Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HUfantom

őstag

válasz adatfalo #1591 üzenetére

Igen ezért van minden körül legalább 4 kör skirt.... akkor biztosan megy stabilan a szutymák /PLA/

Kb 3 hónapja építettem be az általatok ajánlott fűtött tálcát és pont ugyanekkor cseréltem a Print-Rite cuccot a simplify3D-re. És az új progiban nem volt beállítva a brim....
    Ugye a simplify3D már algoritmus szabályozza a sebességet annak kiküszöbölésére, hogy csak akkor nyomtassunk nagyon lassan amikor kell egyébként PL kitöltésnél meg ami a csövön kifér....
    Nagyon szép színes szagos ábrát is kapunk a tervről, hogy itt mennyivel tép a fej.................
    Imádom a progit... de a beállításokon még sokat kell finomítani.
    Csak hát volt beázás és hirtelen megugrott a pára máris nem tapadt a filament még a 80 fokos asztalhoz sem....

Raftot akkor a nagyobb tárgyaknál kéne tenni ?
    Mert akkor az összehúzódáskor nem jön fel a cucc ??
    / olvastam, hogy 100mm anyagnál már 1.5mm a változás /

Mert a fejemben rajzolódik egy arany középút , hogy kicsit tárgyak brim és akkor tapad, nagy tárgyaknál meg raft és akkor van hely huzakodni.
    De hol a határ ??? 5x5 cm ??? 2x2cm ??
    Megéri 60 fok helyett 80 fokra csavarni a tálcát PLA alatt akkor jobban tapad ? vagy kevésbé ?

Mivel közös lónak túrós a háta és a hely közelebb van egy fűrészmalomhoz mint laboratóriumhoz......
    Hát nehéz élete van a nyomtatónak....
    SOS jelleggel javasoltam, legalább egy légmentesen zárható dobot legyen már, hogy a hőmérséklet egyenletes legyen....

“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway

Új hozzászólás Aktív témák