- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elite csúcstáblával készül a Xiaomi
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joccadoki
senior tag
válasz cyberkind #47799 üzenetére
nagyon köszönöm, valami ilyesmire számoltam. Egy picit el vagyok maradva. Régebben rengeteg winyót vett egy üzlet hibásakat. akkor még 40-80-120 gigás IDE/sATA vinyók voltak, én elvittem tőle, és összedobtam egy párat 6 darab 120asat megtartottam (mai napig mennek) Aztán később vettem egy 320gb-s samsungot.
Mivel az ide winyókat már nem tudom használni, és 3 sata együttesen sokat fogyasztanak, és hangosak így vennem kell egy olyan winyót ami megbízható.
Ezért van a kérdés, főként a megbízhatóság ami érdekel. Persze a sebesség és a hang is lényeg.
Akkor az optimális a RED"A világ nincs tele seggfejekkel! Csak pontos stratégiát követve vannak elhelyezve, hogy legalább egy biztosan keresztezze az utad minden nap."
-
cyberkind
félisten
válasz joccadoki #47798 üzenetére
Attól függ mire akarod használni, viszont a black melegszik, hangos, 5 év garis, de az játékra való, azt bűn tárolásra használni, nekem épp ezért nincs, csak 2 red meg 1 green, ami 2 éves lesz.
A velociraptor 10000-ren forog, nagyon drága, gondolom nagyon hangos.[ Szerkesztve ]
-
joccadoki
senior tag
válasz cyberkind #47797 üzenetére
akkor red, de inkább black az ami megéri. Vagy van ez a velociraptor. de azt inkább szerverekbe szokták rakni a magas fordulat miatt gondolom
"A világ nincs tele seggfejekkel! Csak pontos stratégiát követve vannak elhelyezve, hogy legalább egy biztosan keresztezze az utad minden nap."
-
cyberkind
félisten
-
joccadoki
senior tag
egy kis tájékoztatást kérnék:
mi a különbség a wd green, blue, red, black között?"A világ nincs tele seggfejekkel! Csak pontos stratégiát követve vannak elhelyezve, hogy legalább egy biztosan keresztezze az utad minden nap."
-
válasz dobost #47792 üzenetére
Az ST3000VX002 jobb a célra akkor már, mert az az új, 5900-as. Vagy ST3000VM002, ez a Video széria. A NAS szériás modellt 3TB méretben nem ajánlom, mert 4 tányéros, a többi 3.
A másik oldalon a WD Red lehet opció, a Purple mellett az új VX002 szerintem fejletebb (ha más nem, a vibrációs szenzor miatt).Egyébként az ára, az elérhetőség alapján döntenék.
Mind 3 év garis, jó esetben.Tegnap még működött...
-
dobost
senior tag
Sziasztok!
NAS fejlesztés előtt állok és szeretnék új winyót is tenni bele.
3TB tárolókapacitással melyik márka/típus ajánlott most?
Néztem Seagate ST3000VX000, WD Purple vagy WD Red?Köszi!
Üdv,
Tamás -
joccadoki
senior tag
válasz SchumiBácsi #47790 üzenetére
találkoztam olyannal. Méghozzá ide csatolós 80pines finomság. Az más tészta hogy volt olyan is, rakjam össze a gépet, és a winyóra rá volt tapadva a rendszerhangszóró. a srác egybeöntötte, mintha betont csinált volna.
"A világ nincs tele seggfejekkel! Csak pontos stratégiát követve vannak elhelyezve, hogy legalább egy biztosan keresztezze az utad minden nap."
-
őstag
-
joccadoki
senior tag
válasz SchumiBácsi #47788 üzenetére
ja hát az usb-s az megint más. Igazából a legnagyobb veszély a rendszer meghajtó, és amiről fut progi jelenti
-
őstag
válasz joccadoki #47787 üzenetére
Jó hát úgy nem, de ha le van választva akkor sztem kikapcsolható, ez a lényege ha USB rackről van szó, nem kell leállítani az egész gépet.
A "Power off Retract Cycle Count" viszont nőni fog, mert az a váratlan leállás miatti parkolás sztem. Annyit havonta 1-2× meg bírjon ki akármilyen meghajtó...
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
7Sony7
addikt
Üdv Srácok! Még mindig úgy van, hogy a hdd rack kapcsolóját nem szabad kapcsolni, csak kikapcsolt gépnél?
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
King Unique
titán
Egyébként, ami itteni topik szemszögéből fontos, a belsejük Seagate ST1000LM024 (átcímkézett Samsung Spinpoint M8) szokott lenni [link].
A 25H3-ba volt korábban 1 TB méretben WD10TPVT (régi 3 tányéros), újabban is az-e, azt nem tudom. A 2 TB-os 25H3 viszont WD20NPVX, az biztos. -
King Unique
titán
Ez a kettő, jóformán egy és ugyanaz az ütésálló 25M3, csak különböző színekben [link]. Azt mondjuk nagyon nem értem, az egyik mért 2, a másik meg 3 év garis...
25H3 se rossz, illetve akad más külső is, v külön megvenni a HDD-t (itt kérdezed) és hozzá a külső házat is opció. Egyébként külön topikjai vannak mindegyiknek [link]. -
-
MoP_FX 57
őstag
válasz dvd_R+ #47779 üzenetére
A kerregés a fejpozicionálás eredménye. Minél gyorsabb, annál hangosabb. A régebbi Blue-k még támogatták ennek a megváltoztatását az akusztikai menedzsmenten keresztül. (pl. HD Sentinel/Lemez menü) Az újakon általában ez már zárolva van.
A vibráció általában ház kérdése, jellemzően ahol még nem gumibakokkal oldják meg a lemez rögzítését, ott hajlamos rezonálni. Ha leteszed a ház aljába a lemezt négy gumibakra, akkor a motorzaj nagy részét és a fejpozicionálási zaj egy részét le fogod tudni fogni.
(#47780) KERESZTAPA9: Hitachi-gyártmány, 7200-as, 2 db 1 terás tányér 4 fejjel. Minőségi és gyors darab, elég jó áron.
-
KERESZTAPA9
tag
Sziasztok!
Winchester vásárlás előtt állok. A kérdésem az lenne hogy kinéztem egy terméket és hogy mi a véleményetek róla. Megéri megvenni vagy inkább a felejtős kategória ?!
Köszönöm a válaszokat.
Mindenkinek jó Prohardverezést kívánok!
-
dvd_R+
őstag
válasz Balathruin #47778 üzenetére
Értem de az enyémtől tuti van halkabb ez úgy kerreg mitn 1998 ból egy 40gb hitachi hdd amin a windows 98 tölt épp be...
és a vibrácio vagy zümmögés az meg nagyon durvaigaz ez is wd amit linkeltel de az a kérdés ez mennyivel halkabb? illetve mennyire kerreg?
vagy esetleg lehet e valahogy a kerregést javítani hogy ne ennyit..
[ Szerkesztve ]
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
dvd_R+
őstag
válasz lionhearted #47776 üzenetére
ssd-t nem szeretnek
hdd -t szeretnek olyat ami nem zümmög vagy mi .. és nem kerreg vagy ha igen akkor a leghalkabb ami létezikmert attól még ha van egy ssd-m attól még kell egy hdd- is mert 250 gb nem elég
az a feletti ssd-k meg túl drágák..[ Szerkesztve ]
-
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok miylen hdd-t ajánlottok ha az az elsődleges szempont hogy hangtalan legyen
ne zúgjon ne kerregjen stbelsődleges meghajtó lenne windows , zene , film , jatekok , tehát úgy mindenes lenne a gépben
-
MikeArch3r
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég a birtokomba került egy lapos benne egy 500-as Blue Scorpionnal gyárilag. Szeretném ha egy kicsit jobban pörögne a rendszer de az SSD-ék méret/ ár aránya nem épp a pénztárcámnak való, és 500 gb alá nem nagyon szeretnék menni.
Mit gondoltok ha ezt a WD Blue Scorpiont lecserélném egy Hitachi (HTS725050A7E630) 500-asra mennyire lenne észrevehető a különbség? Számítana annyit, hogy megérje beruházni rá? Esetleg hasonló kategóriában lenne valami amire érdemes lenne cserélni?A válaszokat előre is köszönöm!
-
-
StSanya
senior tag
válasz -secret- #47768 üzenetére
WD30EZRX: A sokat szidott Green. Csak külső tárolásra venném, lásd feljebb...
WD30EURX: Az AV-GP család tagja, folyamatos üzemre, megfigyelő kamerák vagy egyéb videójel rögzítésére való. Pdf infó Jó cucc, strapabíró, nem melegszik. TV műsor felvételére box-okba ideális. Viszont kisebb a belső hibajavítása, ezért PC-be adatokra nem javasolt.
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
StSanya
senior tag
válasz Mobildeck #47767 üzenetére
Külső eszköznek én a külön HDD + külön tok felállást preferálom. De jók lehetnek ezek az eleve egybe cuccok is, pl. WD Passport, csak én nem ismerem őket (van rá külön topic). Mindkét megoldásnak van előnye, hátránya.
Ha a WD Green-t külső mentésre használnád, amit hébe-hóba kapcsolsz be, én erre megfelelőnek tartom, magam is használok így egy 2TB-ost. De sokan itt a fórumon még erre sem javasolják a Greent...
Red a folyamatos üzemre van tervezve, jobb minőséget képvisel, mint az olcsó tárolásra szánt Green.
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
Arcképgyáros
WD30EZRX és a WD30EURX között mi a különbség?
-
StSanya
senior tag
válasz Mobildeck #47765 üzenetére
A WD Green-ek nem javasoltak megvételre. Főként gépen belüli, folyamatos használatra nem. Ha 1 TB-os kellene adattárolásra, akkor WD Red (WD10EFRX) javasolt pl.
-
Mobildeck
tag
Sziasztok, háttértár vásárlása előtt állok, és a jelenlegi configomba (lásd aláírás) a kövtkezőt gondoltam:
WD10EZRX
a kérdés csak az hogy az alaplap ezt szereti-e illetve hogy ha már van a gépben 3 hdd ez mennyi negatívumot jelenthet (ha van ilyen egyáltalán)vagy csak simán vegyem meg és úgysem lesz semmi gond?
elég régen vettem alkatrészeket, már nem vagyok otthon ebben
[member since 2007]
-
betyarr
veterán
sziasztok!
erről a külső hdd-ről mi az általános vélemény: WDBPGC5000?
illetve nyugtassatok meg,hogy tv-re simán ráköthető (műsorfelvételre természetesen).
-
ló úr
őstag
válasz lionhearted #47762 üzenetére
Én eddig életemben 3* vettem Seagate winyót. Abból egy kb 3 napi hasznlat után kapott egy rakás bad sectort és a kondíció leesett 20%-ra. Szal kuka lett. A másik ez az 1 TB-os darab ami ha nem gumin lóg a gépben akkor annyira rezonál h kb a ház szétesik tőle, pedig nem egy lowend kodegányom van. Egyedül a 320GB-os pipeline hd az amivel eddig nincs gond. Szal megérted ugye, h miért nem vagyok oda a márkáért.
A Samsungokat szidja itt mindenki. Nekem azok voltak messze a legmegbízhatóbbak na meg a jó öreg Maxtorok annó. WD ment már tönkre Blue nálam 1, De utána egy másik éveket bírt aztán elpasszoltam hibátlanul, nemtudom annak mi a sorsa. Szal ezért vagyok tanácstalan. Kipróbálnám a Toshibát de kapnak azok hideget meleget itt, Hitachikat alig kapni. 23 ezrem meg most nincs egy WD Blackre és hasonló tudású társaira"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
-
ló úr
őstag
válasz lionhearted #47760 üzenetére
Eppen meg akar akad is. Ott is a Toshibak a legolcsobbak. Jok azok vqgy felejtosek es inkabb wd? Semmi extrara nemkell csak normal otthoni hasznalatra. Neha szabadnapon megy a gep egesz nap am meg csak napi mittomen 4-5 orat ha dolgozok sot meg talan annyit sem.Tudom, h te seagate parti vagy de pont multkor furodtem be egyel szoval a markat eddig sr igazan preferaltam ezutan meg vegkepp kerulni fogom szal wd, toshiba esetleg hitachi
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
Ha már van plusz 2-3 ezer, akkor ott az 1TB-os lemezek. Azok jobbak.
@krisztian7: Nem látom feltüntetve a garanciális időt, szóval azért kérdezz rá. 3 évnek kell lennie. Egyébként akár jó is lehet.
@andaman: Ha még HDD-nek számít, akkor általában az SSHD (st1000dx001). Rendes SATA-s HDDben pedig a WD Velociraptor. Majd a WD Re és a Seagate Enterprise Capacity 3.5 páros. Az után a WD Se, majd a WD Black.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
andaman
tag
Üdv.
Melyik HDD szerintetek a legjobb jelenleg?
Nem az ár-érték - bit/ Ft nem érdekel - arány a lényeg, még a hőtermeléssel sem tudok mit kezdeni...
OS + programok, nem baj ha marad rajta hely de ez nem lényeg, max 1 TB.
Előre is köszönöm.The man is a snowflake on the river.
-
krisztian7
tag
HTPC-NAS egybegépbe vennék egy winchestert 2TB-osat. A gép egy héten max 2,5-3 napot menne 24/7ben torrent miatt, ezenkívül csak kodi futna rajta.
Nem szeretnék elszánni árban, így a purple szériát néztem, a mediamarkt-ban most elég jó áron van (25E FT). WD purple 2tbSzerintetek jó lesz?
-
ló úr
őstag
Sziasztok. Erről a típusról vélemény? "TOSHIBA Desktop 500GB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA050" Jó ez átlagos felhasznlásra mert egész jó áron van vagy megéri plussz 2-3 ezret egy WD Blue-ra rákölteni? WD black és társai árkategória most felejtős. Mindkettő 2 év garival van, de ha a Toshiba is teljesen jó akkor azt fogom venni. Tesztek meg kommentek alapján jónak tűnik de hátha mégsem. Köszi a válaszokat
-
MoP_FX 57
őstag
válasz MoP_FX 57 #47746 üzenetére
Egy dolog kimaradt:
A fejpozicionálás sajnos elég gyatra ezeknél a 1 TB tányérral szerelt merevlemezeknél. Részben, mert az új Black-eken a WD halkított is, részben pedig a nagyobb adatsűrűség miatt megkövetelt precízebb sávra állás miatt. (~16 <> ~12 ms)
Oprendszer esetén ennek nyilván nagyon is van jelentősége, ezért esetleg érdemes lenne utánajárnod.
A 800 GB/tányérral szereltek nem érintettek, pl. WD2003FZEX, csak ez több tányér és több fej, és valamivel értelemszerűen lassabb szekvenciálisan. -
félisten
válasz redhunter #47741 üzenetére
& (#47751) kocsisdavid5
WD1003FZEX szerintem a jó választás, rendszernek gyors és bír minden terhelést. Nekem ilyen van, szintén SSD- t megelőzően vettem és nem csalódtam ebben sem és az 5 éves Black- ben sem eddig! 5 év garancia van rá, ennek van jelentősége, bár más gyártó SG termékeit kedvelők próbálják ezt az előnyt jelentékteleníteni, azért érdemes elgondolkodni ezen is.
Itt adja meg a bolt az 5 év garanciát: [link] [link](#47752) zenefan
Jól futna az SSD sata2 lapon is, de valószinű, hogy az nforce570 vezérlő miatt csak sata1- ben használná az SSD- t. Ugyanígy jártam én is az alaplapommal, de ettől függetlenül érezhetően gyorsult a rendszer az SSD- től és később vettem sata3- as lapot. XP gáz már, 2 GB memóriával már futna a Win7, de jobban járnál egy felhasználóbarát Linux telepítésével![ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
zenefan
aktív tag
-
kocsisdavid5
aktív tag
válasz Balathruin #47750 üzenetére
Játékra kéne
-
Balathruin
veterán
válasz kocsisdavid5 #47749 üzenetére
Attól függ, hogy mire?
-
kocsisdavid5
aktív tag
Sziasztok, szerintetek megéri megvenni a Western Digital Cavier Blue 1tb-ot?
-
menpee
aktív tag
válasz zenefan #47745 üzenetére
Van direkt SSD ellenes érzet vagy tapasztalat benned? Mert ha nincs, akkor az összes igényedet magasan kielégítené egy 160-as merevlemezzel összemérve. Árban látom nincs problémád, így akár egy 256GB-os modell is bőven lőtávol. Egyedül az XP lehet bajos oda, ha nem szeretnél beállítani néhány dolgot telepítés után. Viszont a zárójelezett részből valószínűsítem, hogy váltani szándékozol a közeljövőben OS téren is.
[ Szerkesztve ]
,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell
-
peq
aktív tag
Hali!
Halk 1 terrás vinyóra lenne szükségem htpcbe, leginkább torrentezésre, alkalomadtán játékra használnánk. Mit ajánlotok?
Köszi
-
MoP_FX 57
őstag
válasz zenefan #47745 üzenetére
Hang alapján ez valóban olvasófej-hiba lehet, de erre magadtól is rájöttél. Hogy ez most mechanikai vagy elektronikai (vezérlő) hibából ered, azt már ennyiből nem lehet megmondani. Nyilván ha az utóbbi, akkor egy működő NYÁK-kal meg lehetne próbálni feléleszteni.
Rendszer alá 7200-as lemez lenne javallott. 500 GB alá én már nem mennék, nagyon nem lineárisan skálázódik az ár. Az 500-as diszket ma már ki tudnak hozni egy darab 1000 gigás tányérból és egy olvasófejből. (esetleg 1000-es diszk +1 olvasófejjel) Hűvös, (relatíve) halk, keveset eszik, kevesebb kopó alkatrész, kisebb terhelés a motoron. Ja, és a nagy adatsűrűségű lemez miatt elég gyors. (szekvenciálisan legalább)
Pl.:
WD Black (7200RPM, 64MB cache, SATA-600 interface):
WD5003AZEX-00K1GA0/00RKKA0 500GB (1 lemez / 1 fej)
WD1003FZEX-00MK2A0 1TB (1/2)HGST Deskstar 7K1000.D (7200RPM, 32MB cache, SATA-600 interface):
HDS721025DLE630 250GB (1/1)
HDS721050DLE630 500GB (1/1)
HDS721010DLE630 1TB (1/2)Jellemzően a HGST-re (régen Hitachi) van a legkevesebb panasz.
-
zenefan
aktív tag
Erre is jó lenne valamit kitalálni:
http://prohardver.hu/tema/milyen_winchestert_vegyek_3/hsz_47726-47726.htmlNem szeretném ha még egyszer 160 giga így szállna el.
[ Szerkesztve ]
2021-as Black Friday akciók és konzol árak gyűjtése: https://bit.ly/bfd_21
-
Viktoár
addikt
Na akkor próbáld meg a biosban is beállítani.Tehát bekapcs után a DELETE gombot nyomkodni amíg be nem jön a bios képernyője.Azon belül Advanced Bios Features.
Ott pedig olyat keress hogy Boot Sequence és elsőnek azt a vinyót állítsd be amin az oprendszer van.Majd F10-es gomb és mentés.
Ja és igen,Büdi az.
[ Szerkesztve ]
Üdv:Viktor
-
redhunter
senior tag
Sziasztok, tudnátok segiteni abban konkrèt tipussal ,hogy mindenes gépbe milyet vegyek?Van játèk is,filmezès,netezès ,itt beleèrtve a torrentet is.A rendszer is ezen lenne amig nem lesz ssd.Adattárolásra nem lenne használva.Előre is köszi.
PSN - RedFoxHun
-
ló úr
őstag
-
ló úr
őstag
Tudom, h nem ide valo de a masik topikban nem valaszolnak es nincs is ott szinte senki, ez legalabb porog, hatha tudtok valaszolni: Bocs az offert.
"Sziasztok. Lenne egy olyan problémám, h adott egy 40GB-os Sata portos WD winyó. Win 8.1 van rajta, megy is vele frankón meg be is bootol de csak ha a bootválasztóval minden bekapcsolásnál kivlasztom ezt a winyót, amúgy azt írja, h nincs bootlemez a gépben. Mi lehet a probléma? Van még egy 320 GB-os Seagate Pipeline HD és egy 1TB-os Seagate Barracuda is a gépben, de ha ezeket lehúzom sem változik a helyzet. Segítsetek kérlek. Semminek sincs semmi baja, a 40-esen megvan a 350mb-os külön partició is a windows számára "
-
Csabusman18
tag
Sziasztok! Erről a HDD- ről kérnék véleményt, USB 3.0 külső házba tenném Hitachi 1TB SATA3 32MB HTS721010A9E630 . Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
-
Viktoár
addikt
válasz lionhearted #47734 üzenetére
Tehát akkor vállalható darab lenne az is? Gondolkozom hogy a jelenlegi (5 éves) wd blacket lecserélem egy ilyen seagatre.
-
-
Execᵀʰᵀˢ
tag
Üdv,
WD-ből a lila eszerint tovább bírná a gyűrődést, mégis ez az 1 terás sokkal olcsóbb mint pl. ez a fekete.
Melyikféléből vegyek? Lényegében SSD mellé menne tárolónak, letöltésre, ilyesmire. WD Zöldtől elzárkóznék. -
nana95
tag
válasz Balathruin #47730 üzenetére
Nos ez az amire még nem volt szükségem eddig, így nem is tudtam róla. Köszönöm a segítséget, így már tök könnyen megy.
-
nana95
tag
Hali!
Szeretnék egy kis segítséget kérni! Ma vettem egy WD blue 1tb vinyót, és az a problémám vele, hogy nem látja a gép. Rendszer információknál látja, telepítésnél is látja, de windows-ban nem a többi között. Telepítésnél csináltam egy külön partíciót a win nek, azt is látja, de a többit még mindig nem látja. Ha tudtok segíteni légyszi írjátok meg, már 6-7 éve nem volt dolgom új vinyóval.
Van egy olyan ötletem, hogy mi van akkor, ha először az egész vinyóra rakom a win-t, és utánna törlöm az egészet és egy külön partícióra rakom fel. Ez működhet?
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
zenefan
aktív tag
Elkövettem egy nagy hibát. Mikor egy héttel ezelőtt 2 db ilyen hangot hallottam, azt hittem csak cseng a fülem. De tegnap sajnos 6 volt. Katt a lejátszáshoz a képre:
És már be se töltött az XP, erről a kb. 6-7 éves WD 160 GB-os (szerintem blue) merevlemezről.1. OFF kérdés: Szerintetek mi szállt el benne? A durva az hogy mikor az első gyanus dupla kattanást hallottam boot-nál, utána lefuttattam a WD saját tesztelőjét (igaz nem a fullost) és nem jelzett hibát. Ha jól hallom az olvasófej dobálja magát. Ennek a haldoklását tudja valamilyen tesztelő program "előre" jelezni? (tudom ennek más a fóruma, de itt jön a lényeg
2. Szeretnék e helyett egy újat, ami a következőket kéne bírja:
- OP rendszer lemeznek kell (egyelőre XP)
- napi 16 órákat bírjon (kikapcsolás nélkül)
- lehetőleg gyors(abb) legyen (mint a kipurcant)
- megbízható legyen (valahogy jó lenne tudni IDŐBEN, hogy ha haldoklik, gondja van hardveresen)
- nem bánnám ha kicsit halk is lenne (a hűtést megoldom hűtőbordákkal.
- 3,5-es helyre kellene
- árban 40-50ezeriig elmennék, mert fájó mikor 160 giga elszáll (privátban írhattok helyet is ahonnan érdemes ilyet rendelni, nem Pesten lakok).
Mivel ez már a 2. WD elszállás volt, kicsit elkedvetlenedtem a WD-től, de lehet az volt a gond hogy az olcsó szériát választottam anno (mert nem volt nagyobb keretem rá).Olvastam a WD összehasonlító cikket, az alapján a black és a red tűnt megfelelőnek, de kérném a ti javaslataitokat is. Köszönöm
2021-as Black Friday akciók és konzol árak gyűjtése: https://bit.ly/bfd_21
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Volna egy 1TB -os WD 10EARS típusú HDD-m (3 tányéros kivitel). NAS-ban teljesít szolgálatot 0-24-ben, a fejparkolást már kikapcsoltam. Idle-ben hűtés nélkül jelenleg 36C' a HDD. Kérdés, hogy ilyen adottságokkal ez jónak számít e, soha nem figyeltem, a gépeim HDD hőmérsékletét ezért nem vágom a kritikus értékeket. Nyáron biztos több lesz valamivel, mennyire bírják ezek a gyűrődést? Hány fokig lehetnek ezek életképesek?
Köszi!
T -
Viktoár
addikt
Sziasztok
Érdekelne hogy mit gondoltok a Seagate ST1000NM033-as vinyójáról? Gyors,megbízható,hangos,stb?
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
1TB-os 3,5-ös merevlemezt (belső vagy külső mindegy, külsőként fogom használni) szeretnék venni fontos adataim archiválására. Gyorsaság nem számít (inkább 5400 körüli fordulatszámú legyen), fogyasztás sem, de a megbízhatóság a legfontosabb. Nem állandóan fog menni, Hetente 1-2 alkalommal fogom csatlakoztatni a gépre.
Melyik típusokat ajánljátok?
-
Teaway
veterán
válasz TaylorPro #47719 üzenetére
Valószínűsítem, hogy a fordulatszámkülönbség miatt a Blue lesz a gyorsabb.
A Red-nek konkrétan nem hallom a hangját, pedig nem hangszigetelt házban van. Vmint 3 éves gar. jár hozzá.
Fontos állományokból biztonsági másolatokat tartunk külön a géptől. (pl. másik vinyó a szekrényben, online tárhely, felhő, stb.)Nincs itthon csokid??
-
Viktoár
addikt
válasz lionhearted #47718 üzenetére
Mármint az ssd meg a vinyó? Mert rájöttem hogy a gyors bebootolás illetve leállítás nekem nem ér meg annyi pénzt.Ha mindent arról indítanék (játék,konvertálás,stb) akkor oké,de csak rendszernek pazarlás.Inkább több tárhely azért a pénzért,ráérős emberke vagyok.
-
TaylorPro
addikt
Üdv!
Nemrégen vettem egy WD 1TB EZEX-et, nagyon meg vagyok vele elégedve. Külön csak torrent vinyónak használom, csendes és elég gyors. Azért lett ez mert olcsó, és ha a Torrent kinyírja nem fáj annyira. Még jó áron sikerült venni szerencsére. Rendszernek SSD van. Viszont külön a dokumentumoknak is szeretnék egy vinyót. Képek, videók, zene, stb. Erre ahogy olvasgatom itt a WD Red az ajánlott. Vagy olyan csendes és gyors a WD10EFRX RED mint a WD10EZEX Blue? Nyilván a tartósság és a megbízhatóság fontos itt.
Most adtam el egy jó öreg, de hibátlan WD5000AAKS vinyót, ez amit kibírt eddig le a kalappal. Csak azért adtam el mert zavart a hangja, az új EZEX-hez képest főleg. Na meg az új gyorsabb is.
Szóval a fő kérdés hogy Blue vagy Red legyen a fontos dokumentumoknak?
[ Szerkesztve ]
Pixel 9 Wintergreen 256
-
-
sopruk
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi belső HDD-t néztem ki a Vaterán. Seagate 1TB ST31000524AS 32MB cache 7200 SATA3 HDD - 10.000 Ft
Külső merevlemeznek használnám USB-n keresztül egy adapterrel, biztonsági mentések tárolására, meg filmek tárolására.
[link]
Ehhez a típushoz itt a fórumban olvastam, hogy fejparkolásos hibája volt/van, klattyog.
[link]
Még 2010-es gyártású, új, bontatlan csomagolásban, Seagate gyári garancia cserébe kapott winchester. Hivatalosan gyári javított címke van rajtuk.
Szerintetek lehetséges, hogy pont ezt a hibát javították ki gyárilag bennük?
Ha mégsem, akkor a fentebb vázolt használatban is ki tudom iktatni a klattyogást a fórumban leírt módszerekkel?
Szerintetek megéri a kockázatot?
Előre is köszi válaszotokat![ Szerkesztve ]
-
Viktoár
addikt
válasz lionhearted #47712 üzenetére
Volt egy samsung 840 pro 128gb ssd-m de eladtam mert nálam reggel bekapcs és éjjel kikapcs.Valóban gyors a rendszer meg amit arról indít az ember de a tárhely nekem előrébb való.Ezért gondoltam az 1003fbyz-re mert gyors és bírja a strapát.Nagy kapacitású ssd még mindig horror áron megy.
-
StSanya
senior tag
válasz kukulec #47713 üzenetére
Igen, az lesz. A Toshiba megkapott egy volt Hitachi 3,5"-os HDD gyárat, csak úgy engedélyezték a WD általi felvásárlást.
Ha jól látom, ez a Deskstar 7K1000.C családra hajaz...
-
kukulec
őstag
helló, igaz, hogy ez egykori hitachi tervezés? a külföldi fórumokon jókat írnak róla, de szerintetek érdemes lehet kipróbálni?
[ Szerkesztve ]
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
válasz Viktoár #47711 üzenetére
Persze értem én, csak az egy munkapaci, 550TB/évre van belőve, azért az nem kevés adatmozgás. A Black kb 55TB/évre van mellette...
Ha mindenképpen WD és Black fölé akarsz menni, akkor WD Se-re is kukkants rá, az van valahol a kettő között.
De ha bevállalható költség az RE, akkor hajrá.Én inkább egy SSDre spórolnék, messze a legdurvább előrelépést azzal lehet elérni.
Tegnap még működött...
-
Viktoár
addikt
válasz lionhearted #47710 üzenetére
Azt nem mondom hogy nem számít a pénz csak szeretem a minőséget megvenni mégha tovább is kell spórolni rá.A mostani vinyóm sem volt egy olcsó választás anno de semmi gondom nem volt vele minőségileg és sebességileg sem.Most megint veszek egyet és 5 évig le van a gond.
-
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Jelenleg egy WD1001FALS-00E3A0 tipusú hdd van a gépben,erről megy az oprendszer is.
Soha semmi bajom nem volt vele,de tervezek egy másik hdd-t is venni mellé mert kezdem kinőni.Egy WD1003FBYZ jó lenne mellé? Esetleg mehet rá a rendszer is?
-
patow
senior tag
Hello
Szeretnék venni egy 2.5" WD merevlemezt 750gb vagy 1tb -ra gondoltam asztali pc-be lenne hely szüke miatt, főleg filmek tárolására használnám és a fő szempont a csendesség és megbízhatóság lenne Szerintetek milyen szinű lenne a jó vétel? -
Balathruin
veterán
válasz Aragorn100 #47706 üzenetére
Ha keveset van kikapcsolva akkor kellhet a Purple, amúgy meg Red.
-
Aragorn100
csendes tag
Hello
Szeretnék venni egy 3TB-os merevlemezt főleg filmek tárolására kellene én wd purple vagy red-re gondoltam megbízhatóság lenne a fő szempont. Szerintetek melyik lenne a jó vétel? -
félisten
válasz AxBattler #47704 üzenetére
Persze, hogy ettől még nem rossz a SG, de a WD sem lesz ettől se jó se rossz.
Mindkét gyártónak vannak jobb és rosszabb tipusai más- más célokra készültek és sokan nem is arra használják, amire a gyártó kifejlesztette.
Attól még nekem hiába mondja itt bárki, hogy minden vinyó egyformán jó, tartós és megbízható, nem kell egyiket sem leírni!
Aki egy kicsit is utána olvasott a dolgoknak, az tisztában van vele, miért drágább és 5 év garis a Black és miért olcsó kevesebb garival a Blue. Most csak kiragadtam egy párost, ami jórészt ugyanazon célokra van kiadva.Egyébként mindenki azt ajánl másoknak, amit jobbnak tart, aki ezt nem bírja megérteni vagy megemészteni és le1bitesez ezért másokat, az szerintem mentális gondokkal kűzd.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz AxBattler #47702 üzenetére
Sorry, de nem te 1bitesezted le a Black- et ajánlókat.
Amúgy igazad lenne, bár a gépet egyben vettem anno és nem is értettem hozzá abszolút, tehát küldheted az mamába a számtech boltosokat, mert szándékosan megkárosítják az embereket a kész konfigokkal! Amikor elkezdett foglalkoztatni a dolog, akkor már a tápra úgy figyeltem, ahogy egy gép azt elvárja!
Remélem nem egy mezei felhasználótól várod el, hogy egy kész konfigban felismerje a tetük által berakott szemetet!
Nem a HDD-gyártó feladata, hogy a x@rakodó táp hibáját kivédje.Igaz, a WD Black mégis túlélte, sőt jól van! Én csak ennyit mondtam.
Az SG nem élte túl.
Ez is tény. Nem érv, hanem tény![ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz ubyegon2 #47701 üzenetére
Te meg hiába "blekkezel", egy normális védelemmel ellátott táp szvsz nem csinál ilyet, ha spóroltál a kiválasztásánál, akkor IJ. Nem a HDD-gyártó feladata, hogy a x@rakodó táp hibáját kivédje.
Szóval ez nem érv.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz albinolynx #47700 üzenetére
Nagyon szivesen! Blackben gondolom eddig sem csalódtál! Én még egyikben sem, pedig van egy 5 éves, amit torrentre nyúzok, mióta megölte egy táp kis híján, de vissza lehetett hozni 100/100-ra.
Ugyanekkor a Seagate- em simán kipurcant ettől a táphibától.Így aztán a SG- fanok hiába sivalkodnak , meg 1biteznek kínjukban , ezután is a Black- ben bízom egyedül!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Eladó Thosiba 3,5 1TB os HDD 100/100% os
- M.2 2280 256GB SSD-k eladók Ingyen posta
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Új SanDisk ultra 64GB - 128GB MicroSDXC kártyák . Árak a hirdetésben .