- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: notebookdömping az Acertől
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2025: AI a grillsütőben
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zlin50
senior tag
Sziasztok!
Az összefoglalóban nem találtam, a WD oldalán nem tudtam megállapítani , hogy a kettő [link] [link] között milyen eltérés van. Azt láttam hogy megbízhatóságra PURZ esetén nincs adat. Nem találtam információt arra hogy a PURZ esetén van-e 8mp /5p-es fejmozgatás vagy szintén folyamatosan jár mint a PURX. Egyáltalán a PURZ ajánlott-e ennél a kapacitásnál. A 8 és 10 TB PURZ az ajánlottak között van.
Ha tud valaki segíteni a fenti kérdésben megköszönném."HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
Zlin50
senior tag
válasz Dzsekó #51434 üzenetére
Nem , nem arra. Arról lenne szó , hogy adatrögzítés szempontjából mi a helyzet.. A Purple-ből állítólagosan kivették és a Red-nél sem teljes , bár azt sem tudom igazából mi az amit kivettek vagy nem teljes.
[ Szerkesztve ]
"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
Zlin50
senior tag
-
Zlin50
senior tag
válasz tpeter77 #51365 üzenetére
Akinek nincs a Red gyárilag legalább öt percre állítva van rá mód átállítani. Purple esetén célszerű lenne tisztázni aki ismeri a hátterét hogy a hibajavítás hiánya mennyiben problémás. Olyan lesz mint a jó kis primco lemezek esetén...?
-
Zlin50
senior tag
-
Zlin50
senior tag
válasz gabo91 #51275 üzenetére
A Green-ek általában ezt csinálják (8mp). A wdidle átállítja. Több meghajtón megcsináltam szóval megy, de egyenként ajánlatos őket bekötni. Még a rendszer meghajtót sem. Csak a wdidle pendrive vagy CD/DVD.
A pendrive esetén meg különböző USB portokat kell kipróbálni, mert nálam például win7 telepítés sem ment normálisan mindről - hogy miért ? , jó kérdés)
A hibajavításról nem igazán tudok nyilatkozni , a Purple üzemmódra meg a wd oldalán biztos lehet bővebbet találni, de a bolti leírás szerint is valóban folyamatos üzemre van "- 24/7 megbízható műk."
A 40 fok még igen , de a HDS például alapbeállításként 43 fokot már nem egészen kiválónak jelez.[ Szerkesztve ]
-
Zlin50
senior tag
válasz gabo91 #51257 üzenetére
Purple.... eddigi információk szerint van annyira megbízható mint a Red , és ráadásul halk mint a Green , na nem úgy mint a Red. Parkolás van a Red-nél is viszont a Purple-nél nincs.
Egyébként nekem is van 20EARS, módosított parkolással. Ahhoz hogy probléma nélkül állítható legyen (wdidle), a beállítandó meghajtón kívül célszerű minden mást lekötni , hogy ne zavarjon be a képbe.
Nem túl hosszú ideje van meg a Purple , de egyelőre nálam az a "nyerő". Majd meglátom évek múlva mit lehet elmondani róla. Ami kompromisszumra kényszerít az a hőfoka, ami a Red-hez hasonló, és magasabb a Green-nél. Majd kitalálok valamit a hűtés növelésére. (nyitott ablak mellett csökken a hőfoka , szóval a feladat adott, na persze nem nagykabát a megoldás)"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
Zlin50
senior tag
válasz pistabyte #51154 üzenetére
Hogyan néz ki az a műanyag sín, valahogy így [link] ?
Ennek az oldalára is lehet gumilapot tenni , meg a HDD-t is benne alulról megtámasztani.
A befőttes gumi is megfelelő lehet , esetleg többet kell belőle rárakni és akkor stabilabb lesz, miközben a rezgést még mindig csillapítani tudja.
Ha viszont olyan ami a HDD-t oldalról a furatokba illeszkedő csapokkal fogja akkor talán elég lesz oldalról gumival kitámasztani úgy , hogy (ha belefér még akkor ) a gumilapon a csapok helyét kivágni.[ Szerkesztve ]
-
Zlin50
senior tag
válasz pistabyte #51150 üzenetére
Belül a keret és a HDD közé rakhatsz például gumilemezt. Ezt csináltam én is. A rögzítő csavarok (ha kell egyáltalán) alá is kívülről úgy, hogy a csavarfej alá a gumilap mögé fémlemezt raktam hogy a gumit ne tudja a csavarfej meggyűrni. Hogy most ezért nem hallom a hangját azt nem ellenőrzöm le azzal, hogy mindezek nélkül rakom be......
-
Zlin50
senior tag
válasz greggorius #51144 üzenetére
Ha a Sata II sávszélessége ki lesz használva a meghajtók által (szóval a 300-as átvitelt elérik) akkor az már egy nagyon jó helyzet. A Sata II meg III szép dolog ha a meghajtók is olyan gyorsak. Én örülnék ha 200-as szintet elérnének , nemhogy 300-ast. Az SSD az igen, az bizony képes erre, de a HDD-k........
-
Zlin50
senior tag
válasz jim bcs #51143 üzenetére
Mit jelent az hogy relative hűvös? És a parkolással hogy áll? Mennyire vagy miben jobb mint a Purple?
(egyébként úgy láttam drágább mint a Purple , ami nem mondanám hogy relative hűvös csakúgy mint a Red, viszont halk és nem parkol, a Red viszont igen és nem is halk de nem olyan hangos mint a Black)"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
Zlin50
senior tag
válasz fokukac #51077 üzenetére
Az eddigi tapasztalatom Red, Green, Purple tekintetben:
-a Green a leghalkabb , alapban 8mp-ről kénytelen voltam 5 percre állítani a parkolást.
-a Purple szinte majdnem ugyanolyan halk, a Red bizony nem, de nem idegesítő a kerregése mert nem nagyon hangos (emiatt egyszeri próba után nálam a Black azonnal kiesett a lehetséges versenyzők közül - rendszernek szántam de a hangja után lőttek neki --> váltás .... SSD-re)
- a Red -re nálam gyárilag 5 perces a parkolás, a Purple -nél tulajdonképpen nincs (a hőfokán látszik is)
- A Red parkolás nélkül melegszik hasonlóan a Purple-höz
- Purple és Red sebessége HDS szerint egyforma , a Green valamivel kisebb (nem tesztek, hanem átvitelek alapján élesben)Egy 20EARX Green (ugyan garancián túl) bad sector-os lett. Van másik fajta Green is, majd meglátom az is beadja-e a kulcsot. Ugyan az EARX sem megdöglött csak piszkosul belassult és persze egyes részei már nem menthetők. Ha jót akarok magamnak akkor lehet hogy a Green-t célszerű mellőzni. Ez akkor válik alátámasztottá ha másik Green is hasonló idő után szintén használhatatlan lesz. A Red és a Purple még túl "fiatal" ahhoz hogy nyilatkozni lehessen a megbízhatóságról.
A Red és Purple esetében sem "tetszik" a hőfok, bár leírás szerint a működési hőfoka 0-60.
Az 5 percre állított meghajtókat a HDS-nel igény szerint lehet a Lemez figyeléssel ébren tartani. A 8mp-en lévőket a HDS sem tudja megfogni ezért állítottam a Greene-eket 5 percre, de azokat sem a parkolási szám miatt (bár eléggé emelkedett és 300e az élettartam), hanem a parkolás undorító hangja miatt.
Ha a megbízhatósággal a Red és a Purple egálban vannak , akkor némi kompromisszummal (hőfok) a Purple a nyerő nálam mert halk. A Blue egyelőre ismeretlen számomra. Ha megdob valaki egyel kipróbálom...."HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
Zlin50
senior tag
válasz gubisadam #51026 üzenetére
Amikor annak idején a Green-nél megjelent ez dolog 3-4 százezer volt élettartamnak megadva.
A 2500/71 arány mellett ki lehet számolni elvileg mit bírhat még. Ha naponta 30-40, akkor még van belőle hátra néhány év. Mint írták korábban ez a dolog állítható, egészen addig hogy ne is legyen, például jó nagy értéket megadva. Nálam gyárilag 300s , és a HDS "nem engedi el a kezét", úgy állítottam be, mert a wdidle miatt nem szándékozom szétkötni az egész gépet csak azért hogy egyáltalán felismerje és máshoz ne kavarjon be."HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
Zlin50
senior tag
válasz Grave_444 #51009 üzenetére
Mostanság mentem egy 20EARX-ről (bad sector) ami menthető.
Az kétségtelen hogy hangja az szinte semmi sincs (volt). Átvitel közben sem. Egy arasznyira kell közel hajolni hozzá hogy valami hallható legyen.Funthomi: nekem is ez a kifogásom a Red miatt, a hőfok. (biost nem néztem de nincs probléma , a teljes 4TB-ot látja a rendszer , méghozzá 775-ös lapon - minő öröm ,nem kellett bélést cserélni)
[ Szerkesztve ]
-
Zlin50
senior tag
válasz Glaz-dozfhut #50964 üzenetére
Ajánlottként a Purple -re gondoltál, illetve nem rendszernek valóként? Nem is rendszernek szánom, mert ekkora kapacitásúak azért még nem kellenek hozzá, hanem adatnak úgy hogy ne legyen hallható és ne melegedjen. Ennek fejében nem kell hogy nagyon gyors legyen, nem az a legfontosabb. Az viszont még nem ártana ha jobb minőségű, kicsit tartósabb.
[ Szerkesztve ]
-
Zlin50
senior tag
válasz Glaz-dozfhut #50952 üzenetére
Akkor ezek szerint a Red -del sem vagyok előrébb. Nekem az lenne a megfelelő amelyik legalább halkabb hűvösebb. Talán Purple... ? Érdekes ám amúgy ez az adatrögzítési hiba dolog. A bad sector mellé más sem hiányzik még....
-
Zlin50
senior tag
válasz Glaz-dozfhut #50948 üzenetére
Nekem Green lett "bad sector"-os (persze garancia után) és az bizony nem olyan elnéző a hibákkal. Rendkívül lelassult és persze akadozik is, de már kint van a gépből és csak adatmentés miatt kötöm még rá usb-sata adapterrel. Green-t többet nem veszek, most már a garancia sem három éves. A Red hallatja magát átvitel közben és a hőfoka is magas ahhoz képes hogy alacsonyabb fordulaton jár.
[ Szerkesztve ]
-
Zlin50
senior tag
válasz Glaz-dozfhut #50935 üzenetére
Még egy kérdésem lenne, mennyi ideje használod őket?
[ Szerkesztve ]
-
Zlin50
senior tag
válasz Glaz-dozfhut #50937 üzenetére
Köszönöm az információt. Lehet hogy akkor majd megpróbálok egy Purple-t. Erre is 3 év gyári garanciát írnak.
[ Szerkesztve ]
-
Zlin50
senior tag
válasz Glaz-dozfhut #50935 üzenetére
Hőfok milyen? Hangja (kerregésre gondolok) átvitel közben van? A Red-nek (40EFRX) azért van, mondjuk a Green-hez viszonyítva.
[ Szerkesztve ]
-
Zlin50
senior tag
Az én kérdésemre [link] esetleg tud valaki mondani valamit? Kisebb kapacitásúak esetén is megfelel némi információ összehasonlítási referenciának.
-
Zlin50
senior tag
A következő hdd-ről mit lehet tudni "élőben" (ha használ ilyet valaki): [link] hang , hőfok , parkolás ügyben? (esetleg Red-hez viszonyítva) A bolt oldala szerint erre is három éves a garancia mint a Red-re. Gondoltam Blue-ra is de a garancia csak 2év.
-
Zlin50
senior tag
válasz Dzsekó #50862 üzenetére
Akkor most olyan is lehet hogy a Red szenzora nem jó? Emmeg hogy..... Bár igaz, hogy amikor bekapcsolom gépet akkor sem hasonló hőfokot mutatnak. A Red drágább annál hogy ilyesmiket produkáljon. Az igazi baj az, hogy nehéz már mást választani helyette. Az eléggé furcsa hogy eleve alacsonyabb fordulaton működve is magasabb hőfokot mutat rá a HDS, mint némelyik másik meghajtó. Át fogom cserélni a helyüket. Kiderül számít-e.
-
Zlin50
senior tag
A Red-nél nekem leginkább az nem tetszik hogy melegszik. Egy 7200-es Hitachi van olyan meleg mint ez, de a Hitachi sem lépi a küszöböt át a HDS -ben pedig magasabb fordulaton jár. Az már csak hab a tortán hogy egy Green (EARX) is melegedett, aztán bad sector.... Másik fajta Green viszont nem.
-
Zlin50
senior tag
válasz nobela #50843 üzenetére
Mivel az egyik része rendszer lesz várhatóan nem fog tudni parkolni, mert a rendszer sűrűbben fogja kezelni annál hogy parkolni tudjon. Esetleg ha még a régebbi 8mp-es parkolás van rajta. Azt még a HDS sem tudja "kiiktatni". Ha valóban 8mp-es, akkor jöhet a wdidle produkció.
[ Szerkesztve ]
-
Zlin50
senior tag
válasz Dzsekó #50838 üzenetére
A Red-nél öt perc késleltetés van gyárilag (legalábbis nálam). Ha HDS-t használ valaki akkor a "Lemez figyelés" alatt az ébren tartással szükségtelenné válik a wdidle. A wdidle futtatásához minden más meghajtót ajánlatos lekötni, hogy probléma nélkül megtalálja és kezelje azt amelyiket akarjuk. Hát nem kívánom az egész gépet szétkötni csak emiatt. De a fenti módon nem is szükséges.
-
Zlin50
senior tag
válasz Fr@nkieWilde #50835 üzenetére
Erre nem emlékszem, de nincs igazán jelentősége. A kezelő elérhető és onnan minden beállítható. Az hogy használt talán nem számít. Inkább az, hogy van-e partíció rajta. (ha felrakható akkor levehető is)
-
Zlin50
senior tag
válasz Fr@nkieWilde #50832 üzenetére
Az egyedüli támpont nekem hogy ddr3 ram való bele , az meg a ddr2-őn túl van (mint az enyém intel p45) szóval igen valószínű hogy kezeli. A GPT pedig a rendszerben a merevlemezek kezelésénél elérhető , és ott majd megismered. (különösebben nincs mit megismerni rajta) Ez kell a 2TB fölötti rész eléréséhez. Az eljárás hasonló az MBR-hez.
[ Szerkesztve ]
-
Zlin50
senior tag
válasz Fr@nkieWilde #50830 üzenetére
Milyen az alaplap? (nekem például 775-ös is kezeli csak rendszer hdd-nek nem lesz jó, adathoz viszont problémamentes, a rendszerben GPT formát kell választani hozzá hogy a teljes kapacitás elérhető legyen , persze mindez 64bites rendszerben)
-
Zlin50
senior tag
Hangja melyiknek kisebb? Nekem a Red üzemi zaja nagyobb mint a Greené. A Green nem is igazán hallható adatátvitel közben, ellenben a Red igen. Kíváncsi volnék mit mutat a Blue. (ha valaki tud nyilatkozni róla akkor a Purple is)
-
Zlin50
senior tag
válasz Mukucs #50714 üzenetére
HDS mindenképpen, de a rendszer ellenőrzője sem árt a meghajtóra. Egyébként milyen típus?
(Nálam egy 2TB EARX produkált HDS-ben 98 gyenge és 2 bad sectort , miután a rendszer szektor ellenőrző és javítóját is lefuttattam már ötszáz felé emelkedett. Ez utóbbi is figyelmeztetett hogy mentsem ami menthető.)"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
Zlin50
senior tag
válasz grunker #47369 üzenetére
Ahelyett az extended helyett talán célszerűbb egy teljes formázást (nem gyorsat) megereszteni a használatba vételhez, mert ugyanazt megteszi (ellenőriz) és ha hibát talál kizárja a táblából. Így egy szuszra meg van minden.
-
Zlin50
senior tag
válasz oszkarfincs #47355 üzenetére
Csak írás-olvasás esetén van hangja a fejmozgatás miatt. Ez volt a Green-nél is zavaró a parkolások miatt , de csak addig ameddig át nem állítottam az időt és onnantól kezdve halkabb lett mert a parkolás/visszaállítás hangosabb mint a keresés. Üresjáratban egyik sem hallható, csak akkor ha közelebb hajol hozzájuk az ember.
-
Zlin50
senior tag
válasz Trebron09 #47308 üzenetére
Szektorhibát talán nem kábel okoz , de Sentinelben a smart alatt megnézheted mit ír az átviteli paraméterekre is.
Kábelt érdemes olyat használni amin reteszelő fül van a csatlakozón. Bekötve kattan, és onnantól kezdve már nagyon nehezen mozdul. Ha továbbra is hibás , mentés aztán formázás hogy legalább azokat iktassa ki amik már megvannak. Ez persze nem garancia arra hogy több nem lesz."HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
Zlin50
senior tag
válasz Zlin50 #47258 üzenetére
Na lejárt az idő....
Szóval:
Recalibration Retries or Calibration Retry Count
This attribute indicates the count that recalibration was requested (under the condition that the first attempt was unsuccessful). An increase of this attribute value is a sign of problems in the hard disk mechanical subsystem.
Hát ez nem valami jó jel...
Fagyásokat szektorhiba is tud produkálni ha nem lehet olvasni. Az egész gépet meg tudja fogni. Volt már hozzá "szerencsém".
Célszerű lenne a HDS-t megereszteni egy teljes felület ellenőrzéssel , nem gyorssal , teljessel , mert a gyors nem ér semmit. Ha nem hoz ki szektor hibát akkor a lehet mechanikai hiba. Bármelyik is van amíg lehet a szükséges adatokat menteni ajánlatos.[ Szerkesztve ]
-
Zlin50
senior tag
Esetleg ebből [link] ki lehet nyerni a szükséges infót.
Tápod milyen fajta? Ha nem valami jobb minőségű, az alaplapot meg HDD-t is kinyírhat. Nekem régebbi táp már intézett el alaplapot. Azóta már jobb van a gépben.Egyébként meg én rendszernek inkább SSD-t javasolnék, ha belefér.
[ Szerkesztve ]
-
Zlin50
senior tag
válasz sanzi89 #47105 üzenetére
Érdekes amit a Green -ről írtál, mert nálam nincs olyan zavaró hangja. Kezdetben amikor még nem volt átállítva az elmebeteg 8mp-es parkolás hosszabb időre akkor a fejmozgatás hangja volt zavaró. A normál működési hangja is elmegy. A Samsunghoz képest sokkal halkabb és a Hitachinál is halkabb, szóval minden eddiginél halkabb. A Red még várat magára. Ha a Green-re még mindig 3 év lenne nekem megfelelne az is.
A suhogó hang még mindig viselhetőbb mint a visító. Egyébként attól is függ hogy van beépítve. Ha ki van "párnázva" és a háznak nem tudja átadni a rezgéseket akkor nem tudja a ház erősíteni és nem lesz hallható az "alvégről" is.
Mennyi időre van beállítva a Red parkolása?"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
Zlin50
senior tag
válasz gabor128 #47084 üzenetére
Nekem Green is megfelelne (használok is) , de korábban 3 év volt hozzá most meg csak 2 év garancia van rajta, és az elmebeteg 8mp-es parkolással sem tudom mi a helyzet. Nem hiányzik hogy fw módosítással keljen kezdenem, még ha továbbra is 3 év lenne a garancia akkor sem.
(Rendszernek meg szerintem inkább SSD javallott)"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
Zlin50
senior tag
A korábbi kérdésemet még kiegészíteném azzal hogy 775-ös lapra kötve 64 bites rendszerben 3-4 TB -os HDD használható-e úgy hogy a vinyó teljes kapacitása egyben elérhető legyen vagy nem? Ez is befolyásolná milyen HDD-t vegyek , azon túl hogy mivel előnyösebb a Red mondjuk a Green-nél.
(Gondolom ha használ esetleg valaki így ekkora HDD-t kapásból meg tudja mondani, mert ilyesmit még nem próbáltam és nem ártana tudni mire számíthatok, egyáltalán lenne-e értelme 2TB-nál nagyobbat venni, vagy hiábavaló volna mert nem képes a rendszer sem kezelni meg az alaplap sem.)"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
Zlin50
senior tag
Üdv mindenkinek!
Tanácsokat kérnék mennyivel járnék jobban Red-del Green helyett. Nekem leginkább a garanciaidő miatt nem szimpatikus a Green mert csak 2 év (pedig korábban ennél is 3 volt) a Red -nél viszont 3.
Az szintén szempont lenne hogy a Red-nél is megvan-e az elmebeteg 8mp-es parkolás illetve hogy Green-nél még mindig megvan-e vagy már gyárilag hosszabb időre van-e állítva. Sebesség kevésbé foglalkoztat, inkább a tárhely fontosabb, persze az sem érdektelen hogy meddig bírja.
Előre is köszönöm az építő véleményeket!"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
Zlin50
senior tag
válasz Ganz-[HUN] #45283 üzenetére
A kettő közül mentes valamelyik a 8mp-es parkolgatástól? (úgy értem helyből és nem fw átállítgatás után)
-
Zlin50
senior tag
válasz kalozhun100 #42601 üzenetére
Nekem külsőn jött elő ez a dolog. Adatmentés, már amit lehet, aztán teljes formázás. Az ilyen hibajavítós dolgok nálam sosem oldották meg a problémát. Ha nem romlik az állapot akkor jó, de ha igen akkor már az egy folyamat kezdete...
(#42606) Zola007: SSD sem?
[ Szerkesztve ]
-
Zlin50
senior tag
válasz vittorio7 #42577 üzenetére
Nem kötelező végigtolni a teszteket. Legfeljebb a kockázatokról és mellékhatásokról megkérdezheted a kezelőorvost vagy a gyógyszerészt. Idegrendszeri tüneteket várhatón fog okozni amikor az orrod előtt elszáll néhány adat.
Egy HDD beüzemelése márcsak ilyen. De te tudod mit tartasz elégnek. Mindenki a maga cseresznyéjének a pogácsa.[ Szerkesztve ]
-
Zlin50
senior tag
válasz ubyegon2 #42287 üzenetére
Black biztosan nem lesz, egyet kipróbáltam, iszonyatos hangja volt mikor dolgozik, még üresjáratban is van hallható hangja. Nekem valamilyen 5900/5400 fordulatú megfelelne, nem kell hogy rendkívül gyors legyen inkább halk , de az nagyon. Mivel a kapacitásuk kicsi és drágák csak ezért nem tudok SSD-ben gondolkozni, rendszert kivéve, pedig ezekkel a "csend" meglenne. Hitachi meg WD már kipróbált, egyelőre működnek , bár a Hitachi volt garanciáisan cserélve. A WD bizonyult a leghalkabbnak, de az idióta 8mp rendkívül zavaró volt, persze már azóta frissítve van a fw 5 percre, de nem akarok többet szórakozni vele, és ezért is érdekelne hogy még mindig létezik-e.
[ Szerkesztve ]
-
Zlin50
senior tag
válasz ubyegon2 #42280 üzenetére
Alapvetően tároló funkciót látna el. Rendszerként SSD üzemel (win7 64b). A HDD 775-ös lapra lenne kötve. Amit infót találtam eddig aszerint mehet, de nem lesz bootolható, na és... Mivel a rendszer 64-bites elvileg egyben lesz képes kezelni. Azt viszont nem tudom milyenek működés közben, zajos vagy halk, a WD-nél létezik-e még a 8mp-es leállás (visszaállásnál kattog-e) , melegszenek-e vagy nem.
A hosszabb garanciával rendelkező az időtartam miatt kedvezőbb csak kérdés hogyan üzemel, alapvetően halk-e. Aki használ ilyet az esetleg tud némi tapsztalatot mondani."HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
Zlin50
senior tag
válasz Atimester #29769 üzenetére
Mindaddig amig az SSD nem versenyképes sem kapacitásban sem árban, főleg az utóbbiban. Ha egyszer még megéljük ezt, akkor majd meglátjuk mi lesz a HDD sorsa, bár ez kitalálható...
Akkor majd lehetséges az áttérés és mivel lesz szép számban gyártó lehet versenyezni megint."HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
Zlin50
senior tag
Látom van eladósorban használt HDD. Hát akkor én is felajánlok néhányat megvételre ha érdekel valakit. Samu 103UJ, 154UI, 204UI, 203WI. a kisebb lehet két éves a többi kevesebb, de megnézem majd a papírjaikat (szép lesz megtalálni, de megvan) ha van érdeklődés. Az állapotuk mielőtt lecseréltem őket kifogástalan volt sentinel szerint, de visszellenőrzöm. Ha valaki venne belőlük PÜ-ben érdeklődjön.
-
Zlin50
senior tag
válasz jonasg #29554 üzenetére
Milyen fajta az a SATA HDD? Amúgy a rendszer -főleg indításnál - belassul a meghajtó variálásoknál. Újra fel kell tenni hozzá hogy helyrerázódjon. Mindent telepítéskor kell látnia hogy rendesen működjön. Ezt tapasztaltam eddig. Ha például valamelyik meghajtó egy vezérlőkártyán van bekötve és utólag kerül fel a driver és emiatt utólag kerül a rendszerbe a meghajtó, az is bekavar. Furcsa hogy USB-n bekötött meghajtóknál nincs ilyen gond.
[ Szerkesztve ]
-
Zlin50
senior tag
válasz mpierre #28685 üzenetére
Már csak az a kérdés honnan fogom betölteni, mert F6-ra floppyt kér, az meg kinek van már manapság...
Amúgy boot alatt AHCI módot ír hogy abban fog indulni. Feltehetően azért mert a BIOS is AHCI-ra van állítva.[ Szerkesztve ]
-
Zlin50
senior tag
válasz mpierre #28683 üzenetére
A rá kötött vinyót látja a BIOS, de az induló kék képernyő (nem kékhalál) után kellene a vezérlő prorgamja hasonlóan a többi az alaplapra kötött vinyó vezérléséhez. Ezekhez kell például az iastor. Valami hasonló kéne az asrockhoz is , de hogy innen [link] vajon mi kellhet fogalmas sincs, és arról sem hogy ami ezen az oldalon elérhető az egyáltalán használható-e.
[ Szerkesztve ]
-
Zlin50
senior tag
Sziasztok!
Van valaki aki használ Asrock Sata3 -as vezérlőkártyát? XP-t szeretnék telepíteni rajta lévő vinyóra de nem tudom hogyan lehetne bootolhatóvá tenni.
-
Zlin50
senior tag
válasz zolynet #28536 üzenetére
Mindenkinek fel tudok majd ajánlani meg vételre ezekből (igaz használt) amint eljutottam oda hogy szét tudom berhelni a gépet. Szeretném majd látni hogy rávetitek magatokat...
Vissza nem veszem, élvezzétek csak.Hogy nem ajánlom senkinek azt nem mondanám, azt viszont igen hogy én csak úgy vagyok hajlandó venni Samsungot hogy beindítják az orrom előtt, mert hallani akarom hogy nem hallom.
Viszonytásanak pedig annyit hogy a HD103UJ és a HD154UI a HD204UI -hoz képest nálam igen halk volt. Tehát nem arról van szó hogy minden samu visít. Ja, és még a HD203WI is ilyen nálam.
Ezekhez képest mondom azt is hogy a WD olyan mintha nem is lenne és a Hitachi is baráti.
[ Szerkesztve ]
-
Zlin50
senior tag
válasz zolynet #28524 üzenetére
Vegyél majd belőle bátran mikor eladom és majd le fog fagyni a mosoly az arcodról. Tudom hogy vicces lehet neked, de nekem egyáltalán nem az. Lecseréltetném mindet de már régen túl vagyok a három napon, vagy a Samsungosok orra előtt vágnám őket a földhöz hogy érezzék mekkora problémát okoztak vele. Olyan kb mint amikor az SSD fórumon panaszkodnak hogy csak ilyen meg olyan az SSD sebessége, pedig azt még annyira sem lehet észrevenni hogy 200 vagy 500MB/s a rendszer futtatása közben, csak a szekápráztató tesztek alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Zlin50
senior tag
válasz KAMELOT #28522 üzenetére
A WD az egyedüli amire azt mondanám hogy semmilyen hangja nincs. Ez persze nem teljesen igaz, mert egy araszon belül az is hallható. Na de ahhoz oda is kell hajolni egy araszon belülre hogy hallható legyen. A Hitachi vagy két araszon belül hallható, a Samsung meg a szoba másik végéből is. Hát ez a különbség nálam, és nem a levegőbe beszélek mert a WD és a Hitachi is egyértelműen halkabb. Ha a WD-nél nem jött volna elő ez a 8mp-es baromság mind az lehetne, de amikor megvettem nem tudtam még miről van szó és kegyetlenül zavart az ismétlődő fejparkolási hang ezért gondoltam hogy akkor inkább Samsung. És ez lett belőle. (Igen József, Ön jól választott! Nesze neked itt egy púp!)
[ Szerkesztve ]
-
Zlin50
senior tag
válasz KAMELOT #28520 üzenetére
Az alapjárati visításnak semmi köze a defraghoz.... (és különben sem defragozom)
Olyan szépen muzsikálnak mint ahogy a szénkefés villanymotorok szoktak.
Érdekes hogy a cseréjükre szánt 5K3000 vagy WD egyike sem ad ilyen hangot.Majd meglátom hogy fogják kapkodni tőlem mikor majd el akarom adni.... Persze ha valakit nem érdekel a hang annak megfelelhet, mert egyébként nem rossz.
[ Szerkesztve ]
-
Zlin50
senior tag
válasz scope2007 #28487 üzenetére
Nem olyan egyértelmű ez. A WD20EARX az alaplapi SATA2-őn 60-70 körül vacakolt. Beraktam egy ASRock SATA3-at és azon 90-100 környékén mozog. Szerencsére nem lett pofára esés belőle hogy rááldoztam a vezérlőre. (Viszont 2,5Gb-nél nagyobb sebessége nem lesz tehát SSD-hez már nem lesz igazán jó, elvileg.)
[ Szerkesztve ]
-
Zlin50
senior tag
Hogy korábban felmerült itt routeres kérdés én azt kérdezném meg, hogy STB-t rá lehet kötni úgy hogy mondjuk a gép lássa a routeren keresztül, esetleg a rákötött külső HDD-t is?
-
Zlin50
senior tag
válasz magedla #28353 üzenetére
Lehet szó USB3-SATA adapterről is ha megfelel. Belső HDD-t kívülről beköthetsz. Én ilyet használok. Az egyedüli kifogásom vele szemben hogy a DVD-t nem látszik úgy hogy kezelné. HDD-vel nincs gondja. Van egy korábbi USB2-es is (Roline) de azt már nem lehet kapni ami viszont mindent kezel.
[ Szerkesztve ]
-
Zlin50
senior tag
Vannak itt furcsa dolgok. 5k3000-es megy ahogy csak bírja, WDEARX meg gyengélkedik ugyan azon porton (nálam). Beraktam egy SATA3 vezérlőt és mindjárt más a helyzet az EARX-szel. Hát nem tudok okos lenni ez ügyben miért is van mindez. A WD-t meg sem kérdezem, mert 8mp ügyben is rendkívül tartalmas választ adtak.
Ha nem lesz megfelelő a sebessége a fenti módszert tudom javasolni.[ Szerkesztve ]
-
Zlin50
senior tag
válasz scope2007 #28327 üzenetére
Van rá beállítási lehetőség a tulajdonságok alatt. A siliconos kártyán ilyen nincs csak BIOS flash fül van és módosítva SATA linkre megszűnt a removable.
Azt lenne még jó tudni vajon 3TB-os vinyót kezel-e. (megfelelő rendszer alatt persze)
-
Zlin50
senior tag
Hogy ez mennyire így van! ASRock SATA3-as vezérlőn hozza szépen a 100 megás átvitelt másoláskor. Az alaplapomon (SATA2) meg 60-70.
Már csak azt kéne megoldanom hogy ne removable legyen a rendszerben. Tudom hogy miért lehet ez mert egy másik SATA2-es vezérlőkártya is ezt csinálta míg flasht nem kapott biosra és át nem álltottam RAID controllelről SATA link controllelre. Ez viszont egy Silicon Image chipes cucc amihez elég könnyen elérhető driver van. Az ASRockhoz valahogy még nem találtam BIOS -t. Removableként meg elég furcsán mutat egy bekötött vinyó.Hopp, de milyen érdekes, van egy beállítási lehetőség hogy removable legyen vagy sem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital