- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Riddle
tag
válasz Ákinard #47197 üzenetére
Szia !
Olvasgatom a fórumot, mivel magam is Hdd -t keresek, így olvastam a te történetedet is, és eszembe jutott valami fontos dolog, mivel megvan a kiszemelt Wd, sőt már be is szerelted (megjegyzem remek döntés :-) ), gondolom hamarosan repül Uk -be Nővéreddel, egy jó tanács; a repülőn, NE használja a laptopot, ne nézzen filmet repülés időtartama alatt, mivel a légnyomás különbség, haza vághatja a vadi új HDD-t .
Riddle
''A legkiválóbb is tartson nyitva egy ajtót a barátságnak, a segítség fog belépni rajta'' Grotius Hugo
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Sürgőssé egy HDD vásárlás és elkezdtem nézelődni hardveraprón. Egyenlőre a megkötés annyi hogy 14-18k környékén keresgélek 2TB-os modelleket. Cél hogy legyen hosszú életű és viszonylag gyors.
Tudnátok adni pár tippet?
Például érdekelne hogy átlagosan hány üzemóra felett nem érdemes vásárolni. A HD Sentinel 100%-os értékei mindig megbízhatóak vagy nem szabad teljesen hinni neki? Pl. van itt több mint 900 napot használt merevlemez 100%-os értékkel.
Mire érdemes még odafigyelni?
Milyen típusokat érdemes elkerülni és melyek a legjobbak ebben a kategóriában?Ha valaki tud válaszolni néhány kérdésemre azt előre is köszönöm
-
Ákinard
aktív tag
válasz KAMELOT #47195 üzenetére
ubyegon2: Köszi!
KAMELOT: HDD már megvan, beépítve, telepítve, és hamarosan indul Nagy-Britanniába vissza, így ez már eső után köpönyeg Remélem nem lesz rá szükség Ami korábban vettem WD RED az a linkelt cégnél is 3 év garis, másba meg nem futottam még így bele. Eszembe nem jutott eddig, hogy egy WD szintű cég megengedi, hogy eltérő garival árulják a termékeit.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz DonMenyet #47194 üzenetére
Nincs mit!
Ezt olvasd el, ha kíváncsi vagy a különbségre: Seagate 1TB Hybrid vs. WD Black2 Dual Drive
Egyébként az egyik hibrid, a másik 2in1 meghajtó. de árban a Black2 több, mint duplája a SG árának.
(#47195) KAMELOT Dettó, de már megvette!
(#47193) ceaser Wd RED- nek magasabb a hangja, a Black tompa morgó hangot ad inkább, de 2,5" még régebbi kiadású, az nem csendes annyira, mint az új fejlesztésű FZEX.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
-
félisten
válasz DonMenyet #47189 üzenetére
Neked nem kell semmit tenni, az SSHD észleli a használat során, hogy mit kell az SSD részből futtatnia!
Seagate vagy WD? Ezt már az ára alapján is simán el fogod dönteni!
Valóban úgy tűnik, hogy nincs szükséged SSHD- re, főleg, ha ez az a gép, amiben SSD- n van a rendszer!
(#47191) ceaser
Abszolút csendes csak az SSD tud lenni.Meg a miki
[ Szerkesztve ]
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Eléggé háklis lettem a hdd-k hangjára. Nekem már a WD red is hangos sajnos. Nem tudom "elviselni" a fura hangot, amit kiadnak. Egy kicsit a ventik szélzajára emlékeztet a motor hangjuk. Napközben ezt nem hallani, csak este amikor csend van már.
A kérdésem az lenne, hogy a noti hdd-k is tudnak ilyen hangot kiadni? Vagy van remény találni köztük extra halkat? Nekem csak adat tárolásra kéne, ahogy számolgattam elég lenne egy 1TB-os is.Köszi
Bogyorisz
-
DonMenyet
tag
válasz Balathruin #47182 üzenetére
Köszi! Ez a vinyó csak adatoknak kell, a rendszer egy SSD-n csücsül jelenleg.
(#47183) ubyegon2: Köszi az infót. Reméltem, hogy cache-szerűen használja. A gyakran használt programokat nekem kell neki megmutatnom, vagy beletanul idővel?
Melyik márkát ajánljátok, Seagate vagy WD? (Ezek alapján nem biztos, hogy van szükségem sshd-ra.)
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
válasz Ákinard #47184 üzenetére
Ja, a 2,5", akkor az 2 év bolti garanciát jelent, elírták szerintem. 2 év után ilyen esetben magadnak kell rendezni a garanciát a gyártóval.
Érdemesebb onnan venni, ahol megadják az 5 évet, példul a Compker.
Kérdezz rá az Iponnál, hogy mit jelent ez a 2 év gyári garancia náluk, lehet, hogy tényleg elírás. Egyébként a gyári garanciáztatás se különösebb gond, csak neked kell elküldened hozzájuk, de korrekten intézik az ilyesmit a WD- nél.Fel kell velük venni a kapcsolatot a honlapjukon és mindent leírnak pontosan, de ez nem Blue, nem lesz rá szükséged!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Ákinard #47181 üzenetére
Melyik WD Blackről van szó, mert az 1003FZEX az Iponnál is 5 év!?
(#47180) DonMenyet
Érdekes lenne, ha lekapcsolna a lemez, akkor miről játszaná a filmet? A benne lévő SSD a gyakran használt programokat futtatja, így például a rendszer gyorsabban fut majd, de 8 GB SSD nem fogja átvenni a lemezről a filmet lejátszásra![ Szerkesztve ]
-
DonMenyet
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 7mm vékony HDD-t a laptopba, kapacitásban min 320 GB, de inkább 500 lenne a cél.
Gondolkoztam SSHD-n, ha jól sejtem ez tud olyat, ha pl egy filmnet nézek róla, akkor a tányérokat lekapcsolja, így halkabb lesz valamint kevesebbet fogyaszt.
Ti milyen gyártót/típust ajánlanátok? (Vagy milyen szériát kerüljek el?)
Köszönöm! -
félisten
válasz F_Zolee #47177 üzenetére
Megbízhatóbb, bár ezt a Seagate fanok nem bírják hallani, de azért az 5 év garancia is ezt erősíti, no meg a WD Black erről híres. Szerencsére már nem is hangos, eddig ezt tudták egyedül felhozni ellene. Ha nem SSD- t veszel rendszernek, akkor mindenképp WD 1003FZEX a jó választás!
Én nemrég vettem SSD- t a Black mellé, mindkettőn van Linux, alig venni észre, mikor fut a Black- ről a rendszer és nincs hangja. Van egy régebbi WD Black is a gépemben, annak hallani a morgását azért, de 5 éve futtat torrenteket, úgy, hogy egy rossz táp majdnem kinyírta, mégis vissza lehetett hozni 100%- ra. Volt akkor mellettte egy Seagate is, az kampó lett a táphibától.
Ennyi tapasztalatom van a két márkával kapcsolatban.Nem parkol a Black, csak ha kikapcsolod a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Újabb kiadás, ez már 1 tányéros és 64 MB cache van benne, az ajánlóban még a 2 tányéros van 16 MB cache- el. Olcsóbban nem valószinű, hogy van jobb, ez is kb. annyiba kerül, ST1000DM003.
(#47174) F_Zolee
7200- as, simán jó rendszernek is, bár akkor én már inkább egy WD 1003FZEX- et vennék![ Szerkesztve ]
-
Szajo
őstag
Sziasztok, nem tudom kérdezték-e már, sajnos nem szeretnék most órákig keresgélni visszafelé.
EZ a vinyó ugyan az mint ami az ajánlottak között van az első HSZ-ben?
(csak mert a kódja más...)Ha igen meg-e éri ez vagy van olcsóbban jobb 1TB-os?
-
F_Zolee
veterán
Hello
Lassan veszek majd 1tb-os winyót. Rákerestem itt a ST1000DM003-ra. Olvasgattam, hogy van valami parkoltatási gondja de fw frissítéssel kivédhető. Még mindig a "rossz" fw-vel adják ki? Valaki belinkelt egy sebességtesztet róla és a mostani 500-as(ST500DM002) Seagate-nél 2x gyorsabb. Lehet megérné az új winyót beállítani rendszernek is? SSD-t akartam venni de annyira nem égető, több tárhely jobban elkél.
-
King Unique
titán
válasz kukulec #47167 üzenetére
Ha megbízhatóság az elsődleges szempont, akkor az ajánlott WD Red/ Seagate NAS vinyó + vmi jobbféle (Sharkoon, RaidSonic, LC-Power) külső rack.
3,5" külső kompaktból az Elements és a D3 Station is amolyan olcsó húsnak híg a leve kategória, utóbbi 2 TB-os változatával nemrég meg is szívta vki [link], [link]... -
kukulec
őstag
helló, milyen 3tb körüli külső vinyót érdemes venni, ahol elsődleges szempont a megbízhatóság?
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
KAMELOT
titán
válasz lionhearted #47164 üzenetére
Legközelebbi hdd-m ez a 8TB-s lesz! Fontos szempont volt a ház kiválasztásakor a masszív felépítés + hogy sok hdd férjen el benne! Alaplapot is úgy választottam, hogy sok hdd-t tudjak csatlakoztatni. Igaz évente vagy 2 évente veszek hdd-t. Most nem nagyon kell mert még van hely. Lényeg, hogy 1 hdd sok TB-t tudjon tárolni.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
őstag
válasz KAMELOT #47162 üzenetére
Ha nagyon zajos lesz vízben fognak menni
De addig lesz a móka, hogy egyszer bútorlapból lökök egy házat, és belül hangelnyelő szivacsot rakok. Ha nagyon begurulok még az USB HDD-ket is beleszerválom csak ott fog a projekt megakadni hogy hosszútávra 10slot kellene...
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
válasz KAMELOT #47162 üzenetére
6 tányér, 1,33TB/tányér mérettel. Ez már az új SMR technológiás lemezek.
Irigylem, akiknek otthonra ilyen szerény méretű backup kell.
Mondjuk, ahogy látom neked ennél nagyobb az összméret, szóval rád is irigykedhetem.Egyébként gondolom a te házad nem az átlag ház, sokat segíthet a zaj elnyelésben. Ami most itt van mellettem, az nem mai HDDkkel van felszerelve (200 és 300GB, abból sem az 1 tányéros ), és úgy rezonál, hogy öröm hallgatni. Persze filléres a ház. Eddig nem is nagyon érdekelt, meg elhatározás sem volt rá, de épp a többéves lemezeket cserélem újakra, illetve legfőképp a már elkészült NASomra, és igen Seagete NAS HDD van benne, mert miért ne. Nem érzem jobbnak, vagy rosszabbnak a Redtől, amire kell azt kiszolgálja, majd kiderül meddig.
Tegnap még működött...
-
KAMELOT
titán
válasz SchumiBácsi #47158 üzenetére
Itt sokat hallom, hogy ilyen meg olyan zajos a hdd. Nézd meg a profilomban mennyi hdd van a gépembe. Én a hangjukat sem hallom pedig 24/7 megy a gép. 1 hdd abból állandó terhelés alatt van!
(#47161) ubyegon2: Majd gondolom fog válaszolni a kérdésemre!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
válasz ubyegon2 #47155 üzenetére
Per pill te vagy write onlyban, de ezt megszoktam, nem vagyunk egy szinten. Én azt írtam, hogy az FA->FZ váltás volt a nagyobb (0,8-1TB/tányér), te is ezt írtad, de közben engem okádtál le, ennyi történt, majd mindent ráépítettél. Nem igazán érdekel, nem tudsz sem magyarul, sem szakmai angolul, nekem teljesen mindegy mit hiszel.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
őstag
válasz ubyegon2 #47157 üzenetére
Akkor nem kellene ezeknek olyan zajosnak lennie, 1tányér mégse két tányér. Igaz így 2db lesz belőle, szemben az 1db 2TB-ossal, ami elméletileg 3tányér. Ha jól matekozok ez így még mindig hasonló zajszint, de semmiképp nem hangosabb... jövőre kiderül
-
félisten
válasz SchumiBácsi #47156 üzenetére
Pontosan!
példa:
WD2003FZEX-00Z4SA0 2TB (3/6) a sorok végén tányér/fej számaEnnek 2/4- nek kéne lenni, ha SG fan ft.- nek lenne igaza!
#47149- ben ott a forrás is.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
félisten
válasz lionhearted #47154 üzenetére
1TB-os lemezekre tértek át, azaz nagyobbak lettek a tányérok (kapacitása).
Pont ezt próbáltam kifejteni előző hsz- ben, hogy nem nőtt a tányérok kapacitása, az 1 TB- s lett csak egy tányéros az FZEX sorozatban! Ettől már dől is az elméleted.
800GB/platter Section
WD2003FZEX-00Z4SA0 2TB (3/6)
WD3003FZEX-00Z4SA0 3TB (4/8)
WD4003FZEX-00Z4SA0 4TB (5/10)Ha write only- ban vagy, akkor felelslegesen törném magam egyéb infókkal.
Ami tény, hogy feláras (az enterprise is), mint minden IT-s cucc, elsősorban a support (és ebben a garancia is benne van) miatt. Specifikációban semmi nem utal erre, méretre, kilóra, fogyasztásban, hibajavításban egységes a Blueval.
Ha Te mondod! Kicsit azért ez SG fanosra sikeredett!
[ Szerkesztve ]
-
válasz ubyegon2 #47149 üzenetére
Ne kezdd már megint...
Nem az a fejlesztés, hogy halk lett, hanem az, hogy 500/800-as lemezekről (FAEX és tsai.) 1TB-os lemezekre tértek át, azaz nagyobbak lettek a tányérok (kapacitása). Ez önmagában magyarázza az access time növekedését is. Ne akarj olyat bemagyarázni, amit nem mondtam... (=> senki nem beszélt az 1,25/1,33as tényérokról rajtad kívűl)Erre a mechanikára meg igazán adhatnál egy forrást, mert addig csak duma. Ami tény, hogy feláras (az enterprise is), mint minden IT-s cucc, elsősorban a support (és ebben a garancia is benne van) miatt. Specifikációban semmi nem utal erre, méretre, kilóra, fogyasztásban, hibajavításban egységes a Blueval. Más forrás híjján én úgy látom, hogy az oldalon még a Blackhez írnak fícsöröket, az inkább FW (szoftveres) sem mint hardveres változás.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
Ákinard
aktív tag
válasz SchumiBácsi #47146 üzenetére
Hát én most vettem egy 2,5"-es Blacket, hát mindent el tudok mondani róla, de azt, hogy csendes azt nem :-)
Egy WD red volt az összehasonlítási alap, ég és föld. -
félisten
válasz SchumiBácsi #47147 üzenetére
idő lejárt
Persze, vannak megoldások mindenre, de azok vagyonokba kerülnek! Ilyesmit csak nem javasolhatok senkinek!(#47143) Predator2
Az FZEX- re gondoltam, mint újabb sorozatra a FAEX, AZEX- ek a régebbiek.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Balathruin #47148 üzenetére
Nagyobb sávsűrűség a halk, de gyors futásra, a halkság miatt kicsi acess time beáldozás msec- ben mérve jelentéktelen!
Enterprise minőség azonos mechanikai platformra építik, emiatt a magasabb ár és nem a + garanciaidő miatt!
Nem lettek nagyobbak a tányérok, a fórumtárs ebben téved!1TB/platter Section
WD1003FZEX-00MK2A0 1TB (1/2)
800GB/platter Section
WD2003FZEX-00Z4SA0 2TB (3/6)
WD3003FZEX-00Z4SA0 3TB (4/8)
WD4003FZEX-00Z4SA0 4TB (5/10)
forrás
A legújabb 1,2 TB- os tányérok a RED- be kerültek egyenlőre.(#47143) Predator2
Bocs, rosszul fogalmaztam, Balathruin ft. utánam tisztázta a kérdést![ Szerkesztve ]
-
Balathruin
veterán
válasz lionhearted #47145 üzenetére
Azta, micsoda előrelépés... Azt hittem tényleg csináltak valamit, bár ez is valami.
-
őstag
válasz ubyegon2 #47142 üzenetére
Na kavarjuk meg végképp a vásárlót az én megoldásommal
Először is egy sima védelmes elosztó nem sokat véd, sőt olyan is lehet hogy csak egyszer véd, utána kiégett védelemmel de tovább üzemel mint egy sima kapcsolós elosztó.
Egy fokkal jobb az UPS, de csak azért mert nincs áramszünet. A feszültségváltozás egy része átjön, egészen addig míg nem tér át akkura. AVR UPS már kiszabályozza és végig 230-240V között van. Kisebb tüskéket még megfog az UPS.
Extrém környezetben érdemes lehet az egész házra ható védelmet kiépíteni, csak ez már komoly lóvé, és csak akkor ér valamit ha szolgáltató felől is van védelem.
Amit az egyszeri felhasználó tehet hogy van UPS és ha vihar van ugyanúgy leválasztja a hálózatról, de legalább kikapcsol minden fogyasztót rajta.
HDD kérdésben a következő megoldás megy jövő évtől: a PC teljes tartalma tükörben lesz kint USB racken. A most kijövő HDD-k pár hétig nem változnak arra az esetre ha valami gixer van az új példányokkal. Utána indul a móka mert átrendezek 2TB adatot a most meglévő kapacitásban és a "létfontosságú" adatok lesznek duplikálva egy darabig. Azért USB rack, mert nekem kényelmesebb, mert a gépben csak kikapcsolt állapotban lehet hozzáadni/leválasztani HDD-t USB-t meg bármikor. USB rack-nél az a lényeg hogy a ház ne főzze meg a HDD-t, ehhez ismert megbízható márka, és szakaszosan másolás szükséges.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz ubyegon2 #47138 üzenetére
Remélem is hogy csendes a Black, mert máris mindjárt 2db lesz a gépben, 2×1TB és SSD...
1×160GB, és 2×500GB HDD megy háttértároló feladatkörre, remélem legfeljebb csak eléri a 3db HDD hangját és nem szárnyalja túl, csak sebességben, megbízhatóságban, élettartambanIDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
válasz Balathruin #47144 üzenetére
Valójában pedig: nagyobb tányérokra váltottak, ami kevesebb tányérszám mellett halkabb működést eredményez.
Mint ahogy a megbízhatóságot is fura garancia évben mérni, miközben akármekkora garanciát adhatnának, megfelelő felár mellett... És azért a Blacken van felár...Tegnap még működött...
-
-
Predator2
addikt
válasz ubyegon2 #47138 üzenetére
Ne haragudj de nekem elég kétértelmű amit írtál.
Fzex sorozat megbízható, az azután következő viszont csendes, jól értem?
Olyan ami a kettő között van nincs?>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
félisten
Igazad van! Bármi sérülhet.
Két külön vonalat képviseltünk ebben a kérdésben, ez normális, a kérdező több szempont alapján dönthet. Néha úgyis jön egy guru, aki jól leoltja a javaslókat úgyis.
Áram túlfesz vagy táphiba miatt érdemes normális tápot és túlfesz védelemmel ellátott elosztót venni, ezt a topicban sűrűn javasolják alapból. Például a rack árán veszünk egy túlfeszes minőségibb elosztót!Ha egy sima rackban van, akkor amúgy védett a fenti elektromos anomáliák esetén szerinted?
Nem kekeckedés, nem ismerem a külső tároló eszközöket- tán ezért is javaslok inkább belső megoldást!(#47140) Balathruin
Ez eszembe se jutott , bár most nézem, 2 vinyó csak pihen a házban csatlakozás nélkül.
Az asztalról a házon kívül egyébként már minden le lett verve, lökve, ütve, locsolva sörrel, koffeinlével. Asszonynak is csak a ház szent![ Szerkesztve ]
-
codec
senior tag
válasz Balathruin #47140 üzenetére
Végül is jogos!
Csak még időben legyen lehúzva...Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
codec
senior tag
válasz ubyegon2 #47132 üzenetére
Persze, hogy a belső a jobb,
Nem kötekedésből, de így ugyanazoknak a veszélyeknek teheti ki az adattároló vinyót, mint a rendszer hdd-t.
Milyen jó is az, mikor nem csak a rendszer vinyót, hanem a családi képeket, és egyéb pótolhatatlan dolgokat őrző hdd-t viszi magával egy jó kis áramingadozás, vagy táphiba, vagy valami hasonló. Ilyenkor azért megérte volna a kis pluszt az a külső rack.Persze sanszos, hogy nincs igazam..
[ Szerkesztve ]
Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
félisten
Itt van például egy GRUB, ez az ARCH Linuxé, igaz designelt, de nem baj. Bootoláskor ez a kezdő képernyő és itt tudod kiválasztani, melyik oprendszer induljon. Itt csak egy oprendszer van, de alatta lenne felsorolva a Win, kijelölöd és indul.
(#47135) Predator2
Ha a megbízhatóság fontos, akkor mindenképpen a WD FZEX sorozatból válassz, az újabb WD Black már ráment a halkságra a fejlesztése során.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Dehogy, a tárolóra semmilyen oprendszert nem kell rakni!Egyébként egy vagy több vinyóra is tehetsz x számű oprendszert. Arra gondoltam, amit rendszernek szánsz! Ha kipróbálásra telepítesz Win mellé Linuxot, akkor ez legyen a sorrend, mert a Linux létrehoz egy un. GRUB rendszerválasztót, ami kezeli az összes meghajtón lévő összes oprendszert! Nagyon jól elvannak így egymás mellett. Nekem SSD- n van 2 féle Linux és még HDD- n is van mindíg pár Linux disztró.
Egy komoly baj van a Linux telepítésével, idővel el fogod felejteni a Win- t!(#47136) King Unique
Természetesen én is a jelzett alaplaphoz igazítottam a javaslatot.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Mivel alaplapodon csak USB 2.0 van, így a rackes megoldást tekintve, ez is negatívum, mert tetű lassú lesz...ha eSATA, v USB 3.0 lenne, akkor már mindjárt ok, azokon bőven kihasználható, akár egy Red, akár egy Black sebessége is. Aluházban nem is melegedne annyira, illetve léteznek aktív hűtéses házak is. A külső USB-snek akkor van értelme, ha eleve fontos a külön helyen való tárolás, mobilitás, gépben nincs hely + vinyóknak, v épp notebookról van szó.
Tehát, akkor maradj a javasolt belső HDD-s megoldásnál. -
Predator2
addikt
Helló
Van egy Hitachi Deskstar 7K3000 1,5TB HDD-m elégedett vagyok vele szépen teszi a dolgát, egy apró részletet leszámítva, a hangját. Annak idején itt ajánlottátok nekem.
Elkezdtem csendesíteni a gépet, és már csak a HDD ami kilóg a sorból, viszont a teljesítményéből sem szeretnék nagyon lejjebb adni. Játékokat futtattok/futtatnék róla.
Milyen HDD-t ajánlotok ami a fent meg nevezethez képest csendesebb, de teljesítményben nem marad el tőle?
Kapacitásban csak nagyobb érdekelne.
Fontos a megbízhatóság.
Árat egyenlőre nem írok, mert nem tudom milyen árban mozognak ezek.THX
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
bajnokpityu
félisten
a green NASba kérdésemre tudtok válaszolni? mennyire ellenjavallt?
-
psg5
veterán
válasz ubyegon2 #47132 üzenetére
Köszi!
Úgy gondolom most, hogy a régi lesz az adattárolásra.
Nem vagyok benne profi: úgy érted, hogy amelyik hdd-n csak adatokat tárolok arra tegyem fel az ajánlott linuxot? Nem lesz gond, hogy egyik merevlemezen win másikon linux? Bekapcsoláskor hogy különbözteti meg a rendszer?F.K.T.
-
félisten
Persze, hogy a belső a jobb, a külső egy kényszer megoldás arra, hogy szállíthatóak legyenek az adatok. A házban alaplapi sata2- re csatolva érzi jól magát a HDD, ATX házad van, abba el is fér, akkor minek kéne egy usb- s külső csatolású rack- ba tuszkolni a HDD- t, amiben még jobban is melegedne? Hogy jóval lassabb legyen vagy könnyebben sérüljön. A + 5 rugó csak hab a tortán!
Azt eldöntötted már, hogy a meglévőt használod tárolásra vagy tároló vinyót veszel?
Amúgy a WD Black- et rack- ba rakni.. jujj, az olyan lenne, mint ha Aston Martint vennél földúton való használatra!Egy WD Black FZEX Linux oprendszerrel, aztán csak élvezni kell a felszabaduló lóerőhegyeket!
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
válasz ubyegon2 #47122 üzenetére
Köszi nektek!
Azt hogy érdemes, ha a mostani hdd-ről ,melyen az OP rendszer is van nem törölném le az adatokat, hanem csak az op rendszert? Külső rack-be bele aztán op rendszer letöröl és kész? Nem okoz ez így gondot a hdd-nek?
Vagy első körben mentsem le valahova az adatokat és formattáljam külső rack-vel az egész hdd-t és utána vissza rá a tárolni kívánt adatokat?F.K.T.
-
Halfer
tag
Sziasztok! 1 TB-os hdd-t keresek, hogy backup-ot készítsek rá egy merevlemezről. Nem aktív backup lenne, semmiféle RAID, csupán egyszeri átmásolás és utána talonban lenne a lemez. Mivel talonban lenne egy ideig (kb félévente aktualizálnám), én külső merevlemezre gondoltam, szerintetek is az a megfelelő? Kérlek ajánljatok valamilyen konkrét típust, ami a tapasztalataitok alapján megbízható.
A backup egy jelenleg 80%-os kondíciójú 2 éves Seagate-ről kell. Nem tudom ilyen távlatban, valamint a merevlemez rendszeres használata mellett mennyire számít jónak az aktuális kondíciója a maga 8 hibás szektorával. Ennek megfelelően nem tudom mennyire maradjak továbbra is Seagate mellett.
-
Zoley3
tag
válasz Ákinard #47123 üzenetére
Aham,értem,akkor nem csak egy helyen kapni ilyet
Hát nem tudom mi állhat ennek a hátterében,de most hogy az Ipon visszaigazolta hogy mindenképp él valamilyen jótállás a termékre,már nem izgulok rajta
Így igaz,pappír van róla az a lényeg[ Szerkesztve ]
Névváltozás: Zoey25 >>> Zoley3...Zoey25 felhasználónak 14 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Ákinard
aktív tag
válasz Zoley3 #47113 üzenetére
Én ma vettem iponnál egy WD Blacket arra a linkelt garanciaellenőrző oldal kiírja rendesen a garanciát.
Megnéztem az Aquánál vett WDred 3Tb-t, arra viszont "No limited Warranty-t" ír...
Mondjuk engem annyira nem izgat fel a dolog, ha gariidőn belül döglik cseréljék, hogy a bolt cseréli vagy a gyártó nekem makkmindegy -
félisten
Szia!
Nem tudjuk, milyen az a WD 500 GB- os HDD, de ha jó az állapota, akkor azt is használhatod tárolásra. Ha nem akarod hurcolni, akkor belső vinyó a jobb megoldás. Ilyenkor a külsőnek csak hátrányai vannak.
Ha fenti HDD- n fut a tárolás, rendszernek vegyél egy WD Black 1TB- t. Az összes paramétert vizsgálva ez a legjobb vétel, a legmegbízhatóbb és leggyorsabb rendszernek. Ha csak nem SSD- t veszel, de SSHD is javasolt megoldás többek szerint. Szerintem a megbízhatóságban azért a WD1003FZEX viszi a prímet 5 év garanciával!
(#47120) psg5
ár/értékarányban 1. a WD 1003FZEX
Mi az a rack?[ Szerkesztve ]
-
codec
senior tag
Rackből USB3-ast érdemes nézned, és mindenképp külső tápellátásút pl ezt:[link]
Én egy ilyent is használok nem nagy márka, de amire kell arra szerintem jó.
Mostani vinyód helyett, pedig talán Vagy egy 500-as WD Blacket, vagy 1T-s WD Blue-tAz intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
codec
senior tag
Szia!
Adatok tárolására, őrzésére, egy külső megoldás a jobb döntés. Akár a mostani vinyódat is rakhatnád egy külső rackbe, esetleg dokkolóba, és helyette lehetne esetleg egy gyors HDD-t a rendszerednek.Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Kizárólag adattárolásra, biztonsági másolatok őrzésére keresek hdd-t. Igazából nem tudom, hogy külső a jobb vagy belső. Mit javasoltok? 1TB méret elégséges lenne.
A gép az alábbi, ha az számít:
GA-MA770T-UD3P
AMD Phenom II X2 545
2GB Ram
HD4850 radeon
WD 500GB-os HDD
Gigabyte SuperB 460WJa és bent van egy ősrégi Hitachi HDS722516VLAT80 (160 GB) hdd. Ezt is csak adattárolásra használom, idáig bevállt.
F.K.T.
-
Zoley3
tag
Aham,ezért írták nekem hogy hozzájuk van a gari...tehát nem a gyártóhoz küldik vissza,hanem kicseréli a bolt ha valami gebasz van,szuper
Hát jah,ipon is kezd kicsit unszimpatikus lenni,volt már affér velük (Vga-val),legalább most így biztos hogy kövi vásárlás nem ott lesz
[ Szerkesztve ]
Névváltozás: Zoey25 >>> Zoley3...Zoey25 felhasználónak 14 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Zoley3
tag
Hali.
Hát nem részletezte pontosan az ipon-os úr,de azt mondta nyugodjak le,nincs semmi gond,mert 2 év gari van hozzájuk és ha bármi probléma lenne természetesen érvényes a garancia rá.
Hát akkor mondom jó,pappírt adtak róla csak nem baxnak át Max tokostól rúgom rájuk a z ajtótÉn is most tervezek egy 3Tb-ost a többi közé,ezért is érdekelt,mert nem nagy tétel ez a kicsi notebook winyó,de a 3Tb-s már igen..
[ Szerkesztve ]
-
StSanya
senior tag
Egy jó hír: Csökkennek jövőre az üreshordozói jogdíjak
2015-ben csökkenni fog az üreshordozói jogdíj, a merevlemezek, memóriakártyák, pendrive-ok, SSD-k, tabletek és okostelefonok után egyaránt kevesebbet kell majd a vásárlóknak fizetni.
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
bajnokpityu
félisten
Srácok, ez a RED termékcsoport ez mennyire marketing szöveg?
Van itthon 4 db 2 éves greenem, felhasználnám őket NAS építésre, akkor lenne 1 hdd, ami kidőlhet adatvesztés nélkül. -
sanzi89
addikt
válasz Zlin50 #47106 üzenetére
Nem tudom, nem állítottam rajta semmit, de idáig nem volt egy leállás sem - kivéve amikor én kapcsoltam le -.
Egy CM Elite 110-ben van függőlegesen, gumibakokon. Rezegni egyáltalán nem rezeg, nem olyan hang, hanem halk, suhogó, monoton zaj."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Zlin50
senior tag
válasz sanzi89 #47105 üzenetére
Érdekes amit a Green -ről írtál, mert nálam nincs olyan zavaró hangja. Kezdetben amikor még nem volt átállítva az elmebeteg 8mp-es parkolás hosszabb időre akkor a fejmozgatás hangja volt zavaró. A normál működési hangja is elmegy. A Samsunghoz képest sokkal halkabb és a Hitachinál is halkabb, szóval minden eddiginél halkabb. A Red még várat magára. Ha a Green-re még mindig 3 év lenne nekem megfelelne az is.
A suhogó hang még mindig viselhetőbb mint a visító. Egyébként attól is függ hogy van beépítve. Ha ki van "párnázva" és a háznak nem tudja átadni a rezgéseket akkor nem tudja a ház erősíteni és nem lesz hallható az "alvégről" is.
Mennyi időre van beállítva a Red parkolása?"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #46933 üzenetére
Megjött a HDD. Egy WD Green 1TB 3.5-ös HDD-t váltott le (WD10EARS). A különbségek:
- A WD Red 1TB 2.5 WD10JFCX seek hangja lényegesen halkabb, a Green-nek ropogósabb, csattogósabb volt, néma csendben megtöltötte az egész szobát, de ha fülelt az ember, akkor a nyitott ajtónál a másik szobában is lehetett hallani. A Red-nek nagyon halk a seek hangja, bár ennek is határozottan hallani, ha dolgozik.
- A Green egy 13-15MB/sec-es torrent letöltés mellett már nem tudott DLNA-n kiszolgálni egy 1080p-s mkv-t, le kellett venni a torrent letöltési sebességét, mert akadt az mkv. A Red ezt bírja, semmi akadás.
- Sajnos a normál működési hangja a 2.5-ös Red-nek is zavaró, itt is egyértelműen hallani az alap forgás suhogó zaját. A környezet teljesen passzív és néma csend, de aludni e mellett se tudnék. Másik szobában nyitott ajtónál se zavaró már. Kicsit csalódás, a régi 320GB-os Samsung noti HDD-m ennél halkabb volt, kár, hogy tönkrement 5 év 24/7 használat alatt.Szóval vegyesek az érzelmeim, van itthon egy Raidsonic eSATA-s keret, lehet abba még megpróbálom beletenni, hátha halkabb lesz.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
42861
senior tag
Sziasztok. Külső HDD-t vennék Xbox One-hoz. Csak játékokat futtatna róla a gép. Egy 2 TB-os WD-t néztem ki. Konkrétan ezt: Western Digital MyBook Essential 3.5 USB3.0 WDBFJK0020HBK-EESN. Honnan lehet tudni, hogy milyen vinyó lapul ezekben a külső cuccokban?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- TCL LCD és LED TV-k
- Drón topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nintendo Switch
- Google Pixel topik
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Építő/felújító topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP)
- BONTATLAN/Samsung Portable T7 Shield 1TB
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel