Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Bluetooth hangszórók
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jagi
tag
Nekem is sikerült behúzni egy Anycubic Photont $151-ért.
Nem merem asszonynak elmondani, valami ki kell találnom addig.
Bár én is félek, hogy lakásba nem lesz használható a szagok miatt, érkély sincs.
Lehet, hogy csak nyárra marad a beüzemelése. -
mekkGyver
aktív tag
válasz
dugesz77 #19497 üzenetére
Marlin simán kezeli, csak be kell kapcsolni a konfigban. Egyébként az enyémen volt gyárilag, de kiiktattam, mert folyamatosan attól tartottam, hogy megfeszíti a filamentet, olyan idétlenül mozgott, de amúgy is egyszer lett volna haszna, mert sérült volt a filament és eltört, de az még az érzékelőn átjutott, így pont nem ért semmit se...
Egy optikai érzékelő hasznosabb lenne szerintem, gondolom van is olyan, csak így biztos sokkal olcsóbb volt.
-
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
flashpointer #19492 üzenetére
elég foglalkozós az a3p teszt alapján: [link]
-
-
dugesz77
őstag
Banggoodnál is egész jó áron mennek az Ender 3-ak ha UK raktárból rendel valaki. A 1619f4 kupon jó a sima Ender-re az úgy 152$ a pro-ra nem jó de az 188$ alapból.
-
Reggie0
félisten
válasz
Mr.Csizmás #19453 üzenetére
Azert nem rossz, ha egy 19" rack szamitogephazat egyben kinyomtatsz
-
dugesz77
őstag
válasz
Mr.Csizmás #19483 üzenetére
Ha valaki lemaradt a nagy kuponokról a SINGLESTREAT kuponnal 10$ lejön róla.
-
dugesz77
őstag
válasz
Mr.Csizmás #19480 üzenetére
Azt nagyon jól lekuponoztad
-
mazso26
tag
válasz
Mr.Csizmás #19480 üzenetére
Az elég jó ár-grat! Kuponnal sikerült ennyire levinni?
-
Gergosz2
veterán
Sziasztok!
Szeretnék beszerezni egy Ender 3 Pro X-et, úgy hiszem ilyen néven fut most alin amit kinéztem. Igazából teljesen új dolog nekem ez a 3D nyomtatás téma, ez lenn az első nyomtatóm. A kérdésem az lenne, hogy mennyire nyúlok mellé ha az adott darabot veszem.
Főként NYÁKhoz nyomtatnék dobozt, nem hiszem hogy túl bonyolult dolgokkal foglalkoznék.
Úgy nézem, most 187.92 $-ra jön ki a masina 2KG filamenttel együtt. Az utóbbit úgy néztem idehaza is jó árban adják.
Szóval a kérdés röviden: első nyomatónak, mennyire javalott a fent említett eszköz?
-
Arcanus
aktív tag
Sziasztok!
Ender 3-hoz keresnék enclosure-t, mert sajnos az erkélyen túl hűvös van, és benn pedig nagyon hangos. Már amit lehetett megtettem (alaplap, rezgés csillapító, halk venti), de még így is hangos estére.
IKEA-ban láttam ajánlottakat, esetleg nektek van-e tapasztalatok ilyenekkel és ha igen, akkor szerintetek mit érdemes venni? Eddig csak PLA nyomtatást csinálok, ABS nincs a képben.
-
Imy
veterán
Igen tudom, de persze azzal együtt néztem az árakat.
Tudom, hogy ez vevő csalogató, de én nem olyan termékeket veszek, amik népszerűek, pl telefon... A 11.11 akciók keretében 2-10% árengedmény van amiket én kinéztem, de inkább csak 2-5%, és olyan dolgok amik ráérnek. A 10$-5$ kuponokkal meg tuti nagyon megéri őket. -
Imy
veterán
Én amiket ma meg szeretnék venni azok tényleg olcsóbbak, kb 1 hónapja nézegetem a drágább termékeket, és az egy hónappal korábbi árukból adnak kedvezményt, mivel mindnenek anno felírtam az árát... Egyik sem drágult meg közben. Szóval nem értem, hogy miről írsz. Lehet vannak olyan termékek is, de akkor én lehet pont kifogtam.
-
Joshi
titán
válasz
mekkGyver #19470 üzenetére
A Tescoban egy termék normál áron kerül mondjuk 100Ft-ba, majd akció előtt felviszik 120Ft-ra amit akció keretében árulnak 100Ft-ért. A kereskedelem már csak ilyen. Amit te tapasztalsz az is hasonló.
Ne kuponozz, vagy ha kuponozol akkor viseld a stresszt. Én már rég nem nyomorgok a Plázákban Glamour napokon. Kurvára nem érdekel a mesterséges akció.
-
mekkGyver
aktív tag
Most ezt mire mondod? Hogy érted, hogy 1-2$-os terméknél? Amit én konkrétan kinéztem az 60-80$ körül mozog, de több terméket is úgy hirdetnek (a fotók alapján), hogy pl.
120$85$, aztán a kosárba 115-ért kerül bele...
A "fogához veri a garast" mondás végképp nem értem hogy jön ide. -
mekkGyver
aktív tag
válasz
Thorus #19464 üzenetére
Ja, amúgy Marlin 2.0 van most a Atmegás GT2560 lapomon sima Arduinoval feltéve. Megszűnt az összes nyűg, layer shift meg ilyenek, és a hétvégén beüzemelt 3D touch is fasza lett vele, csak indulásnál kicsit sokat gondolkodik, ugrálnak a hőfokok, szóval érezhetően kevés neki már a 8bit.
-
Joshi
titán
válasz
mekkGyver #19467 üzenetére
"Kezdek belefáradni az Alis keresgélésbe. A sok kuponos akció meg Hot Sale valahogy a végén mindig csak 1-2$ kedvezmény lesz. Pedig ezért vártam meg a 11.11-et. Vagy csak én vagyok béna?"
Ne gondold azt, hogy 1-2$-os terméknél 1-2$-os kedvezményed lesz. Erre van egy magyar közmondás, miszerint "fogához veri a garast".
-
mekkGyver
aktív tag
Köszönöm a válaszokat. A 2209 kb. 11$-al drágább, az simán belefér, viszont az 5160 az több,mint 40-el, annyit biztos nem ér. Még a kijelzőn gondolkodom, hogy kell-e érintő, mert eddig OctoPrinttel nyomtatok, de 32bit-es laphoz lehet, hogy nem kell, és akkor van értelme a jó kijelzőnek.
Kezdek belefáradni az Alis keresgélésbe. A sok kuponos akció meg Hot Sale valahogy a végén mindig csak 1-2$ kedvezmény lesz. Pedig ezért vártam meg a 11.11-et. Vagy csak én vagyok béna?
Ajánljatok valamit, amit tényleg nagyon megéri ma megvenni! -
Thorus
aktív tag
Az asztallap nálam egy 3mm vastag alu-magnézium félkemény lap rajta meg 3mm vastag tűzhelynek a takaró üvegje. Én is 10 vastag rudakat vettem az asztal megvezetésére és csak 6.7Euro volt a 60cm darab.
Szállítási költség eddig csak a 600W-os szilikon fűtőnél volt a futár miatt ami 32Euro volt.
A gép nálam se sokkal kisebb 70x64cm és a magasságot még pontosan nem tudom mert lehet emelnem kell a gépen az X tengely motorja miatt vagy nem lesz meg a 40cm nyomtatási magasság.
Azelső ihletet a Flyingbear Tornado meg a German RepRap X400 adta. Gondolkodtam a CoreXY megoldáson de a szíjak nagyon hosszúak lennének a több mint 1.5 méterrel motoronként és direct drive ekkora méretnél már lehet berezegne. -
Thorus
aktív tag
válasz
mekkGyver #19463 üzenetére
Driverek tekintetében ha számít az ár akkor a 2130 amit javaslok, ha kicsit több is belefér akkor a mostani 2209. Igazán jó video a Teaching Tech csatornán találsz, ott Michael Law az összes drivert összehasonlítottata már és megmutatja hogyan kell programozni is.
Én jelenleg 2db SKR V1.3 vezérlőt tesztelgetek meg nyúzok programozási tanulással és teljesen elégnek érzem. Megbízható, gyors, a programozását is könnyebnek érzem, viszont a sima arduino programozó progi már nem jó hozzá a marlin 2.0 miatt. -
mekkGyver
aktív tag
Melyik TMC drivert érdemes most megvenni (pl. 8825, 2130,2209,2100...)? 32 bites SKR lapra akarok bővíteni, eddig a 2208-at néztem, de látom már vannak jobbak is, de nem akarom túlzásba se vinni, ha minőségben nincs lényegi különbség. A másik, hogy van-e valakinek tapasztalata, jó az SKR 1.3, vagy érdemes PRO-ra költeni, főleg, hogy abban már ismertebb STM32 proci van?
-
kzkz
őstag
válasz
Thorus #19461 üzenetére
Nekem a 2020-as alu profil és a 10mm-es rudak dobták meg az árat, és az 5mm asztallap. Ezek itthonról vannak, kintről se lett volna olcsóbb a szállítási költségek miatt.
Emlékszem, amikor elmentem motorral a 4db 10mm-es rúdért, leszakadt a kezem, mire leértem az emeletrőlÉs hát a motoron is fostam, mert fele kilógott a hátizsákból
Amúgy én is azért építettem ekkorát, mert kb. 2 éve 90e-100e körül volt, amit most megkapni 60-ért jobb minőségben és 220x220x220 méretben kb, ennél nagyobbat talán nem is lehetett kapni, vagy horror áron. Ezért fogtam bele az építésbe. Azóta se nyomtattam olyat, ami a kommersz 220-as méretnél nagyobb lett volna
A héten nyomtattam egy 200x80x100-as dobozt, ami 17 óráig tartott. Tudnék kb. 400x400x350-est nyomtatni, de biztos nem állnék neki
A nyomtatót két ikeás 70x35-ös fiókra tettem, azaz 70x70cm helyet foglal és felfelé is több mint 1 méter, hát nem mondom, hogy a szoba dísze
Ha odébb kéne vinni, akkor nem árt még egy ember, mert épp elbírom ha találok rajta fogást, és nem verek le vele semmit. Az ajtón is épp kifér.
Szóval aki nem ebből akar megélni, az kétszer is gondolja meg, hogy minek ekkora nyomtató neki...
-
Thorus
aktív tag
Jelenleg az összes rendeléem olyan 550-600Euro között van, de már csak a gépnek a burkoló plexi lapjai hiányoznak. A legdrágább része a gépnek amit egyben fizettem a szilikon fűtőlap volt 67Euro de németből jött 4nap alatt.
Ha leveszem a felesleges MKS Gen V1.4 és SKR V1.3 vezérlőt meg 4db TMC2130 driver-t eléggé olcsón kijön[#19452 Joshi:]
Nekem a célom egy 40x40x40 gép építése. A váz így is elég merev de burkolt lesz a gép és 4mm vastag plexi lesz a borítás ami elég merevséget ad a gépnek. Rendelésnél érdemes a hotendre meg az extruderre figyelni mert én ott elég sokat elköltöttem mire összeállt. Több árustól rendeltem a dolgokat és a végén nem tudtam a Titan Aero-t összerakni az eltéréásek miatt így lett a V6 Hot End. A véleményeket is érdemes elolvasni a boltoknál mert a sok rendelés nem mindig jelent jót. -
mazso26
tag
Pont ezt írtam (vagy próbáltam), hogy elégnek kell lennie a NEMA17-nek mert, ha nem lenne az, akkor már a tömeg az, ami miatt nem megfelelő a terv, azaz amihez nema23 kell az egyszerűen túl nehéz 3d nyomtatónak (esetleg Z tengelyre egy brutál masszív hatalmas nehéz asztal esetén, ahol mondjuk 1 motor hajtja meg a két leadscrew-t, de még oda is elég kellene, hogy legyen a 17 csak max áttételezni kell)
(Nálam is elég a 17) -
mazso26
tag
válasz
Mr.Csizmás #19457 üzenetére
Cartesian már van otthon, ha jól láttam, legyen delta
(én arra lövök majd szerintem)
-
Mr.Csizmás
titán
urak!
holnap mit húzzak be anycubic-éknál? i3 mega, vagy kossel?
-
mazso26
tag
Szerintem nagyszerű ötlet saját nyomtatót építeni/tervezni - nagy kaland. CoreXY is egy jó irány. A fenti méretben, de kb már 300*300*300-nál is sovány a 2020, még akkor is ha nyomokban tartalmaz 2040et
Érdemes legalább 3030, vagy felfelé építeni.
Másik a mozgatott súly minél alacsonyabban tartása, mert egyrészt az minden nyomtatónak jót tesz, de egy corexy-nak különösen, másrészt mivel iszonyat hosszú szíjakkal dolgozik (főleg a fenti méretekben) és a gyorsaságról is híres, ahhoz pedig elengedhetetlen.
Ahol nem elég a nema17 szerintem át kell gondolni...
Lineáris sinek nagyon jók, de ha már ezt az utat választod, akkor érdemes elmenni az eredeti HIWIN-ig (nagyon zsebbenyúlós móka főleg, hogy neked kell minimum 5 ami ráadásul még legalább 600mm).
Motorokra - Stepperonline-t csak ajánlani tudom!
Szíjon nem szabad spórolni (pl Gates Powergrip 12mm)
Vezérlés 32bit legalább TMC2209(XYZ) és LV8729 (E)
Asztalt itthon érdemes maratni ebben a méretben főleg, elkerülendő a szállítási sérüléseket.
Mivel csak Z irányban mozog minimum 5mm vastag legyen.
12 vagy 24 voltos asztalfűtést el kell felejteni jöhet a 220V szilikon fűtőlap + SSR
(24V mehet a boardra és hotendre)
A fentiek bőven 250.000 fölött jönnek ki...
Érdemes átgondolni azt is, hogy valójában hányszor kell ez a méret (2szer 1 évben, a többi alkalommal pedig feláldoztad a sebességet a méret miatt...)
Egy akkora tárgyat kinyomtatni ami kitölt egy ekkora teret, még vulcano-val is rengeteg ideig tart, többszörös tekercs cserével...Építs inkább egy 300*300*400-at és készülj a tool changing-re!
-
Joshi
titán
válasz
Mr.Csizmás #19453 üzenetére
Mert a leendő hely ennyit fog megengedni, a nagy mérettel lehet kisebbet is nyomtatni.
Egyébként pont ma jött az ötlet, hogy a panel lakás előszobai gardrób szekrényében lenne beépítve a nyomtató. Úgy oldanám meg, hogy maga a nyomtatót tartó "konzol" teljesen függetlenül lenne felfogatva a falra, így nem venné át a rezonanciákat. Körbe plexi fedné, így az ABS se lenne gond sőt, az elszívást is ráköthetném a WC vagy fürdő folyamatos elszívójára. Vannak ötletek.
-
Joshi
titán
válasz
Thorus #19449 üzenetére
A következő nyomtatómat én is úgy fogom építeni, nagyjából 500x500x500-as nyomtatási területtel. Persze nekem ez még odébb van, de szívesen vennék tanácsot, hogy mit érdemes és mit nem érdemes berendelni.
Annyi, hogy én mindenképpen lineáris szíjhajtásos megoldásban gondolkodom. Viszont sokkal robusztusabb/merevebb vázat szeretnék mint amit te készítesz.
-
Mr.Csizmás
titán
régvótam ontopic: újratettem nemrég a gépet (platformcsere), slicer stb profilok naná hogy nincsenek lementve. prusa slicer lehúz, [link] innen ender 3 profil betölt, retract, hőmérséklet átíráson kívül minden default, és gyönyörű a minőség
-
Thorus
aktív tag
Elkezdtem építeni egy közepes méretű nyomtató és most, hogy ki is nyomtattam pár darabját a vázat próbaképpen összeraktam.
Még pár tervezési hiba van az X-tengely tartóban de egyenlőre építési fázisban nem számít. A csavarokon kívül mindent ali-ról rendeltem és árban még nem is vagyok annyira elszállva leszámítva a pár felesleges rendelést vagy amiből rosszat vettem.
Méretileg az X és Y tengely jelenleg 43cm tud, a Z tengely is 40cm felett lesz. Nema 23 motort rakok a Z és Y tengelyre a mozgatandó méret és súly miatt, X tengely meg Nema 17 lesz. -
llacee
őstag
válasz
flashpointer #19442 üzenetére
Koszonom, lehet az 50 fokos asztal keves? A curaban ez a default ertek.De a creality gyari szoftvere 60 vagy 65ot ajanl.
-
Janos250
őstag
válasz
Mr.Csizmás #19445 üzenetére
Na, így látom, hogy lesz nagy Durex akció is.
Hajrá srácok! -
Janos250
őstag
válasz
Mr.Csizmás #19445 üzenetére
Kösz!
-
Janos250
őstag
válasz
HornedReaper #19437 üzenetére
Honnan lehet előre tudni, hogy mik következnek?
-
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Két hete használom a nyomtatómat, de lehet valamit nem szereltem össze jól vagy beállítás hiba, de a következő a gondom:
Auto kiindulási ponttal beállok kezdő helyzetbe, kikapcsolom a szervókat és a creality háromszög alakú kártyával a négy sarkát meg a közepét beszintezem annyira, hogy éppen csak fogja a névjegykártya vastagságú papírt az asztalhoz a fúvóka.Ha kis figurákat nyomtatatok a bal elején a síknak, minden probléma nélkül jó végeredmény születik minecraft figurákkal.
Viszont tegnap este elindítottam egy solar állomás házikóját és reggelre egy halom szalmakazal volt a gép.
Az alap modell 6-7. rétegénél a jobb oldalán a tárgynak elkezdett beleépni az előző rétegbe a fúvóka, majd egy idő után le is tolta az egész modellt.Nem sikerült jól beállítanom a tárgyasztalt vagy nem koncentrikusan emeli a bal és jobb oldalát a mechanika?
Mikor fel le megy a fej olyan, mintha a jobb oldal, ahol nem a hajtás van kicsit lemaradna.
Légyszi segítsetek mit rontok el, ez így nagyon siralmas
-
dugesz77
őstag
Ender 3 Pro-hoz melyik oldalas Dual drive kell? Ezt néztem ki van jobbos és balos is.
-
Tikakukac
titán
Holnap délután TDK leadás van húgoméknak, egész nap szoptam a filamenttel, amit tegnapelőtt hoztak el a 3Dee-ből. Nos, nem ok nélkül. Most már annyira tört, mint a spagetti, szóval levettem és elkezdtem a kádban tekerni és nézni mi van vele: konkrétan a spagetti tészta tud ilyet művelni. Kuka az egész tekercs, tiszta repedés ahogy van.
Úgyhogy kezdődik az idegbaj
-
Joshi
titán
Végül megrendeltem ezt, ez konkrétan Pi 3B+-hoz való szalagkábellel. Szerintem amilyen képre nekem szükségem lesz arra jó ez is. Meglátjuk. Köszi mindenkinek a segítséget.
ui.: ez konkrétan éjjel látó kamera az IR fényforrásnak köszönhetően, szóval még a világítást se kell majd nyomatnom.
-
HornedReaper
senior tag
Húúú ez nagyon kéne
19 órakor 100/200 USD Creality 3D Official Store kupon! Állítólag a legjobb kupon a leárazások alatt az Alin
[link] -
kzkz
őstag
Ha csak ránézni kell, és nem 4k timelaps-szel akarod telenyomni a YouTubeot, akkor arra a genius is jó.
A mobil macerásabb, oda progit is kell telepíteni, külön beinditani, melegszik, cserébe jóval jobb a kép.
Ez a genius volt kb a legolcsóbb Hd-s kamera. Lehet, hogy van hasonló árban más márka, ami jobb képet ad. Ez szerintem csak közelre jó, skype és társaihoz... -
Reggie0
félisten
En ebayrol vettem: a dragabb ebay.com/itm/222991756536
az olcsobb: ebay.com/itm/222353729395Az utobbi nagylatoszogu halszem optikas, ennek megfeleloen van fekete holttere. Lehet mas optikaval is venni, illetve kulon optika is kaphato. En halszemmel hasznalom, elvileg mencoderrel ki is lehet egyenesiteni ha zavar. Cserebe kozel lehet tenni a targyhoz es belatja az egesz nyomtatasi terfogatot.
Ali-n is kaphatoak:
https://www.aliexpress.com/af/elp-usb-camera.html?&SearchText=elp+usb+cameraNekem ilyen kepet ad, de most eletlenebb mert csak egy 40W-os izzo van a plafonon tejuveg bura alatt, azert is vakitja az LCD hattervilagitasa:
A kamera egy sikban van a nyomtato felso keresztrudjaval. -
Reggie0
félisten
En ELP usb-s kamerat hasznalok. Kicsit dragabb, mint a szalagkabeles megoldas, de cserebe UVC-s es MJPEG streamet kuld, igy ujrakodolas nelkul tudja a PI tovabbitani, nem is terheli a procijat. Sokfele optikaval gyartanak, kulonbozo szenzorokkal. En jelenleg egy IMX322-es szenzorral szereltet hasznalok a nyomtatohoz, meg vagyok vele elegedve, van egy IMX291 annak meg szebb a kepe, de dragabb is.
-
Joshi
titán
Sziasztok. Privátban megkerestem Paserák Gőcsöt ezen hozzászólása alapján, mert én is ezt szeretném megvalósítani. Sajnos okt.29.-e óta nem jelentkezett be ezért kénytelen vagyok ide is feltenni a kérdésemet. Remélem tudtok segíteni.
Na szóval én is kamerás megfigyelést szeretnék kiépíteni a 3D nyomtatómhoz egy Pi 3B+-al. A Pi meg van, de nem tudom milyen kamerát lenne érdemes beszerezni. Egyáltalán milyen kiépítési formáció az ajánlott? Megvilágításnak led szalagot tervezek, van elfekvőben 20-30cm.
-
dugesz77
őstag
válasz
gerleimarci #19422 üzenetére
Köszi, átadom az infót
-
Reggie0
félisten
válasz
energy4ever #19418 üzenetére
Pont ezert tiltottak be pl. a diklor-metant EU-ban(csak onmagaban vegyszerkent kapni), mert nem foglalkoztak a hatarertekekkel, aztan a parketta lakkozok/festok szepen hullottak, mert zart helyisegben dolgoztak vele egesz nap.
-
dugesz77
őstag
Ismerős keresne 300$ környékén nyomtatót. A TWO TREES Sapphire pro mennyire ajánlható? Most lesznek egész jó kuponok illetve itt van EU raktár. CNC Stefan nincs róla rossz véleménnyel.
-
lappy
őstag
Ender 3 pro vagy Ender 5 pro vagy Anycubic Mega ezek közül melyiket vegyem?
-
Tikakukac
titán
válasz
energy4ever #19418 üzenetére
Parkettás ritkán nyer szellemi vetélkedőt. Nem véletlenül van ez a mondás is
-
energy4ever
addikt
válasz
cherockee #19411 üzenetére
En szemelyes velemenyem az, hogy mostanaban mivel teljesen zart SLA nyomtatok vannak, ezert a levegobe kerulo karos dolgok minimalizalodtak, igy ha NEKEM lenne ilyen gepem, nem csinalnek semmilyen kulonosebb szellozteto rendszert. 15m2 igencsak keves, foleg gondolom azert nem 4meteres a belmagassag sem. Mashova nem tudod tenni? SLA-nal elhanyagolhato a kulso homerseklet(nyomtato koruli) ingadozasa.
Tobb cegnel sincsen egyeni elszivas akik mugyantaval, propanollal meloznak.(nagy mennyisegben, zart terben, elszivas nelkul) Vannak olyanok akik 21eve ott meloznak, es semmi bajuk. Persze erre nem lehet hagyatkozni, lehet ok csak kivetelek, es barki mas akar mar nem is elne. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
MittuDomain_ #19416 üzenetére
egyre érdekesebb, mert itt meg el is tűnt a kupon, amit behúztam szerdán(?) a kollega által
-
MittuDomain_
őstag
válasz
Mr.Csizmás #19415 üzenetére
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
MittuDomain_ #19414 üzenetére
a kupon 10.-e éjfélig jó
-
MittuDomain_
őstag
Sziasztok srácok!
Elolvastam az első hsz-t, de nem volt benne ajánlott típusok listája.
Szóval, nem volt ilyen szándékom, de mivel belebotlottam egy megszerezhető 60/120USD Anycubic AliExpress kuponba most a szülinapon, gondoltam belevágok, ebből szeretném kihozni a legtöbbet. A fentiek ismeretében ~25-30e lenne a keret amit rászánok (utóbbi a nagyon maximum) /szereztem még univerzális ali kuponokat, de fene tudja hogy sikerül kombinálni, szóval olyan -65-70USD a szülinapos árból ami oké/.
Ez lenne az a store, értelemszerűen 120USD feletti nyomtatót vennék (ez nem lesz nehéz...), és értelemszerűen ehhez minél közelebb; de inkább ráfizetek, elavult, nehezen karbantartható, sok selejttel dolgozó cuccot nem szeretnék, mert ahogy látom, itt sem csak az alap gép, hanem a filament és a fúvókák a drágák.
Van a storeban egy csomó EU raktár ingyen/olcsó szállítással, a fenti összegbe vám/áfa nem kell beleférjen, de a szállítás igen.Ami nekem érzésre belefér, az a Kossel, de az i3 Mega is nagyon gondolkodóba ejtett, utóbbiból ahogy látom nagyon-nagyon limitált készlet 180 zöldhasúért (az első 100db). Más egyébre ötlet? Vagy felejtsem el ilyen kerettel ha csak kíváncsiságból vágnék is bele? Ilyen kondíciókkal azért legrosszabb esetben beszer áron tovább tudom adni, gondolom?
A Mega vs Mega-S kérdésben sok eltérésre még nem találtam rá, de az a 10$ felár megérheti talán. Mondjuk van TPU támogatás, de ez egy tök kezdőnek jelet pluszt?
Normál 3D szoftverekkel boldogulok. (ACAD 3D napi szinten dolgozom, egy Revit, AllPlan, Inventor sem ilyeszt meg.)
-
kzkz
őstag
válasz
Reggie0 #19412 üzenetére
Nekem be van horpadva az asztal, 46x46x0,5cm.
Azt tervezem hogy L alakú alu profilt csavarozok rá a 4 oldalán a szélén, ez talán segít a horpadáson, és még parafa szigetelést is tudnék bele tenni, azt is megtartaná.Bár így hogy már horpadt nem tudom hogy a merevítés vagy az asztal nyerné a játszmát
-
Reggie0
félisten
Hat, nekem egy 500x500-as gep kene. Igazabol leginkabb a talcat erzem problemanak, meg kene oldani a talca halitasat/fesziteset is, hogy ha homoru vagy domboru akkor ne autolevel kompenzalja.
Igazabol meg az egy tengelyen fuggetlen ket fejes nyomtatokkal szemezek, mert azokkal lehet egyszerre nyomtatni masolatot vagy tukorkepet, szoval akar dupla sebesseget is el lehet erni, ha sokat kell valamibol kinyomni, viszont akar ket kulonbozo anyagra is lehet hasznalni egy targyon.
-
cherockee
aktív tag
SLA nyomtatással kapcsolatban milyen óvintézkedéseket tesztek, kinek milyen információi vannak erről? Pl. sok gépnél látom, hogy szűrő sincs rajta, semmilyen, utólag rászerelt szénszűrő megfelelő ilyenkor, vagy érdemes lenne leszigetelni az egész gépet (kamrába, vagy illesztések utólagos szigetelésével)? Hosszú távra tervezek vele, szinte folyamatos üzem mellett, zárt térben (15 m2 körüli), folyamatos aktív szellőztetésre jelenleg nincs mód.
-
cherockee
aktív tag
Anycubic Photon (nem S-es) vagy hasonló árú SLA nyomtatókkal kapcsolatos tapasztalatok érdekelnének, 1-2 cm-es modellekkel, nagy részletességgel kapcsolatban, pl. egy ilyen modell vagy hasonló összetettségű érdekelne, mint alább amit linkelek, főleg ha publikus a 3d modell (részletességget szeretném összehasonlítani).
-
Sajthy
csendes tag
válasz
Sokimm #19407 üzenetére
Szia,
Hasonló igényekre (egyedi közdarabok, távtartók... kisszériás gyártása) nálunk egy CB XL lett a befutó. Alapvetően elégedett vagyok vele, bár még viszonylag friss ~ 400 óra van benne. A kezdeti beállítások után PNP nyomtatóként használom. Ha a technológia korlátok nem okoznak gondot, akkor céges felhasználásra szerintem jó választás. [link]
-
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, mert kaptam egy feladatot, de a szakértelmem elég csekély.
A cél egy prototípus gyártáshoz használandó, (kb) A4 es munkaterületű 3D nyomtató kiválasztásához egy prezentációt készítenem (döntéshozók felé publikálják), max 1M forintig. A jó felbontás, a "plug and play" (pc-re köthető, normális software-rel rendelkező, nem tákolós) mint főbb kritériumok vannak előttem, de még az anyagokat (a témaindító leírásból) el kell olvasnom, mi-mire jó.
Finommechanikai alkatrészeket (nem nagy teherhordó, átlagos szoba körülmények közt használandó) gyártanánk vele néha néha.
Minden útbaigazítást előre is megköszönök! -
norbert1998
nagyúr
válasz
Dyingsoul #19370 üzenetére
Én csinálom, használom rá az endrét. Gyári állapotban is tökéletesen képes rá. Asztal 90/80 fok, filament 230-235. ABS ragasztót kell felkenni az asztalra, mert én üveget használok. Amíg 80 fokos az asztal, nem lehet lerobbantani sem a nagyobb dolgokat. Ahogy kíhűl, máris a kezedben marad. Mint a PLA.
A PET is leolvad nyáron a kocsiban sajnos.
Én a teraszon nyomtatom az ABS-t az endrével, ott nem okoz gondot
Most majd minuszokban vicces lesz. 10 fok környékén törik az ABS filament, mintha muszáj lenne -
Holleanyo
tag
válasz
Mr.Csizmás #19384 üzenetére
Milyenek a tapasztalataid vele? Én is átalakítottam a gépemet BMG-re, de egy másik nyomtatott konzol segítségével. Nagyon szépen és jól nyomtat csak az zavar, hogy y irányban 17 mm-el eltolódott a fej és így ennyi elveszett a nyomtatási területből.
-
ToMy_
tag
válasz
szatomi30 #19403 üzenetére
Igen, először is, ne Gearbest-ről vedd. Ha nem egy lokál warehouse-ban (pl. PL vagy CZ) sikerül megtalálni (pl Ender 3 Pro nincs perpill, ahogy láttam), akkor a Távol-Keletről jön, kb. 3-4 hétig, és plusz ÁFA+VÁM lesz rá.
Irány az Aliexpress, keress rá az official store-okra (Ender Official Store vagy Creality Global Store), a kosárba rakáskor válaszd ki hogy CZ/PL/FR/ES/UK helyek valamelyikéből jöjjön, és kikuponozva perpill az Ender3Pro + edzett üveg tárgylap 56k-ból itt van 5-7 nap alatt.
Ugyanígy a Tevo Tarantula Pro jelenleg CZ-ből szállítva 65k.
A kettő közt elsőre jelentős különbség, hogy az Ender tud resume print-et, a Tevo nem. A tesztek/review-k szerint kb. holtversenyben vannak az első helyen a kategóriájukban. Ha tetszik a színe és a design, vedd a Tevo-t, ha nem, akkor az Ender-t.
Ja, és ha vársz 11. hónap 11-ig, még olcsóbb lesz a nagy akció ideje alatt mindkettő. -
HornedReaper
senior tag
Én amikor az ASA-t nyomtattam, gép fölé hajoltam (kinyitottam a doboz ajtaját), köhögtem utána egy darabig.. Érdekes, hogy csak akkor.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- HP 19.5V 3.34 A 65W center-pin, 7.4mm x 5mm
- HP 15-ac130nh (V2H61EA) Red FD, 15.6", i3-5005U, 4GB RAM, 1TB HDD, 2GB dGPU, Win10 Pro
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Iphone 13 Pro Max 128GB Blue.
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest