gondolom a következő sorrendben csinálod:
1, kézi papir szintezés a négy sarkon
2, bed level majd eeprom mentés
3, z offset beállitás, majd mentésNézd meg elsőnek hogy a fej lötyög e. Nálam is gyárilag túl laza volt és menet közben mozgott. Ha kell állíts utánna kerekeknek mindenhol, a Z tengelyen is. A fúvókát nézted , nem mozog az egész fúvóka rész? Én pár nap után kézzel tudtam forgatni. Én ezekre jöttem rá 1 hét használat után az X2-n. Ezeket a dolgokat utánna állítottam és azóta nincsen ilyen gondom.
Ja még egy. a szeletelőben ha Z hop-ot használsz akkor a réteg magasság 2,5x vált be nálam. pl 0,2 rétegnél 0,5mm.
Azt a tapadás segítő szutyok ragasztót takaritsd le mert csak rosszabb lesz töle, ha jól szintezzel és tiszta az asztalod akkor gyönyörüen tapad rá minden. IPA-val takaritsd le vagy Clinnel és pamut ronggyal.
-
Sanraith
aktív tag
Azon hogy javítanátok, ha az extruder bizonyos magasság felett beleütközik a modellbe?
Ezt próbálom kinyomtatni: [link] 30mm magasság körül hallani néha, ahogy kattan bizonyos helyeken, 5 mm múlva pedig leszakítja a buildplateről a fej egy ilyen kattanás során a modellt. Pont sikerült elkapni az utolsó pillanatot.
Már próbáltam többször szintezni; lemértem tűvel+vonalzóval a Z tengely pontosságát; próbáltam 2,5%-kal kisebb flow-val, ragasztós alappal, Z-hop bekapcsolással. Az eredmény 4 lefejezett pikachu lett.
Most brimmel, kikapcsolt combing-gal, cube helyett grid infillel próbálva jobbnak tűnik, de így is hallok a kritikus magasságnál 1-1 halkabb kattanást. Eddig egyedül egy magasabb (10cm) fa modellnél hallottam, de akkor betudtam a vékony ágacskák különböző deformálódásának. Van valami nyilvánvaló beállítás, amire eddig nem gondoltam?
edit: Brimmel is letörte, most a farkánál. -
Janos46
tag
válasz
Saccco #34628 üzenetére
Sajnos tudom. Szerelés után 3x is megcsinálta, de miután kontaktspréztem a fej szalagkábelét, megszűnt. Most viszont leállás után megpróbáltam folytattatni, de azt írta ki, hogy nem találja a programot. Ezért aztán kikapcs és újra indít, De elölről indult és nem úgy viselkedett mintha áramszünet lett volna. Most ez történt.
-
Demo07
aktív tag
Nema 17 motoroknak mennyi áramot érdemes adni kezdésnek?
Ilyen 650 mV környéke az sok vagy kevés?
Direct drive átépítés miatt kérdezem, nem akarom, hogy első indulásnál indián generátor legyen belőle
Most a creality 42-40 motor 960 mV megy, 8bit gyári alaplapról. -
Janos46
tag
válasz
Saccco #34625 üzenetére
Köszi, azt be lehet állítani, hogy a Z pozíciót ne a felére állítsa be, hanem a bad-tl mutassa, ami megegyezzen a Z mérettel. Ez azért lenn jó, mert mos is előfordult az az eset, hogy menet közben egyszerűen leállt. Ilyenkor megmérem hogy hol állt le (mm), és ott elvágom és úgy follytatom, majd összeragasztom. Egyébként vannak olyan tárgyak, amit sokkal egyszerűbb és gyorsabb is darabolva nyomtatni. Csak igy, hogy a felétől kell számolgatni, cifrább.
-
Szgaboo23
csendes tag
Szia!
Auto Home után a firmware-ben írt "Z" magasságra áll a tengely. (//#define Z_AFTER_HOMING 10 // (mm) Height to move to after homing Z)
Tegyél egy papírt a fej alá vidd kézzel a Z tengelyt 0 pozicióba, ez után pedig a Z-offset menüben vidd közelebb a fejet, amennyire kell. -
Janos46
tag
Sziasztok. Hogyan tudom megnézni a prusába betöltött tárgy méretét? A curában kiírja.
-
Saccco
nagyúr
válasz
siemensfun #34619 üzenetére
A slicer-ben látszik, hogy vasalt?
Semmi baja sincs vele.
-
Mivec
csendes tag
Sziasztok! Továbbra is CRTouch beállítással szívok (Ender 5 Pro). Ez alapján a videó alapján elkészült a firmware: https://www.youtube.com/watch?v=iaQSXZsybl0De a Z offsetet nem tudom beállítani. Hiába állítom, Auto Home után ismét rossz pozícióba áll. Van valakinek ötlete? Esetleg kipróbált működő firmware-e? Köszi előre is!
-
Reggie0
félisten
válasz
siemensfun #34619 üzenetére
Miert fugg a klippertol az ironing?
-
Scallion
senior tag
jah , lehet valami ilyesmi, de nem tudjuk és feladta.
-
egyke8307
lelkes újonc
Kèsz sajnos feladom akármit csinálok ugyan ezt csinálja😡😡😭😭😭
-
egyke8307
lelkes újonc
Esetleg Van Borsodi itt aki tudna segiteni a nyomtató beállításban szemèlyesen ??? Persze nem ingyen De már nagyon elvagyok keseredve😭😭
-
Janos46
tag
A Tinkercad-ot fel sem kell telepíteni csak beregisztrálni, online-ban használható, nagyon egyszerű lenne vele megcsinálni. Alapnak egy parabolatest, majd furatként (láthatatlan) kocka, kúp és henger. Pillanatok alatt kész. Látszólag egyszerű progi, de kis fantáziával sok mindenre képes.
-
imibogyo
veterán
Én sem vagyok FreeCAD-es, de ilyen egyszerű alakzatokhoz szerintem nem is kell CAD program és relatíve bonyolult munkamenet. Ezt a modellt Sketchupban kb. 10 másodperc alatt elkészítettem és van hozzá közvetlen STL exporter is. Amúgy ha csavarozod én mindenképp raknék a modell "tetejére" valamilyen besüllyesztést, hogy ne a csavar fején álljon a hangfal (lehet van a modelledben is ilyen, csak nem látszik)...
-
Janos46
tag
Bocsi, még midig a BLENDER, az Országos Széchenyi Könyvtár archívumában, ez magyarul van és 571 oldal: http://mek.oszk.hu/16700/16780/16780.pdf
-
weiss
addikt
Valamennyire kúpos, igen. Feldobtam a modellt onedrive-ra: [link]
(#34599) Szabikaa20:
Nem látok ilyen opciót.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Formula-1
- Milyen egeret válasszak?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Path of Exile (ARPG)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mini PC
- További aktív témák...
- HP Elite x2 1012 G2 Touch 2-in-1 LTE/4G Win10 Tablet billentyűzettel, üzletből, garanciával
- Apple Watch Ultra hibátlan 2026.08.06.MM jótállás
- Intel Pentium Gold G5420T Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest