- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- Videós, mozgóképes topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- ASUS ROG Ally
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Amazon Fire TV stick/box
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
Topikgazda
Nekem van igazam vagy neked?
Mióta ez a 2 panel van forgalomba azóta minden teszt erről szól,akkor az a több ezer ember is hazudik akik ezeket írták ezek szerint
Szóval nem velem van problémád
Itt nem a tv síkjában készült fotókról van szó hanem arról ha valaki már oldaról nézi a tv-t ott meg tisztán látható a 2 panel közti különbség.
És itt csak az classic direct/edge ledes tvk-ről van szó,a mini ledek,qledek megjelenésével ez már változott sokat.
Illetve még az is lehet hogy mióta bekerültek az ADS panelek ott rosszabb a helyzet,illetve VA-ból is van sokféle.
De a kezdetekben 5-6 éve,mikor el kezdtem komolyabban tv-ket cserélgetni,egy VA Philips nézhetetlen volt oldalról,kanapéról kb 1 méterre a tv középvonalától oldalra,a fene se tudja ez hány fok,az IPS meg tökéletes. -
Rick4
félisten
válasz
rainman72 #96911 üzenetére
Nyilván nem neked raktam be elsősorban, hanem azoknak akik ezt nem láthatták, mert az elmúlt pár hónapban keveredtek ide. Úgy érzem, ezzel az oldalról az IPS jobb szöveggel ők félre vannak vezetve. Oké, nem nem rakom be újra, de akkor rakjatok be ti egyet, ahol nem ez látszik.
Az én tapasztalatom szerint a VA eddig a szögig sem invertálja a színeket, nem torzul a fekete, csupán a fényerő csökken picit, de egy egészséges 60°os szögből gyakorlatilag ugyanazt látod, mint szemből, ami fényévekkel jobb összképet eredményez, mint egy ips szemből.
Örülnék fotóknak, ahol látszik, hogy neked van igazad, és nekem nincs.Ebben a VA csak középről jó, annyi furcsát találok csak, hogy a saját tapasztalataim sok készülékkel próbálva teljesen mást mutatnak, ezért bátran állítom, hogy amit írtok, az konkrétan nem igaz.
Az elmúlt 15 évben szándékosan csak VA paneles tévéim voltak, mégpedig pont ez okból, mindenhonnan nézve szín és konktraszt-torzulás mentes a kép. Kezdve a kis 82-es orion vestel belsős tévémmel, ami a konyhában van most is, a még 17-ből a 82-es Philips kistévé, 15 körül az 50-es orion vestel belsős, utána 50-es, 55-ös, 65-ös, 85-ös samsungok, meg most a 100-as hisense is ugyanolyan VA panel. Nézhetem bárhonnan, akár onnan is, hogy már a másik szememmel a készülék hátulját látom. A 49-es hajílított samsung monitorom is VA, azt is nézhetem bárhonnan.
Szóval nem értem, mi volt az, amire alapozva már kicsit oldalról is más a VA.
Várnék pár képet, ahonnan ez egyértelműen látszik. -
Rick4
félisten
válasz
rainman72 #96900 üzenetére
Ez az ips jó lesz oldalról ez sokadik éve itt van, mit láttatok ti, és mi az, amit láttam én, hogy teljesen mást tapasztaltam?
Esetleg kéöp van erről a tapasztalt dologról?
75-ös samsung ips képernyő minden volt oldalról, csak jó nem. Amit én láttam, az szemből sem:
(alul a VA paneles Samsung, felül az IPS paneles Samsung)És oldalról sem:
Jobb, mint egy ugyanolyan gyártó ugyanolyan VA paneles készüléke: -
rainman72
Topikgazda
válasz
EngineerBoy #96904 üzenetére
Én se hinném ha nem láttam volna több Lg IPS/VA tvt 2-300ezres kategóriában ami nem is olyan olcsó végülis,hogy pár év alatt mennyit romlottak képileg.
Ha egy régebbi 3D modelből indulok ki mert más nem nem volt azóta simán venném de így már sose talán max. egy mini led vagy oled tőlük.
Samsung-al vmivel jobb a helyzet.
VA panelel egy 8000-s vagy egy belepő Q60 is teljesen jó képet ad már mihez képest.
De ha veszel 1 Hisense vagy TCL mini ledet sokat változik a vélemenyed a tv gyártásról. -
EngineerBoy
tag
válasz
Quadgame94 #96906 üzenetére
Köszi valamelyik nap elmegyek majd üzletbe és megnezem!
-
Quadgame94
őstag
válasz
EngineerBoy #96904 üzenetére
Nincs mitől félni. LG és Samu gyászos minőséget ad. Ha neked a logó számít akkor vedd azokat.
-
klaca1978
tag
Megnéztem a 805-ös tesztet, az sem kezeli nagy méretű tartalmakat, pendrive-ot. Akinek van ilyen külső merevlemezről (1-2Tb) sem működik? Van nasom, de azért szeretném ha kezelne külső merevlemezt is....
-
EngineerBoy
tag
válasz
Quadgame94 #96902 üzenetére
Nem ismerem a hisense márkát. Kicsit tartok tőle.
Családban van 1 hisense meg rokonoknál 2 ők elégedettek vele. Egyikőjük se használja a vidaa rendszert rajta. -
klaca1978
tag
Sziasztok! Láttam Vhiktor TCL C765 tesztjét. Az mennyire gáz már, hogy egy 128Gb os pendrive-ot sem kezel ill. a nagyobb méretű fileok kezelése sem megy neki.
Egy 4K fil 80-100 Gb is lehet.
Csatlakoznék akik várják a U7NQ tesztet. Ez volt a régi kiszemelt, de felskálázása szerintem nem jó. 55" lenne az átmérő. A C765 nagyon tetszik, minden másban, de ha a 2TB os külső merevlemezt nem fogja kezelni az tényleg gáz lenne.
Volt szerencsém egy U7NQ-t iylet téren kipróbálni, de nem volt iylen gondja,..a nagyobb méretű videokkal sem. -
Quadgame94
őstag
válasz
EngineerBoy #96898 üzenetére
Papiron jobb az IPS, de gyatra kontraszt miatt filmnézésre nagyon rossz. Az Edge-LED Local dimming meg emberiség elleni bűntett kategória. TCL C655 vegyél vagy C805. Hisense U7 sorozat.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
zotosz #96899 üzenetére
Az edge ledes Lg-ben semmiképp ne gondolkodj,a VA Samu még talán de egyik se rúg labdába a C805 mellett,főleg ha meg is vagy elégedve a márkával.
A C805-ön van legalább normális fekete jó hdr fényerő,magas kontraszt,na ez nem mondható el a másik 2 tv-ről főleg az Lgről.
Az a baj nem látod egymás mellett a 3 tv-t otthon így nehéz elképzelni,de lenne meglepi hidd el,főleg sötétben. -
rainman72
Topikgazda
válasz
EngineerBoy #96898 üzenetére
Az IPS jó lesz oldalról ennyi erőssége van.
Viszont az edge led+LD semmit se ér jobb ha ki van kapcsolva -
zotosz
tag
Sziasztok,
pro/kontra érveket szeretnék kérni (ha van).
Jelenleg 43C645 TV-t használok, 55-ös TV-t szeretnék venni (nagyobb nem fér). Főként streaming a felhasználási cél, jellemzően mindig világít valami fényforrás a nappaliban, teljesen sötét sosincs. Jellemzően pont szemből nézünk TV-t. Több streaming előfizetést használunk (sky, max, diyney, netflix), így ezek az appok KO kritérium lenne.
A jelenlegi TCL menüjével (google TV) teljesen elégedett vagyok, kisgyerek is tudja használni.A kiszemelt TV 55C805 lenne, részeben az itt olvasottak alapján, részben a jelenlegi pozitív TCL tapasztalat alapján.
Szerintetek van olyan paraméter ami miatt érdemes lenne egy 55Q60D-ben esetleg 55QNED80-ban gondolgodni?
Nagyjából ez az az ársáv amit erre szánnék. Van esetleg jobb alternatíva?
Köszönöm!
-
rainman72
Topikgazda
válasz
EngineerBoy #96896 üzenetére
A Samu nem ér annyit.
Ez kb ugyanaz jóval olcsóbban [link]
Lgből talán a drágább jobb lehet de nem biztos hogy sokkal.Mind2 IPS ha az elég akkor jó lehet. -
rainman72
Topikgazda
válasz
Gendi83 #96894 üzenetére
Tudni kéne hogy mit akarsz?
200-t költeni vagy a 300 se gond.
Ha az előző akkor ott a 655 nem kell gondolkodni.
Ha utóbbi akkor a sorrend U7 C805 PUS8919.
Én simán venném a Philipset is főleg az ambi miatt,de jelenleg kevesebbet nyújtanak kb azonos áron mint a másik 2 mini led,mondom ezt
kb 20 tv-jük után,illetve most már az op.remdszer se szól mellettük.
Használtam több TCL mini ledet is,C825-C835-C805,a Hisense maradt ki eddig csak.
Egyikkel se volt igazából gondom,habár nálam nem teljes a felhasználási kör,nincs játék nincs Nas stb..
Keveset is ülök előttük szóval így mind jó lenne ha azt nézzük.
Próbálok egy U7-t is beszerezni,jelenleg azt jobbnak tartom mint a C805. -
Gendi83
csendes tag
Amikkel jelenleg szemezgetek:
hisense 65U7NQ 299.000.- euronics
tcl 65 C-655 198.000.- One
tcl 65 C805 285.000.- (jelenleg nem elerhető) OnePhilips 65PUS8919 318.000.- One
ezeket mind 0% adnák jelenleg
kinek mi a tapasztalata a fenti tévékkel kapcsolatban?
nagyon szépen megköszönöm mindenkinek aki segít benne! -
huberpe
aktív tag
az lg-n farsangi 10% akció fut még pár óráig, ha valakit esetleg érdekel. végre sikerült bezsákolni egy 55b4-et 350e alatt.
-
rainman72
Topikgazda
A Samunak nagyon jó ára van annyiért én azt venném.Ugyananezt használom 85"-ban,annyi difivel hogy az a méret 120hz.
Igazából nincs gondom se a feketével se a színekkel úgy hogy oled mellett van
Ha kicsivel jobb feketét illetve vmivel nagyobb hdr fényt szeretnél akkor meg kell pótolni a TCL-re.
300e illetve alatta 75"-ban nincs érdemlésre méltó tv kb ez a 2 jelenleg.
Közben utána néztem a Samsung nem rendelhető és áruházban se elérhető,azért ennyi az ára
Akkor viszont nem értem miért van még fent az oldalon -
tKb.
tag
válasz
rainman72 #96761 üzenetére
Köszönöm szépen a választ. Közben gondolkoztunk, hogy lehet 75" még jobb lenne.
Egyelőre ezt a kettőt nézegetem.
TCL 75C655
SAMSUNG UE75DU8072UXXH
Megérheti a TCL a kb. 50 ezer forintnyi felárat? Van esetleg bármi más ebben a kategóriában, ami egy pillantást megérdemelne? -
joydrv
aktív tag
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Yasofix #96866 üzenetére
Vhiktor ismeri mind2 tv-t tesztek is vannak róla/tőle.
Szóval ha azt mondja hogy a vmivel gyengébb C805 jobban megéri akkor biztos hogy nem csak a méret miatt van.Amúgy elég nagy a lépés a 2 tv közötti képátló növekedés az se mellékes.
Van amúgy difi a hdr fényben a C765 javára, sokat javult a C805höz képest illetve hangban is jobb lesz. -
Yasofix
csendes tag
Sziasztok!
TLC805 65" és a C765 55" közül melyik ajánlottabb?
Előbbi jelenleg az Euronics-ban 320e, a második 280e.
Hajlok a C805 felé, mégiscsak nagyobbés sok különbséget nem látok köztük.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
titusz11 #96864 üzenetére
Igazából az első hsz-ban amire válaszoltam nem volt olyan irányú info mire is kell a tv pontosan.
Aki nem játszik annak az másodlagos hogy a tv tud 120hz-t fhd-ban.
Ha erre is szükség van akkor mást kell választani,fejből nekem se megy melyik 43s tv tud ilyet,talán Samsungok. -
Vhiktor
nagyúr
-
rainman72
Topikgazda
válasz
titusz11 #96859 üzenetére
Nem tudok róla hogy képben lenne eltérés méretben,csak hangban van 55"-tól 2.1 lesz.
120hz nem igazán van ennyiért de 43"-ba se igazán,megnézem még.
Sötét jelenetek,mi a gond vele?
Azt biztos hozza mint egy alap VA panel,IPS-n sokkal rosszabb lenne.
Meg kell próbálni nem nagy összeg vissza küldeni se nehéz.
Mindenki más szemmel nézi a tvket nehéz így bármelyikre rá mondani jó. -
titusz11
csendes tag
Üdv újra!Nem jutottam sokra ,43 colba keresek még mindig.A kérdésem hogy a tcl 43 c655 nél van jobb úgy 150-200e közt?A sötét jelenetek részletessége,jobb képfrissítés google,ARC,esetleg bluetooth lenne fontos.Előre is köszönöm
-
rainman72
Topikgazda
-
rainman72
Topikgazda
Ez 1 teljesen jó konzol nagy mérethez is aki ilyet keres.
-
rainman72
Topikgazda
Vhiktor nem is újságolta hogy van C765 tesztje
Tessék itt lesz [link] -
rainman72
Topikgazda
Aki olcsóbb 65s oledet keres 65B4 445e.
-
Rick4
félisten
válasz
Fokypit #96833 üzenetére
Hmm, én egy 85-ös "sima" samsungot cserétlem le, nézegettem, hogy nincs hűség semelyik telekomos szálgátatásra már két éve, és számoltam, hogy kb 4000 forinttal lenne olcsóbb minden, ha aláírnám a hűséget újra, na akkor legyen. Körbenéztem, mit lehetne venni, Hisense 100U7KQ, adnak rá 70 ezer kedvezményt, amivel bármelyik bolttal versenyképes az ár, lehet hosszabbítani a garit 3-ról 5 évre ingyen, és adnak mellé egy 43-as kis hisense led tévét ajándékba 130K értékben. Megvehettem volna egyben, de mivel 22 hó kamatmentes részlet lehetőség volt, hülye lettem volna egyben kifizetni, havi 42 nem tétel, előre torleszteni is tudok, szóval nem volt semmi negatívum.
Bárhogy néztem akkor, és bárhogy nézem most is, néhány kemény akciót leszámítva most is jól döntöttem, a tévé hibátlan, és hozza minden nap azt, amiért ezt választottam. A tévé menü veszett gyors, akadás mincs, mindenféle netes szolgáltatás és aprólékos beállítás ott van, abszolút nem értem, hogy akár ugyanennyiért is Samsungot, ne adj isten LG-t kellett volna vennem, TCL-t meg pláne nem vennék.
Szerintem néztd meg ezeket is, az, hogy az LG mennyi ideje gyárt tévét, mindegy, ahogy a Mercedes is 10 éve azutógyártó, a Tesla meg alig 10 éve kezdte, nincs ebből a szempőontból egy 20-40-60 éves gyártónak semmi előnye. Amúgy a Hisense 1969 óta gyárt tévéket, az elmúlt 30 évben pl Hitachi néven is jö9ttek le a sorróül készülékek, szóval itt van múlt is, de a 2000-es években Szombathelyen is volt egy Hisense gyár. HA csak annyit mondok, hogy övéké a Sharp észak- ameirka, a Loewe, Toshiba, Hitachi, szóval szerintem leglaább arra érdemesek, hogy végénézd, mit tudnak a készülékeik, és az mivel vethető össze egy Samsung. LG vonalon, árazás- gari- tudás tekintetében hol szerepel. -
Gendi83
csendes tag
Sziasztok!
Euronicsba most 0% thm van sok tévére!
65” amit szeretnek
netflix,hbo,PS5tudnátok ajánlani amit erdemes lenne megvenni 2-300.000 kb a keret
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Vismajor01 #96839 üzenetére
Az sincs mindig
Szökőévben 1szer. -
sanyi0627
senior tag
Euronics Hisense 85u7kq 399k most.
-
Vismajor01
addikt
válasz
Fokypit #96833 üzenetére
Én azért vagyok itt hogy olvassak. Sztem teljesen mindegy melyiket veszed, valamiben LG jobb valamiben samsung. Mindkettőnek gyönyörű, lélegzetelállító képe van. Azt vedd meg amelyik olcsóbb, ha az számít, vagy szebb, márkahűség, mitudomén. Mindkettő bitang jó tv. Én samsungot vennék, azt is vettem (s95c)
-
Fokypit
csendes újonc
Sziasztok!
Péter vagyok, 44 éves infós családapa.
Elég bőbeszédű vagyok, így hosszú lesz....Előrevetítem, hogy becsülettel végigolvastam a témaösszefoglalót!!
De mindenki kedvéért inkább írok egy összefoglaló kérdést, aztán "kifejtem bő nyállal"
Röviden:
LG 65C41LA vagy Samsung QE65S90DATXXH?
Jóóóó hosszan:
2020 óta birtokolunk a családdal egy LG 65UN71003LB alap 4k UHD Telekomos tévét. Akkor még nem ástam bele magam annyira a témába és csak a méret számított, ez a TV egy 43 colos (alap) kisebbet cserélt le. Aztán jött a PS5 és streaming-szolgáltatók, mára már látom, hogy feketém gyakorlatilag nincsen, körbe halovány hamuszurke fény, barlangjeleneteknél nem látszik semmi, cserébe a fehér részek körbe világítanak mindenhol. Eljárt felette az idő. Tehát, csere.
<<Mivel pénzből élünk, hitelre nem akarok másfélszer annyiért, így a mobilszolgáltatómtól vesszük: ott vagyok 15 éve, maradok is, a hűség nem zavar, van 50ezer kedvezmény, a maradék pedig elosztódik egyenlően 20 hóra (ingyen részlet). Ezt csak azért írtam le, mert adott modellek közül választhatok. Ez ne is legyen majd téma, ez a két TV van versenyben.>>
A gondolataim sorban haladva (2 hónap tesztek és összehasonlító videók): legyen ugyanekkora vagy nagyobb..... ja és fejlettebb. Az OLED az első két hétben érdekelt, de elengedtem az ára miatt. Jó, akkor legyen miniLED. (Már a mniLEDdel is nagyot lépnék előre, gondolom.) De akkor "márkás". Neee, legyen nagyobb és olcsóbb, de miniLED, legyen Hisense 75 col U7, dícsérik. Ááá, mégse. Legyen QNED. Ne legyen. Aztán még két hét és eljutottam az OLED-ekig. (Hozzátenném, sosem volt még, a családban sem.)
<Köszi, ha eddig elolvastad!>
Szóval OLED. A kisebbeket kilőttem, maradt ez a két darab 65-ös. Mozizunk, filmezünk, PS-en játszunk (és az udvaron is). Van egy 5.1 egész jó LG házimozink, az optikán csatlakozik a TV-re, maradni is fog, így az új TV hangja annyira nem releváns. Végignyálaztam sok C4 vs S90D videót, elolvastam az OLED techológiáját, történetét.
Nem ragaszkodom az LG-hez, de nyilván mellettük szól a tizenéves gyártói és panel -beszállítói tapasztalat, a webOS-t sokan dícsérik, hogy jobb, mint a Tizen. Ott a Dolby Vision, de enyhe színtévesztő vagyok, így az a pár milliárddal kevesebb szín kimaradása nem zavar a Samu HDR10+ -ához képest. Az LG-nél ott a Magic Remote, ehhez a TV-hez is vettem, szeretjük, de inkább csak diktálunk, nem légegerezünk. A Samsungnál ott a QD-OLED, ami nagyon erősen húzna felé. Gépre nem kötjük, csak a PS-re, így gondolom a 120 Hz elég mindenre is. Mindkettőben elég a HDMI-port, USB-t alig használunk, kábelkivezetések oldala mindegy is.
Azért írtam le ennire részletesen, hogy belelássatok a fejembe. A legjobb döntést szeretném meghozni, de már tanácstalan vagyok. A szívem a Samsung felé húz, de a garanciázás miatt félek tőle egy kicsit.
Bármilyen, akármilyen ötletet, tapasztalatot örömmel veszek!
Előre is köszönöm a segítséget! -
Gendi83
csendes tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok!
az alabbi tipusok közt gondolkodom:-Lg 65UR78003
-Xiaomi Tv A Pro 2025
-Tcl 65 C655
-Lg 65 Qned 80T3AAmire használnám Net-Flix,Hbo illetve Ps5 konzol
Melyiket ajánlanátok?
érvek ellenérvek érdekelnéneknagyon szépen megköszönöm aki segit választani!
-
palesz53
senior tag
válasz
rainman72 #96827 üzenetére
Köszönöm!
Azt hiszem a C4 lesz a befutó, mert elkezdtem méricskélni, és még az 55"-oshoz is át kéne rendeznem a hangdobozokat, így lehet, marad a 48"-os méret (C4-ből még van is ilyen).
(Nem tudom miért gondoltam nagyobbnak a Pana-t, csak 37"-es.)(600e tényleg "érdekes" árképzés a Sonytól, mikor azért már akár G4-et is találni oledből.
)
-
Yasofix
csendes tag
Üdv!
1. Tévére szánt összeg, forintban?
250-300e
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
PS5, Stream, Tv (sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
2,5m
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
35-65%
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? Szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) Nem számít
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Nem számít
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Nem számít
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Samsung, LG, Philips (TCL? Talán)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Nem számít
Új
Köszönöm előre is! -
rainman72
Topikgazda
válasz
kolo01 #96824 üzenetére
Pontosabban nem is a qled a lényeg hanem hogy inkább mini led-es háttérvilágítás legyen.
Qled tvk is vannak alacsony fényerővel jóval kevesebbel mint egy oled.
A mini ledeknél már van annyi fényerő ami elegendő fényes helyre.Oledben is lenne csak drágábban.
[Kb ezek amik beférnek az árba]
A Samsung Q80D még nem mini led a többi igen. -
palesz53
senior tag
Üdv a tévés szekciónak!
1. Tévére szánt összeg, forintban? Legyen mondjuk 500e (de max 600e).
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) Sport, filmek streamingen.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 2,5 - 3,0 m (fotel, ill ágy). Ez az ajánlás szerint 65"-os tv, de ekkora példányt sajnos nem igazán tudok elhelyezni.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Vegyesen, de mondjuk 70%-ban este (ablak mellett).
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? Inkább szemből (max pár fokban oldalról), egyedül.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) T-s doboz, ami kell, azon megvan (esetleg laptop, de ez évente pár alkalom).
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) HDMI és vmiféle UTP úgyis alap ma, ez nekem elég.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Középen.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) Most Panasonic van, nagyjából képben vagyok a jelen helyzetükkel. Sony volt anno, azt is szerettem (igen, ők is eléggé megváltoztak azóta, viszont ha a konkurenciánál drágábban is, de qrva jó tévéik is vannak mindmáig). Oprendszer tökmindegy (úgysem frissül hosszabb távon.)
Egyáltalán nem ragaszkodom az aktuális évi szériákhoz. Jó legyen, jópár évig.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) Semmi ilyesmi extra.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Semmitől nem zárkózom el az észszerűség keretein belül. -
rainman72
Topikgazda
válasz
titusz11 #96820 üzenetére
Nem tudom így,látni kéne amire gondolsz.
Tv adásnak sose ülök neki ilyen kritikusan.
Philipsek jók felskálázás terén ha P5 Engine van bennük,de amiket említesz csak egy kisebb tudású SoC-ot kapott.
Rengeteg Philipset láttam egyikse volt rossz HD adással SD-vel viszont nem próbáltam sose.
Ha választani kéne akkor a qled 8209 lenne a befutó,de szerintem csak online 14 napos elállásban tudod megnézni milyen.
Philips topikba se nagyon vesznek új tv-t nem hogy itt. -
-
titusz11
csendes tag
Sziasztok! Segítséget ill véleményt kérnék hogy a Tcl 43c655 kép minőségtől jobb-e a philips 43pus8209 vagy pus8079? sd adásoknál nem tetszik a tcl
köszönöm előre is
-
rainman72
Topikgazda
válasz
kolo01 #96811 üzenetére
De rég volt ilyen tv-m szerettem
[65"-os tvk]
TCL google tv Hisense vidaa Lg,Samu gondolom ismert. -
kolo01
újonc
sziasztok,
8,5 éves LG tv-t (42LF652V) szeretnénk lassan lecserélni (indításkor elkezd villogni a kép, így megelőznénk a tönkremenetelt):
1. Tévére szánt összeg, forintban? 350 kHUF
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) - film, streaming
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? - 2,5 méter
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? - vegyes, de sokszor világos, sok ablak van a nappaliban
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) - hagyományos streaming
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) - nincsenek extra igények. NASról tudjon lejátszani, de ez nem hiszem, hogy gond ma már
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? mindegy
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) ha választani lehet akkor Google, LG, Samsung a sorrend,
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) nincs
ÚjKöszi!
-
-
sirály69
őstag
Konyhába le szeretném váltani a jelenlegi 24"-os tvm(fullHD)
Szerintetek milyen fullHD tv, ami jó lehet max 27" méretben?
LG ben találtam, de a válaszidő 14ms a jelenleginek 4 ms...
-
blueye
veterán
(nem vicc, az LG is így van vele, telefont nem gyárt de TWSt igen, nagy a megtérülés rajta, amúgy az [oldalukat] nézve sok más megy, pl. légkondi-hőszivattyú )
@Till@ asszem' olvastam mennyi problémád volt a TCL-lel, sajnálom, nekem bevált
-
MonRo
tag
válasz
blueye #96799 üzenetére
Nem hinném, hogy ezért nincs sok tapasztalat. Ezt az emberek jó része nem tudja. Évekkel ezelőtt sincs itt a fórumon nagyon semmi. (Azt se tudják, hogy a Philips is kínai kézbe került...)
Meg hát értem, Vestel. (Erről az jut eszembe, amikor 2004-ben az Auchanban gondolavégre ki volt rakva az 55-ös akciós Vestel, amit úgy vittek az emberek, mint a vizeszsemlét.Be voltunk fosva, hogy a felét visszahozzák pár hónapon belül gariban. Hát nem jött egy darab sem
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- bambano: Bambanő háza tája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Adobe Photoshop
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- Bestbuy játékok
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest