- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: notebookdömping az Acertől
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2025: AI a grillsütőben
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- 3D nyomtatás
- Milyen nyomtatót vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz laci06 #65494 üzenetére
A WD-re volt említve, hogy 6 TB-ig Red helyett inkább a Purple javasolt a leírt okok miatt, ahol az utóbbi nyilván bőven megfelelne az említett célra. Ha neked nem, hát akkor veszel, választasz a téma összefoglalóból másik adattárolásra (adat üzem) ajánlott merevlemezt, ilyen egyszerű.
A titkosításnál kérdés, hogy mégis ki elől akarod lejelszavazni a tartalmat, mert ha csak otthoni szinten, meg pláne laikus átlaguserek elől, akkor nyilván nem kell túlzásba vinni, bőven elég lehet pl. a BitLocker is. Ha komolyabb szinten, netán űrtitkokat tárolsz és egyes szervek elől, akkor az más lehet, bár akkor vsz előbb adnád meg önként te magad a hozzáférést, ha arra kerülne a sor. + Ha már használod a VeraCrypt-et és bevált, le vannak azzal kódolva a korábbi háttártárak, akkor az mehet a leendő új merevlemezre is, meg gondolom a többinél sem akarsz mindent visszafejteni és kezdeni a 0-ról.
[ Szerkesztve ]
-
laci06
senior tag
válasz King Unique #65490 üzenetére
De akkor inkább WD Purple, mint mondjuk egy NAS HDD (Ironwolf, HGST Ultrastar, Exos)? Valamiért úgy gondoltam, hogy egy NAS vinyó megfelelőbb a célra. Természetesen értem, hogy több helyen kell tárolni, és nyilván ehhez is tartanám magamat.
Titkosítás: és mi a legmegbízhatóbb a felsoroltak közül? Alapvetően az a cél, hogyha rendszert/gépet váltok, akkor az adatokat probléma nélkül tudjam használni, de ha mondjuk van egy megfelelő hosszúságú jelszóm, akkor SENKI ne tudjon hozzáférni, senki ne tudja törni, még ha akarja akkor se. Jelenleg Veracrypt-et használok, mert azt hittem az a legbiztonságosabb, tudom, hogy van egy kis vita arról, hogy vajon van-e backdoor, de ha jól tudom nyílt forráskodú, és még senki nem talált semmit.
-
King Unique
titán
válasz TomCat85 #65491 üzenetére
A WD Red sorozat jelenleg kapható EFAX modelljei 6 TB-ig pont SMR-esek (bővebben). Ezért inkább a PMR-es WD Purple javasolt helyette, ami talán valamivel halkabb is és másik előnye, hogy nem parkol.
A külső házak meg nyilván nem ennek a topiknak a témája, hanem egy másiknak, ami az itteni téma összefoglaló végén fel van tüntetve társtopikként. Amúgy megspórolhatod ott a kérdést, mert a válasz pl. ezek, illetve általánosan ez.
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
Sziasztok!
Megbízható (ami az elsődleges és kb. egyetlen szempont) 3,5-es, 4 vagy 6Tb-os HDD-t keresek, tárolásra.
WD RED-ben gondolkozom, de nyugodtan mondjátok, ha inkább mást ajánlanátok. :-)
Típusra/szériára pontos ötletek lennének jók, köszi szépen!
Azt külön köszönöm, ha esetleg ekkora méretet kezelő, szintén megbízható külső rack-et is tudtok ajánlani?! Illetve még egy kérdés lenne, formázásnál kell-e valamire figyelni majd?
Sajnos idő hiányában nem tudom most végigolvasni a tudnivalókat, ezért elnézést kérek.
Ezúton is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz laci06 #65488 üzenetére
Ha annyira fontosak azok az adatok, akkor nincs olyan, hogy legmegbízhatóbb HDD és csak azon tárolunk mindent, hanem eleve több merevlemezre, több offline és/vagy online tárolóra kell menteni. Amúgy meg ott van adattárolásra pl. a WD Purple, de az előbbiek értelmében ne kizárólag csak azon legyenek tárolva azok a fontos adatok.
Ha a személyes tartalom szoftveres titkosítása a cél és Windows a gazda OS, akkor adott az EFS, + a megfelelő kiadásoknál a BitLocker használata, + TPM chip megléte esetén az eszköztitkosítás. Ha multiplatformos megoldás kell, vagy az előbbiek nem adottak, akkor jöhet szóba pl. a VeraCrypt.
[ Szerkesztve ]
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Ha kényes/személyes adatokat akarok tárolni egy vinyón, vagyis nem a sebesség számít, hanem a megbízhatóság, akkor melyik vinyó az ami ajánlott? Nem kell nagy méret, és az ár másodlagos. Valszeg nem is lenne folyamatosan a gépben, hanem sokat a polcon.
Veracrypt-en kívül van valami jobb amivel titkosítani lehetne?
Köszönöm!
-
tibaimp
nagyúr
válasz DeathAdder #65484 üzenetére
Az nagyon nem egy kategória.
A Blue (Green már nincs, az is Blue lett) 2 év garos, a Black meg 5 év!! Ennyivel drágább is. A Black kicsit hangos, nekem van több is, hallani mikor "maszatol" , viszont cserébe gyors!
A Black megbízhatóbb, ha van rá pénzed, akkor az nem rossz vétel. (más kérdés, hogy az árából kb veszel egy 2-3TB-os másmilyet).[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
válasz kerlac #65483 üzenetére
Nem tudom, ekkora méretben nincs tapasztalatom Toshiba-val. Van/ volt 3TB több is belőle nekem, azokkal nem volt gond. Az nem tudom, hogy 2 vagy 3 év garos, ha csak két év, akkor azt kell eldöntened, hogy +10e Ft megér-e +1 évet!
Én, ha HDD-t veszek, fontos a megbízhatóság, annál rosszabb, nincs, mikor tönkremegy a cucc, és szállnak az adatok (ezért célszerű 2 helyen tárolni, nálam úgy is van).A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tasiadam
veterán
válasz DeathAdder #65484 üzenetére
WD green az az 5400as blue. Arra elég.
Még mindig másodrangú állampolgár
-
DeathAdder
veterán
Üdv
Adatok, képek, filmek tárolására / lejátszására WD Green, Blue vagy Black 3,5" -ból 1TB méretben?
-
tasiadam
veterán
Ha bementem a boltba h 2.5 wd blue-t kérek, mert az 19-22 asszem idle és operating db. Errefel 15p várakozás után közlik, hogy nincs. Kértem 3.5 1tb WD10PURZ-t asszem. Berakom a gépbe, kb semmi hangja. Asszem jó vásár volt.
-
tibaimp
nagyúr
válasz kerlac #65479 üzenetére
A több cache jobb, ha van az nem baj, bár sokat nem jelent. Nekem van egy 8TB Seagate Ironwolf NAS-om, fasza gyors, nem hangos, illetve hoztam többeknek 8TB-s WD Purple-t, az is fasza. Mind a kettő 3 év garos és nem drága. Szerintem azt vedd, amelyiket olcsóbban megkapod.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
King Unique
titán
Neked, de attól még másnak lehet nagyobb tárolókapacitású HDD-je, meg egy 4 TB-osnál sem fut le egy teljes önteszt / felületteszt 2 perc alatt, hanem bizony kell neki néhány óra. Ráadásul attól, hogy frissen tesztelve lefut hiba nélkül a teszt, nem feltétlen jelenti azt, hogy akár pl. fél év múlva nem mehet tönkre a HDD, nem jelenhet meg rajta gyenge / hibás szektor. Meg ennyi erővel X hetente / havonta újra és újra tesztelni lehetne/kellene, ha valaki igazán biztosra akar menni. Viszont erre nem mindenkinek van ideje és türelme, sem lehetősége pl. egy írástesztre, ha már tele van másolva. Meg azért van a SMART, hogy az alapján nyomon lehessen követni a HDD állapotát, + szükség esetére a garanciális csere. A fontos adatokat meg eleve több helyen kell tárolni, nem 1 db HDD-n, legyen az akármilyen, ez alap.
Ne aggódj, nem feltétlen fogom én sem minden újonnan vásárolt belső és külső HDD-met rögtön a kibontás után X óráig/napig tesztelni, ha nem jelez hibát a SMART, mert te azt mondod.[ Szerkesztve ]
-
kerlac
őstag
Sziasztok!
Lényegében megerősyítést vagy cáfoaltot kérnék, átolvastam a bevezetőt, fórumokat, leírásokat, 8TB-os belső 3,5-ös HDD-t szeretnék vásárolni max 70-75 körül. Általános használatra kell, rendszer SSD-n, ezen csak a cuccok azaz elsősorban adattárolás lenne.
Seagate vagy WD? 5400 vagy 7200? Ha jól értelmeztem jobb a 7200-as és 250 cache?
-
JHC
tag
válasz King Unique #65476 üzenetére
Nos nekem 4TB-nál nagyobb meghajtóm nem volt és nem is lesz, én inkább a kisebbeket favorizálom. Ezek tesztelése nem tart napokig, haza jövök melóból a vinyóval, elindítom a tesztet, mire menni kell dolgozni kész lesz. Én egy teleírás-visszaolvasás tesztet szoktam csinálni. Ha a teszt végi térkép egy színű, és a kritikus SMART adatok nem mennek kedvezőtlen irányba, akkor OK. Ha veszek egy vinyót, mert adatot akarok rá tenni, ha te mondod akkor sem hiszem el hogy jó.
-
-
King Unique
titán
És ez most mit is igazol, hogy ki lehet fogni gyári hibásat is? Igen, ki, de normál esetben hibátlan állapotú egy új HDD és nem feltétlen kell órákig/napokig nyúzni az egyes tesztekkel. Aki nagyon biztosra akar menni és ráér, az tesztelheti, amihez már említve volt a HDS. Meg ha online vásárolta, akkor itt belföldön adott a 14 napos elállási jog, utána meg ott van a garanciális csere lehetősége.
-
JHC
tag
válasz King Unique #65450 üzenetére
Én a Sentinelt ajánlom, és egy teljes teleírást a programmal, véletlenszerű adattal. Nekem így derült ki, hogy az új vinyó annyira nem egészen, jó. A teszt végén a térkép fölött tudom húzni az egeret, és megmutatja hol mennyi volt a sebesség. Nekem a végére nagyon belassult a vinyó, ezt szépen jelezte is pirossal, meg SMART értékkel, így benne voltam a 3 napban amikor szó nélkül új vinyót adnak, és nem kell a gyártótól várni a cserét meg a Recertified vinyót ami talán jó lesz.
-
-
Muszakishop
csendes tag
A segítségeteket kérném :
Kellene egy 2TB-os 2.5"-os HDD ami a leglényegesebb, hogy minnél halkabb legyen. Egy műholdvevőbe kellene ami a hálószobában van.
Mit javasoltok ?[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
válasz tasiadam #65465 üzenetére
A red-del az a baj, hogy SMR-es az új verzió legalábbis, a régebbi a Red WD10EFRX még nem de vagy tudsz venni ilyet, vagy nem, ezért én azt nem vennék, így marad a lila! Az itteni Összefoglalóban is így szerepel.
-
Elemental
addikt
Szevasztok!
WD82PURZ vehető? Csak mert van belőle 80, 81...
-
podcast
tag
Vettem egy WD2000FYYZ vinyót (WD RE 2TB)
Nem mostani darab, de szerintetek ő hol van hangosság szempontjából?
Leginkább úgy általában érdekelne.Samsung vinyómhoz képest sokkal hallhatóbb. A kerregés folyamatos és sokkal élesebb a hangja. A samsung inkább mély hangon kerregett, ha egyáltalán hallható.
Egyébként mennyit érhet egy ilyen? (200 napos és 27 indulás, valószínű alig ment)
-
aktív tag
Köszönöm nektek !!
-
King Unique
titán
Ebben a topikban maga a HDD a téma és olyan szempontból nyilván jobb választás egy WD Purple, mint az ED és MB sorozatok belsejében 6 TB-ig lenni szokott WD Green/Blue. Meg ha az előbbi összeállítás olcsóbb is, akkor megint egyértelmű melyiket érdemesebb választani. A témát, illetve a nem a belső merevlemezekkel foglalkozó részét meg legközelebb az előzőleg javasolt topik(ok)ban kellene majd fejtegetni, nem itt, köszi.
-
sgx
tag
válasz King Unique #65445 üzenetére
Jobban utánanéztem a dolgoknak és a következő 2 "konfiguráció" jött ki a felhasználási területemhez, azaz 3TB tárhely, 3,5-ös fizikai méret, külső táp, halk működés, SMR nélküli:
AXAGON Aline Box 3.5 USB 3.0 EE35-XA3 - 6060 HUF --> [link]
3TB WD 3.5" Purple SATAIII 64MB cache winchester (WD30PURZ) - 27550 HUF --> [link]vagy
Western Digital Elements 3.5 3TB USB 3.0 WDBWLG0030HBK-EESN - 44790 HUF --> [link]
Az előre összeszerelt HDD amiatt drágább, mert nem kell a szerelésével "vacakolni"?
Nekem az első konfig tűnik befutónak, de tudtok ajánlani jobb ár/érték arányút?Köszönöm
-
King Unique
titán
válasz dragon11 #65451 üzenetére
Azt írtad, hogy minél gyorsabb legyen, vagyis akkor nyilván a BarraCuda Pro a nyerő, + az 5 év gyártói garancia miatt is, meg amúgy sem 1 kategória a kettő. Egyébként meg amennyibe az 1 TB-os ST1000LM049 kerül, azért már 2 TB-os WD20SPZX-et lehetne venni. Azaz ha a minél nagyobb tárolókapacitás lenne az elsődleges szempont, akkor adott melyiket érné meg jobban.
-
tasiadam
veterán
válasz tibaimp #65455 üzenetére
Alapból silencio házba ment meg gumis lefogatással. Most win10 alatt a VRM a leghangosabb a gépben kb. Csak ekkor a húgás zavarhat engem. Beleraknám a 3.5-öt is, igazából nekem mindegy a töltési idő. Az SSD csak a 1db miatt lenne opció. Játék-torrent egyaránt menne rá.
-
tibaimp
nagyúr
válasz tasiadam #65454 üzenetére
Attól függ mennyit szánsz rá és mire használod. Ha 1TB elég és nem torrent, akkor én SSD-t javaslok (én torrentre nem tennék SSD-t, de ezzel itt lehet páran vitatkoznak, mind1).
A régi 250 HDD egy fos! A mai HDD-k hangja sokkkkkal elenyészőbb, szóval az nem mérvadó.
Esetleg 5400-es HDD, 1TB-os Purple 3,5 colos (nem parkol, 3 év gar, CMR-es) és halk! Kb nem is fogod hallani.
A 2,5 colos HDD-k parkolnak és jó részük SMR-es. Én azért nem vennék asztali gépbe 2,5 colost HDD-t, mert lassabb, mint a 3,5 colos társaik (~kb fele, ~100.000kB/sec vs 180.000 - 230.000 kB/sec).A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tasiadam
veterán
Mennyivel halkabb egy 5400as laptop hdd mint egy 7200 asztali? Beleraktam egy régebbi 250-es hdd-t a gépbe, h meghallgassam mennyire hangos. Hát kár volt.... és akarnék bele egy 1tb-s tárhelyet mindenképp. 1tb 5400-as 2.5 hdd jó lenne, de félek h az is ordítani fog, mint ez. Vagy inkább vegyek egy cacheless ssd-t?
-
tibaimp
nagyúr
válasz dragon11 #65451 üzenetére
Nagyon nem egy légió (legalábbis a gar időt tekintve)! A WD egy alap HDD 2 év garral, a Seagate meg egy PRO 5 év garral. Az Összefoglalóban is így szerepel!
Ha a kettő között vacillálsz, akkor inkább az 5 év gar, nem?A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Geree
senior tag
Köszi, mivel WD, megnézem ezt a WD-s toolt.
a friend in need is a friend indeed
-
aktív tag
Mi a véleményed a
Western Digital Blue 2.5" 1TB SATA3 WD10SPZX
vs
Seagate Barracuda PRO ST1000LM049
?
-
King Unique
titán
Ha vadonatúj a merevlemez, akkor normál esetben feltételezhetően hibátlan állapotú és ezért nem szükséges külön tesztelni, elég a SMART-ot figyelni. Ha használtan vetted, vagy nagyon ráérsz, akkor viszont ott van pl.a HDS és annak a tesztjei, HDD gyártójának saját tesztszoftvere (pl. WD), esetleg egy lassú formázás, stb.
-
Geree
senior tag
Sziasztok, lehet kicsit off, de szoktátok/ajánljátok a merevlemez tesztelését megvétel után? Ha igen, milyen programokat javasoltok? (Írás, olvasás, felület/bár sector ellenőrzés...?)
a friend in need is a friend indeed
-
aktív tag
válasz King Unique #65447 üzenetére
Köszi a gyors választ
Vettem már egy Western Digital Blue 2.5" 1TB SATA3 WD10SPZX -t, de egy szaki azt mondta baromi lassú lesz. (5400 RPM)
Párom gamer laptopjába lenne 2. meghajtóként, amiről torrentezés menne 1000es nettel, adattárolás, a winyóról telepítés SSDre , filmezés róla stb-stb
az SSDn a rendszer és a játékok lenne, minden másra ez lenne használva szóval nem lehet "lassú" , de nem kell SSD sebesség.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz dragon11 #65446 üzenetére
Ha eleve egyazon sorozat modelljeiről van szó, mindkettő esetében 5 éves gyártói garanciával, akkor szerinted kérdés az, hogy melyik a megbízhatóbb? Nem!
Itt inkább az a kérdés, hogy mekkora tárolókapacitás kell, mennyi a vásárlásra az anyagi keret stb., attól függően választani egyiket, vagy másikat. + Az is kérdés, hogy rendszermeghajtónak, vagy másodlagos meghajtónak van-e szánva adattárolásra, az előbbi esetben nem-e lenne célszerűbb inkább SSD-t venni, az utóbbi esetben még elég lehet akár egy 5400-as modell is. -
aktív tag
Srácok!
Csak 1 gyors kérdés,
Seagate Barracuda PRO ST500LM034
Seagate Barracuda PRO ST1000LM049A tárhely (500GB vs 1TB) -en kívül van bármi különbség a 2 között ?
Laptopba menne, 2.5"-esek, nagyon fontos a gyorsaság és megbízhatóság.
Ha az 1TB-os megbízhatóbb / jobb, akkor természetesen azt veszem csak nem lenne kihasználva.
Köszönöm
-
King Unique
titán
Lásd egy másik esetnél leírtakat. Úgy látszik esetedben sem történt meg az itteni téma összefoglaló elolvasása, nem működik a fórum keresője és nem ad találatot, bár ez alapján korábban még igen, ezért pláne érdekes...
Ahogyan a melyiket is roppant érdekes, 2,5"-os van a 3,5"-os típussal összevetve, meg a 2 TB-os a 4 TB-ossal, holott többek között ezeket is eleve fixen el kellene dönteni, mármint hogy mégis milyen fizikai méretű és mekkora tárolókapacitású kell. Ha az RPi esetében elégtelen USB-n a tápellátás, akkor nyilván a 3,5"-os, saját tápadapteres megoldást célszerű választani. + Ha fontos a külső házban lévő HDD egyéni kiválasztásának lehetősége, valamint hogy minél tartósabb legyen, akkor a gyárilag készre szerelt modell helyett a külső ház + merevlemez megoldást. Ahol az utóbbi ügyben lehet ebben a topikban érdeklődni, meg hogy akkor már legyen valami értelme is az itt feltett kérdésnek.
[ Szerkesztve ]
-
sgx
tag
Sziasztok,
egy 10 éves WD 1.0Tb Elements Desktop 3.5" USB 2.0 -t szeretnék lecserélni, mert nagyon a végét járja.
Egy hasonlóan halk külső HDD-t keresek 2-3 TB méretben.
A cél, hogy filmeket, videókat, képeket ezen tároljak és egész nap futna a torrent.
Egy rpi-re lenne kötve usb-n, kodin keresztül médialejátszás lenne az alapvető funkciója.
Bár átnyálaztam az összefoglalót, egyértelmű választ nem tudtam leszűrni.2 típus tűnik befutónak:
- WD My Passport 2TB
- Western Digital Elements Desktop 3.5 4TB USB 3.0 WDBWLG0020HBK-EESNÁr/érték arányban az adott célra melyiket javasoljátok?
Köszönöm.
-
Dzsekó
addikt
válasz energy4ever #65440 üzenetére
Ultrastar jó HDD, de drága. Helyette ott az 5 év garis és olcsóbb WD10FZEX (Black). Vagy az ár/érték arányban best buy WD10EZEX (Blue). Viszont hangban hangos mind, mert 7200RPM-esek, és sebességben is sokkal jobb egy nagy mennyiségű írást elviselő használt Intel ipari SSD. Használtan van 960GB-os és ezt nem kell raid-be kötni, tehát elég belőle 1 darab. Valamint jóval megbízhatóbb, mint egy HDD, mert nincs benne mozgó alkatrész. Polcra meg elég egy HDD, oda bőven jó egy 5400RPM-es Purple vagy Skyhawk, de a WD10EZEX is jó erre a célra, mert nem megy állandóan, így a hangja nem mérvadó.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz cent11 #65439 üzenetére
Játékok futtatására SSD ajánlott + egy 5400RPM-es 2TB-os tároló, mondjuk WD Purple vagy Seagate Skyhawk. Ha a rendszer SSD mellett nem fér el a játék, akkor egy nagyobb SSD-re érdemes cserélni, rendszert áttükrözni a régi SSD-ről az újra, majd mellé pattintani a tároló HDD-t. Eredmény, minden gyorsabb és csendesebb.
-
cent11
csendes tag
Sziasztok!
Winchester vásárlás elött állok , remek lenne ha tudnátok ajánlani valamit , öcsém gépébe van egy ssd rendszernek meg volt egy 2tb hdd jatekoknak film stb. viszont nemrég tönkrement , tudnátok valamit ajánlani?Illetve van itthon nehany regi alakatrészem gondoltam osszerakok egy pct plex media servernek , ehhez tudnátok ajánlani valamit 4 TB kornyeken? Illetve egy 4TB-os vagy inkabb 4 1tb-os?
Előre is köszi a segítséget!XBO GT:G Mike97 Steam : G Mike97 Oculus: GMike9704
-
atyca
senior tag
Sziasztok!
1-2 TB-os HDD ből mi az ajánlott?
Adattárolásra, ill. torrent futtatására szánnám.
Köszi előre is!Win11 Pro/64, MI TV Stick, Kodi 20.2 (többi az adatlapomon)
-
Mauddip
aktív tag
Köszönöm! Igazából úgy vagyok vele, h a több kicsi jobb, mint az 1 nagy. Jelenleg olyan 180k képet tárolok, meg jó sok videót (szülinapok, esküvők stb), aztán jó lenne olyan, ami, ahogy mondtam pl 2 helyen tárolva, évek múlva is elővehető. És ahogy mondtam, nem igazán nézegetem ezt minden nap, az egyikre lehet heti 1szer másolnék, vagy havi 1-2 alkalommal, viszont a másikra meg félévente 1szer szinkronizálnék. Ennek tudatában jó lehet egy pl. purple , ami ahogy olvasom 24/7-es munkára van tervezve?
Ezért nem tudok dönteni sajnos a témában.Nikon D5300 | Gigabyte-Z490 GamingX | i5-10600K | GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC | G.Skill DDR4 16GB/3200 TridentZ | LG 50" 4K Tv
-
Mauddip
aktív tag
válasz Hooper #65408 üzenetére
Sziasztok!
Pont ugyanerre lenne nekem is szükségem, mint az előbbi kollégának, annyi változással, hogy én inkább ilyen 3-4-6-8 TB -osat vennék, sőt lehet 2 db-ot akkor már. Ugyanígy az egyiket fél évente beleraknám a gépbe, felmásolnám azt a pár 100 Gb adatot, majd bekerülne a fiókomba. A másik meg mehetne akár folyton a gépembe, de csupán néha-néha raknék rá valami filmet-képeket, ha épp nincs hely a jelenlegi 3 Tb-os winyómon, tehát akár lehetne energiatakarékos is, hogy egy idő után leállítja önmagát, ha nincs használatban.
Nézegettem a felhozatalt, eddig is WD winyóim voltam, ha nem gond, akkor maradnék annál, csak épp nem tudom, h erre a feladatra a régi Green, mostmár úgy tudom beleolvadt a Blue márkába, szóval, hogy ebből válasszak ilyet, vagy megbízhatóbb a Red vagy Purple széria (még ha nem is használnám folyamatosan)?Nikon D5300 | Gigabyte-Z490 GamingX | i5-10600K | GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC | G.Skill DDR4 16GB/3200 TridentZ | LG 50" 4K Tv
-
r4z
nagyúr
válasz energy4ever #65430 üzenetére
Annyi penzbol miert nem veszel inkabb SSD-t?
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
energy4ever
addikt
Jelenleg 2db 320GB-os, 7200-as, WD Blue van csikozva a gepemben.
Ezeket jatekra hasznalom, es szeretnem oket lecserelni nagyobbra. A csikozott raidot tovabbra is szeretnem, igy ismet minimum 2 merevlemezt vennek.
Volt regebben 2db 2Tb-os Purple hdd-m, azokkal megjartam, mindketto megdoglott, igy kuldhettem vissza a gyartonak cserelni.
Amit szeretnek, hogy elsosorban legyen megbizhato, masodsorban legyen gyors.
1TB kapacitasu modellek kozul melyik ami a legjobb lenne nekem?
Hangero, es ar nem szamit nagyon.
WD Ultrastar DC HA210 1TB megeri a felarat?Mas:
A HDD-ben levo puffer 8-16-32-64-128MB elteres mennyire eszreveheto asztali gepes mindenes felhasznalas soran? Miben masabb egy dupla akkora pufferu hdd mint egy fele akkora? -
tibaimp
nagyúr
Én most hoztam havernak külső házba WD Purple-t 3TB-ost, de 6TB-osba is jó (még olcsóbb is mint a Toshiba: [link] +1 év gar). Esetleg Seagate Ironwolf NAS 8TB-os van nekem külső házban, fasza! 3 év garos mind a kettő.
-
vlevi
nagyúr
Sziasztok!
Mostanában kezdtem el videózgatni (olcsó az akciókamera ), és hát ahhoz kell a hely. A jelenlegi, NAS-ban lévő 4TB már most se üres.
Gondolkodom rajta, hogy a nyers videók tárolására beszereznék egy vinyót, amit külső HDD házban tartanék, nem is a NAS-on, mert felesleges, hogy állandóan menjen.
Toshiba N300 6TB-os vinyónál van olyan, ami jobban ajánlott?
[link] -
-
titán
-
adamcsik
aktív tag
Sziasztok!
Ez a vinyó jó lehet UHD filmek tárolására, nézésére?
[link][ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Hi!
HP Proliant Microserver N40L az alanyunk, ebbe kellene HDD-ket cserélni, mert kinőttük.2 darab 1 TB és 2 darab 3TB vagy 2 darab 4 TB a cél. Mit dugjunk a gépsasba? Sebesség annyira nem lényeges, itt csak pihennek az adatok többnyire.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Backup HDDnek melyik szériábol választanátok?
min 3TB-re lenne szükségem, 1-2havonta valami dokkolóval a gépre kötném és mentenék rá egy nagy adag (bőven 100+ GB) fotot/videot...hátralévő idejét a fiókban töltené.
Szokásos elvárások vannak..megbízható és olcsó legyen
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
andras707
csendes tag
Illetve kiszúrtam egy seagate vinyót: ST6000VN0011 ami elvileg egy enterprise nas és azonos árú mint a 6TBs ironwolf csak nem 3 hanem 5év gari van rá, esetleg tapasztalata ezzel valakinek?
-
andras707
csendes tag
Sziasztok,
Nasba szeretnék csendes adattárlót raid1 tömben, zene streamelés, és kb egy terrányi képet kellene kezelnie. Elolvastam az összefoglalót , ami alapján ezeket ajánlottátok.4TB WD Red WD40EFRX 64MB, 3év gari, AF
4TB Seagate IronWolf ST4000VN008 64MB, 3év gari
6TB WD Red WD60EFRX 64MB, 3év gari, AF
6TB Seagate IronWolf ST6000VN001 256MB, 3év gariWD-t sehol nem találok, marad a seagate. Viszont többen írtátok, hogy nagyon hangos, viszont objektív zajtesztet nem találtam róla, esetleg valaki tudna linkelni egyet, hogy tudjak mérlegelni?
-
Beba Snake
aktív tag
válasz belinho #65402 üzenetére
Kisebb ne legyen 4k-val sem!
Meg kell próbálni valami "kvázi kompatibilis WD-t". Van esélye, hogy menni fog.
A "spare drive" szépen belépett a tömbbe? Mert akkor viszonylag nyugodtan lehet próbálkozni on-fly (ez a RAID5 lényege) és diagnosztikai szoftverrel követni, hogy mit szól.Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!
-
belinho
senior tag
Üdv!
Adott egy qnap ts-412 NAS. Van benne 4db 3TB-os WD Black HDD, raid 5-ben.
2013 óta hibátlanul ment, egészen tegnapig. Az egyik vinyó meghalt, pirosan világít a rack része, ahol a hibás vinyó van, nem is érzékeli már.
Sajnos ennek a HDD-nek az árusítása megszűnt 2016-ban.
Milyen HDD-t tehetnék a helyére, ha ugyanolyan nincs, mint a másik 3?
WD red-ben találtam 3TB-os HDD-t.
Anno mintha olvastam volna olyat, ha nem azonosak a vinyók az galibát okozhat. -
Dzsekó
addikt
válasz tasiadam #65399 üzenetére
Folyamatos videórögzítésnél gond, ahol a HDD folyamatosan ír, ha kimegy a fej park állásba, akkor megszakad az írás. Ha csak mozgásra rögzít a kamera, ott elmegy.
És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy ezekre a kamerás HDD-kre a specifikáció szerint egyszerre 64db kamera adatait lehet rögzíteni, oda már kell írási teljesítmény. És akkor még hab a tortán, ha a kamera 1080p-ben vagy esetleg 4K-ban rögzít, ahol már az adatmennyiség is jelentős.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: notebookdömping az Acertől
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CES 2025: AI a grillsütőben
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...