Hirdetés
- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Egyelőre jegeli az Intel felvásárlását a Qualcomm
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A CES-en érkezik a Strix Point nyúzott verziója
- Milyen TV-t vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fape
senior tag
válasz Thowra123 #12435 üzenetére
Tegnap nekem is megjött, egyelőre ment a hétvégén majd foglalkozom vele dobozba. De akkor este majd ránézek én is. Facebookon azt írták, hogy smoothieware rajta és annak a config fájlja van az sd kártyán. Kártyát tuti kaptam, de nem néztem mi van rajta.
[ Szerkesztve ]
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
fape
senior tag
válasz Thowra123 #12449 üzenetére
Mintha lenne egy jumper, hogy usb-ről vagy a főtápról akarok-e venni az áramot. Nekem külön zacsiban vannak a jumperek. Lehet az sincs berakva alapból
Edit: igen jól rémlett:
4. After the SKR motherboard is powered on, the red light D4 in the lower left corner will light up, indicating that the power supply is normal; The middle of the board 5V SEL is the power supply selection end;
1) when using USB to power the motherboard, short circuit cap should be used to connect +5V and USB feet;
2) when 12v-24v power supply is used, short circuit cap shall be used to connect +5V and INT pins;
Note: it can be connected to both [12v-24v power] and [USB] at the same time. Short circuit cap must be used to connect +5V and INT in the printing process.[ Szerkesztve ]
-
fape
senior tag
válasz Thowra123 #12465 üzenetére
Este én is megnéztem. Nem láttam forrasztási gondot. Valóban volt jumper a pinen, csak int-re volt állítva. Átraktam usb-re és bedugtam a gépbe. Elsőre jó lett. meg is lepett
Most látom már van BOARD_BIQU_SKR_V1_1 marlin2.0ban Már "trükközni" sem kell. Kénytelen leszek berakni a tarantulába
-
fape
senior tag
válasz Thowra123 #12520 üzenetére
Mondok "jobbat". Nekem csak most eset le, hogy az skr 1.1-n nincsenek extra pinek kivezetve. Prototípust vettünk, szal vannak még vele bajok Remélhetőleg a 1.2-ben javítják ezeket.
[ Szerkesztve ]
-
fape
senior tag
válasz Thowra123 #12557 üzenetére
Ha megcsinálják amiket kértünk facebookon, sztem nem lesz jobb board a piacon: 32bit, kábelezés nélküli tmc vezérlők és olcsón (persze a 1.1 betegségeket is javítják mint pl exp1 pin sorrend hell és társai), akkor best buy lesz.
[ Szerkesztve ]
-
fape
senior tag
válasz Thowra123 #12575 üzenetére
Most látom, hogy van újabb képernyőkép az skr 1.2-ről. Meg egy kis leírás is:
- Spi and uart (ez gondolom a vezérlő alatti több pin ami kísértetiesen olyan mint a fysetc f6)
- BLtouch (gondolom ezek a szervo helyek az end stoppok felett)
- Replaceable fuse (az usb port mellett lévő tűnik annak)
- 50 euró alatt lesz az áraedit: korábbi 1.2s képhez képest viszont eltűnt, lan/gpio pin sor.
[ Szerkesztve ]
-
fape
senior tag
válasz Thowra123 #12581 üzenetére
Én nem próbáltam még összerakni a reprap discount kijelzőkre azt írták githubon, hogy át kell kábelezni. (jó a képen egy mks mini 12864 van annak ugyan az a kiosztása mint a rerap-oknak)
Aztán lehet, hogy pont te voltál aki oda írta.[ Szerkesztve ]
-
fape
senior tag
válasz Thowra123 #12681 üzenetére
Rearm boardokon az alaplapi sdről fut a firmware/marlin (kb mint PC-nél az hdd/ssd). Szal kell az sd és kell hogy legyen rajta firmware.cur.
Plusz a#define SERIAL_PORT -1
is kell.Nem ezeket a drónokat keresik!
-
fape
senior tag
válasz Thowra123 #12807 üzenetére
Telefonnal csináltam pár képet az SKR v1.1ről. Ha jobb kell előtúrom az DSLR-t.
-
Saccco
nagyúr
válasz Thowra123 #13508 üzenetére
Azon gondolkozok, hogy milyen lapra építsem a Voron-t.
Ramps+Mega, GEN-L, GEN, SKR, stb...
24V-ra kell tenni.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
-
fape
senior tag
válasz Thowra123 #15200 üzenetére
Miket állítottál be?
#define MINIMUM_STEPPER_PULSE 1
is benne van?hint: TMC2208 UART on BigTreeTech/BIQU SKR V1.1 and V1.3 Controllers
[ Szerkesztve ]
-
fape
senior tag
válasz Thowra123 #15210 üzenetére
Néztem facebookon is amit írtál a biqu csoportban, de ránézésre minden jó. Azt esetleg még megpróbálhatjuk, hogy másik driver helyen is ugyan ez van, vagy csak az x-nél. Ha ez sem jön be, akkor viszont egy részletesebb leírás jó lenne a mostani állapotról, esetleg képekkel. Milyen jumperek vannak és hol. Mit fosztottál a tmc2208-n. Esetleg próba az én teljesen alap configos branch-emel.
-
fape
senior tag
válasz Thowra123 #15215 üzenetére
Ez pedig stimmel. Milyen/mikori marlinnal próbálod?
Itt a configom, egy mai official marlin 2.x-re alapozvaA vezérlőn csak az a kettő van összekötve a 3 padnál?
A másik ahol csak 2 pad van az nincs ugye?[ Szerkesztve ]
-
fape
senior tag
válasz Thowra123 #15218 üzenetére
Na ez nem hangzik jól
Csak a konfigot használtad vagy a teljes repot? Hátha egy frissebb marlinnal már jó.
Még egy ötletem van, mivel fordítasz? Atom editor? A platformio menü alján van egy frissítés szekció, 3 elem egy más alatt, update/upgrade nevűek. Azokat nyomkodd végig.
Vagy töröld a .pio kezdetű könyvtárakat ahonnan fordítasz. Sőt még a home vagy user könyvtáradban is van egy .pio könyvtár az is mehet a kukába. Utána próbáljunk egy fordítást. Ha kell majd gépről pontosítom az instrukciókat, mert most telóról pötyögökNem ezeket a drónokat keresik!
-
fape
senior tag
válasz Thowra123 #15233 üzenetére
Király
Elvileg 1.x és 2.x váltások között törölni kell azokat a könyvtárakat.
Rémlett valami, hogy volt változás pont az skr miatt az softSerialban. Meg is találtam., 2 hónapos de pont nem a marlinban történt változás, hanem a függőségeknél. Aminek a frissítését most kierőszakoltuk(#15235) azbest: nem rég ráadásul átkerült a Configuration_adv.h nem a board.h-ban kell bűvészkedni.
[ Szerkesztve ]
-
2thletme2day
őstag
válasz Thowra123 #15682 üzenetére
Használtad már az SKR lappal a full graphic kijelzőt előtte? Ha nem akkor próbáld meg, hogy leveszed óvatosan az EXP1 és EXP2 csatiról a műanyag foglalatot és megfordítod úgy, hogy a csatin lévő bevágás a lap belseje felé essen. Alapból nekem is csak a háttérvilágítás ment amikor rádugtam a lapra a kijelzőt. Megfordítottam a csatit és azóta működik rendesen. Marlin 2.0-át használok.
-
konkav
csendes tag
válasz Thowra123 #15682 üzenetére
A /tmp/printer valójában egy link egy virtuális soros portra. Amikor elindítod a Klippert, csak akkor "éled fel". Ha belépsz a RPi-re, és elindítod az mc-t (alapban nincs fent, sudo apt-get install mc telepíti), és átlépsz a /tmp/ mappába, akkor pl. láthatod, hogy a link létező "dologra" mutat-e, vagy sem (utóbbinál piros színű a fájl neve). Az OctoPrint ehhez a virtuális soros porthoz csatlakozik. E mögött a Klipper van, ő fogadja a parancsokat, majd utána ő csatlakozik a valós soros porton a nyomtatóhoz. Ha a link piros, akkor valószínű nem fut a Klipper, megpróbálhatod elindítani a sudo service klipper start paranccsal. A sudo egyébként szükséges, ez a "futtatás rendszergazdaként" Linuxos megfelelője. Ha így sem lenne jó, akkor érdemes újraindítani az RPi-t, sudo reboot.
Én felraktam még a Klipper pluginját az OctoPrinthez, tud pár hasznos dolgot.
Nálam a nyomtató kijelzője akkor írt ki bármit is, amikor a Klipper kapcsolatba tudott vele lépni. Vagyis nekem az a gyanúm, hogy a Klipper futtatása körül van valami.
A linkre amit adtál először a Firefox balhézott, hogy nem biztonságos, utána meg a vírusirtó. Ezt a leírást használtam én.[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz Thowra123 #15740 üzenetére
En mondtam Nem veletlen osztottam meg azt a tablazatot sem, de nehezen hisznek nekem
1:5 attetellel es erosebb rugoval majdnem megy a 100 is, viszont mar 75-nel elszakitja egy ido utan a ptfe csovet. Azaz konkretan a ptfe cso adapter karmai szakitjak el, a retractok soran.
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz Thowra123 #15747 üzenetére
Klipper Pressure Advance-t kell beállítani. Direkt extruder mellett ezzel 0,4-0,5mm a retract. Egy Ender 3-on lehet, hogy le lehet vinni vele 1-2mm-ig.
(#15746) dugesz77:
Keress rá a topikban, szerintem lesz válasz a különbségekre. Fejből nem tudom felidézni.
Esetleg itt egy videó. (Creality Ender 3 VS Ender 3 PRO - All The Details )(#15748) Dyingsoul:
Sok retract van a modellen? Lehet, hogy az extruder megette a filament-et és nem tudja adagolni. Esetleg nem ül szintig a PTFE és ott alakult ki mégis dugulás.
Hotend hűtés megy?[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
norbert1998
nagyúr
válasz Thowra123 #20057 üzenetére
Nézegettem, konkrétan az a baj, hogy nem menti el.
Szépen belövöm, sikerül is, hogy hol a nulla. Az össze létező store-t végigzongorázom, koordinátarendszer alapján jó is, manuális mászkálással
aztán ujraindítom a gépet és elmászik 20 mm-t. 292,12-ről kerek 270-re, ami gondolom a basic érték.Szóval ez vagy EEPROM hibás, vagy bugos. Egyelőre várok az Anycubic válaszára.
[ Szerkesztve ]
-
Szabikaa20
őstag
válasz Thowra123 #22831 üzenetére
(#22832) Saccco Most igy utánna olvasva nem is olyan hangosak.
40x40x10mm
SUNON HA40101V4-1000U-A99- 15,7dBA,5000RPM, 5,40 CFM/ 9,17 m3/h
SUNON MF40101V2-10000-A99- 20,6dBA,5800RPM, 7 CFM/ ??? m3/hMaglev csapágyas mindkettő...Igaz 12V-osak,de az nem lenne gond átalakitani 24-re.Az eredeti gyári ami benne van az Creality PD04010MS4,de semmi más adatot nem találok róla,hogy mennyi RPM vagy CFM...Jó lenne tudni.
A tápegységben(nálam) pedig 6015 van valami noname....
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Marvel Snap
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- OLED TV topic
- A Honor központjában próbáltuk ki a Magic7 Prót
- Egyelőre jegeli az Intel felvásárlását a Qualcomm
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Ukrajnai háború
- Tőzsde és gazdaság
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest