- A 70 milliárd paraméteres DeepSeek R1 LLM-et is lokálisan futtatná az AMD
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Eltűntek a mobil GPU-k az AMD és az Intel útitervéből is
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Home server / házi szerver építése
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz Wasquez #33498 üzenetére
A képen amit beraktam kínai hangfalcsatlakozók vannak, ránéztem, és láttam, hogy aranyozott! Nem kellett ecettel kenegetnem, de kipróbáltam, mert nem tisztában vagyok vele, hogy nem vagyok tévedhetetlen! Nem történt semmi!
Az király. Erre mernél akkor stabilan valódi tétekkel is fogadni?
Keress fel egy ékszerészt, és meséld el neki, hogy te hozol neki ide alkatrészeket, amiből lesz hamis aranybevonatos, meg rendes aranybevonatos, és fogadjál vele, hogy nem fogja felismerni, csak savazással, hogy melyik melyik! Ki fog nevetni!Pont úgy fognak nevetni vagy hangosabban, mint a Kézizálog és a Lombard esetében?
Nem tudom neked jobban elmagyarázni, az arany egy olyan atom aminek a megjelenése, színe, mindene annyira jellegzetes, hogy aki többször látta már, hogy mi az ami arany, nem fogja összekeverni!Én pedig neked, hogy igen, ebben ringatózik minden szuperember, hogy az ő szeme spektrométer és a kezei pedig grammos mérleg. Aztán mikor kiporolják a seggüket úgy rendesen meg megy a sírás, hogy átvertek.
Minden utánzatnál kilóg a lóláb valami miatt. Én még semmin nem láttam még csak hasonló színű bevonatot sem, jobban megnézve minden sárgán látszik, hogy az csak akar arany lenni! Ilyen az ólom is, azt is annyira jellegzetes!Akkor ideje felkeresned kedvenc Alis eladóidat és kérni tőlük random autógyártáshoz és villanyszereléshez a legkülönfélébb csatikat és krimpelhető valamint forrasztható pineket. Olyna Wago koppintást láttam logóval és mindennel, hogy nem bírtam megmondani kamu-e a cucc. Mikor a fiúk megküldték 50 amperrel és egy pillanat alatt szarráolvadt, akkor már kiderült a turpisság. Csakhogy értsük, ez egy padlástérben egy leégett ház lesz piszok gyorsan.
Ne rakjál nagyobb összeget, mert már raktál, de azt sem állod!
Én raknék, ha beleugranál a buliba, de úgy rendesen komolyan, nem előkapom a random csatit és akkor jahj, ez arany. Random mernél enderekből kiszedett XT csatikat is így mondjuk a házad értékének fejében "tesztelni"?
És megint y ezer karakter. Oké, thread zárás, nekem amúgy pihennem kéne. További jó szórakozást, topik offolva egy ideig megint.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Wasquez
senior tag
válasz Tikakukac #33497 üzenetére
A képen amit beraktam kínai hangfalcsatlakozók vannak, ránéztem, és láttam, hogy aranyozott! Nem kellett ecettel kenegetnem, de kipróbáltam, mert nem tisztában vagyok vele, hogy nem vagyok tévedhetetlen! Nem történt semmi!
Keress fel egy ékszerészt, és meséld el neki, hogy te hozol neki ide alkatrészeket, amiből lesz hamis aranybevonatos, meg rendes aranybevonatos, és fogadjál vele, hogy nem fogja felismerni, csak savazással, hogy melyik melyik! Ki fog nevetni!
Nem tudom neked jobban elmagyarázni, az arany egy olyan atom aminek a megjelenése, színe, mindene annyira jellegzetes, hogy aki többször látta már, hogy mi az ami arany, nem fogja összekeverni!
Minden utánzatnál kilóg a lóláb valami miatt. Én még semmin nem láttam még csak hasonló színű bevonatot sem, jobban megnézve minden sárgán látszik, hogy az csak akar arany lenni! Ilyen az ólom is, azt is annyira jellegzetes!Ne rakjál nagyobb összeget, mert már raktál, de azt sem állod!
PC
-
Tikakukac
titán
válasz Wasquez #33495 üzenetére
Hjaj. Igen, felismerem a sárgaréz, vörösréz, kadmiumos csavar stb. közötti diffit, amikor ordít a diffi, persze, ez ovis feladat.
Azt, ha mondjuk valaki tényleg át akarna vágni és hozna egy olyat, amit erre készítettek, én beszopnám, de úgy kanyar nélkül mint a huzat. De te is, erre rakok nagyobb összegeket.Amikor nem Aliról veszek VGA-t hanem az Aquaból, akkor valóban ritkán gyanakszom, hogy átírt BIOS lesz és egy 9600Pro átnyírva. Ellenben amikor egy gyártó átb@sz a csatikkal látványosan, sz@rik bele, hogy az extruder karon törik az anyag és olyan kis apróságokat hagy le, mint a működő thermal protection, ott engedd meg nekem, hogy feltételezzem, hogy át fognak verni negyedjére és ötödjére is
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok,
Erről az oldalról
szedtem le csak próbaképpen egy sima gömbformát, kép ráillesztése nélkül, hogy mennyi lenne a nyomtatási idő. De ahogy beteszem a slicerbe, és generáltatnám a gcode-ot (prusaslicer 2.4.0) kidob egy olyan hibaüzenetet, hogy " there is an object with no extrusions on the first layer "
Már mindent állítgattam a gömb tulajdonságainál is, de ugyanez a vége, szerintetek mi lehet a gondja?[ Szerkesztve ]
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Wasquez
senior tag
válasz Tikakukac #33490 üzenetére
Szóval te ezekből nem tudod megmondani, ha az alakjukat figyelmen kívül próbálod hagyni, hogy mi aranyozott, mi kadmium, mi sárgaréz, mi eloxált alu? Lehet ecetezni, de én megmondom ecet nélkül is, hogy melyik arany, melyikről ordít, hogy az ecet megkezdené, megjegyzem az eloxált alut sem kezdené meg az ecet, csak jó hosszú idő elteltével!
Persze nagymama megveszi a kadmiumozott gyűrűt, de ha dolgoztál elektronikában, gépiparban sárgarézzel, mindenféle csapágybronzzal, volt a kezedben valódi aranyozott mérőtű, minőségi aranyozott csatlakozó, aranyozott pc alkatrészek, megnézed őket, akkor már te sem fogsz savazgatni egy idő után.
[ Szerkesztve ]
PC
-
Saccco
nagyúr
Azon gondolkozom lehet kellene építeni egy Annex K3-at...
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
válasz LógaGéza #33485 üzenetére
Köszi a hasznos infokat.
Egy kérdés arrol, hogy a nyomtatás megállitásával beleteszem a rögzitöket.
Ez , hogy megy a gyakorlatban?
Mert ha jol gondolom, vagy elöre meghatározod, hogy ott megálljon vagy kikapcsolod manuálisan a gépet , hogy belehelyezd a rögzitőket, de utána ha ujrainditom a nyomtatást, hogy akadályozom meg, hogy a rögzítőfülekbe ne akadjon bele a nyomtató fej és körbenyomtassa ugy, hogy jol tartson?
Meg ha a behelyezett elem nem pont akkora amekkorára a nyomtatáskészül akkor nem tudja a fedöréteget sem rányomtatni . -
Wasquez
senior tag
válasz MaCS_70 #33489 üzenetére
Az arany mai árfolyama 18 000Ft/g, ezt megnézheted!
Ha ezt elosztod az állításod szerint 10 000-el, az 1.8Ft, majd mivel 3 tízezredet írtál ezért megszorzod 3-al, tehát a te számításaid szerint 3x1.8Ft=5.4 Ft/ csatlakozó.
Vegyük, azt alapul, hogy 10x-es tévedéssel számoltál, akkor 54Ft/csatlakozó csak az arany a műanyag ház, kb 10Ft/darab, a pin-ek legyenek 30Ft/db. Tehát a bekerülési ár nagyjából 120Ft, erős felfelé kerekítésekkel! Egy ilyen csatlakozó 250-500Ft körül vehető meg.
Hol csúszik el a matek?PC
-
Tikakukac
titán
válasz Wasquez #33488 üzenetére
Mondod ezt azért, mert valószínűleg neked sárga, sárga minden fém, és nem nagyon értesz hozzá.
Így villanyszerelős családból származva azt hiszem láttam már néhány dugaszt és ezekenek a koppintásait is sajnos. Valóban nem értek hozzá, esélyesen legalább annyira, mint te, mivel én még az életben nem láttam olyat, hogy valaki próba nélkül merje ráverni valamire, hogy ez tutira arany.Az aranynak annyival másabb a megjelenése, a színe fénye, a felülete, a mindene, hogy szemre ki lehet választani!
Tökéletesen másolható ez az összes tulajdonság. Az átverések is azon alapulnak, hogy az emberek érzékszervei iszonyatosan rosszak. Erre van a tesztHagyjál már a trombitarézzel, azt egy nagymama megeszi, de ha kézbe veszel egy aranyozott pci csatlakozós pc kártyát, vagy egy aranyozott elektronikai csatlakozót, vagy egy gyűrűt, ami ráadásul ezüstel is van már ötvözve akkor ordít mellé téve a sárgaréz, vagy annak bármilyen ötvözete!
Ha nem az a célod, hogy arany kinézete és megjelenése legyen, persze, hogy ordítani fog. Ha pedig az a célod, hogy 80k-ból csinálj 3D nyomtatót, akkor bizony ott meg kell fogni a centeket.
Ezeket fémgőzölik amit ötvözettel nem tudsz megcsinálni, tehát sárgaréz ugrott, az alumíniumot lehet eloxálni sárgára, de az meg megint teljesen más felületet színt ad!
Kérdés mennyire vagy spíler és mondod meg egy ákombákom csatiról, hogy nem, ez nem olyan, mint az asszony gyűrűje, ami totál más forma és méret. Színház az egész világMaCS_70: Autóhifiből tudok nyilatkozni, onnan van még tapasztalat. A rendes aranyozott csatik vs. bármi más között tizedesvesszők ugrottak árban. És ott le is lehetett venni a sarut háromszor mielőtt kikandikált volna a felhordó réteg. Nincs új a nap alatt, a pénz az pénz.
A kadmiumozós srácoknak ahova hordok autós meg egyéb apróságokat már mondtam, hogy amúgy fuxokat kéne csinálni. Röhögtek rajta és mondták, hogy amúgy nem nagy mutatvány, csinálják is sokan
-
félisten
válasz Tikakukac #33487 üzenetére
Nem akarok beleszólni, csak érdekességképpen: az arany a legvékonyabb rétegben felvihető anyag. A csatlakozókon a vastagsága a tízezred milliméteres tartományban van, az aranyfüst másfél tízezred milliméter vastag!
Egy aranyozott csatlakozó után (kb. 3 tízezred gramm arany) a bevállalt árfolyamon kb. 300e Ft-ot kéne fizetni.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Wasquez
senior tag
válasz Tikakukac #33487 üzenetére
Mondod ezt azért, mert valószínűleg neked sárga, sárga minden fém, és nem nagyon értesz hozzá.
Az aranynak annyival másabb a megjelenése, a színe fénye, a felülete, a mindene, hogy szemre ki lehet választani!
Hagyjál már a trombitarézzel, azt egy nagymama megeszi, de ha kézbe veszel egy aranyozott pci csatlakozós pc kártyát, vagy egy aranyozott elektronikai csatlakozót, vagy egy gyűrűt, ami ráadásul ezüstel is van már ötvözve akkor ordít mellé téve a sárgaréz, vagy annak bármilyen ötvözete!
Ezeket fémgőzölik amit ötvözettel nem tudsz megcsinálni, tehát sárgaréz ugrott, az alumíniumot lehet eloxálni sárgára, de az meg megint teljesen más felületet színt ad!PC
-
Tikakukac
titán
válasz Wasquez #33486 üzenetére
Készítsd elő a bukszádat!, nekem ilyen csatlakozó van fent gyárilag az ender 3 pro-n, ez aranyozott, nem sárgaréz csak, ami nem zárja ki természetesen amit mondasz, elhiszem, hogy a kiégett csatlakozó képek alapján volt ebből elég sok probléma.
Nem kell készítenem a bukszámat, úriember biztosra nem fogad és én nem az vagyok, ezért írtam amit
Te már más csatit kaptál (így elsőre igényesebbet, aztán franc tudja, én ezt is levágnám), miután kitört a balhé (papíron), plusz az aranyozás, jahj. Kapd elő az ecetet és mehet a csipp-csöpp. Én értem, hogy neked olyan a szemed, hogy megmondod ránézésre egy anyagról, hogy az nem trombitaréz, hanem arany (ezzel amúgy marha sok pénzt tudnál keresni), a valóság viszont az, hogy ezt próba nélkül soha, senki sem mondja meg. A pénz az pedig pénz, nem fogják neked aranyozni, ha elég a réz-ötvözet isAmúgy a csatlakozók problémáját szerintem nem maga a csatlakozó okozza, hanem inkább a hanyag szerelés, rosszul van felkrimpelve, vagy a kábel lehet vacak, amire felrakják, esetleg a sok széthúzgálástól, amit a tuningolás közben kap elgyengülhet!
Egy gyári és megcsinált XT60 csatit annyiszor kéne szétszedned és gyilkolnod, hogy ez előforduljon, ami üti az RC autós srácok akkucseréit ls kínzásait. Mennyire látod ezt reálisnak? Én semennyire.350W körüli tápegységekről beszélünk, én nem tudom azt elképzelni, hogy ezt a teljesítményt nem lehet azokkal a nagy csatlakozókkal átvinni, még ha nem is aranyozottak.
Hogyne lehetne átvinni, főleg úgy, hogy te a 350W-ot sosem éred el. Még konnektor oldalról sem. Főleg nem tartósan.
Hogy idő elteltével mennyire fognak eloxidálódni és melegedni, azt nem lehet tudni!?
Semennyire. Ha aranyozott akkor főleg nem oxidál, de a réz sem fog, ahhoz igen combos körülmények kellenek. Melegedés sem kell gond legyen, bár nyilván az a kábelezés amivel ezek a nyomtatók kijönnek, azokra én 1m ledszalagot szoktam max rakni, nem 100W stabil fogyasztót.
De ha a paramétereket vesszük alapul, akkor mennyi számítógépnek kéne leégnie azoktól a vacak rezet nem látott kábelektől, meg csatlakozóktól?
Szerencsére ott annyira szutyok a többi komponens is, hogy a névleges felvétel környékén hamarabb kotlik meg túlfesszel 1-2 VGA meg alaplap vagy dobja ki a kondi a füstöt vagy random alaplapi elem. Utána meg már úgysem lesz leégés.
A nyomtatótnál a gond, hogy kapásból nem egy fémdobozba van rakva az egész, hanem akad mellette-alatta-felette éghető anyag és szabadon él többnyire.
Mikor nekünk volt rendőrségi ügyünk az utángyártott táppal és 1,5 kiégett szobával, akkor sem önmagában a táp volt a gond, hanem, hogy ott volt a függöny. Na onnantól már beindult a buli.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Wasquez
senior tag
válasz Tikakukac #33471 üzenetére
Minden ezred gramm aranyért ami azon van fizetek neked 1 milliót Akkor most keress rá szépen erre és megnézzük ki talál több találatot. Aztán súlyozzuk veszélyesség szempontból a kettőt? Oksimoksi? A gond pont az, hogy olcsó kopi szutyok csatit tettek fel a srácok és szépen lassan szénnéég az egész. Rosszabb esetben jön a füst, a többit meg már sejted. Én és mások is tettünk fel képet ide is, a net pedig tele van vele.
Készítsd elő a bukszádat!, nekem ilyen csatlakozó van fent gyárilag az ender 3 pro-n, ez aranyozott, nem sárgaréz csak, ami nem zárja ki természetesen amit mondasz, elhiszem, hogy a kiégett csatlakozó képek alapján volt ebből elég sok probléma.
Amúgy a csatlakozók problémáját szerintem nem maga a csatlakozó okozza, hanem inkább a hanyag szerelés, rosszul van felkrimpelve, vagy a kábel lehet vacak, amire felrakják, esetleg a sok széthúzgálástól, amit a tuningolás közben kap elgyengülhet!
350W körüli tápegységekről beszélünk, én nem tudom azt elképzelni, hogy ezt a teljesítményt nem lehet azokkal a nagy csatlakozókkal átvinni, még ha nem is aranyozottak. Hogy idő elteltével mennyire fognak eloxidálódni és melegedni, azt nem lehet tudni!?
De ha a paramétereket vesszük alapul, akkor mennyi számítógépnek kéne leégnie azoktól a vacak rezet nem látott kábelektől, meg csatlakozóktól?PC
-
LógaGéza
veterán
válasz repvez #33481 üzenetére
Szia! Pár dologra tudok csak válaszolni, azt megpróbálom
Mennyire lesz mérethelyes a kinyomtatott tárgy a megtervezett mérethez képest?
Ez anyagtól függ. Vannak anyagok amik zsugorodhatnak később (pl ABS), itt nem árt erre számítani, de erre van a slicerekben beépített funkció, hogy kompenzáld. Pl kinyomtatsz egy 30x30-as kockát, megméred mekkorát zsugorodott, és csak az értéket kell beírnod, a slicer kompenzál.
Ha olyan anyagot használsz, (pl PETG/PLA csakhogy a népszerűbbeket említsem), ott nincs zsugorodás, sőt, az egészet úgy szokás kezdeni, hogy tesztkockát nyomtatunk, megnézzük, hogy a méretek helyesek-e, ha nem, akkor valami nem stimmel, és mehet a hibakeresésA második, hogy mennyire tartósak és viselik el a fizikai terheléseket , hajlitást ,csavarást stb.
Ez is filamenttől függ, van ami kevésbé, van ami jobban. Itt van pl egy nagyon jó videó, ami a fent említett 3 legnépszerűbb anyagot összehasonlítja. De nem csak ezekből áll a világ, egy normálisan felkészített nyomtatóval tudsz PC/PEEK-et is nyomtatni, ami azért jóval többet bír.
Valamint sok függhet attól is, hogy milyen orientációban nyomtatod az eszközt, és milyen/mekkora infillt használsz. Ezek összehasonlításáról van itt egy jó cikk: [link] - volt egy másik is, ami leírta, hogy milyen terhelésre melyik infill a jobb, csak azt most nem találom...Hogy lehet meghatározni, hogy milyen lenne az adott tárgyhoz a legjobb filament? Mennyire pontos a felhasználható filament menynisége a nyomtatásra, hogy ne menet közben fogyjon ki.
Erre pontos kalkulációt ad a slicer, valamint vannak sensorok is, amik meg tudják állítani a nyomtatást, ha kifogyott, és te tudsz újat befűzni, és folytatni a nyomtatást.Melyik nyomtató lenne a legjobb kezdésnek ami a legkevesebb utó modofikáciot és beállitást igényli , hogy jó nyomtatás legyen a vége.De van benne potenciál a későbbi upgradere. 100-150k max
Ilyen, az általad felvázolt 300-500USD-s kategóriában nem nagyon van, főleg újonnan. Használtan néha meg lehet fogni egy Prusa MK3S-t de a soraidból kivéve inkább emelnék a kereten, és ebből vennék újat.a szoftvertek és a firmwarek menynire befolyásolják a nyomtatót ugy értem, hogy ha alapbol mondjuk nincs vele gond, de egy szoftver ujitás után elrontja a beállitásokat és rosszabb lesz mint volt vagy minden frissitéssel azért érezhetően javul valamit a nyomtatás minösége vagy egyszerüsödik a folyamat:?
Az alap folyamatok eléggé jól megvannak oldva, néha jön frissítés ami inkább a plusz funkciókon javít - de nem kötelező frissíteni.Mennyire jó a felület minösége ha sima felületet szeretnék nyomtatni vagy kell csiszolni és esetleg leglettelni a felületet és festeni ? egyáltalán az oilyen beavatkozást mennyire szereti, gondolok itt a különbözö oldoszerek és kémiai anyagok kapcsolatára.
Lehet csiszolni, glettelni, festeni, mindenre van opció. ABS-t pl acetonos gőzben szokták simítani.Mennyire fontos, hogy be legyen dobozolva vagy nyilt helyen legyen a nyomtató a keletkező füstök gázok miatt és mennyire zavaró a zaj, ha a lakásban lenne használva vagy egy fal választaná el az embert töle . lehet e aludni mellette ha este is menne a nyomtató, hogy reggelre végezzen.
Dobozolás nem árt, mivel vannak anyagok, amik nem épp egészséget gőzöket bocsátanak ki magukból nyomtatás közben (ABS/ASA biztos ilyen), valamint a fűtött térrel csökken a warping esélye is. Hang pedig nyomtatótl függ, hogy lehet-e aludni mellette pedig a bátorságtólFusion 360assal megtervezett alkatrészt elö lehet késziteni a programon belül egybol nyomtatásra vagy mindenképp szükséges a nyomtatóhoz adott slicerrel is modositani rajra?
Mindenképp át kell adni egy slicernek, ugyanis a F360 nem ismeri a te nyomtatód tulajdonságait (milyen gyorsan nyomtasson, mennyi anyagot toljon, stb).Ha megerősitett fém menetet akarok beletenni a nyomtatásba akkor milyen lehetöségek vannak arrra, hogy az pontosan merőlegesen és jol illeszkedjen a helyére?
Meg tudod állítani a nyomtatást bizonyos szinteken, belerakod a menetet, és mehet tovább a nyomtatás. Egy jól kalibrált nyomtatóval ez nem okoz problémát."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #33446 üzenetére
Erre valaki, pls?
-
Tikakukac
titán
válasz Wasquez #33482 üzenetére
Semmit nem kell védenem, mert ez is csak egy darab vas meg műanyag. Az cseszne be ha fizetés nélkül kellene védenem bármit vagy bárkit. De amikor szériahibának állítunk be nem szériahibákat és nagyon durva, olykor komoly vagyoni és személyi károkat okozókat mismásolunk az egészen más tészta. Voltam érintett ilyen ügyben és ebből viccet csinálni nem szeretek. Ugyanez igaz a gané kábelezésekre és az áramütésekre. Ezek nem vicces dolgok, mert marha könnyen eltesznek a padlószint alá.
[ Szerkesztve ]
-
üdv,
Mégcsak infó gyűjtés fázisban vagyok , hogy milyen nyomtatót kellene beszereznem vagy egyáltalán megéri e.
Ezért lenne pár kérdésem ami nem is anynira magával a géprol inkább a nyomtatásrol mint olyan.Szóval,
Mennyire lesz mérethelyes a kinyomtatott tárgy a megtervezett mérethez képest? ugy értem, hogy a hülés folyamán összemegy e vagy épp tágul valamit , vagy tartja zt a méretet?
Elég macera lenne ha a prototipus gyártásakor azért kellene ráhagyni , hogy meg lehessen nézni a müködését majd amikor esetleg fémbol megmunkálnánk meg vissza kellene venni a méreteket és ujratervezni hozzá mindent.A második, hogy mennyire tartósak és viselik el a fizikai terheléseket , hajlitást ,csavarást stb. max 50kgig használhat a nyomtatott alkatrész bármely irányu terhelésre? hogy lehet ezt elözöleg leellenörizni, hogy megfelelő e ha könnyitéseket is alkalmazom vagy tömörként kell kinyomtatni?
Hogy lehet meghatározni, hogy milyen lenne az adott tárgyhoz a legjobb filament? Mennyire pontos a felhasználható filament menynisége a nyomtatásra, hogy ne menet közben fogyjon ki.
Melyik nyomtató lenne a legjobb kezdésnek ami a legkevesebb utó modofikáciot és beállitást igényli , hogy jó nyomtatás legyen a vége.De van benne potenciál a későbbi upgradere. 100-150k max. a szoftvertek és a firmwarek menynire befolyásolják a nyomtatót ugy értem, hogy ha alapbol mondjuk nincs vele gond, de egy szoftver ujitás után elrontja a beállitásokat és rosszabb lesz mint volt vagy minden frissitéssel azért érezhetően javul valamit a nyomtatás minösége vagy egyszerüsödik a folyamat:?
Mennyire jó a felület minösége ha sima felületet szeretnék nyomtatni vagy kell csiszolni és esetleg leglettelni a felületet és festeni ? egyáltalán az oilyen beavatkozást mennyire szereti, gondolok itt a különbözö oldoszerek és kémiai anyagok kapcsolatára.
Mennyire fontos, hogy be legyen dobozolva vagy nyilt helyen legyen a nyomtató a keletkező füstök gázok miatt és mennyire zavaró a zaj, ha a lakásban lenne használva vagy egy fal választaná el az embert töle . lehet e aludni mellette ha este is menne a nyomtató, hogy reggelre végezzen.
Fusion 360assal megtervezett alkatrészt elö lehet késziteni a programon belül egybol nyomtatásra vagy mindenképp szükséges a nyomtatóhoz adott slicerrel is modositani rajra?
Ha megerősitett fém menetet akarok beletenni a nyomtatásba akkor milyen lehetöségek vannak arrra, hogy az pontosan merőlegesen és jol illeszkedjen a helyére? amiket láttam, hogy felmelegitik pákával és beleolvasztják a mőanyagba az anynira nem nyugozott le, hogy az a megfelelő pontoságot hozná. és a csapágyak beillesztésére is , hogy ne is feszitse szét és ne is legyen laza az illesztés.
Ighy hirtelen enyni, de még rengeteg van .
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
ASA-t mennyire problémás tükörre nyomtatni? Feltépi, vagy csak inkább attól féljek, hogy nem tapad le?
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Tikakukac
titán
válasz Scallion #33473 üzenetére
Tényleg elő kell szednem ennyire könnyen guglizható infót is? Ott van világosan milyen egy eredeti csati és milyen az olcsó kopi, arcodba szakad a net a dologról, ha nem olvasok utána sosem szedem szét és nézem meg, hogy belül már full olvadt volt az enyém is. El is van rakva emlékbe, tanulságos.
F@sznak állok le megint vitatkozni ilyenekről. Akkor nem kell elhinni, hogy ez volt/van, meg kell várni a képeket a lánglovagok.hu-n, az majd kellően nyomatékosít.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
pchris
tag
Sziasztok!
Ma megérkezett az első 3d nyomtatóm, egy ender 5 pro. Brit ebay vásárlás. Customer return-ként volt hirdetve, számlával, fél év garanciával (mivel használt). Kicsit tartottam tőle, hogy mit kapok, de úgy néz ki gyakorlatilag új a gép. Biztosan össze volt már rakva (csavarokon látszik), de hogy nagyon minimálisan volt használva, ha egyáltalán volt, az biztos.
Nem sok időm volt ma rá, de elkezdtem összerakni. A mechanikus szereléssel megvagyok. Meg is van az első hiba, amibe belefutottam. Y irányban kézzel mozgatva a "kocsit" finom akadozást érzek. Valamelyik csapágyazott műanyag görgő szorul/meglaposodott. Mi a tapasztalat? Hogyan lehet szakszerűen kideríteni, hogy a nyolcból melyik a problémás? Próbáltam egyessével megforgatni őket és volt amelyiket könnyebben, volt olyan, amit kb egyáltalán nem lehetett, szorult. Úgy vélem ez így nem a legjobb. Hogyan lehet beállítani korrektül őket? Esetleg érdemes lenne cserélni az összeset polikarbonát görgőkre, vagy az csak parasztvakítás? Mi a tapasztalat?
Köszönöm -
Scallion
senior tag
válasz Tikakukac #33466 üzenetére
Persze ,persze a világ összes endere leéget vagy le fog égni. A neten minden van meg mindennek az ellenkezője is. Vannak hibás csatlakozók meg balfaszok akik nem tudnak egy csatlakozót rendesen összedugni. Túl kicsi mintából vonsz le következtetéseket. Ha mondjuk volt 10 endered és abból 5 csatlakozó tönkrement (és nem voltál lúzer ) akkor már kezdek hinni neked.
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz LógaGéza #33465 üzenetére
Visszatérve a témára lehet nem olvastad a korábbi hozzászólásom. Tehát nem alternatívát kerestem hanem feljebb szeretnék lépni (a B1 nem előrelépés).
Mindennek lehet előnye és hátránya is. A gyári 32 bites lapot minek cserélni ha ezzel is működik. Itt ügye nem 8 vs 32 bites lap váltásról lenne szó. Ender 3 v2 sincs már értelme a lap cserélgetésnek hacsak nem valami extra igény lenne rá.
Ezt az egyben extruder a cég magának fejlesztette. Ha működik-működik szerintem ez sem hátrány (sőt ezt a tesztelők kifejezetten dicsérik) , de talány előny ha nem azzal kell kezdeni, hogy DD vagy alu extruder kell venni mint mondjuk az endernél.
A v-solt elhagyása akkor is előrelépés, de ha rossz lenne a minősége lineáris rész cseréje megoldható.
A cég hozzá állása állítólag elég jó. Sok béta gépet kiküldtek tesztelőknek és amiket felrótak hibáknak próbálgatják javítani(ezt is sok tesztelő megemlíti). Fiatal, most indult a cég biztos lesz/van még hiba. De sokan pont így kezdték a mai nagyok közül. Nem mindig szabad megijedni az újtól. Kicsit máshonnan közelítik meg a kérdést vagy sikerül vagy nem.
Mivel csak képen/videón láttam eddig én is csak vaktában lövöldözők a minőségről de talán nem rossz előjel mondjuk a sima tycoon teszt My Tech Fun illetve kicsit kötekednék a besorolással de 3D Printing Professor listája. Nem szentírás, mert ők is megvehető emberek(bocs ha nem) de mindegyiknél már megfordult jó pár nyomtató. Talán jobban átlátják...
Nem megyek a Dunának ha nem válik be. -
Tikakukac
titán
válasz Wasquez #33470 üzenetére
Teljesen igazad lenne, ha úgy lenne!
Mármint mi lenne úgy? Megint a törikönyvet bántjuk?Csak azért raktam be a képeket, hogy senki ne gondolja azt, hogy ott minden mannából van, és nem ugrik be ilyen gikszer.
Azt a cudarvilágot. Valakinél eltört egy nyomtatott alkatrész. Szerintem még a céget is tiltsuk be. Mivel nehéz a felfogás ezért tagolom: a-rá-nyok. Tudok olyan képeket mutatni neked a merci gyárból, ami után a te gondolatmeneted követve porig kéne égetni az egészet és a céget behinteni sóval.Jó mint startoló cég van helye ilyennek is, de egy bizonyos volumen felett a fröccs technológia bőven kifizetődőbb és strapabíróbb lenne!
Úgynevezett védjegy. És semmi gond a strapabírósággal, szerintem a nyomtatóm kiköpött már annyi anyagot, amiből elkészülne egy kisebb ház és hamarabb kellett róla ledobni fém alaktrészeket, mint a nyomtatottakat.Nem tudom, neked miért égett be ez az XT60 csatlakozó, de belém verted az ideget, megnéztem a nyomtatómon lévő csatlakozót, aranyozott érintkezőkkel, nem tűnik egy gagyi ocó darabnak!?
Minden ezred gramm aranyért ami azon van fizetek neked 1 milliót Akkor most keress rá szépen erre és megnézzük ki talál több találatot. Aztán súlyozzuk veszélyesség szempontból a kettőt? Oksimoksi? A gond pont az, hogy olcsó kopi szutyok csatit tettek fel a srácok és szépen lassan szénnéég az egész. Rosszabb esetben jön a füst, a többit meg már sejted. Én és mások is tettünk fel képet ide is, a net pedig tele van vele.Poroltót már odakészítettem azért, hát ha ebben igazad lesz!
Abban biztosan igazam lesz, hogy kicsit kevésbé hazárdjáték a dolog, hogy ahogyan itt a topiklakók és a fél internet, szépen vágd le azt a szart, tegyél fel oldható sorkapoccsal egy rendes kötést, mert ez nem játék. Én láttam már gagyi táp miatt leégni lakást is 2 utcával arrébb és elhiheted nekem, ott nem sok poén volt.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Wasquez
senior tag
válasz Tikakukac #33466 üzenetére
Teljesen igazad lenne, ha úgy lenne!
Csak azért raktam be a képeket, hogy senki ne gondolja azt, hogy ott minden mannából van, és nem ugrik be ilyen gikszer. (Meg nyilván kezdek kicsit berágni, mert nem tesz jót a részvényeimnek, amit művelsz!)
Voltak azért panaszok a nyomtatott alkatrészekre, igazából én nem is értem ezt a megoldást! Jó mint startoló cég van helye ilyennek is, de egy bizonyos volumen felett a fröccs technológia bőven kifizetődőbb és strapabíróbb lenne!
Nem tudom, neked miért égett be ez az XT60 csatlakozó, de belém verted az ideget, megnéztem a nyomtatómon lévő csatlakozót, aranyozott érintkezőkkel, nem tűnik egy gagyi ocó darabnak!?
Poroltót már odakészítettem azért, hát ha ebben igazad lesz!PC
-
-
LógaGéza
veterán
válasz dugesz77 #33453 üzenetére
Azért nem olyan fényes minden... Lineáris sínből ha gagyibb van rajta, akkor az tud rosszabb lenni, mint a V-slot. Ha az utóbbi akad/szorul, akkor tudsz utánnaállítani legalább az excenteres csavarral, itt még az a lehetőséged sincs, jobb esetben megúszod egy kocsicserével - amúgy nem teljesen V-slot mentes, hiszen az X tengely az ilyen.
Dupla motoros dual-X-el is lehet szívni, ha elmegy a szinkron.
A hotendel egybe épített extruder valami csodálatos dolog... A self-developed leveling sensor egy BLTouch-klón ahogy látom. Az alaplap a kijelző alapján valamelyik MKS Robin lehet, de az alaplapon nincs típusmegjelölés - lehet ez is self-developed.
A gyártó nemrég még a Kickstarteren kalapozott, hogy tudjanak eladni nyomtatót, Redditen nem megoldott FW hibákról számolnak be, valamint arról, hogy törlik a negatív véleményeket.
Sok sikert hozzáHa Ender alternatíva, inkább egy Biqu B1-et vennék, ők legalább már tettek valamit le az asztalra, még akkor is, ha az majdnem azonnal le is esett
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
fabula
őstag
Hol lehetne most egy LDO 36STH20-as motort venni itthon vagy az EU-ból normális áron? A Zen3D-nél kifogyott már egy ideje.
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz axlfsi #33451 üzenetére
Alapból duál Z meghajtás, Direct drive extruder, BL touch, filament szakadás érzékelő de szerintem a leglényegesebb a teljes v-slot mentessége például a x tengely lineáris csapággyal van megoldva az y csúszó tengelyes mint mondjuk a prusa nyomtatókon. Nincs asztalszintezés tekergetéssel, mert stabil az asztal. Hot end is egész jó alapból (teszteket néztem én is csak) elvileg ezt rakják az összes Kywoo nyomtatóra. Fene tudja , szimpatikusnak tűnik a cég a youtube "nagyok" sem nyilatkoztak róla rosszakat.
-
Lookup
tag
Sziasztok!
Ender 3 V2-n milyen JST csatlakozók vannak? Alaplapom creality 4.2.7-es van, azon a végálláskapcsolók és a léptetőmotorok milyen dugaljok? Illetve a végálláskapcsolón és léptetőmotoron milyen dugaljok vannak? Olvastam én már JST-XH2.54, JST-PH2.0 meg JST-XH2.5-ön keresztül mindenről az interneten -
Janos46
tag
Sziasztok.
Belebotlottam egy problémába. Este elkezdtem nyomtatni egy 28 órás fájlt. Ment is szépen, majd vízszintesbe tettem magam. Reggel elképedve láttam hogy ugyan a nyomtató teszi a dolgát mint ahogy kell, de a filament le van szakadva a fejről. Éjjel még valamennyivel nagyobb lett a tárgy, de azután valami történhetett. Persze kénytelen voltam szétszedni a fejet, mert kézzel sem tudtam a szálat átnyomni rajta. Egész a kikapcsolásig 210/60 fokon ment. A fűtő patron jó, 160 ohm. Én csak arra tudok gondolni, hogy a filamentben (TECH orange) volt valami, ami eldugította a fúvókát. A tekercs 2/3 már elfogyott. Járt már így valaki? Ötletek? A képet elfordítottam.[ Szerkesztve ]
Artillery, lelkes újonc vagyok, tanulni akarok!
-
LógaGéza
veterán
válasz Saccco #33440 üzenetére
Ugyanaz mint a Generic 3950-el. Jobb, mint a EPCOS, de nem az igazi. Marad a Marlinos konfig.
Összehasonlításképp az eredmények:
Klipper:pid_Kp = 55.982 pid_Ki = 0.850 pid_Kd = 921.596
Marlin:pid_Kp = 32.28 pid_Ki = 6.11 pid_Kd = 113.62
Elég nagy eltérések...[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Hello! Opencad-ben erre a felületre be akarok tenni egy "süllyesztett" ikont, pont akkorába, amekkorába most a rajta lévő hangjegy látszik és annak a helyébe. Ezt hogyan lehet megoldani? (Az ikon képének háttere természetesen transzparens).
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
vakund
csendes tag
Sziasztok.
Lassan nyomtatót vásárolnék de Offon vagyok.
1 Ender 3 Pro
2 Ender 3 v2Megéri várnom V2 re vagy igazából a Pro ugyanannyit tud ?
Pro Contra ha esetleg valaki esetleg segítene.
Ty -
dugesz77
őstag
Hátha más is ráharap , most egész jó áron elhozható Kywoo Tycoon Slim nyomtató a GKBKYW03 kuponnal 390$ EU raktárból. Sokat agyaltam mi legyen az Ender 3 pro utódja, néztem az Ender 3 S1-et (még elővételes eu-ban) Artillery Sidewinder X2 is benne volt (sajnos nem fér el a szerkényben) az Artillery Genius Pro is tetszett illetve az Anycubic Vyper is néztem hol ez hol az jó talán a Slim-nél áll össze minden amit szeretnék.
-
Szabikaa20
őstag
-
Wasquez
senior tag
válasz Szabikaa20 #33441 üzenetére
Azért kérdeztem, mert elgondolkoztam a z probe megoldásán, de nem tudom, hogy mire kell odafigyelni? Pl, ugyanaz a hardver, csak firmware más, rajtuk, ki, be kell e kapcsolgatni ezeket a funkciókat, meg ilyesmik érdekelnének.
Mondjuk megveszem az egyik fajta alaplapot, de nem tudom, hogy mikor lesz időm megcsinálni a fejlesztéseket, de használni fogom e tudni a pro nyomtatómmal?PC
-
Saccco
nagyúr
-
Wasquez
senior tag
Az Ender 3 nyomtatók alaplapjai között mik a főbb különbségek? Ender 3 pro-m van, ebben a hangos 1.1.4 alaplap van még, ha ki akarom cserélni a silent alaplapra, akkor miben tér el az ender 3, a pro és a v2 alaplap? Mármint a silent verzió!
PC
-
LógaGéza
veterán
válasz Saccco #33437 üzenetére
Néztem azt is, kikötöttem, vissza, rendesen meghúztam a csavart.
Próbaképp beraktam a Marlin alatt mért értékeket, és tartja a hőfokot, néha van csak egy kis overshoot.
Úgy nézem nem vagyok egyedül a hibával: [link]"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz Saccco #33435 üzenetére
Enderben is az van, ott nincs gondja vele.
Próbáltam "Generic 3950"-el is (ahogy látom az lett az új szabvány), ugyanazt kapom vissza. Mondjuk a pid_Kd elég magas, 1100 felett van általában, biztos nem jelent jót"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Mitől lehet az, hogy lassan hűl vissza a bed?
Felraktam a BlueR-re a Klippert, de nem tudok vele nyomtatni. Elkezdi a printet, ha szerencsém van megcsinálja a Prime line-t, de több esetben azt sem, felmelegít mindent ameddig kell, majd vár, hogy a bed visszahüljön a beállított hőmérsékletre, de mindig ráfűt kicsit, így sose éri el a hőmérsékletet. PID kalibrálás volt már többször, és az alatt se éri el a kért hőmérsékletet (50fokra állítottam, 45-re esne vissza, de nem megy 46 alá, már fűti is vissza). Lehet a termisztor típusa van mellélőve? Sima EPCOS 100K van belőve, Marlinban is ezzel ment...[ Szerkesztve ]
-
Janos46
tag
Sziasztok.
Olyan kezdőknek mint jómagam, akik mostanában kezdtek el foglalkozni a 3D nyomtatással és az angol nyelv nem kimondottan az erősségük, találtam a CURA szeletelőhöz magyar nyelvű segítséget, lásd az alábbiakban:CURA 4.12.1 program magyarítása, lásd: #33411 *H*
CURA softwar beállítások 23 oldal.
(a leírás kétfejes nyomtatóra értendő, de az alapok megegyeznek)
http://w3.hdsnet.hu/fors/CURA%20be%E1ll%EDt%E1sok_hun.pdfCURA használata magyarul videóval:
1. rész: https://www.youtube.com/watch?v=eUErcAap7WY - Az Ultimaker Cura használatáról.
2. rész: https://www.youtube.com/watch?v=0IpcEaeaIFU - Nyomtató paramétereinek beállítása
3. rész: https://www.youtube.com/watch?v=IoeRZXxSsCI - Általános és egyéb beállítások.
4. rész: https://www.youtube.com/watch?v=bC-U11ElzzA - Tárgyak elhelyezése és módosítása
5. rész: https://www.youtube.com/watch?v=817hGwPPcI8 - Tárgyak szeletelése. Basic profil.
6. rész: https://www.youtube.com/watch?v=1Gzhb8Q1o8U - Monitor és G-kód.
7. rész: https://www.youtube.com/watch?v=757m_Unekfg - Támaszok létrehozása.
8. rész: https://www.youtube.com/watch?v=FOwTymFUEjA - Két színű nyomtatás.Artillery, lelkes újonc vagyok, tanulni akarok!
-
Janos46
tag
Köszi a segítséget. Való igaz az i18N mappában már benne van a hu_HU. Gondolom a beírt sorral aktivizáltam a nyelvet, ami egyébként eléggé szabatosnak vélek (nem akarom kissebbíteni a fordító érdemét), most hogy találtam egy korrekt fordítás.De tanulásnak jó.
http://w3.hdsnet.hu/fors/CURA%20be%E1ll%EDt%E1sok_hun.pdfArtillery, lelkes újonc vagyok, tanulni akarok!
-
Janos46
tag
válasz szabieable #33414 üzenetére
Jó neked, milyen filament és mik a paraméterek?
Artillery, lelkes újonc vagyok, tanulni akarok!
-
kriszpontaz
veterán
válasz szabieable #33428 üzenetére
Nálam is tapad mint a fene, de egy kis Isopropylt alá szoktam fújni, ami kis idő múlva alá szivárog és könnyebb leszedni. Lehet egy picit emelni kell a Z Offseten (0,01 vagy 0,02 mm-t) hogy ne nyomja oda annyira az első réteget a fej, de még szépen összeérjenek a vonalak.
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz szabieable #33426 üzenetére
Kaputelefonos kép...
Minek a brim, ha amúgy tapad mint az állat?
Nem látok hibát, ha lehűlt az asztal akkor le kell válnia róla. Azt szerettem volna megnézni, hogy látszanak-e a vonalak.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
azbest
félisten
válasz axlfsi #33419 üzenetére
ahogy írták végni kell belőle, de nem árt az élét is leszedetni, hogy ne legyen balesetveszélyes. Szóval amúgy lehet valami helyi üvegessel érdemes akkor már az ő saját anyagából. Nem tudom most milyen árak vannak, de nekem 2 éve ezresért volt darabja az egyik oldalán sav maratott matt (másik oldala fényes) üvegnek és ötszáz volt a sima üveg, 4mm fajtákból. Utólag jöttem rá, hogy sima az egyik oldala a mattnak is szóval nem is kellett volna kétfélét, mert megfordítható.
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz szabieable #33422 üzenetére
Az aljáról gondoltam.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Imy
veterán
válasz Richard #33389 üzenetére
Ha PEI lap, akkor Energetic aliról. Az elvileg 130Cfokig bírja. [link]
Én vettem, de PETG-nél vigyázni kell vele, nekem fel is tépte a sima oldalát. Lehet ragasztózni kelene olyan esetben, hogy ne ragadjon rá annyira, mint üvegnél.
Amúgy sokkal kényelmesebb a mágneses lap, a texturált fele pedig szép felületet ad.
Én próba képpen éppen ma rendeltem a LERDGE-től is PEI lapot, az még olcsóbb is. Lerdge alaplapot, és jó pár cuccoot használok tőlük, azok hibátlanok. [link] -
axlfsi
veterán
Ender 3-akra az ikeas LOTS a közkedvelt tükör, jól tudom?
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
Saccco
nagyúr
válasz szabieable #33416 üzenetére
Kép?
-
Saccco
nagyúr
válasz szabieable #33414 üzenetére
Milyen az első réteg?
-
szabieable
aktív tag
Valamilyen fura érdekes oknál fogva a legtöbb embernél az a probléma, hogy nem tapad a print, nálam viszont pont az ellentéte, alig lehet leszedni tárgylapról. Cseréltem üvegre a meghajlított eredeti lapomat de arról is ( lehülés után is ) csak fogóval tudtam leszedni. Most jönne a hajlakk/ragasztóstift varázslás? Vagy mit csinálok ennyire rosszul, hogy túlzottan tapadok?
-
LógaGéza
veterán
Rendelt már valaki a Voron Sourcing Guide által ajánlott Ultem base-ből? Vélemény érdekelne főleg.
Nincs rossz árban (~7000HUF + szállítás a 235x235-ös, van több méret), ha esetleg valaki gondolkozik a vásárlásán, csinálhatnánk egy közös rendelést.[ Szerkesztve ]
-
*H*
aktív tag
válasz Janos46 #33379 üzenetére
Üdv,
A program mappájában nyisd meg a ...\resources\qml\Preferences\GeneralPage.qml fájlt szerkesztésre. Keresd meg az id: languageList részt. Ott illeszd be a többi nyelvhez ezt a sort:
append({ text: "Magyar", code: "hu_HU" })
Ezután választható lesz a magyar nyelv is a programban. Nézd meg, elvileg a ...resources\i18n mappában van már egy \hu_HU\ könyvtárad.Minden ember jó valamire, ha másra nem hát elrettentő példának. :)
-
Scallion
senior tag
válasz szabieable #33403 üzenetére
Az amazon filamentjei nem vákuumosan vannak csomagolva, sosem volt még gondom velük, sőt némelyik kevésbé szálaz mint a vákuumos esun.
-
laskr99
addikt
válasz szabieable #33405 üzenetére
Nem volt vákuumos(kb 6 tekercsből 1 volt vákuumos, de van benne szilika gél, nem kéne bajának lennie.
-
laskr99
addikt
válasz szabieable #33403 üzenetére
Jött egy pár ilyen, nem volt baja
-
szabieable
aktív tag
Ma jott meg filanoratol a rendelesem. 5 tekercs fel kilos proba spool. 4 darabon nincs vakumozva a csomagolas csak a glitteresen. Masnal is ilyen volt?
-
Janos46
tag
#33387Tomika75
#33381szabieable
Köszi a tanácsokat. Ismerősömnek vannak nápolyis vödrei (légmentesen záródik) és lehet hogy abba pont bele fog menni, holnap kipróbálom. A filament szárításra egy olyan elfajzott ötletem támadt, hogy egy rozsdamentes lábasba belerakom a tekercset és mellé egy kis ventilátort hogy keverje a levegőt, majd letakarom a fedővel, felfűtöm 50 fokra (mérem belül), időnként szellőztetem. Az időtartamra még utána kell olvasnom. A sütő nálam nem elektromos, hanem gáz, ha felfűtőm és elzárom a gázt hamar lehűl.Artillery, lelkes újonc vagyok, tanulni akarok!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- A 70 milliárd paraméteres DeepSeek R1 LLM-et is lokálisan futtatná az AMD
- EAFC 25
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Asszociációs játék. :)
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Wharfedale 5.1 hangfal szett eladó + Yamaha RX-V440 6.1 erősítő
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest