Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddsell
aktív tag
Sidewinder X1, olvass/keress vissza, többünknek van, írtunk róla.
A technológia korlátait ez sem fogja átlépni, de out of the box jól nyomtat (igazából a silceren meg rajtad múlik, nem a nyomtató a meghatározó).
Banggoodról EU shippingel kupponal kevesebb mint 400$ és 1-2 hét alatt hozza a futár.
Bár sok mindent vettem tartaléknak meg fejlesztésnek, a SW-en kívül eddig minden a gyári és magával a nyomtatóval nem volt gondom.
Biztos jó a Prusa, de az sem fogja átlépni a technológia korlátait... -
kzkz
őstag
válasz
Mr.Csizmás #26990 üzenetére
A hozzáadott ventit használom. Eléggé körbe van véve, ott van közel hozzá a tengelyen csúszó csapágy.
Neked is a magnum verzió van? Még arra gondoltam, hogy a kerámia elemet kihagyom, hogy a cső ne jobban le tudjon hűlni.
Szerintem túl melege van, az asztal iszonyatosan fűti, 100 fokkal kezdek.
Bár van amikor nem a nyomtatás elején dugul, hanem a vége felé, és ott már messze van az asztal, akkor nem tudom miért dugul el. -
fabula
őstag
válasz
azbest #26981 üzenetére
Köszi, szétnéztem ott meg máshol is, de csak E3DV6-al van BMG, az meg más méret és a hűtése is más. Mondjuk arra gondoltam, hogy ha nem lesz semmi, akkor esetleg azt áttervezem.
A palacsinta steppert a Trianglelab ehhez az extruderhez ajánlja, de esetleg az LV8729-es driver talán jó lehet hozzá. Most az eredeti Trigorilla lapban 3 TMC2208 van XYZ-n és egy A4988 az extruderen. Én is azért szeretném a palacsinta motort, hogy csökkenjen a fej súlya és akkor próbálnám gyorsítani a nyomtatást. -
Reggie0
félisten
válasz
fabula #26980 üzenetére
Nincs itt semmi hitvita, csak kiakadt, hogy nekem az a szemelyes velemenyem gyakorlati tapasztalatok alapjan, hogy en nem vagyok az i3-tol elajulva. O meg most vette, igy i3 az isten. Szerintem nem irtam semmilyen olyan sulyos dolgot ami miatt igy be kene porogni barkinek is, de hat lehet tenyleg az en hibam, elvegre BMW-snek sem celszeru azt mondani, hogy azert a BMW nem egy akkora szam.
-
fuze
őstag
Én alapvetően úgy gondolkodom, hogy "nincs pénzem arra, hogy szart vegyek". Persze ehhez képest Ender 3 V2-m van...
Igényes vagyok a szép nyomatokra de mégis igyekszem helyén kezelni a 3D nyomtatást. Eldönteni azt, hogy nekem valójában mire kell?
Én sokszor éreztem, hogy de jó lenne egy ilyen vagy olyan tárgy vagy egyedileg megoldani valamit a háztartásban, de emellett szívesen készítenék minőségibb cuccokkat amiket utólag megmunkálnék vagy meglévő dolgokkal kombinálok. Ezért kellett a nyomtató!
Leginkább saját célra van, nem készítek megrendelésre dolgokat és nem űzöm professzionális szinten ezt az egészet. Grafikus vagyok, UI designer és emellett 3D grafikával is foglalkozom. Szóval ez megmarad hobbinak...
Részben olyan a szerepe mint egy fekete--fehér lézernyomtató. Kell valami és kidobja a gép. Erre a tevékenységre nem költenék Prusa szinten, illetve ha időnként valami komolyabbra vágyok akkor bele tudom tenni azt a plusz energiát, hogy tényleg szép legyen az eredmény. Mindezt majdnem gyári Enderrel.
Szóval tedd fel előbb a kérdést, hogy mire kell neked?
-
cross56
senior tag
válasz
fabula #26828 üzenetére
Szia!
Bocsánat a késői válaszért, viszont nagyon szépen köszönöm a részletes leírást. Kérdésem még az lenne, hogy mennyire szabad egy légtérben lenni a nyomtatóval? Sajnos csak a szobámban lenne neki hely, viszont attól tartok az nem lenne túl egészséges. Kellene neki mindenképp egy külön helység? -
rokapet
tag
válasz
rokapet #26921 üzenetére
Talán, egyelőre még csak talán, de megvan a root cause, hogy miért clog-olt a nyomtatóm.
Spring issue, ahogy elnevezték.
Lényegében gyárilag túl szoros volt az extruder, és a filament-et ovábbító fogaskerék belemart a filament-be, és összenyomta, deformálta, ellapította. Amíg ezt a filament egy adott pontján csak egyszer tette (azaz csak simán továbbított), addig túl nagy deformitást nem okozott. Ellenben ha többször tette (például mert kis időközönként többször is rertact-olt), akkor elegendő mértékben deformálta a filament-et ahhoz, hogy megszoruljon a bowden csőben, és ne jusson el a nozzle-ban. Azaz nem a nozzle, hanem bowden clog-olt.
Emiatt lehetett, hogy minimális (2mm) retract mellett, itt-ott alulextrudálva végigment a teszt print, normál retract mellett viszont előbb-utóbb teljesen megállt.
Jelen nyomtatás közben többször is volt filament akadás és halk pattogó hang (Utóbbiról azt hittem, normális, mert nem ugyanaz a hang volt, mint amikor teljes clog mellett nem tudja az extruder továbbítani a filamentet, és folyamatosan "ugrik". Inkább mintha a filament pattogott vagy pengett volna, miközben letekeredik a rollniról.), de mióta menet közben kitekertem az extruder rugóját feszítő csavart 1 mm-el kijjebbre, azóta minden pattogó hang megszűnt, és a nyomtatott tárgyon sem jelennek meg többet alulextrudált rétegek.
2 órája megy a teszt, 1 órája történt a csavar meglazítása, azóta lekopogom, de jónak néz ki, leszámítva a minimál retract miatti stringing-et. Kipróbálom majd a normál 6mm-es retract-al is, és ha azzal is jó, akkor ki lehet jelenteni, hogy az extruder okozta a problémát. Úgy tűnik, hogy a Filanora PLA puhább, mint a Creatlity PLA, és kevésbé bírja a túl szoros extruder-t.
-
Saccco
nagyúr
válasz
kulu22 #26985 üzenetére
[VORON Legacy] - Itt a videó hozzá.
Az első Voron és az első HC közel voltak egymáshoz időben. (Július vs Szeptember)
-
Saccco
nagyúr
Új Voron:
Voron Legacy -
-
bbmt
senior tag
Elnézve ezt a beszélgetés sort,gondoltam újra megkérdezem, hogy egy teljesen kezdőnek, melyik nyomtatót ajánlanátok, abból a szempontból, hogy ne kelljen szívni vele sokat, majdnem out of the box legyen.
Tehát ne kelljen szenvedni millió dologgal, de mivel hobbi gép lenne, ne kerüljön egy kisebb autó árába
Eddig az Ender 3 V2 fele hajlottam, de láttam a Prusa oldalán, hogy a Mini Kit-et januárban vagy februárban elkezdik szállítani ha előrendeli az ember.Annak az ára még elfogadható ha jó a nyomtató.
Tehát ilyen 400-500€-ig mehet az ár, ha megéri többet költeni rá az Ender 3 V2 áránál. -
azbest
félisten
válasz
fabula #26978 üzenetére
Mondjuk első körben gondolom éredmes thingiverse-en és youtubeon nézni, hogy van-e kész adapter hozzá, amit esetleg ki lehet nyomtatni.
A palacsinta steppernél lehet nagyobb áram kell, hogy meg bírja hajtani. Bár az áttétel is segít valamennyit. Nekem anno a hr4988 -as drivereket a 12v-os rendszerrel nem tudtam felcombosítani, a potiját maxra tekerve is csak szolidan tolta, skippelt a lapos. Mondjuk lehet érdemes lenne megpróbálnom most a tmc driverrel. Súly csökkentés miatt talán megér egy próbát.
-
fabula
őstag
válasz
Tikakukac #26979 üzenetére
Hát...? Mindenki azt hiszi, hogy tényeket ír, a saját tényeit
. Ebből pedig az jött le, hogy tényszerűenn mindenkinek az a jó nyomtató, ami van neki és be is jött. Nem lehet azt sem tudni, kinek milyen nyomtatás a "megfelelő", ezért éreztem kissé hitvitának, hiszen mindenki csak a saját érveit ismételte.
A hívőknek pedig a "szent iratok" is tények. Én pedig senki hitét nem vonom kétségbe, legfeljebb másban hiszek.
Félretéve a viccet, én elhiszem, hogy a Prusa jobb mint az Ender 3, és nem az ára miatt. Az is igaz, hogy minden nyomtatón lehet javítani a gyári állapotához képest, csak kérdés mennyit és érdemes-e azt rákölteni.
Én most a 4MAX-ra költöttem még annyit, amennyit nekem megér, és ez nem volt olyan sok a leárazásokkal és kuponokkal. Ha bejön jó, ha meg nem , akkor megint tanultam valamit.
Én pl.a 4MAX mellé vettem egy Anycubic Kossel Linear Plus deltát jócskán leárazva kíváncsiságból, és meglepetésemre ahogy összeraktam a dobozból, lecseréltem a legfrisebb 2.x Marlinra firmware-ét és beszinteztem, nagyon szépen nyomtat. Eddig csak pár apróságot nyomtattam hozzá "tuningnak" kábeltartókat és kábelvezetőt. Most fogok nyomtatni hozzá még sarokmerevítőket és amíg így működik, hozzá sem fogok nyúlni.
Eddig 4 nyomtatóm volt és ebből messze a két Anycubiccal, ezen belül is a deltával volt a legkevesebb problémám eddig. Valószínűleg igaz, amit írtak, hogy azért nagy a szórása az olcsó kínai nyomtatók minőségének, ez a Prusánál azért legalább két nagyságrenddel kisebb lehet.Sok sikert a Prusához. Ha lenne rá keretem, én is szívesen kipróbálnám, várom majd a megosztott tapasztalataidat.
-
Tikakukac
titán
válasz
fabula #26978 üzenetére
Semmilyen hitvita nincs. Tények vannak csak, amivel ha megbolondulok sem értem mi a tökömnek kell cincálódni, de látod, igény van rá
Volt egy oszitársam gimiben akinek töriből voltak ilyen fura, érdekes meglátásai. Mikor egy olyan "vita" robbant ki, amit konkrétan a még ma is élő nagymuterom mesélt meg mesél el ma is, akkor gondolkoztam el rajta, hogy bzdmeg, az alternatív világok itt vannak 1 időben és 1 helyen -
fabula
őstag
Kedves Fórumtársak!
Egy ideje már csak a hitvitáról lehet olvasni a fórumon. Nem igazán értem, miért akar bárki bárkit is meggyőzni arról, hogy neki mi a jó, melyik nyomtatót favorizája. Mindenkinek a szíve joga, hogy mit szeret és mindenki a saját lovát dícséri
. Közhelyek, de általában bejönnek
Inkább foglalkozzunk a nyomtatási kérdésekkel, azzal valószínűleg többre megyünk.
Mivel nekem sincs pénzem drágább nyomtatókra, mindjárt lenne is egy kérdésem azoktól (de nem csak tőlük), aki anno vásárolt Anycubic 4MAX-ot. Én is vettem és eddig nem bántam meg, lassan de elég jól nyomtat, kocka váz dobozolva és nem görgős, hanem rodos meg direct drive és jó az Ultrabase üveglap is. Csak hát az extruder és hozend igen gyengécske, ezen szeretnék változtatni, javítani.
Vettem is egy Triangleleb BMG klón extrudert paklacsinta motorral és egy Mellow All Metal NF-Crazy Hotend-et, ezeket szeretném beépíteni a 4MAX-ba. Ha valki már próbált ilyet vagy meg is csinálta, várom a jótanácsokat és a tapasztalatokat. Előre is köszönöm. -
azbest
félisten
válasz
Tikakukac #26974 üzenetére
Egy ideje eléggé pörögsz már ezen. De tényleg hasznos is lehetne, ha akár a jól sikerült kockát befotóznád egy enderes kockával együtt és bemutatnád, hogy miben más a kettő. Mert most inkább csak túráztatod a srácokat, ha egyetértenek akkor azért, ha nem értenek egyet akkor azért
-
Tikakukac
titán
válasz
Reggie0 #26973 üzenetére
Akkor menjünk le oviba, definiáld kiismerés. Mi az amitől annyira elképesztően egyedi és olyan merőben más valamint szokatlan a Prusa, mint egy másik tálcát huzigáló gép? Melyik az a rész amihez súlyos órák tucatjait kell beleölni, hogy megértsem? Most már érdekel.
Ó, de még mennyire, hogy változtatja a menettulajdonságokat. Akarod tudni mennyi görgő állításos meg szíjfeszesség csesztetésem volt az Enderen? És azt, hogy mekkora a Prusa arányában ehhez képest? A tuning az majd még jóóóóóóóóval ezek után jön.
Minden bizonnnyal én is fogok szopni vele. Az előző tulajtól tudom mennyit szopott ő, ezért spóroltam meg ezt a kört magamnak előre. Az Enderhez képest ez az szám 1 számjegyű százalékban. Ez valóban kevesebb probléma, én mernék úgy fogalmazni, hogy full más dimenzió és a minőségről még nem beszéltünk, ami megint nem egy szint.
Értem, a Prusa egy túlárazott foshalmaz. Tudjuk, értjük. Aki eddig rendelésre dolgozott vele annak nem ez a véleménye. És mivel Enderből meg én fényesre políroztam a számmal már a szerszámot, engedem magamnak levonni azokat a következtetéseket, amit
-
Reggie0
félisten
válasz
Tikakukac #26970 üzenetére
Ugy latszik, mert en a tapasztalaton az adott gep kiismereset ertettem jelenleg. Marpedig az csak akkor lesz, ha hasznalod is a gepet.
Az, hogy mit kell szervizelni megint mas kerdes, a szervizeles nem a menettulajdonsagokat valtoztatja, kevered a tuninggal
Majd fogsz a prusaval is szopni, nem kell elhinned, ugyis megtapasztalod majd. Jelenleg azt mondanam, hogy olyan $5000 korul kezdodik olyan nyomtato, amivel nem kell ugy mokolni, mint ezekkel. Itt az a fo kulonbseg, hogy az i3 kevesebb problemaval megy nullarol osszerakva, az enderhez kepest.
-
Tikakukac
titán
Maguk a nyomtatott alkatrészek azok, amik problémásak. Hogy ne má'. Poén, hogy magukat nyomtatják, de ezen az áron már ne.
Ezen felül a tápba és a lap dobozába az extruder kábelköteg beleér. Értem, hogy a kötegelőt adott pozícióba kell forgatni, mert akkor éppen csak legyinti, de ne. Meg kötegelő se. Van elegánsabb megoldás. Férjen bele, pont.
Tálcára is ez vonatkozik.
A kijelző és kezelőfelület, okés, octoprint meg USB úgyis, de ember, mi ez megint.
Kábelek elvezetése alul. Ember.Első körben ennyi. Nem halálos, nem gyilkos gondok, de ha már ennyire csiszoljuk a szoftvert akkor a hardvert is lehetett volna picit lepucolni.
-
Tikakukac
titán
válasz
Reggie0 #26968 üzenetére
Keverjük szerintem a szezont a fazonnal de nagyon mocskosul durván
Van az, amikor amikor úgy full 0km-ről megindulsz a nyomtatásban. Meg van az, amikor gépet váltasz. Tapasztalat lesz majd mindig, csak nem mindegy, hogy az utolsó 5%-ot polírozod vagy az első 95%-ot tolod a kőfejtőben.
Az, hogy egy autó lement 10 évet, és van egy lista amit szervizelni kellett eközben, pontosan mocsokul atomtisztán mutatja, hogy az adott típus milyen. Szépen is nézünk ki, él egy ember átlagban 70 évet és majd mindenki szépen mindig mindent kitapasztal minden területen, mert hát úgy az igazi. Ú, ez mekkora hülyeségÉn meg 1 éven át sz0ptam az Enderrel, cserélgettem és raktam bele ezt meg azt, dobozoltam, raktam a vezetékeket, égett le majdnem az egész lakás az atomhulladék XT csati miatt, olyan filament adagolást csináltam a foskotlék extruder miatt, hogy szinte taknyon csúszik és a tapasztalatom 2 órányi Prusa használat után az, hogy ez nem egy liga a másikhoz képest default alapbeállításokon sem. Semmilyen módon. Nekem nincs rózsaszín köd, épp elég ideje dolgozom a tech érában és szervizesként, hogy ne legyenek gépek felé ilyen jellegű érzelmeim. Lesz@rom, a gagyi nyomtatott alkatrészeket. Mert azok. Gagyik. Lehet pontosak, de gagyik. Működik? Ja. Van egy raklap buta és túlgondolt része, amik szintén érthetetlenek? Ahha, nem is kevés. Ezeket megugrani egyszerűbb, mint alapjaiból átépíteni egy gépet? Hogyne. Okoznak ezek amúgy olyan szintű szopóköröket, hogy 10-szer kell elindítanom végre egy nyomtatást, mire hajlandó minden klappolni ahogy neki kell? Nem, abszolút nem. Ez a lényeg itt és ezért nem álltam neki egy újabb kínai csodával. 1 kövi gépet akarok és az egy kompromisszummentes épített gép. Ehhez viszont kell egy olyan, amiben nem pörög a kockapóker.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tikakukac #26967 üzenetére
Abban viszont baromira nem mindegy, hogy mennyi tapasztalatod van vele. Ha 10 eves autot veszel, akkor sem mondhatod azt, hogy 10 eves tapasztalatot szereztel. Azt neked kell osszeszedni vele:
azbest is megmondta: nagy a szerelem. Majd megvarjuk mig lesz tapasztalat is. En egy even at hasznaltam munkaban i3-at, szoval nalam mar nincs meg a rozsaszin kod
-
Tikakukac
titán
válasz
Reggie0 #26966 üzenetére
Na, mert 5 utcával arrébb másképp fog viselkedni a nyomtató vagy mi a tosz? Haragosak a Prusak másik tulajnál?
Teljesen lényegtelen mikor vettem meg, az is, hogy aznap este esett-e az eső vagy sem vagy, hogy abban a szobában jácint színnel volt kifestve, nálam meg bézs van.
Amit tudunk azt tudjuk. Pont. Történelem. Megtörtént. Engem ez és a már nálam eddig kiköpött nyomatok meggyőztek. Más pedig nem is kell. Majd ha nálam is lehúzott ennyit, arról is beszámolok.
-
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Reggie0 #26957 üzenetére
"Ha azt lecsereled az enderen, akkor ugyan azt fogja hozni."
Csak, hogy pontosak legyünk akkor. És nem, nem fogja. Hogy ez okozza a diffi nagy részét, nyilván.
A 100k-t meg értsük úgy, hogy az Alis cuccokból tuti menni fog a lekvárba egy adag, mert olyan lesz a minőségük, amilyen
Nekem úgy jött ki a köztes lépcső, hogy 1 év után és egy fél raklap mod után sem üti meg azt a mércét az Ender3 amivel én Voron alkatrészeket akarok nyomtatni vagy amíg arra nincs időm megcsinálni (ami brutális idő lesz, messze nem egy 3 délutános party), addig nonstop azzal sz0pni, hogy nem a Fusion tanulásra megy el az idő, hanem arra, hogy mindig kalkuláljak bizonyos nyomorékságaival az Endernek, amiket nem bír rendesen kifújni magából és nekem kell már előre túlméretezni vagy átalakítani. Ez rohadt idegesítő tud ám lenni és mocsok fárasztó is egyúttal.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tikakukac #26956 üzenetére
Nem azt irtam, hogy annyi kell, hanem azt, hogy az okozza a kulonbseg nagy reszet. A 100k-t meg ugy nezd, hogy lustasagbol megveszem a caxtoolnal barmekkora felaruk is van az alis forrasokhoz kepest.
En ezert is irtam, hogy akkor mar inkabb voron, az legalabb zart kocka es nem a koncepciohibas tancolo talcas megoldast alkalmazza, mint az ender es a prusa i3. Azt nem tudom, neked miert jott ki, hogy jobb egy koztes lepcso, de hat nem is akarom ezt eldonteni.
-
Tikakukac
titán
válasz
Reggie0 #26954 üzenetére
Pedig sajnos te magad írtad, hogy ennyi kell és hozza amit a Prusa. Akkor tehát nem elég és akkor ott vagyunk amit írtam, köszönöm
Fasza, megáll 100-ból. Én most a sallangokat levéve 200k-ból lehoztam az MK3S-t. Akkor ott tartunk, hogy csak anyag oldalán majdnem 1 szint a kettő és egy percet nem szereltél, szívtál, shortoltál le a hülye dugók miatt csatlakozót vagy ventit stb.
Mondom. Kiszámoltam, vásároltam. Engem nem kell meggyőzni, hogy jó bolt volt, mert tudom és látom, hogy jó bolt volt
-
-
Reggie0
félisten
válasz
Tikakukac #26949 üzenetére
Hat annyi azert meg nem eleg. Mondjuk en nem LR-re raknam at, hanem rodra, kell meg a dual z is, merevebb talca is kell es egy alaplap csere. Ezeken felul a prusa sem tobb, azert nem allnak sok elembol ezek a nyomtatok es nagy varazslat sincs itt
Enderbe meg hiaba dobunk be sok idot, igazabol az inkabb arra tanit meg, hogy milyen valtoztatas mennyire szamit es kitapasztaljuk a korlatokat, de egyikunk sem a mechanikai alapok atepitesevel indit, sot nem is nagyon jatsza meg. Pedig arban nem is az teszi ki a nagy reszet egy nyomtatonak, most az a par rod+csapagy meg extra motor, zrod es egy rendes DD hotend megall egy 100-asbol es ennek a nagy resze a hotend.
-
Joshi
titán
válasz
Holleanyo #26927 üzenetére
"Azóta nyomtattam hasáb alakot is és ott nem jelentkezett ez a hiba."
Szerintem félreértetted a 45°-os értéket. A legjobb minőség egy függőleges oldalfal ami egészen jó marad 45°-os dőlésig amilyen nagyjából a madáretetőd hibás része. Ha még inkább csökkentjük a szöget a vízszintes felé, értelem szerűen annál rosszabb lesz a felület. Remélem így már érted mit akartam mondani. -
Tikakukac
titán
válasz
snowman #26950 üzenetére
Nincs azzal gond, hogy szívás/tanulás van vele, mert fejlődik vele az emberfia, ami kell később úgyis.
A gond azzal van, hogy majd ha elég időt beleraktam meg egy kevés pénzt, akkor ugyanott leszünk. Nem, nem leszünk
Túl vagyok egy igen kemény több hónapig készülő rendeléssel a drágával, ez termelte ki a Prusa árát, meg az anyagot meg még egy kis zsebpénzt. És persze, kész lett az egész, nem is rossz minőségben. De, hogy azt a mennyiségű állítgatást, a tisztogatást, a reménykedést, hogy még mindig jó-e az asztal szintje, tapad-e, nem-e gyűri be az anyagot mint 3-al ezelőtt amíg leugrok a boltba stb. stb. stb. ez az amiből nekem most lett elég.
Hobbi szintre és tanulni remek, esélyesen van egy olyan aranymetszés időben és rárakott pénzben, amikor ár/nyomat arányban bomba, de egyszerűen kísérletezgetni és ezer változót bevinni megint a rendszerbe reménykedve, hogy na most a bal és jobb is egyenlőre jön ki és kánaán lesz... ez egy ábránd. Tonna videó van a neten, amikor a srácok végtelen drága cuccokat építenek be, hogy kiderüljön mi mennyit ér. És a végeredmény 99%-ban az, hogy alapoktól kellene mindent sokkal minőségibbre cserélni és ez jelentene valódi ugrást. Erre jutottam én is amikor számoltam.
Ja és, ez az MK3S is megvolt 200k-ból
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Gitáros topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Fotók, videók mobillal
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest