- A 70 milliárd paraméteres DeepSeek R1 LLM-et is lokálisan futtatná az AMD
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Eltűntek a mobil GPU-k az AMD és az Intel útitervéből is
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Home server / házi szerver építése
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
axlfsi
veterán
válasz szabieable #33595 üzenetére
Apropó, a 12V-ot honnan adod neki? Buck driver? Ugye, a gyári ventik 24-en mennek...
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz LógaGéza #33594 üzenetére
Ez jóóó! (igen, persze, nyomtattam vele már 5-6 hülyeséget, de nincs 7/24-es műszakba fogva, az tény ... nekem az építgetés rajta, legalább akkora hobby, mint kinyomni valamit vele ... Sokan viszont csak az keresik, hogy out-of-the-box bekapcsolják a nyomtatójukat és működjön).
-
dugesz77
őstag
válasz siemensfun #33584 üzenetére
Ha nincs lelakva akkor annyiért még jó is lehet. Egy 0km V2 80k körül van EU raktárból. Mire megveszed a kiegészítőket 20-30 ezret el lehet költögetni rá simán.
-
axlfsi
veterán
válasz Scallion #33582 üzenetére
Ebben igazad van, ez a megoldás akkor nekem nem jutott eszembe (azaz, nem is tudhattam, hogy olyat lehet, még nem ismertem a nyomtatót, meg sem jött, amikor mellé rendeltem a moddoláshoz kiegészítőket, amiket ajánlottak), de azóta már látom, hogy ez is megoldás lehet(ett volna)
-
azbest
félisten
hivatalos infók nincsenek sajna a creality ventikről. A gyáriról úgy olvastam, hogy 7-8cfm körüli. A gyári hotend bordája kisebb, mint például az e3d v6 és annak klónjainak. Ezért mondják, hogy az 5-6 cfm-es drága noctua ventikkel lehet gond hosszabb nyomtatásokkor az ender bordájával. Sunonból még a vékonyból is van olcsó 7-8 cfm-es, ami halkabb, mint a gyári, csak azok 12V-osok.
Szóval lehet e3d hotend bordához elegendő az 5-6 cfm, de a kis ender féle bordához kevés lehet. Azért ez nagyban függhet a környzeti hőmérséklettől is.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz axlfsi #33583 üzenetére
nekem az tűnt fel, hogy a gyári creality lap, mivel buta módban vannak bekötve rajta a driverek, ezért nem támogatják a linear advance-t. Nagyobb sebességnél a kocka sarkain bumpszlik vannak [link]
Amúgy, ha tmc driveres a creality lap, akkor csendességben nincs igazán változás.Sajnos a bigtreetech lapok árai is el vannak szállva. A nyáron még 24 dolcsiért vettem v1.2 boardot. Az újabbaknál meg azt látom, hogy pár hasznos apróság mellett dizájnos hűtőborda meg rgb meg anyám kínja van már és 50-70 dolcsis árak.
Látom, hogy előfordulnak Twotrees gyártótól hasonló "klónok" olcsóbban, de ott meg kétes, hogy kompatibilisek-e vagy van-e velük minőségi probléma. Az újabbak ára ott is el van szállva. -
szabieable
aktív tag
válasz axlfsi #33583 üzenetére
Túl sok tapasztalatom nincs vele, a termék is elég friss 1-2 hónapos még csak.
Én első körben a stepper miatt vettem mert nem bírtam a cincogását elviselni, posztoltam is videókat ide a fórumba róla. Az 1.2 szériának van egy gyerekbetegsége és szeret megkotlani a fan0 vagy fan1 mosfet, türelmetlen voltam az ünnepek alatt és csere helyett inkább rendeltem új lapot és mivel a 3.0 akciós volt így arra esett a választás.
A design része nem hoz lázba, hogy letakarták a steppereket, jövőbeni upgrade szempontjából szimpatikus a dual z támogatás külön csatival, 5v a boardon, bltouch, neopixel portok és mostmár minden fan port pwm vezérelt.
Gyári creality 4.2.7 silent stepperrel nem volt decemberben a honlapjuk viszont hasonló árban meg SKR igen. Szóval ha zavar a stepper hangja akkor akcióban azonos áron vagy 1-2 ezer forint extrával kifogható egy sokkal nagyobb tudású alaplap -
laskr99
addikt
válasz szabieable #33578 üzenetére
Nekem volt alacsonyabb fordulatszámú, fele annyira halk venti, melegedett a borda, fél óra után alig tudtam a bordát megfogni.
Miután meglett a 8000RPM sunon(nem volt kisebb fordulatos) a borda mellett a fejet is le tudta hűteni, ahogy levettem a szilikont, azonnal esett a hő.
Reddit, meg egy csomó más helyen olvastam ezt,hogy kevés, meg heat creep lesz a vége vele
-
siemensfun
tag
Sziasztok. Az egyik ismerősöm eladná az ender 3 v2 gépét. Bltouch, fuvokak, pót üveg asztal és direct drive van hozzá.
Kb 1 éves, de sokat nem hasznalta, nem tudja beállítani. Mennyiért lehetne árulni. O 80-at gondolt érte -
axlfsi
veterán
válasz szabieable #33577 üzenetére
Köszi szépen!
Alaplappal kapcsolatban is esetleg írnál pár sort?
"Az SKR Mini e3 v2-t látom utolsónak. Igazából, ezzel mivel lennék beljebb? Csak a stepper motorok halkabbak vagy egyéb (mi?) szempontból is jobb?" ... majd még keresek yt review-kat, biztosan tele vele a net végülis, de a személyes tapasztalat mindig kicsit más, értékesebb, ezért is kérdezem.˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
-
Lookup
tag
válasz axlfsi #33579 üzenetére
Nem magával a dual gear technológiával van a baj, az egy jó dolog, hanem ezzel az olcsó kínai klónnal. Egy minőségi dual gear extruder kötelező lenne minden gépre A sárga rugót azért írtam mert amit rendeltél az sárga rugóval fog jönni de nem feltétlenül szükséges rárakni
-
axlfsi
veterán
válasz laskr99 #33575 üzenetére
Érdekes, hogy ezt írod (és jó is), mert valamiért még a nyomtatóm beszerzése napjaiban valamiért EZT a ventit néztem ki én is (valakinek az ajánlására, de már nem emlékszem pontosan).
Tárgyhűtőnek pedig talán EZT mentettem el, ha nem tévedek.˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz Lookup #33576 üzenetére
Hali!
Esküszöm, ahány hozzászólás, annyi tapasztalat és egyik sem ugyanaz
Köszönöm mindnesetre, ... eddig a DualGear extrudert ajánlottnak olvastam mindenütt, de jó, hogy írod ezeket, ... majd megnézem a pontos működését, ha megérkezett.A sárga sugó(k) nem itt van az extruderen, hanem a tárgyasztal alá vettem. Oda fontos volt és kellett, mert az egyik sarkát teljesen kiengedve sem tudtam rendesen beállítani, köztudottan gyenge a rugók ereje és én is így tapasztaltam.
Behúzok egy szimpla gear extrudert is, ami csak alumínium (Creality-nek van is ilyen).
-
szabieable
aktív tag
válasz axlfsi #33574 üzenetére
Az octoprint nem egy nagy kunszt https://octoprint.org/download/ telepítés közben megadtam a wifit, nem kellett semmi extrát trükközni, a többi már megy böngészőben ( plugin telepítés stb ). Szerencsére van hozzá jó kis pi telepítő így néhány kattintás az egész. Macet használok cégesen letiltott usb portokkal így baromira zavart, hogy slice után kirakom nasra, onnan egy másik gépről átmásolom SDre és úgy kerül a gépre, octoprinttel nincs ilyen macerám, böngészőben feltöltöm az octora és mehet a nyomtatás
A fang ingyenesen elérhető a designer honlapján regisztráció után [link] 4010/4020 bltouch, dual 4020 stb opciókkal, összekattintod mit szeretnél és emailben kapod bezipelve az stl fájlokat minimális infokkal
Venti témában, silentium és noctua is alzától jött
[SilentiumPC 6015]
[Noctua A4x20] -
Lookup
tag
válasz axlfsi #33574 üzenetére
Hali!
Arra készülj fel hogy az a dual gear nem a legjobb konstrukció. A tűgörgőkbe nem stift megy hanem egy M3-as csavar aminek hála kotyog az egész és el fogja kezdeni enni a feszítő kar alumíniumját a hajtott görgő.
Ennek köszönhetően telemegy majd alatta a motor alumínium porral ami egy idő után tuti bejut a szerkezetbe is és okoz majd finomságokat, valamint csikorogni is fog az egész ahogy a görgő szépen lassan megeszi a kart az előre-hátra mozgás közben.
Illetve a sárga rugót indokolatlannal tartom, csak annyit csinál, hogy túlfeszíti a filamentet és a kart aminek köszönhetően el fog deformálódni. Szerintem simán elég erre az extruderre is a sima rugó amivel a gyári műanyag extruder jött.
Sajnos rengeteg probléma van az ilyen olcsó klónokkal, ezek a saját tapasztalataim voltak. De többen csináltak videókat is róla (#1, #2). -
axlfsi
veterán
válasz szabieable #33573 üzenetére
Ügyes vagy! Nem mondom, hogy nem adtál ötletet, de én annyira nem vágom a linuxot/raspberry-t, de látom egyre inkább, hogy elkerülhetetlen lesz beleugrani, ha tartani akarom a tempót
Én egyelőre csak a következőket végeztem el:
- PTFE bowden csere,
- bed rugók cseréje keményebbre (sárgára),
- bl touch,
- további klippek a tárgyasztal rögzítésére,
- fw cseréje 10x10-es JYERS-re
+ terveben volt a DD csere is (konrétan EZ), de egyrészt levettem már róla az extruder kart, mert az eredeti 3 nap után eltörött, másrészt, már nem vagyok biztos benne, hogy kell-e ez nekem és ne maradjak-e mégis bowdenesnél (de a DualGear-t, amit a hétvégén rendeltem Wasquez koma tanácsára, már megvárom ).
+ már úton egy alsó szigetelés a tárgyasztalra szintén.- Erről a bantam design fang dologról hol tájékozódhatnék? Magad nyomtattad, meg lehet vásárolni az stl-t hozzá? (thingin nem látok ilyet)
- Noctua-kkal én is szemezek. Magyarországon vásároltad vagy külföldi beszerzés?
- nekem ugye E3 V2-m van, 4.2.2-vel szerelve. Az SKR Mini e3 v2-t látom utolsónak. Igazából, ezzel mivel lennék beljebb? Csak a stepper motorok halkabbak vagy egyéb (mi?) szempontból is jobb?
- A világítás és Octoprint nagyon jó dolog, ... de ez nekem majd egy következő szint lesz (Octoprint)
- a DD-n már én is agyalok, hogy kell-e nekem. Többen is inkább esküdnek a bowdenes megoldásra. Egyelőre én is csak a PLA-val barátkozom, de már készítettem be idehaza PETG-t is
- erről a silentiumpc 6015 -ről nem találtam semmit, írnál vagy linkelnél erről is nekem?Köszi!
-
szabieable
aktív tag
válasz axlfsi #33558 üzenetére
Talán 1 hónappal előtted ugrottam bele én is a témába, totál nulláról egy banggoodos régi Ender 3-al brutál jó akcióval kifogva ( 44k ) és szemeztem én is mindenféle upgradel.
Ami megvalósult:
- part cooler és hotend fan cserélve noctua (4020) ventire ( bantam design fang ) ez már nagy zajcsökkentéssel járt
- alaplap 4.2.2ről upgrade először skr mini 1.2-re majd azt kukázva 3.0ra ( brutális mennyivel csendesebbek a stepperek)
- psuról hajtott led szalag a felső tengelyen kapcsolóval, szeretném elrakni egy zárt szekrénybe és ahhoz, hogy az octoprint lásson valamit a kamerán keresztül kell a fényAmivel szemeztem:
- dual z, minimális hullámzásaim vannak nagyon ritkán magasabb printeknél, ha egyszer szembejön jó áron egy kit lehet lecsapok rá, az skr lap támogatja szerencsére
- linear rails - ennek a tesztek alapján nem sok gyakorlati hasznát látom/láttam
- direct drive extruder - perpill nincs tervben flexible filament így szintén kérdőjeles, hogy meglépem-e egyszer
- jelenleg csak PLA-t nyomtatok, 1-2 dologhoz majd PETG de a stock hotendet elégnek érzem, ha váltok akkor microswiss, hogy ne kelljen fangot cserélnemAmi jelenleg in progress:
- filament runout szenzor - az ördög nem alszik, filléres mikrokapcsoló tétel
- bltouch ... borzasztóan hullámos a bedem még eredeti creality üveg csere után is
- control board és a psu csere silentiumpc 6015re
- átköltözik a mainboard hátsó dobozokba a raspberryvel így végre normálisan lesz helyem a stepdownoknak ( 12V noctua ) és a relének is ( power off after print )
- metal extruder arm ( ezt a bed rugók miatt vettem leginkább, de annyira beragadt a csomag kínából, hogy közben lett új bed), nem baj azért ha van itthon csere kar meg szilikon zokni tartalékban[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
van openrailway szabvány, de az kb. kertivasút, rc modell és akkus alapon. sla-ból többen dolgoznak modellezős fb csoportokban, illetve egy úr van aki hertz filából csinál frankó kertivasúti magyar járműveket. (3d, vagy vasútmodelles fb csoportokban bentvan szintén)
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Imy
veterán
Vasútmodelleket szokott valaki nyomtatni? Hol elérhetőek működő, és jól nyomtatható modellek?
-
-
Scallion
senior tag
Hát ujabbnak nem mondanám a mars 2 prot ,de nekem van több mint 10. A sebességbe beletartozik az alapréteg lerakása 5 réteg mondjuk 25s aztán kb 3mm magasságig emel a support onnan kezded nyomtatni a tárgyat a többi számod nagyjábol helyes , van amelyik gyantának elég 1.8s van amelyiknek 2.8s. és a leválasztási idő is kb 1s. Úgyhogy előfordulhat, hogy sokkal hamarabb kész van. Ez sokkal bonyolultabb téma egyébként.
-
bbmt
senior tag
Biztosan van itt olyan akinek van FDM és resin nyomtatója is.
Az újabb pl Mars 2 Pro nyomtatók tényleg annyira gyorsak mint ahogy most kíváncsiságból megnéztem?
Adott egy tárgy amire a Cura másfél órát mond, a Lychee slicer meg kb 30 percet. A Cura 80mm/s a Lychee 2s expo 60mm lift és 30 retract.
Mindkettőnél 0.28 mm a minőség.
Létezhet?A kanál a gyengék villája
-
Wasquez
senior tag
válasz Scallion #33562 üzenetére
Lehet, akkor berakom az új csövet, normális rögzítéssel, és megnézem, hogy úgy mit csinál.
Nem is nagyon érdemes akkor a dd-re való átállás!?
Én nyomtattam tpu-t vele, nem volt probléma, a fej részéről, inkább az alkatrész formája nem lett az igazi. Valamiért csavarodott, sokszögesedett. Kell majd még kísérletezni vele.PC
-
Scallion
senior tag
-
Wasquez
senior tag
válasz axlfsi #33558 üzenetére
Azért kérdezem, mert gondolom, te is olvastál már róla, hogy jó minőséget inkább dd-vel tudsz majd csinálni, meg rugalmas anyagokat nyomtatni.
Gyors nyomtatót meg bovdenesből lehet csinálni.
Nem mindegy, hogy mit akarsz majd tuningolni?
Nálam egyenlőre bovdenes van, és látom azt, hogy hiába a jobb minőségű push-in csatlakozók, ugrabugrál a cső előre hátra, millimétereket, én ezt fogom megoldani, egyenlőre. A dd-hez alaplap van már, de még érlelem a megoldást.
Neked ha nem marad a bovden, akkor ezzel nem kell foglalkoznod, a dd-nél majd az összeépíthetőség lesz a kérdés, meg a súly csökkentés lehetősége.PC
-
axlfsi
veterán
válasz Wasquez #33555 üzenetére
A kérdés nagyon jó! Szerintem az a legjobb válasz, hogy idővel szeretném kihozni belőle a maximumot; - legyen halk (ehhez ventiket cserélek majd és a hotend, tárgyhűtő is kap új ventiket, konstrukciót (még keresem, hogy melyik legyen, habár úgy rémlik van egy kifejezetten ajánlott, amihez olyan 2€ környékén van STL terv),
- legyen pontos, avagy ki szeretném küszöbölni valamennyi lehetséges negatív tényezőt. Pl. a targyasztal szigetelése ugyebár nem csak energiát fig megtakarítani, hanem a hőingadozás is sokkal kevésbé lesz jelen. Egy DualDrive és DualGear szintén a nyomtatott tárgy minőségére lehet pozitív hatással.
- gyors is lehetne, elbírnám, habár erre még igazából nem álltam rá, nincsenek információim, ezen milyen módosítás segíthetne a legjobban.(Talán nem lenne még hülyeség dupla Z tengely, és a kocsikat is átépíteni arra a másik változatra, amikor nem csapágyas kerekeken gördül, de ezt egyelőre későbbre tenném).
TPU nincs tervben, de persze sosem tudni... Ha megmarad úgymond ez a hobby akkor biztosan ki szeretném majd azt is próbálni idővel. Nekem ez nem termel pénzt, csak viszi, azt nem árt tudni, szóval, nem gyártok semmit eladásra - nyilván, hiszenln akkor talán eleve egy drágább és ezáltal jobb minőségű nyomtatóban gondolkodnék.
Csak hobby....tanulom a nyomtatót, és ezekkel a modokkal, szinten mind, mind egyre több tapasztalatot szerzek és ismerem ki, mi, miért, hogyan. Nálam egyelőre csak ennyi az egész és szívesen veszek minden tanácsot, segítséget (mindamellett, hogy ezerrel olvasok vissza és használom a keresőt is).
[ Szerkesztve ]
-
Wasquez
senior tag
Miért van szükség ezekre az agyon cicomázott hűtőbordákra?
Van valami miatt nagyobb igény a hűtés fokozhatóságára, alapanyag, vagy technológia miatt?
Gyorsabb nyomtatáshoz esetleg magasabb fűtési hőmérséklet miatt?
Vagy csak igény generálás!?[ Szerkesztve ]
PC
-
-
axlfsi
veterán
-
Wasquez
senior tag
válasz axlfsi #33547 üzenetére
Veszel minden extrúderből egyet? Rád tört a shoppingolhatnék?
Sherp mini?
BIQU H2 Extruder, én ilyet is vennék, meg egy ilyet E3D Hemera Dual-Drive ExtruderPC
-
LógaGéza
veterán
válasz axlfsi #33547 üzenetére
Pont most valami baj van a store-ral, ugyanis egy termékük sincs fenn... Remélem csak átmeneti, jó dolgokat árultak.
Szerk.: Közben meg is lett FB-on:
"AliExpress is temporarily unavailable for purchase because we are in the process of organizing our overseas warehouses, and will officially resume after January 13th. We will give a big coupon on the 13th."
Ez jó hír, és így mindenképp várnék egy kicsit[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
-
Wasquez
senior tag
válasz dugesz77 #33544 üzenetére
Nem jó!
Az lenne a kérdés, hogy a sima egy kerekesnek a távtartó talpától milyen messze van a furat, hiszen az határozza meg, hogy a hotend-hez képest hová esik.
A dupla kerekes viszont előre kerülne, a motor meg a felfogató lap hátuljára, így a kétkerekesnél a talptól mért érték ami lényeges. De az megvan jelen esetben.[ Szerkesztve ]
PC
-
dugesz77
őstag
válasz Wasquez #33540 üzenetére
A luk alsó feléhez mérve mérem (így nem csap be ha véletlen nem pont a lyuk közepet mérem) A sima kerekesnek 6mm az extruder talptól mérve a dupla kerekesnek 15mm. Ha 5mm csavarral számolok és hozzáadom a 2,5mm akkor 8,5mm a lyukközép a simának illetve 17.5 a duplának.
-
Wasquez
senior tag
válasz tothferenc #33537 üzenetére
Nekem a standard csomagot két hét után bedobva találta a gyerek a kertbe! Néztem én is, hogy ez most hogy!?
PC
-
Wasquez
senior tag
válasz dugesz77 #33532 üzenetére
Meg tudnád mérni, hogy a dd extrúdered talpától és tetejétől hová esik a furat közepe az egy kerekes távtartós verzióhoz képest?
Lehet fel tudná úgy rakni, hogy a dd-s kart előre felé rakja, a motort meg a konzol másik oldalára hátrafelé. Így ha ugyanolyan távol van a hotend bevezetése, mint a karon a bovden kivezetés, akkor csak két 3mm-es alátét kellene a felső két csavarra a kar és a motor közé!PC
-
Wasquez
senior tag
válasz axlfsi #33535 üzenetére
Ne kapkodjál a rendelés gomb nyomkodásával, tedd a kosárba ami tetszik, és ha mindent letisztáztál, akkor rendeld csak meg, még egyszer át tudod gondolni, meg egymás mellett összehasonlítani?
A push-in csatlakozót nem tudod a többiben felhasználni, mert azok csak furatos karral vannak szerel.
Érdekelne, hogy mi lehet a különbség a quality gear, meg a sima között, lehet edzett esetleg a jobb minőség, de lehet, hogy igazából semmi!Szerintem ne vegyél már szimpla kerekeset. Ott a nyomtatód, biztosan más is belefutott már a problémába és lesz a thingiverse oldalon hozzá adapter, amit kinyomtathatsz.
Dugesz biztos megméri neked, hogy hol van a menetes furat közepe a tied közepéhez képest, és ha az megegyezik a tieddel, vagy kevesebb, akkor egyszerűen megoldható a felszerelés.
Ahogy nézegetem, a motor iránya ami nem lesz szabadon választható, távtartóval is a hotend felé kellene szerelni, mint ahogy a tiéden van eredetileg. A másik megoldáson hátrafelé áll a motor, ami talán szerencsésebb megoldás lenne.Szimpla kerekes extrúdert szerintem ne vegyél már, inkább próbáld meg hozzáalakítani a dd-hez a felfogatást. Nem kell azt is ma megrendelni, ha meg megjött a dd-s amit rendeltél, akkor azzal meg tudod nézni, hogy jó e!?
PC
-
félisten
válasz axlfsi #33531 üzenetére
Én mostanában kifejezetten sokat rendelek Kínából.
A tapasztalataim azt mondják, hogy lutri van. Az EU-s raktárból rendelések értelemszerűen napokon belül megjönnek, a Kínából érkezőknél viszont brutális a szórás aszerint, hogy éppen légi vagy vízi úton sikerül-e feladniuk: 2-12 hét...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
tothferenc
aktív tag
válasz Saccco #33530 üzenetére
a Tridentet nézem. De volt egy elvakult ötletem, hogy az i3 Mega S mellé veszek egy 4MAX-ot, mert teljesen elégedett vagyok az Anycubic-kal, és átépítem de úgy voltam vele, ha már építek, akkor mégiscsak a Voront kellene.
#33531 axlfsi, #33533 dugesz77 nyugodtam rendeljetek. KB 3 hét az általános kézbesítés nekem. Szállításnál Aliexpress Saver-t kell választani, és nem is a posta fogja hozni, hanem az ExpressOne futárcég, nem mellesleg mentesül a vámeljárás díja alól is.i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3
-
dugesz77
őstag
válasz axlfsi #33535 üzenetére
Más egy kicsit. Súlyban nincs nagy különbség. A hotend viszont v6-ra hasonlít és bloweres a tárgyhűtő.
De ha megvetted a "gyári" creality-t azzal is megéri foglalkozni. Mivel kompletten tudod cserélni csak a kábeleket kell átcserélni. TPU-t is szépen lehet vele nyomtatni meg azért nagy előrelépés a bowdenhez képest a DD. -
axlfsi
veterán
válasz dugesz77 #33533 üzenetére
Ez gondolom újabb, jobb, mint amiket én likelgetek itt (és vásároltam is meg a nyomtatóval), igaz?
-
axlfsi
veterán
válasz dugesz77 #33532 üzenetére
Hmmm, köszi szépen, hogy megnézted! Ezek szerint, ha majd DD-ra tenném fel, a DualGear nem fog menni, oda a sim alus extrudert tegyem... vadászok akkor egy olyat is, biztos, ami biztos! (ezt a dupla fogaskerekeset már megrendeltem az előbb).
-
dugesz77
őstag
válasz axlfsi #33531 üzenetére
Szintúgy. Fél éve semmit nem rendeltem kínából.
Ami még mostanában megfogott ez az Ender DD kit.
-
axlfsi
veterán
Csak mellékesen kérdezném (tavaly nyár óta gyakorlatilag nem rendeltem még kínából (előtte rengeteget)), hogy ez most általános tendencia, a 3 hónap szállítási idő vagy azért nem ez a jellemző másoknál (esetleg mindenki ezt írja ki, de a gyakorlat továbbra is, mint régen, 4-6 hét (vagy kevesebb))
[kép]˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
Saccco
nagyúr
válasz tothferenc #33524 üzenetére
Nem eladó, marad!
Egy Trident-et megépíteni annyira nem megerőltető és mindent tud. Illetve ott van a Tiny-M, ami a Zero 2020 profilra felhízlalt verziója.
Azt latolgatom, hogy a Voron Legacy-vá átalakított 4MAX-ot, mivé építsem át. Pont a Trident és a Tiny-M között vacillálok.
Illetve így jött a képbe a K3 is.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
axlfsi
veterán
válasz Wasquez #33528 üzenetére
Igen, közben próbáltam kisilabizálni a különbségeket én is és látom, hogy egyiknél van csak két 'connector' (ez ugye a jobb oldali), de a két középső a drágábbik és annál írják, hogy 'quality' ... imádom a kínaiak részletes terméklapjukat, hogy kapnák be!
... habár a connectort úgymond a régiból is felhasználhatnám végeredményben... no, sebaj, a jobb szélsőből legalább van EU-ban (cseh és lengyel is), úgyhogy behúzok egy Cseh DHL shippingest, azt meglátjuk.
Köszönöm a gyors segítséget!... már csak egy jó(!) DualDrive-ot keresek
UI.: bruhh, most látom, hogy kínából pont fele annyi lenne csak, ugyanettől az eladótól... jól ráraknak az árra, akinek gyorsan kell, fizessen érte - azt már látom
[ Szerkesztve ]
-
Wasquez
senior tag
-
axlfsi
veterán
válasz dugesz77 #33526 üzenetére
Várj! Úgy értettem, hogy amit én linkeltem fentebb DualDrive-ot, olyat vettem már, de egyrészt, sosem szereltem fel (mert még azelőtt "kiloptam" belőle az eredeti, két nap után tört extruder karját, másrészt), ugyanis arra gondoltam, hogy ha már lúd, legyen kövér - és veszek egy ennél inkább jobban ajánlott DualDrive-ot, ami könnyebb, jobb(?), ... rémlik, hogy olvastam már ennél ajánlottabb modellekről is, de kicsit dilemmába estem, hogy melyiket is kellene...
(vagy ne foglalkozzak vele, jó az a Creality is? ...).[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz Wasquez #33515 üzenetére
Köszi szépen, ebből behúzok egyet. Ahogy nézem, a két szélsőből van EU raktáron is.
Az amúgy mindegy melyiket veszem, csak a hozzáadott tartalék alkatrészek mennyiségében van a különbség vagy konrkétan tudnál nekem ajánlani a 4 választhatóból? (sajnos csak a két szélső van EU-ban, de ha valamelyik a két középsőből ami nekem kell, kivárom a kínai rendelést is akár)
DualDrive kérdésre még várok ajánlatot, szintén!
UI.: ez amit linkeltél, felszerelhető lehet vajon az általam linkelt DualDrive-ra is egyébként?
-
dugesz77
őstag
válasz repvez #33519 üzenetére
Én ezt a stefan módszert szoktam használni. Mondjuk tényleg nem mindegy melyik fajta menetet veszi az ember. De ugyanúgy lehet az anya helyét beletervezni. Az erősebb ez egyszerűbb, nem kell anyákkal foglalkozni. Aliról vettem én is olyan készletet amiben minden méret van. Hotend/duct cuccokhoz tök jó.
[ Szerkesztve ]
-
Tomika75
tag
Nem az alapra teszed a tárgyat, hanem a lyukba teszed amit kihagysz neki tervezésnél.
Prusaslicerben 2.2-től van rá lehetőség: [link]
Majd még keresgélek hol mondják el részletesen,de a lényeg hogy legyen kialakítva a tervezéskor egy lyuk a beillesztendő tárgynak.
Ahogy Wasquez mondja olyan nem lehetséges, hogy leraksz egy csavart és majd körbenyomtatja a nyomi a cuccot.Ahhoz másképp kell megtervezni a nyomtatandó tárgyat.
Lehet akkor neked egy fröccsöntő gépre lenne szükséged. 300K-ból az is megvan, csak győzni kell szerszámot gyártani hozzá.[ Szerkesztve ]
-
Wasquez
senior tag
Volna ilyen lehetőség? Szerintem nincs, az insert-eket a meglévő furatokba pelenyomják, úgy, hogy megmelegítik, az anyákat meg csak a hatszög fészekbe belerakják.
Az amit te szeretnél, mint a fröccsöntött alkatrészeknél az előre behelyezett fémbetétek, és ráfröccsöntés nincs a nyomtatott alkatrészeknél.
Én legalább is nem láttam még csak hasonlót sem!
Hogy gondolnád ezt, hogy ráteszel valamit a félkész darabra, ami felfelé kiáll, és az 5 mm-re lévő nyomtatófej azt úgy körbenyomtatja, hogy sehol nem fog semmi beleütközni?Olyat meg lehet oldani esetleg, hogy egy hatszög fészekbe beleteszel egy csavaranyát, és folytatod a nyomtatást, de annak a tetejének síkban kell lennie!
PC
-
válasz Tomika75 #33514 üzenetére
Köszi, a nagyobb behelyezendő tárgyat ugy értem, hogy amikor elérkezik az idő , hogy a helyére tegyem a rögzitő elemeket
Legyen az egy anya csavar vagy bármi , akkor utána még jó pár cm réteget fel kell huznia , hogy kész legyen és az idő alatt ezek az elemek magasabban vannak a készülö rétegnél és amikor a fej oda ér, hoyg körbemenjen mellettük akkor a nyomtatófej nem tud elférni mellettuk , mert lejjebb van és nincs oldalrirányban sem akkora hézag a fuvoka mellett sem.Remélem érthető , hogy hogy értem.
-
Imy
veterán
Ez elég jól néz ki.
-
kzkz
őstag
Félig kész a dobozolás, holnap veszek plexit az ajtónak, meg a tetejére. Sajna nem vettem figyelembe hogy a legszurotől nem tud meghajlani eléggé a filament, elakadna benne, ha felülre tenném, ahogy eredetileg terveztem. Ha lentre teszem, akkor csak kb. 20cm magas lehet a tárgy, amit nyomtatok. Szóval más megoldást keresek majd. Felül, oldalt elfér akár több is...
Igen merev lett a cucc, meg se közelíti azt a rugalmasságot, mint előtte. Kíváncsi leszek kihalt-e ez a minőségre...
-
Tomika75
tag
Szerintem eléggé szét lett már offolva a fórum egy szaros csatlakozó miatt,közben pedig elvesznek a segítséget kérők hozzászólásai. Nincs azzal baj ha vitatkoztok,de nem lehetne privátban folytatni?
repvez: Ha olyan szeletelőt használsz ott be tudod állítani, hogy megálljon amikor be kell helyezni a menetet vagy anyát,bármit. Utána folytatja a nyomtatást.Mondom ezt úgy, hogy én csak a PrusaSlicert használtam eddig és azt is fogom. Az,ha esetleg nagyobb a behelyezendő tárgy mint amire méretezve lett hiba és nincs mit csinálni. Úgy kell méretezni és nyomtatni. Ha normálisan be van állítva a nyomtató akkor max.: 0,1 mm lehet az eltérés,ennyit rá lehet számolni. Így az igényeidet elnézve lehet neked még egy Prusa is kevés lenne,de az tuti neked az a minimum. Onnan felfelé Craftbot,Stratasys. A 100-150K-t szerintem felejtsd el. Nem úgy tűnik mintha nyomtatót szeretnél szerelgetni, neked egy prototípus gyártó gép kell ami simán legyárt bármit amit akarsz. Na azok 300K-tól kezdődnek a határ pedig a csillagos ég vagy 10-12 millió. STL fájlt tudtommal nem tudsz visszakonvertálni szerkeszthetővé. Ellenben a Prusaslicerben van lehetőség az átméretezésre.
-
Scallion
senior tag
válasz Mr.Csizmás #33510 üzenetére
Hol gyártják a valódit?
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a legjobb döntés érdekében
Ender 3 V2 gyári extruderhez keresek ezekre a variációkra 1-1 tippet (mindből vásárolnék, már csak a tartalék alkatrész érdekében ja):
1. alumínium megoldást
2. Dual gear megoldást
3. Ennek a dual drive extruderéhez szintén cserét a gyári, törékeny helyett.Sokadszor volt már talán téma, azóta talán már vagy az eladó sincs, aki linkelve volt vagy már nem az az ajánlott, ami korábban volt...
Köszönöm előre is!
(esetleg eleve a linkelt dual drive helyett, egy egészen másikra is szívesen vennék tippet, ami most a legajánlottabb (swiss, bmg?).˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
dugesz77
őstag
Nem beszólás de biztos, hogy ennyi van ebben a témában? Aki nem bízik a kínai csatlakozóban levágja és egy normális sorcsokit vagy wago-t rak a helyére.
-
Tikakukac
titán
válasz Wasquez #33504 üzenetére
Az ékszerész pontosan tudja, hogy a kamu ékszereken arany bevonat van, mert az az első dolga, ha gyanús a súlya, akkor meghúzza egy csiszolópapíron.
Ezért írtam, hogy te qrva sok pénzt tudnál keresni. Hiszen te ránézésre meg tudod mondani ugyanazt, amihez nekik holmi század meg ezredpontos mérleg, meg papír, meg oldószerek kellenek. Mi ez, ha nem a szuperember első élő egyede?
Értelek, pontosan értem az érvelésedet!
Érted te egy nagy túróst Attól mert leírod harmadjára még mindig nem érted meg, hogy amiről ugatok és vakerolok, az az, hogy ha csak nem űrlény vagy, akkor a te szemed és érzékeid túl sz@rok ahhoz, hogy ne tudjanak ilyenekkel átverni úgy, mint a huzat. Ez nem tudás kérdése, sem tapasztalaté. Írom ismét: nem tudás és tapasztalat kérdése. Levágnak elég egy darab vörösrezet meg aranyat, megmondod melyik-melyik. Letesznek eléd 2 tömb aranyat, amiből az egyik direkt megtévesztésre készült, nos, ha elolvastad volna amit írtam tudnád, hogy úgy kenték át az ékszerészeket is, akik csesztek mérlegelni, mint az állat Laptopos topikban volt pár hasonló nagy durranás, amikor emberek szemre kalibráltak és mondták meg a kijelzőről, hogy merre a hány méter, de így nagyon. Nekem ehhez vennem kellett egy köteg pénzért kolorimétert, pedig amúgy a szemem jó. Parfümös topikban nem voltam még, gondolom ott is vannak emberek akiknek jobb orruk van, mint egy kutyának akár.
Mindenkinek gratulálok aki ennyire penge, és magamnak is mert backi visszanyitottam a topikot. Most már törlöm is, nyugi.
repvez: Olyan szinten szerkeszteni ahogy előtte volt nem nagyon. Kvázi ez olyan, mintha a szerkesztési historyt törölnéd.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
A letöltött STL filokat, hogy lehet ujra szerkeszthető formába hozni Fusion 360 alatt? Ha valamit modositanál az eredeti filokon ? Jelenleg egy eséges objeltumot alkot és nem lehet semmit sem ugy szerkeszteni mintha sima modell lenne.
-
axlfsi
veterán
...és én még azt hittem naívan, hogy csak a BB topikban megy ezerrel az offolás
-
Tikakukac
titán
válasz Wasquez #33501 üzenetére
Annyi még érdekelne, hogy mi lehet az a bevonat, amit össze lehet téveszteni az arannyal, mert hogy a kadmiumot egész biztosan nem, az tuti!
Ha téged érdekel, kérdezd meg az ékszerészt vagy egy ezzel foglalkozó vegyészt.Én nem ismerem fel a mérges gombákat, akkor más sem ismerheti fel!
Nem tudom megmondani biztosra, hogy egy deszka juhar, vagy éger, akkor egy asztalos sem! Értem az érvelésed!
Nem, sajnos nem érted. Peace.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Wasquez
senior tag
válasz Tikakukac #33500 üzenetére
Igen, szerintem is itt fejezzük be az offolást!
Annyi még érdekelne, hogy mi lehet az a bevonat, amit össze lehet téveszteni az arannyal, mert hogy a kadmiumot egész biztosan nem, az tuti!
Én nem ismerem fel a mérges gombákat, akkor más sem ismerheti fel!
Nem tudom megmondani biztosra, hogy egy deszka juhar, vagy éger, akkor egy asztalos sem! Értem az érvelésed!PC
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- A 70 milliárd paraméteres DeepSeek R1 LLM-et is lokálisan futtatná az AMD
- EAFC 25
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Asszociációs játék. :)
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Wharfedale 5.1 hangfal szett eladó + Yamaha RX-V440 6.1 erősítő
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest