-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
Olyanom is van, egy "sima" IronWolf 8TB-os, de az is 7200-es, valóban nem hangos, legalábbis nekem nem volt az, míg benne volt a gépben, és gyors mint a fene, hdd-hez mérten persze.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
A Toshiba DT01ACA szériás winyóim több 3TB-os és 2TB-os, nekem sem volt hangos! Ellenben a WD Ultrastar és Black winyók hangosak. Lehet hallani ahogy "maszatol" a fej, vagy "rotyog", mint azt Lauda kolléga is említette.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
titán
Ebben nem tudok segíteni. Igaziból olyan nagy választási lehetőséged nincsen. A kisebb fordulatú lemezek nem nagyon ajánlottak erre a célra, szóval marad a 7200 rpm. A hangosság amúgy is relatív, de szerintem mindegyik 7200-es vinyót hallani, legalábbis nekem amik vannak, mind rotyog. HGST-ből használok nas vinyót is, 4tb-os verzió, az hangosabb nekem, mint a 6tb-os ultrastar. Annak sokkal lágyabb a hangja, nem olyan feltűnő. Ebben a 2tb-os méretben nem hallottam még őket.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Én másik vinyónak is ilyet választanék, egy wdc ultrastar data center hdd-t mondjuk, ezekből 2 vagy 4tb-os lesz. Esetleg egy goldot. 7200 fordulatú legyen és minél magasabb az éves írásmennyiség (workload). Az említett lemezeknél ez 550TB/év, úgy tudom ez a maximum hdd-nél amit lehet kapni. A wd gold is tökéletes a célra. Seagate-ből enterprise-ot néznék, ezeket is átnevezgették, most exos néven futnak. Exos 7E8-ból találsz 2-3-4TB-os modellt is. Szintén nagy igénybevételre tervezett, strapabíró lemezek.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Igen, tudom, hogy neki van ilyenje, és olvastam a korábbi hozzászólásait...
(#45464) AxBattler
Még annyit, hogy a Seagate st2000vn000-t korábban ajánlották mások.
Ez milyen a Red-hez képest?(#45476) lionhearted
Más a gyártója , és véletlenül sem 8mp egyetlen verziónál sem a parkolási timer. Egyébként hasonlóak a paraméterek.Egyébként nálam van egy belőle. : )
(#45477) AxBattler
Igen, rád gondoltam a "mások" alatt.Csak gondoltam, hogy hátha van másnak is véleménye/tapasztalata a Seagate-ről.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Úgy érzem, kicsit összekuszálódtak a dolgok, akkor még 1x:
- SSD-n lenne a rendszer + programok + 2-3 játék;
- HDD-n lenne torrent + adattárolás + játék.
- videótömörítés, photoshop nem lenne egyáltalán, ilyet nem is írtam;
- halk, megbízható HDD kellene.Így még ajánlott a Red?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Semmi gond nincs ezzel, csak egy pillanatra eszembe jutott az az időszak, amikor vinyót kellett vennem és először elkezdtem utána olvasni itt a fórumon. Ilyen fejem volt pont: .
Most már SSD vételén vagyok túl fóruminfók alapján és a telepítéseken agyalok. Linux MINT- et teszek rá, de Linuxos tapasztalat szinte nulla a fórumon SSD téren. Ha meg le akarom tesztelni, akkor fel kell rakni Win7- et is, de csak emiatt érdemes- e!?
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
félisten
Ez az elsődleges adattár egy fura fogalom, de legalább meg tudsz zavarni vele olyanokat, akik adattárolásra keresnek HDD- t.
Az adattár az adatok tárolására szolgál! A RED tökéletes adattárolási célokra. Az általad írt műveletek (videótömörítés, authoring) végrehajtására természetesen senki nem javasolt még eddig WD RED- et, inkább WD Black- et ill. SSHD- t.
-
félisten
Mit értesz elsődleges adattár alatt? Rendszerlemezt?
Nálam a W7 SSD-ről megy +programok +játékok.Viszont mellete a HDD-t egyszerre használom tárolásra, torrentre, és játékra (ami nem fért már az SSD-re), és ezek párhuzamosan "futnak". Egy RED alkalmas erre a feladatra?
-
félisten
Élettartam kérdése: nekem közel 15 év alatt egyetlen egy vinyóm ment tönkre,
2011 óta készült vinyók esetén fenti mondatod nem sokat számít! Sokan épp ezért választanak olyan HDD- t, amire mindenki azt mondja, hogy megbízható és 5 év garancia van rá.
SSHD- nek is megvannak az előnyei, de 2 év garanciával elég necces.(#45427) Proci85
36 hónap garancia[ Szerkesztve ]
-
Megnéztem a SMARTot, eszerint 24 power-off ciklus mellett (ez ugye nyilván parkoltat is) 43 load/unload volt. Nagyjából 20-22napja van meg (466 power on hours). 24/7-ben van, persze.
Hozzá kell tennem, hogy az APM szint defaulton maxon van.
A hőfok 22-30 az idősík szerint.Mást nem igazán tudok mondani a SMART adatokról, az error log üres. Szektorok nyilván rendben (mikor megvettem volt egy extended selftest).
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
Van egy ilyenem, semmi baja nincs házi x86 alapú NAS-ban csücsül. Igaz, nincs is agyonterhelve, de semmilyen hangot nem hallottam felőle (kb 1-1.5méterre van otthon tőlem).
Parkolással sincs gondja szerintem, amikor néztem 20-30perc után sem nőtt a számláló, tehát nem 8mp az idletimer...
Ha kell valami infó, amint hazaérek, kiolvastatom.Bár ezt a topikot el lehetne nevezni WD ajánlónak is, de én maradok ST oldalon, nem csalódtam még. Itt kb az a szint van, hogy vagy Black vagy Red, ha valaki rákérdez, hogy van-e valami ST, akkor annyi rá a reakció, hogy valami van, de 1-2(?)évvel és kérdéses megbízhatósággal... mintha WD örökéletű lenne...
Nem igazán veszik a fáradtságot a nagyságos hozzáértők, hogy legalább tudják, hogy mit fikáznak, mert pont úgy van NAS, AV, stb hdd ST oldalon is, csak ők a Black helyett SSHD-ban gondolkoznak. Azt sem nagyon lehet itt olvasni, mint ajánlás, soha, semmilyen használatra, miközben egyszerű otthoni felhasználónak kvázi SSD élményt nyújt, olcsón nagy tárhellyel. Ha itt felmerül, akkor csak a Black2 (ami nem is SSHD) drágasága jut eszébe mindenkinek... tiszta vicc.[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
Zsivaagoo
őstag
Angolul kell tudni hozzá:
Open a command line window. -- Start - Run (Futtatás) - Win7-nél "Keresés..." ablakba beírod, hogy "CMD". Ez nyit parancssoros ablakot.
From the command line, navigate to the directory containing the utilities. -- A parancssoros ablakban navigálj abba a könyvtárba, amelyik a utility-t tartalmazza.Execute wd5741 -? <-- this will type out some terse usage instructions. --- Kilistázza a lehetőséget, Azaz milyen parancssori kapcsolókat kell alkalmazni egyes műveletekhez.
Execute wd5741 -d? <-- this will type out a list of drives. --- kiírja a drive-ok listáját (sorszámozva)
Execute wd5741 -d# <-- this will update drive with same # in previous list. -- update-eli a drive-ot aminek a sorszámát megadtad.
Execute wd5741 -dall <-- this will attempt to update all listed drives. --- minden kilistázott drive-ot update-el.Pofonon egyszerű. De azt a kérdést már ne tedd fel, hogy parancssorban hogyan jutsz el az E:\WD könyvtárba, mert sírógörcsöt kapok.
[ Szerkesztve ]
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Eduardo89
aktív tag
Letöltöd a file-t mondjuk a C meghajtód gyökerébe, majd cmd parancsorból megkeresed és elindítod.
A többi meg már egyértelmű, sorban le van írva melyik parancs mit csinálMondjuk még nem próbáltam de én így értelmezem a használatát.
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
Eduardo89
aktív tag
Neked a klónozás kell akkor. Az Iso-val backupot készítesz.
NetTom: értem én, hogy gőzgép. De mi hajcsa ?
Viccen kívül értem amit mondasz. De akkor a végkövetkeztetés számomra ismét az, hogy a RED nem GREEN+más firmware.
De felőlem még az is lehetne, csak bírja amit elvárok tőle[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
Eduardo89
aktív tag
Szerintem ez segíteni fog -> [Merevlemez klónozás Macrium Reflect Free program használatával.]
-
vond
MODERÁTOR
Nem kattog... Itt van fél méterre a fülemtől, és csak halk seek hang szűrődik ki belőle, amikor nagyon dolgoztatom... Alapjáratom teljesen csendes...
Bruttó 40, nettó 18 napja használóm, s ez idő alatt 25 fejparkolást regisztrált a HDS, szóval hülyeséget ne beszélj, joccadoki...
8 órás HDS felület teszt alatt sem ment 38°C fölé egy 800 rpm-es venti mögött...
És megfelelően gyors is... Még 70-80%-ig teleírva is jócskán 100MB/s fölött ír/olvas... ITT nézhetsz róla teszképeket, amiket még üres állapotában készítettem...
(#36029) gg72: Nálam volt egy augusztusi gyártású, háromtányéros, és most van egy decemberi gyártású, kéttányéros... És egyik sem kattog(ott)...
Kérdezd meg joccadoki-t, hogy Ő mit tapasztalt... Szerintem semmit...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
zazahoho
őstag
Kissé meglepődtem, nem követtem a merevlemez piacot. Elmúlt 1-2 évben csak ssd-t vettem, de nem nagyon tetszik ez az irány , mondjuk nem hiszem , hogy ez bármelyik gyártót is érdekelné.
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
zazahoho
őstag
Köszönöm, már csak egy kérdés miért állt át több bolt is a 2 év garanciára? Ahogy elnéztem wd bizonyos termékeit csak 2 év garanciával árulják ,Esetleg gyengébb hardver, vagy csak piacgazdaság?
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
vond
MODERÁTOR
Nnnno, meglennék a gyorsteszttel...
Igyekeztem a lehető legegyformább körülményeket megteremteni... Azonos CPU, RAM, és GPU, változatlan terheltségi szinttel, azonos bemeneti és kimeneti formátum, ugyanakkora méretű videó-file, és nagyjából ugyanolyan mértékben teleírt merevlemezek (az elméleti maximumnál lassabb csúcssebesség)...
A lényeg: számottevő különbség nincs... A videó transzkódoláshoz szükséges idő 1,5%-os szóráson belül volt... HD103SJ import-export kb. 1%-kal volt gyorsabb, mint a WD20EFRX import-export, SSD import - HDD exportnál viszont a WD20EFRX volt gyorsabb kb. 1,5%-kal...
Szóval ezután a kis nem hivatalos teszt után megállapíthatom, hogy egy jó 5400-as merevlemez idő-, és teljesítmény veszteség nélkül használható videó transzkódoláshoz is...
Persze fennállhatnak olyan körülmények, amikor ez nem feltétlen teljesül, pl. ha rövid időn belül akkora mennyiségű adatot kell olvasni és írni, amit egy szekvenciálisan nagyobb sebességre képes, 7200 rpm-es HDD gyorsabban tud megmozgatni... De nagy általánosságban nem fogunk belefutni ebbe a problémába szerintem...
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Nézd, a NAS-ekben is simán előfordulhat napi több tíz (vagy akár több száz) giga írás, olvasás meg főleg... Elég ha csak egy otthoni médiaközpontra, vagy egy szerverre gondolunk...
Úgyhogy én azt mondom, simán bírnia kell a strapát a Green/Red vinyóknak is... Red-nek meg főleg, mivel ugye hosszabb élettartamra, folyamatos használatra tervezék...
"Én úgy szoktam kódolni, hogy az egyik vinyón van a kiindulási anyag, a másikon pedig a munka/célmappa." - Ezt pedig nagyon jól csinálod...
Az összehasonlítást meg igyekszem minél előbb megcsinálni... Azt nem ígérem, hogy ugyanazzal a progival és ugyanakkora adatmennyiséggel, de valami kisebb transzkódolást meg fogok nézni az 5400-as és a 7200-as vinyón is, természetesen azonos feltételekkel...
A szóban forgó Toshiba nálam nem nagyon vibrál... Persze érezni, ha ráteszem a kezem, vagy akár csak megfogom a ház oldalát, de nem zavaróan erős... Egy Xigmatek Midgard II-ben van, egy gyári (gumis), becsúsztatós HDD tartóban, amik a házzal érkeznek...
-
vond
MODERÁTOR
A szimpla tömörítéseket szerintem nem fogná vissza az EFRX sem... Egyrészt itt valószínűleg a CPU/RAM/GPU hármas lenne a szűk keresztmetszet, másrészt transzkódolásnál ugye általában egy sima be- és egy kimeneted van, nem kell ezer file-t, ezer helyről összeszedni, adott esetben real-time dekódolni, stb...
De ha gondolod, akkor este kipróbálom a WD20EFRX-en, hogy mennyi ideig tart egy HD anyag tömörítése... Egy 7200-as Samsung HD103SJ-vel tudom így hirtelen összehasonlítani, ami bár már másfél éves, de még mindig egy egész jó rendszervinyónak mondható...
Milyen programot, illetve milyen forrás-, és célformátumot használsz transzkódoláshoz?
Egyébként a melós gépemben van egy Toshiba DT01ACA200... A hangja miatt nem nagyon kell aggódnod, 7200-ashoz képest egész halkan teszi a dolgát...
Jahhh, és volt nekem is WD10EZEX, én is tapasztaltam a hangosodást, de az enyém sajnos meg is adta magát végleg, kb. 1 hónapos korában...
-
Coolmat
őstag
Erről a hálózati meghajtós problémáról még nem hallottam, biztosan a HDParm okozza? Esetleg megpróbálhatod még a HDSentinellel való tiltást is.
Ha jól sejtem, akkor vágásnál/tömörítésnél inkább a lineáris sebesség számit, abban pedig az 1TB-os WD Green/Red sem rossz. Azt is el tudom képzelni, hogy a proci nem bírja olyan mértékben a tempót egy durva bitrátájú videónál, hogy ki legyen használva teljesen a HDD. Vágtam/tömörítettem már én is egy két kisebb videót, I7-es proci + Nvidia CUDA magjai is besegítettek a folyamatban, mégis úgy tűnt, hogy nem használja ki teljesen a HDD-m.
-
vond
MODERÁTOR
Dehogy lenne baja... Viszont videóvágásra nem éppen a legideálisabb...
Persze el lehet vele karistolni, én is vágok néha a WD20EFRX-en, de azért érzem a különbséget egy jó 7200-ashoz képest... Ha nem nagy iparban nyomnád a vágást, akkor meg lehet próbálni...
Vagy vegyél kettőt és csinálj egy RAID0 tömböt...
-
Coolmat
őstag
7200.12-ből is volt egy csomó, amik előszeretettel bad sectorosodtak, de ha jól emlékszem ez is csak 1-2 szállítmányt érintett. Amúgy szerintem is simán be lehet vállalni ezeket az új Seagateket, mert az újabb gyártmányúakban már biztosan javították ezt a kattogó hangot, és 2 év gyári garancia van rájuk, csak a magyar nagykerek még nem álltak át erre sajnos.
-
Reno7
senior tag
Olvasgattam magyar meg külföldi fórumokat is, sok helyen szidták hogy 1-2 hónap után tönkrement a Seagate, meg sokan panaszkodtak arra hogy már eleve halottan kapták a HDD-t.
My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.
-
fogirobi
senior tag
-
BullKoxa
őstag
Én is rendeltem egyet,ha már 3 év garival adják. Úgy is lehet frissíteni a fw-t hogy ha csak az az egy merevlemez van rátéve a gépre? És akkor a frisítést ki kell írni lemezre? pendrive nem jó hozzá?ez mégis kényelmesebb megoldás lenne.
fogirobi : Itt 3 év garanciát írnak rá!! De lehet én látok rosszul?
[ Szerkesztve ]
-
kukulec
őstag
elolvastam, akkor tehát ezek megbízhatóbbak. a felhasználást tekintve fotótárolásra kellene. az is lehet, hogy külső adattárolóházba tenném. ezzel már sok tapasztalat van?
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
-
8nemesis8
veterán
Élettartamot nem tudom.
Sebességet nem, de nekem nem is kellene egy NAShoz...
hangerőben hasonlóan alacsony, hőt meg alig termel, illetve a fogyasztása meg kedvezőbb is...Én a 300 000 és 600 000 ciklusra értettem, hogy a 2,5"os társak hozzák azt, mint a 3,5"os RED sorozat tagjai!
Mivel jobb ez a Blue széria?
Amúgy pár boltra ránézve sajnos 2 évet hoznak garanciában... -
moonguru
őstag
Ha ennyire lassú meghajtó, akkor rendszernek nem cserélném le a meglevő meghajtómat!
Ui:
1.
Szerintem rendszernél a hozzáférési idő nagyobb súllyal esik latba mint az átviteli sebesség!
2.
Ez rendszer HDD, az alatta levő szerintem nem az, emiatt csúnyább a grafikon!
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
Pano
addikt
Gondolkoztam rajta, mert 20-ért már vannak jó Samsung SSD-k, viszont arra jutottam, hogy nagyon kell a hely is, mert a két külső vinyóm is kezd már betelni és nem igen tudok mit kiszorítani belőle.
Az meg SSD-be horror, így az majd későbbre marad.Szerk: Az SSD-kel az a bajom, hogy szerintem azt meg vétek SATA2-n használni
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
RandomPJ
csendes tag
Köszönöm, így értettem meg. Pontosan erre az összeállításra gondoltam, hiszen több hdd lesz mozgatva, így nem kell drágább külső wincsiket vásárolnom!
már csak 1 kérdés ha versenyezteteni kellene őket, melyik a best buy?Western Digital WD10EZRX 1TB 3,5" Desktop 7200rpm, 64 MB puffer, SATA-600
VS.
Seagate Barracuda 7200 1TB (ST1000DM003) 3,5" 7200rpm, 64 MB puffer, SATA-600 -
félisten
Ja értem. Szerintem az csak elírás. Nem is az Ecogreen miatt kérdeztem, hanem a sima "green" megjelölés miatt, nehogy azt gondolja a válaszodból a kérdező, hogy ez egy 5400RPM energiatakarékos modell, mert WD-nél a Green megjelölést ezt takarja általában.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
-
Steelmanus
addikt
Igen mint irtam visszaolvastam 10 oldalt, es elolvastam azt is amit linkeltel Koszonom, de akkor megkerdeznem hogy ha most vasarolok akkor nagy valoszinuseggel "gyarilag" friss FW lenne rajta? Sajnos a gep teljes osszetevoit egy helyrol rendelnem, mert ahol lakom ott javareszet nem is kapni, vagy nagyon draga. Egy teljes gep osszetevoit innen szeretnem megrendelni egy futarral, es ott jelenleg nincs Seagate ST1000DM003 csak 1,5 TB-os.
HardverKER.hu
Nem vagyok ellensege az FW cserenek ha magamnak kell csinalni, de egy uj gepnel amit masnak rakok ossze, mi van ha valami nem jo, gariztatas Pestre ugy hogy en rontom el, nem ismerem meg annyira a boltot hogy vallaljam a rizikot. Elmentem az oldalra is ahonnan le lehet szedni a frissitest. Inkabb azert valasztottam mas vincsiket. Ez az 1 tanyeros megoldas meg nagyon uj, senki nem tudja hogy meddig birjak, itt mar nagyon nagy az adatsuruseg, es nagyon kicsi a tarolo ea a szervizsav kozott a tavolsag, konnyebb teveszteni az elektronikanak.[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
Ismerősöm kérdezi?
Seagate 1 TB Green ST1000DL002 23800 Ft vidéken megéri élettartam?
Most vette most formázom én a Seagete-től kicsit ózkdom adattárolásra használva.
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
bivaly67
csendes tag
Hát igen Hitából a 7k1000.c volt az utolsó tuti jó vinyó!
Seagate gyorsabb is mint a WD amit néztem az 1tb-os tányéroknak köszönhetően!
Seagetenek kellene legalább 2 évre felnyomnia a gariidőt és akkor lazán beálalható lenne bárkinek! WD-nek meg a Blue-ból kéne kiadnia egy 2tb os 2 tányérost az lenne a buli csak lehet hogy akkor kevesebb Black fogyna! -
bivaly67
csendes tag
Seagate tud valamit mostanában! Kár hogy csak 1év a gari rá! Ez az egyik próblémám + a megbízhatóság kérdése (newegg)! Heteken belül szeretném lecserélni a rendszer vinyómat 1 vagy 2tb-ra jelenleg egy 500-as aaks teszi a dolgát 235 nap üzemidővel de már kinöttem!
Lehetséges jelöltek:
WD 1TB WD1003FBYX RE4 31K 5év gari
Seagate ST1000DM003 22-23k 1év
Seagate ST2000DM001 29k 1évMegbízhatóságban a RE4 király +ott az 5év gari csak csábitó hogy Seagate-ből 2x akkorát kapsz és még olcsóbban is!!!Van tárólónak egy ST2000dl003-amivel megvagyok elégedve ezt még 2 év garival vettem!Samsung és a Hitachi márkát már hanyagolnám!Hitachim is van (7k1000.c,5k1000 és 5k3000) ezek mind jók 7k3000-rel megjártam 1x már többet nem kérek
előle! 7k1000.d nagyon leszerepelt a neweggen és az elérési időben is gyenge!!!Szóval ez maradt a kérdés:
? WD 1TB WD1003FBYX RE4 31K 5év gari VS. Seagate ST2000DM001 29k 1év ?
-
Hitman
aktív tag
Már a thaiföldi árvíz előtt a tányérkapacitás növekedésére vártam, ez volt a fő oka, hogy nem vettem hdd-t, aztán természetesen a fogyasztói árak emelkedése mindent eldöntött részemről.
Már csak 2 dolog teljesülésére várok: - 2 TB-os (2 tányéros) WD EZRX megjelenése, és az árak mérséklődése...
Vajon melyik teljesül előbb?szerk:
Arról már nem is merek álmodni, hogy a megnyirbált garanciaidőt visszaállítják.[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
Jobban hiszek a személyes átvételben akár utazni is hajlandó vagyok érte Bp-re.
De most ideges lettem mert csődbe ment a cég aminél dolgoztam s jövő hónapban vesz át az új és csak jövőhónapban juthatok hozzá pénzemhez így a Hdd Vásárlás elnapolva
De azért köszönöm a segítséged
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
M107
addikt
Gyártási idő ?
Mettől van javítva benne a fejparkolás, vagy firmware számot kell nézni?Ilyen van most itt Szolnokon ez megéri nincs benne a hiba bár ez Green
Western Digital 1.5Tb SATA-II 64Mb HDD*(WD15EARS)
-
Agyzuzo
addikt
Ha ez megnyugtat, amíg meg nem halt, addig tökéletesen ment nekem is. Utána pikk-pakk tele ment bad sectoral és RIP.
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
mpierre
veterán
Elég csendesre sikeredett a 7k1000d. Már szereltem be egy pár darabot.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
M107
addikt
Ez persze igaz, de annyira azért nem hiszem hogy hangoskodna, bár 2 TB hangját halottam egy normál pucér házban semmi zajcsillapítás teljesen elviselhető s nem rezonál, te azért több meghajtót teszteltél már igazad lehet.
3 év gari is jó ok mellette, bár mindenki saját magának vesz alkatrészt, én őt választanám, de tiszteletbe tartom más döntését és tapasztalatát is.
-
Agyzuzo
addikt
De felteszem nem EARS...
Mert EARS-fronton én az alábbi statisztikával szolgálhatok:
- haveromnak 1x1,5 terás EARS 1 éven belül kuka (kifagyott menet közben és vége volt) - mondjuk ez lehet EARX volt, de szinte ua.
- húgomnak 2x1,5 terás EARS, egyik 1 éven belül behalt (ugyanez), a másik még megy, de már tele van bad sectorokkal
- nekem 2x1,5 terás EARS - egyik kb. 600 bad sectort termelt magára 10 perc leforgása alatt, a másikon már tobzódnak a gyenge szektorokMindezt úgy, hogy minden konfig rendesen volt összerakva, nem főttek a vinyók és mellettük volt sok más (Samsung, Seagate). Nekem meg aztán már tényleg _rengeteg_ vinyó megfordult a gépemben, de soha annyi bajom nem volt vinyókkal, mind a WD szemeteivel. Ha fel kéne állítanom egy megbízhatósági statisztikát, akkor:
- Seagate (MAGASAN) - több Seagate-em túlvan a 2000 nap folyamatos működésen és 100%-os kondiciójuk van!
- Samsung (itt volt olyan sajnos hogy az egyik régebbi vinyón bekapcsolás után konkrétan elfüsölt egy IC) - itt vannak már 80%-osok is, de mennek tisztességgel
- WD - no comment, több BLUE és GREEN-em is elpusztult már sajnos... vagy 100% vagy 0%, köztes állapot nem volt nálukRészemről én WD fronton a BLACK szériát leszámítva már egyikhez se nyúlnék még bottal se, elég volt, rengeteget szívtam már miattuk...
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
-
potyi23
senior tag
hello.nekem a 31303 hsz re ? Mitol tud csokkenni a sebesseg drasztikusan ?egyik itteni forumozo linkelt be kepet a Hd -jarol olyan mint az enyem, es joval,de joval magasabb pontszamokat lattam a crystalon mint az enyémen.Mitol van ez ? a régi 750 Gb Barracudamon is gyorsabban indul a rendszer mint az ujon. Mi a fene van vele ?Kábelt is cseréltem,Sata III porton van.
-
potyi23
senior tag
Hello.megjot a Hdd- m ,bevan kotve ,ravan teve a rendszer,de egyenlore masodlagos hd ,mert huzom att az adataimat.Akkor nekifoghatok az fw frissitesnek ? egynelore nagyon megvagyok vele elegedve,majdnem 2X gyorsabb mint a 7200.12/ 750 gb -s seagatem ! alig hallani olyan halk !
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Battlefield 2042
- Klasszikus, átlátható HardverApró listanézet (2025-01)
- Nyaralás topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- ASUS notebook topic
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...