- Hisense LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomCat85
tag
válasz tibaimp #66184 üzenetére
Köszönöm...közben olvasgatva a dolgokat a Purplet nem nagyon ajánlják, így adattárolásra, mondván nincs olyan CRC check, ami ha jól értem, előidézheti, hogy már javában vesztem az adatokat, de őt ez még “nem zavarja”.
Seagate kapcsán nincsenek jó tapasztalataim (tudom szériája válogatja), Gold meg már kicsit “masszív” árban. 🙂
Mindezek fényében mit javasoltok ilyen 50 e HUF-os kategóriában, ami megbízható? 🙂
Vagy 4 Tb-os vinyót inkább? Red? Melyik?
Elbizonytalanodtam... -
TomCat85
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Ha az ember egy “über megbízható” 6 Tb-os vinyót keres adattárolásra (nem non stop működésre), akkor WD Purple vagy inkább Red?
Purple esetén nincs sok kérdés, de ha Red akkor melyik a javallott? WD60EFRX?
Köszönöm szépen előre is az infót, segítséget!
-
TomCat85
tag
válasz King Unique #65492 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
TomCat85
tag
Sziasztok!
Megbízható (ami az elsődleges és kb. egyetlen szempont) 3,5-es, 4 vagy 6Tb-os HDD-t keresek, tárolásra.
WD RED-ben gondolkozom, de nyugodtan mondjátok, ha inkább mást ajánlanátok. :-)
Típusra/szériára pontos ötletek lennének jók, köszi szépen!
Azt külön köszönöm, ha esetleg ekkora méretet kezelő, szintén megbízható külső rack-et is tudtok ajánlani?! Illetve még egy kérdés lenne, formázásnál kell-e valamire figyelni majd?
Sajnos idő hiányában nem tudom most végigolvasni a tudnivalókat, ezért elnézést kérek.
Ezúton is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
Sziasztok!
2Tb-os 2,5" HDD-t szeretnék venni szigorúan adattárolásra.
Legfontosabb a megbízhatóság(!) (az összes többi paraméter sebesség, hang, stb. mellékes).
Milyen márka/típus jön most szóba?
Köszönöm szépen a segítségeteket! -
TomCat85
tag
válasz King Unique #63665 üzenetére
Elsőre is értettem a külső-belső sztorit. :-) Nem egy HDD-től várom a csodát, de 40-70 e HUF között várnék vmi megbízhatóságot. ;-)
Tisztában vagyok vele, sőt a legjobb, ha nem ugyanazon a földrajzi helyen...a végletekig lehet ezt is fokozni. :-) Idő, pénz, energia, elszántság és az adatok relevanciája fényében... ;-)
Köszi az infókat!
-
TomCat85
tag
Tapasztalat ezzel a vinyóval esetleg megbízhatóság terén, adattárolásra?
Seagate BarraCuda 2.5 5TB 5400rpm 128MB SATA3 ST5000LM000
Nagyon köszi mindenkinek!
-
TomCat85
tag
válasz King Unique #63661 üzenetére
Köszi szépen! 2Tb-os verzióból melyiket vélitek a legmegbízhatóbbnak, Seagate? WD Blue talán annyira nem ideális adattárolásra.
4Tb-osnál nem meghatározó szempont, hogy külső vagy belső, tényleg az a fő, hogy bírja, minél tovább, adatvesztés nélkül...ha itt is van bevált/preferált, szívesen veszem a javaslatot. :-) Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
Sziasztok!
2,5"-es HDD-ben adattárolásra 2Tb, ill. 4Tb méretben melyik vinyót ajánlanátok (konkrét típusok), fő szempont, hogy megbízható legyen, sebesség, hang, nem tényező?! :-)
Köszi szépen!
-
TomCat85
tag
válasz King Unique #52698 üzenetére
Nem akarom máshol használni, csak külső házba, így a további "felhasználhatósága" nem szempont. ;-) A megbízhatósága viszont nagyon is. :-)
(#52699) Dzsekó: Azzal meg pont ez a bajom, hogy Seagate.
Vagyis vagy Green vagy Seagate, két rossz közül a kisebbik rosszat szeretném, ill. a kisebb lehetőséget a meghibásodásra. :-)
Elég rossz tapasztalatom van mind a kettővel, ezért lennék kíváncsi, ha valaki használja ezeket a típusú vinyókat, mi az észrevétele?!
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
válasz King Unique #52695 üzenetére
Igen, ismerem az álláspontodat, köszi szépen még egyszer. :-) Csak gondoltam, hátha van még esetleg valakinek tapasztalata valamelyikkel?! Érdeklődéssel várom a további véleményeket, köszönöm! ;-)
-
TomCat85
tag
Sziasztok!
Tárolásra, külső házba, melyik a megbízhatóbb? (hosszú távra terveznék vele)
WD Blue 2TB 5400 rpm 8 MB SATA3 WD20NPVZ (mint megtudtam névleges Blue, valójában Green :-S)
vagy
SEAGATE 2TB Samsung-Seagate M9T 5400rpm 32MB 2.5 SATA ST2000LM003
Köszi szépen!
Üdv.,
-TC.[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
válasz King Unique #44730 üzenetére
Gondoltam, hogy ez lesz a probléma...más megoldás? Sajna gépemben esélytelen a történet, viszont valami végleges megoldás jó lenne... :-)
Vagy vegyek inkább 3 Tb-os Seagate vinyót? Ha jól láttam kivételesen jobb értékelést kapott, mint a WD Red...
Ugyanakkor - biztos létezik, de - nekem még jó Seagate vinyóm nemigen volt... :-S
-
TomCat85
tag
válasz King Unique #44694 üzenetére
Gép őskövület, így a berakás felejtős...HDD Sentinel-ben való kikapcsolás ha jól értem, nem teljesen ua., mintha widdle által fejparkolást tiltanék...
Gondolom az igazi a widdle lenne, mi a para a HDD Sentinel-ben való tiltással. Mivel nem egyenlő a két művelet, sejtem, hogy valami hátulütő akad?! :-)
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
Bocsánat, hogy ismét megkérdezem, de ahogy láttam erre a kérdésemre nem érkezett válasz (vagy elkerülte a figyelmem), viszont fontos lenne:
Red-nél (WD30EFRX - 3 Tb) külső rack-ben használva, ki tudom kapcsolni a fejparkolást vagy mindenképpen gépbe be -> boot -> widdle?
Sosem csináltam még ilyet...mennyire komplikált? :-)
Valamiért mégis a WD fele húzok, Seagate 3 Tb-jától tartok kicsit, alaptalanul?!
Köszi szépen a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
Sziasztok!
3 Tb terén eddig WD Red párti voltam, de olvasva a hozzászólásokat kicsit elbizonytalanodtam, érdemesebb lenne Seagate-et venni?
Ugyanakkor a Seagate mégsem mer 3 év garit vállalni a vinyóira, a WD-vel szemben.
Viszont a Red-nél elég para ez a fejparkolásos mizéria, ezt külső rack-ben használva, ki tudom kapcsolni vagy mindenképpen gépbe be -> boot -> widdle?
Köszi!
-
TomCat85
tag
válasz Ganz-[HUN] #44561 üzenetére
Green-ből még jót nem láttam, sajnos, de lehet csak én vagyok peches. :-S
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
válasz Ganz-[HUN] #44559 üzenetére
Köszi! Közben olvasgatok és kicsit elbizonytalanodtam a 3 Tb-os megoldásban... Külső rack-be szánom és ahogy nézem ott sem mindegy, hogy milyen házat vesz az ember, kicsit macerásnak tűnik még... :-S
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
Sziasztok!
Adattárolásra keresek egy megbízható 3 Tb-os vinyót. Ha jól olvastam alapvetően WD Red-ben érdemes gondolkozni?! WD Purple-ről vélemény?
Fejparkolásos probléma, mennyire áll fenn ennél a Red szériánál?
Egyébként alapvetően mi a véleményetek érdemes 3 Tb-os vinyóba beruházni, eléggé kiforrott, bevált változat (stabil, megbízható)?
Köszi szépen a segítséget!
-
TomCat85
tag
Sziasztok!
Kifejezetten adattárolásra, megbízhatóság a fő szempont. Ha jól olvasom az alábbi vinyók továbbra is erősen ajánlottak erre a célra, ugye? Vagy esetleg van jobb, más versenyző a piacon jelenleg?
Western Digital Red 2TB (WD20EFRX)
Western Digital Red 3TB (WD30EFRX)
Köszi szépen előre is a segítséget!
-
TomCat85
tag
válasz FollowTheORI #39445 üzenetére
Oké, köszönöm. :-)
-
TomCat85
tag
Sziasztok!
Próbálom nyüstölni az új WD vinyóm, ha a rövid és a hosszú önteszt (17 órás) is hiba nélkül végigment a WD saját szoftverével, akkor elvileg hátradőlhetek és elkezdhetek másolni rá vagy még van valamilyen módszer, folyamat, amin végig kellene küldeni?
Köszi szépen!
-
TomCat85
tag
válasz FollowTheORI #39409 üzenetére
Értem, köszönöm. Ez mondjuk még mindig a jobbik eset már kezdtem aggódni, hogy a vinyóval lesz vmi para... :-)
-
TomCat85
tag
válasz FollowTheORI #39407 üzenetére
Persze az oké, adatvesztéssel jár. Ugyanakkor nálam az adatvesztés nem egyenlő a partíció törlésével.
Ezek szerint én gondolom rosszul?!
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
Sziasztok!
Megpartícionáltam egy WD2002FAEX 2 Tb-os vinyót, mivel ez advanced format-os, így Win 7-el tettem mindezt (hogy elkerüljem az Xp-s problémákat), ugyanakkor az Xp mégsem látja a partíciókat.
Mit tegyek?
Köszi szépen!
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
válasz King Unique #39243 üzenetére
Így van, dupla mentés lesz, de ettől függetlenül érdekelne, hogy vajh befürdök-e vele vagy sem... :-)
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
válasz Zola007 #39240 üzenetére
Sajnos melegszik elég rendesen mind. :-( Tartós nagy adathalmaznál a Samu HD204UI, full alu Chieftec házban is bőven 40 fok fölé megy (45-48 fokot simán elér), mivel ott meg sokáig tart a másolás és azért izzasztja rendesen a vinyót.
Igazából nem tudom mivel járnék jobban?! De azért 5 év garit, csaknem azért vállalnak rá, mert pikk-pakk behal...még ha nem is 7/24-be megy, hanem mondjuk napi 8 órát...
Nálam meg bőven nem fog egyhuzamban ennyit menni...ráadásul közel sem lesz minden nap elővéve. :-)
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
válasz Zola007 #39237 üzenetére
Alu házba fog kerülni...de tény, hogy kicsit parázok attól, hogy 7200 rpm mennyire jó erre a célra?! Mert amit időben megnyerek a gyorsaságának köszönhetően, azt lehet elvesztem a melegedése miatt...gondolok itt egy esetlegesen emiatt fellépő adatvesztésre. :-S
Bár általában nem fog pörögni...
[ Szerkesztve ]
-
-
TomCat85
tag
válasz TomCat85 #38980 üzenetére
Sziasztok!
A múltkorában úgy tűnt, hogy meglett a nyertes a WD Red (WD20EFRX) személyében, azonban most annyiban változott a helyzet, hogy kicsit nagyobb keretből tudok gazdálkodni.
A cél ua.: adattárolásra -> megbízhatóság, esetleg gyorsaság és ha nem melegedik túlzottan az sem baj, bár külső rack-be fog kerülni.
Arra gondoltam, hogy beruházok egy WD2002FAEX vinyóba, gondolom nem fogok mellé?! (tudom, hogy adattárolásra "felesleges", de talán megbízhatóbb, mint a Red)
Vélemény?
Köszi!
-
TomCat85
tag
válasz Willie #38986 üzenetére
Ezt nálamnál okosabbak, hozzáértőbbek tudnák esetleg megmondani. Nem tudom, hogy a Seagate megtartotta-e a technológiát és a gyártósorokat (bár ez lenne a logikus).
Mindenesetre, mikor megtudtam, hogy adott pontól kezdődően már nem tisztán Samu a történet, én elbúcsúztam ettől a szériától.
Lehet rossz beidegződés, de annyi rossz tapasztalatom van a Seagate vinyókkal (legalább olyan rossz, mint a WD Green szériáival), hogy megfogadtam, hogy többet a közelükbe sem megyek. :-)
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
Szigorúan adattárolásra: ultrabiztos megbízhatóság, esetleg gyorsaság (nem kiemelt szempont, de jó lenne, ha nem kellene napokat ott ülni a sokgigás másolások során), ez jellemezheti a WD Red-et (WD20EFRX)?
Vagy mit ajánlanátok?
Köszi!
-
TomCat85
tag
Sziasztok!
2,5" HDD-ből rendszervinyónak 250-500 Gb körül melyik márkát/típust ajánljátok mostanság? Fő a megbízhatóság, de nem hátrány, ha viszonylag gyors is. :-)
Köszi!
Üdv.,
-TC[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
válasz CoolBoy323 #32739 üzenetére
Bocs, kizárólag adattárolásra... :-)
-
TomCat85
tag
Végső döntés...Coolmat véleményét ismerem, de kíváncsi lennék másokéra is... :-) Ha döntenetek kellene az alábbi két vinyó között, melyiket választanátok (függetlenül az ártól, garancia időtartamától), kizárólag a megbízhatóság alapján:
Western Digital 2Tb SATA-III 64Mb HDD - WD20EZRX
Seagate-Samsung 2Tb SATA-II 32Mb HDD - HD204UI
Ki melyikre szavazna? :-)
Köszi!
-
TomCat85
tag
válasz CoolBoy323 #32693 üzenetére
Amiket linkeltél boltoknak (árgépről néztem én is) kb. 90%-át végigkérdeztem, sehol sem volt... ;-) A honlapon lévő információk nem mindig fedik a valóságot, ha írsz nekik vagy felhívod őket, viszonylag gyorsan kiderül, hogy már mind Seagate-Samsung...
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
válasz CoolBoy323 #32684 üzenetére
Ha még tudsz eredeti (nem Seagate-Samu) Samsung HD204UI-t venni, akkor szerintem vegyél azt, csak a garancia időt, lehetőségeket nézd meg jól. Ha gond lesz esetleg vele, nehogy bukd a vinyót. ;-) Körbekérdeztem nagyon sok kiskert, sehol sem találtam már azt a szériát.
-
TomCat85
tag
Még mindig nem találtam meg a számomra megfelelő 2 Tb-os 3,5"-es vinyót (adattárolásra, fő szempont a megbízhatóság).
Melyiket ajánlanátok?
WD 2000GB Red IntelliPower 64MB SATA3 WD20EFRX
WD 2000GB 5400rpm 64MB SATA3 WD20EZRX
TOSHIBA 2000GB 7200rpm 64MB SATA3 DT01ACA200
HITACHI 2000GB Deskstar 5K3000 5400rpm 32MB SATA3 HDS5C3020ALA632
HITACHI 2000GB 7K3000 7200rpm 64MB SATA3 HDS723020BLA642
Esetleg más? Igazából ha még lenne eredeti Samsung HD204UI azt vennék, de már sehol sem kapni, csak a gagyi Seagate-es változatát. :-(
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
válasz Konafan #32571 üzenetére
Szia!
Azt azért nem árt tudni, hogy hiába jelez bad sector-t a HD Sentinel, HD Tune, stb., ilyen prg-k, a boltok nem fogadják el a reklamációt. Csak akkor, ha a vinyó gyártójának saját tesztprogramja pl.: Seagate - SeaTools is kijelzi a problémát. Jah és természetesen általában Ők is letesztelik, mielőtt cserélnék...szal azért annyira nem egyszerű a megoldás adott esetben... ;-)
Szerk.: Persze elsődleges szűrnek jók ezek a prg-k, meg hogy felhívják a figyelmed, hogy időközönként teszteld a vinyót. :-)
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
Sziasztok!
Továbbra is nézelődök 2Tb-os vinyót keresve, kifejezetten adattárolásra kellene, külső mobil rack-be menne, csak mentéskor lenne használatban.
Az alábbi két versenyzővel szemezek:
WD 2000GB 5400rpm 64MB SATA3 WD20EZRX
HITACHI 2000GB Deskstar 5K3000 5400rpm 32MB SATA3 HDS5C3020ALA632
A WD nem a szívem csücske, főleg a Green. Hita fele hajlok, igaz, nem a legolcsóbb, de a 3 év gari és a nyugodt éjszakák megérnék számomra a 3 e HUF pluszt, ha tényleg megbízható a cucc?!
Ahogy olvastam a Hita teljesítménye jobb, ami számomra baromi mellékes, de vajon adattárolásra is megfelelő?
Esetleg az árán kívül mi szólna még a WD mellett?
Amúgy ezek hány tányérosak?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
válasz #46372352 #32435 üzenetére
Nekem ismerősöm vett 2 db WD Green-t, nyilván a széria nem mindegy (amit most meg nem mondok), de mind a kettő elég rövid időn belül bad sector-os lett, annak ellenére, hogy keveset futottak, tárolásra szolgáltak, op. rendszer sosem volt rajta (kb. úgy, mint az én Seagate vinyóm esetében). :-S
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
válasz #76500480 #32436 üzenetére
Sok hordozás esetében, én személy szerint 2,5"-es vinyót vennék. Itt kivételesen úgy hallottam jól teljesít a WD (igaz Scorpio Blue, nem Green :-)) pl. WD10JPVT. De jókat hallottam a Samsung Spinpoint M8 1TB (HN-M101MBB)-ról is.
Aztán a hozzáértőbbek, majd elmondják, hogy így van-e. :-)
-
TomCat85
tag
-
TomCat85
tag
Sziasztok!
Jelenleg melyik gyártó, melyik szeriájából érdemes 3,5"-es 1Tb-os, 2 Tb-os, illetve 3 Tb-os HDD-t választani adattárolásra? Fő szempont a megbízhatóság, sebesség mellékes.
(nekem anno a Samu HD204UI-ja bejött!)
Előre is köszi!
-
TomCat85
tag
válasz Rawulf #29354 üzenetére
SeaTools alaptesztjeit már írtam, hogy lefuttattam, a SMART-on kívül (ami FAIL lett), az összes gond nélkül lefutott (PASS).
De állítólag a SeaTools, addig nem is jelzi a bad sector-t, amíg effektíve el nem fogy a tartalék tárterület (vagyis amíg van hely áthelyezni a hibás szektorokat, addig nincs gond) vagy ez hülyeség?
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
válasz Core2duo6600 #29271 üzenetére
Hali!
Lefuttattam a HD Sentinel Pro "Felület tesztjei" közül az "Írás + olvasás tesztet", laza 6 óra alatt. :-) Eszerint minden rendben van, semmilyen hiba sincs. Nincs sérült vagy hibás blokk, de még csak áthelyezett, gyenge, javíthatatlan szektor sem.
Most akkor minek higgyek ? A HD Sentinel Pro alap kezelőfelületének (Áttekintés fül), ami 6 áthelyezett, hibás szektort ír vagy a felület tesztjének, ami semmi hibát sem jelez. Még jó, hogy következetes a program... :-P
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
válasz Core2duo6600 #29271 üzenetére
Köszi, megnézem! Ugyanakkor a HD Sentinel nem hivatalos, így csak az esetleges tisztánlátást segíti (ami tegyük hozzá nem hátrány). :-)
A SeaTools tesztjei, ezek szerint a lényegi vizsgálatokon megfeleltek. Vagyis a SMART elbukása nem jelent semmit. Így gondolom kb. felesleges visszavinni a vinyót, még ha a HD Sentinel szerint vannak is hibás szektorok. :-S
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
válasz Brekkk #29267 üzenetére
Nálam még ennyire nem rossza helyzet. A 6 hibás szektort csak a HD Sentinel jelzi. Mint említettem a vinyó saját cucca szépen lefuttatja a Basic Test-ben szereplő próbákat, a SMART-ot leszámítva, azt gyakorlatilag el sem tudja indítani, öt másodperc után írja, hogy FAIL.
Csak azt nem tudom, hogy erre érdemes-e reklamálni?! De ezek szerint nem. Bár az is igaz, hogy a SeaTools figyelmeztet az adatvesztés lehetőségére. A 3 év alatt nem futott egy hónapot a vinyó, mert csak tárként volt használva, két hónap van hátra a garijából, ezért gondolkodom nagyon, hogy mi legyen...
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
Sziasztok!
Anno írtam ide a topicba, hogy vettem egy Seagate 7200.11-es (ST31000333AS) 1 Tb-os vinyót, ami össz. futási idejét tekintve elég hamar bad sector-os lett a HD Sentinel szerint. Jelenelg 6 hibás szektor van rajta, ami áthelyezésre került tartalék tárterületre.
Leteszteltem SeaTools-szal az összes Basic Test (Short Drive Self Test, Short Generic, Long Generic) gond nélkül lefutott a S.M.A.R.T.-ot leszámítva, ez kapásból FAIL lett.
Mit lehet ilyenkor tenni? Van értelme visszavinni garira vagy úgysem cserélik még ilyenkor (ilyen hibával)?!
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
válasz shteer #29241 üzenetére
A 2.5"-es lehet előbb-utóbb rendszer lesz, másfelől a méretbe nem játszik be a formázási egység?
"Formázáskor a foglalási egységet célszerű 4 kByte-ra venni és nem alapértelmezetten hagyni, mert akkor 512 Byte lesz, és külföldi oldalak tapasztalatai szerint - akik 512 Byte-al és 4 kByte-al is megformázták - lassabb az AF-os HDD az 512 Byte-os foglalási egységben formázott partícióval, mint 4 kByte-ossal." -> ha rendszer lesz belőle, akkor mégis csak érdemes 4k-ra tenni ? :-)
Amúgy kösz az anyagot!
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
-
TomCat85
tag
Hali!
Vettem egy Samsung 3.5" 2Tb HD204UI meg egy Samsung 2.5" Spinpoint M8 1TB (HN-M101MBB) vinyót, mind a kettő advanced format-os, ha jól tudom?!
Mivel és hogyan érdemes megformázni őket? (azt tudom, hogy alapesetben a 4k lenne az ideális!) Alapvetően Xp-t használok és elméletileg csak tárolásra lesznek használva a vinyók, max. a 2.5"-es lehet előbb-utóbb rendszervinyó.
Köszi!
-
TomCat85
tag
válasz emerico2004 #29081 üzenetére
Szerintem erre már nagyon sokan gondoltak...és mit tudunk ellene tenni ?! Elárulom, kb. semmit!
[ Szerkesztve ]
-
-
TomCat85
tag
válasz canniball #28968 üzenetére
2011.01 után elvileg már nem kell FW update! Én direkt megkérdeztem a bolttól még mielőtt megvettem, hogy mi a gyártási dátuma a vinyónak, ill. azt, hogy ők, hogy tudják, kell-e FW-t frissíteni. Az enyém 2011.09-es széria és erre egyértelműen azt mondták, hogy nem kell!
Feleslegesen meg nem feltétlen okos dolog "hekkelni"!
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
válasz King Unique #28899 üzenetére
King Unique: Sajna nem! Mint már említettem az árgép nem megbízható! Chipnet most néz utána, hogy egyáltalán be tudja-e szerezni, a Net-run-nál meg már 60 e HUF és nem is tudják beszerezni!
Mania: Köszi!
atesss: Kösz! Jobb híján M8 lesz belőle, meglátjuk!
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
Egyetlen egy vinyóval vagyok bajba, akartam még venni egy 2.5"-eset is.
Kinéztem a WD10JPVT 1Tb-os változatát, de gyakorlatilag már sehol sem beszerezhető, azon túl hogy az átlagára 50 e HUF.
Ezen gondolkozom még:
Samsung 1Tb 5400rpm 8MB SATA2 HN-M101MBBAdattárolásra szánnám, külső rack-be és a megbízhatóság lenne a kulcsszempont!
Mi a véleményetek érdemes megvenni a Samsung-ot vagy inkább kivárni pár hónapot és WD-t venni ?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
-
TomCat85
tag
Jaja és szerintem csak feljebb fog menni még jóideig, illetve utána még egy darabig biztos, hogy stagnálni fognak a magas árak. Én kb. úgy jártam ahogy leírtad, vaciláltam, vártam a válaszokat a levelekre és kb. 2 óra alatt az egyik boltnál 17.500-ről 26 e HUF-ra emelkedett a Samu HD204UI ára. Egy másiknál meg, mire meg akartam rendelni szintén 17.500-ért, szabályosan az orrom elől tűnt el az oldalról a régi ár, felhívtam a boltot és mondták, hogy már elfogyott, de van még 19 e HUF-ért. 5 perccel később, mire rendeltem volna, már az sem volt, nem hittem a szememnek. :-S Az Ipon kb. naponta emeli az árait!
Az árgép meg nem naprakész, egy csomó helyen már vagy nincs vagy nem azon az áron van, mint amit az árgép jelez!
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
válasz HellGreg #28879 üzenetére
Nem igazán dicsérik a WD Green megbízhatóságát, állítólag viszonylag sokan befürödtek vele (konkrétan a WD20EARX-ről beszélek), de ezt nálamnál hozzáértőbbek biztos pontosan meg tudják válaszolni, illetve azt is, hogy ez csak ez az egy szériára vagy nagy átlagban az összes Green-re igaz-e.
-
TomCat85
tag
Ha még a "régi" árukészletből küldi - ami erősen valószínű -, akkor egy forintot sem veszít rajta. Az új készletnél meg már megemelt árral dolgoznak. Sőt gyanítom, hogy az esetlegesen megmaradt daraboknál (ami nem kelt az árvíz előtt) is már megemelték az árat, tehát bizonyos esetekben még nyerhet is rajta.
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
válasz radi8tor #28825 üzenetére
Csak rosszabb lesz most a helyzet szerintem, az árfolyam-ingadozás, meg az árvíz betett a rendszernek. Két hete akartam venni vinyót az akkor kiszemelt modell 16 e HUF volt, közben elbizonytalanodtam, hogy mi legyen. Mára 21.600-ért tudtam megvenni! Ma reggel néztem még egy-egy darabot be lehetett szerezni 17.500 HUF-ér. Pár óra leforgása alatt 26-ért kínálta ua. a bolt, ua. a szériát (Samu HD204UI). :-S
Persze van még most is szórás rendesen a boltok között, de az a tendencia, hogy mindenkinél napról napra, óráról órára egyre feljebb megy az ár.
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
válasz moonguru #28820 üzenetére
Értem, köszi! Megnézem!
De adott esetben, akkor ez:
Samsung 2000GB F4EG 5400rpm 32MB SATA2 HD204UI
vállalhatóbb és megbízhatóbb, adattárolásra megfelelőbb, mint a
Western Digital 2Tb SATA-III 64Mb HDD (WD20EARX)
ugye ? Csak mert akkor a WD-t mindenképpen lemondom!
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
Sziasztok!
Akkor az ugye kb. mindegy, hogy az ember, melyiket veszi ?!
Samsung 2000GB F4EG 5400rpm 32MB SATA2 HD204UI
vagy
Samsung 2TB 32MB SATA-300 EcoGreen (HD204UI)
Mert a SATA-300-nak nincs sok jelentősége, jól tévedek ?
Köszi szépen!
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki a Samsung SpinPoint F4EG 2TB (HD204UI)-nál továbbra is fennáll a firmware update "probléma" ?
Köszi szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Hisense LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- BestBuy topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Gitáros topic
- Android szakmai topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- További aktív témák...
- BONTATLAN/Samsung Portable T7 Shield 1TB
- Eladó Western Digital 1TB Blue HDD
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix I WD I SSD 256GB M.2 2280 Pci-e NVMe HDS: 100/100 új 0 nap
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta