Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
asca brown
újonc
Samsung QE55QN85C Fernseher 55 Zoll Neo QLED 4K Smart TV ,ez a tv ér 850 eurot most akcióban? vagy felejtős?
vagy inkább tcl miniled?
ps5,plusz netflix,torrentről filmek ennyi ami kellene -
rolcsy94
tag
válasz
Quadgame94 #93065 üzenetére
Így kb ugyan annyiba kerül a samsung mint a tcl. És inkább a TCL-t ajánljátok?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
robi212 #93063 üzenetére
Ha lehet oled akkor LG B4 vagy C4. Ha kalibralva lesz megfelelő emberrel akkor a gyári szinhűség nem számít, viszont csak colorimeterrel nem lehet kalibrálni, csak félre, mert rosszabb lesz mint a gyári, szóval ha a kalibrálás nem jön szóba, akkor megint csak b4 vagy c4, mert azok gyárilag annyira nem rosszak. Esetleg valami va paneles Philips, tcl.
Egyébként kb mindegyik monitornak van gyárilag egészen színhelyes képmódja.
Sony tv gyárilag eléggé rossz szinhűséget tekintve, de jól kalibralhato. -
robi212
tag
Sziasztok,
Segítsetek, légyszi, TV fronton egyáltalán nem vagyok képben.
Felmerült egy olyan dolog, hogy munkára használnék TV-t. UX/UI design, fotófeldolgozás, grafikusi munkák nagyjából, amit csinálok, ehhez keresnék valamennyire színhű, kalibrálható, akár 4K-s TV-t, olyan 40-50-es átmérővel.
Mit ajánlanátok erre?
Köszi előre is -
rolcsy94
tag
válasz
Quadgame94 #93060 üzenetére
Qn90d 650k korul lenne.
ez VA panel? -
Quadgame94
őstag
-
rolcsy94
tag
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok,
Anyósomnak kellene venni egy tv-t a jelenlegi is szuperül működik csak akkora mint egy monitor és faltól falig nézi.
Szóval arra gondoltunk meglepjük egy legalább 43 de inkább 50" csodával de nem tudom milyet válasszak.
Nyílván az alacsonyabb árkategória érdekelne, ebben jól gondolom hogy ami még vállalható az a Hisense és a TCL? Ha a kettő közül kellene választani melyik gyártót preferáljam?
A ficsőrök annyira nem érdekesek, inkább a tartósság és méret hisz csak tv műsort néz.Hisense 50A6K
Hisense 50E7KQ
Hisense 55A6K
TCL 50V6B
ezeket nézegettem
mit gondoltok? -
Deepest
csendes tag
Sziasztok,
Azt már kiokkumláltam, hogy most a mini led a király (oled-em is volt és imádtam, de most nagyban gondolkozom, az meg már sok a tárcámnak) 85-ös méretben TCL C805 vagy C845? Olvastam, a 845-nél van valami chip lotto, hogy a jobbat vagy a gyengébbet kapja az ember, de tegyük fel, hogy a jobbat. Objektiven mi szól egyik vagy másik mellett/ellen? Köszi előre is! -
Quadgame94
őstag
válasz
Vismajor01 #93038 üzenetére
Ez pontosan így van. Amúg ynincs gond a sima LED tévékkel. 55 inch hesetében 150 ezerért, 65 inch esetében 220 ezer környékén ajánlhatóak. De 350 ezerért azért vicces.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Jól láttad a storyt
Ez van.
Ha mi mondjunk nem biztos hogy elhiszik! -
seamus
csendes tag
Sziasztok,
43"-os méretben melyik tv most a legjobb vétel? Teljesen általános felhasználás, csak hagyományos esti tévézés.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Mert így van. Ugyanazon az áron vagy drágábban miért vegyél egy sokkal gyengébb tvt?
-
Vismajor01
addikt
válasz
Quadgame94 #93035 üzenetére
Tök érdekes, hogy utóbbi pár hetet TV fronton töltöttem redditen és itt, és európára kb az jön ki, hogyha jó képet akarsz akkor TCL féle mini-led, vagy OLED és akkor tetszés szerint lehet választani hogy G sorozat LG, L sorozat Sony vagy samsung. Az ilyen edge-lit meg különböző fantázianévre hallgató bármi egyéb meg került a nem ajánlott kukába. És a meglepőbb hogy kifejezetten azért, mert bár a valamirevaló LED tvk nem annyira szörnyűek, ellenben olyan drágák h azért miniledes TCLt kap az ember.
-
jlaci74
aktív tag
válasz
Quadgame94 #93035 üzenetére
-
Quadgame94
őstag
válasz
jlaci74 #93031 üzenetére
Te hoztad fel az OLED-et hogy "picit az oled-ek alatti képpel". Ne viccelj. Nagyon nagyon messze van. Itt minden az adott árhoz van mérve, és mivel azok a márkák adják a legjobb képet az árért ezért vannak emlegetve. 350 ezerért nevetséges ára van. Egy vicc. 5 éve jobb tévét vettem olcsóbbban (Samsung Q80T). Ha neked a logó számít akkor hajrá. Ha a képminőség akkor felejtsd el. TCL 65C805 köröket ver rá.
Azokat a "teszteket" meg inkább hagyjuk. Fizetett bemutatók. És nem lehet haenm biztos hogy az rtingsben igazam van mert ezt a tévét nem tesztelték még.
-
jlaci74
aktív tag
válasz
Quadgame94 #93029 üzenetére
Tudom hogy IPS és pont annyira lehet messze az OLED-től mint ahogy az ára is...
( 2024-es 65": 350-670e listaárak )
Lehet hogy Rtings tesztben igazad van, de más külföldi oldalakon is olvastam vásárlói visszajelzéseket ami pozitív volt ill. amit a szememmel láttam az nekem meggyőző volt, az agyonvilágított MM-ban sem volt fényerő / kontraszt problémája.
Látom itt mindent is a TCL-Hisense-hez van mérve... -
rainman72
Topikgazda
válasz
jlaci74 #93028 üzenetére
Philips Ambilight ez talán.
[65PML9009 idei Mini led]
Itthon még nem került forgalomba eddig.
Az idei Qned85ről még nincs teszt
rtings-en,a tavalyiról van de az más kategória mert mini led,az idei csak mezei edge led lett sajnos
És nem picit van az oledek alatt -
Quadgame94
őstag
válasz
jlaci74 #93028 üzenetére
Te nagyon összekeversz valamit. A qned85t3c egy sima alap IPS edge led tévé... Gyenge kontrasztal és fényerővel. Olyan messze van az OLED-től mint makó jeruzsálemtől. De egy C655 is jobb nála 100 ezerrel olcsóbb.
[Az Rtings teszt egy teljesen más tévéről szól]. QNED85 a neve, nem QNED85T. Az nyomorék LG igy cseszi át az embereket.
Ettől még neked "meggyőző" lehet. 350 ezerért nevetséges.
-
jlaci74
aktív tag
Lg 65 qned85t3c :
ezzel szemezek én is ( ha nem oled lesz ) , megnéztem élőben a MM-ben, nekem meggyőző volt, Rtings is jókat ír róla. Most picit magamat is győzködöm... Erős mindenes tv, picit az oled-ek alatti képpel és komoly árkülönbséggel, a Sony-nál, ami nálam etalon , a KD-65X85L hasonló, Local Dimming-es, 120Hz-es erős készülék, kb. 100e-el drágábban.
Én valamiért nem akarok ekkora összegeket elkölteni tartós fogyasztási cikkre úgy hogy nem márkás cucc, lehet rossz beidegződés, de ez van. Samu nálam a túlszaturált színvilágával kiesik.
Ha sokat tv-zel sötétbe akkor a Ph. Ambiligt is egy nyomós érv lehet a márka mellet... -
At-is
csendes tag
Sziasztok
Cserélnem az lg-tv-m egy újabbra ezeket nézetem hirtelen.Lg 65 qned85 t3c 350K
65" TCL 65C845 400K
65" TCL 65C765 400K
65" TCL 65C745 300K
melyik lenne szerintettek és mért ?
KÖSZÖNÖM -
rainman72
Topikgazda
válasz
EngineerBoy #93022 üzenetére
[Ez]
Ha tudod akkor semmi gond
De lehet vissza küldöd -
rainman72
Topikgazda
válasz
EngineerBoy #93020 üzenetére
Nem nagyon
Ha csak nincsenek nagy elvárások(jó kontraszt,jó fekete,nagy fényerő,gyors op.rendszer)
Ezek egyike se jellemző egy olcsóbb Lg ledre se jelenleg. -
rainman72
Topikgazda
válasz
EngineerBoy #93017 üzenetére
Nincs.
Ami közel áll hozzá az a Qned913 [link] -
EngineerBoy
tag
Sziasztok!
A TCL 55C805-höz van hasonló LG márkás tv?
-
pocok28
tag
Sziasztok!
A nappaliba vásárolt 65-ös C3 után szeretnék a szobámba venni egy LG OLED 55-ös készüléket.
(Teljes mértékben megfertőzött...😁🙈🤫)
Úgy 1,5-1,8m-ről nézném.
Vacilálok a C3 és C4 között.
Viszont a C4-nél ami nagyon nem tetszik, hogy a betekintési szög növekedésével elzöldül a kép.
Nem kicsit...☹️
[RTINGS LG OLED C3 vs. LG OLED C4]
10foktól már nagyon elcsúszik a zöld színvilágba.
Ez egyedi "panelhiba" volna vagy minden C4-re ez jellemző lenne?
Vagy inkább a drágább G4-felé nézelődjek esetleg?
Tudtommal mind ugyan arra a panelra épül csak gondolom a C4-ből való nagyobb fényerő "kisajtolás" technológiája miatt a betekintési szög növekedésével elmegy a kép színvilága zöld tartományba. ☹️
Úgy látom a G4-re nem jellemző az "elzöldülés", meg további előnye a C4-hez képest a nagyobb fényerő.
[RTINGS LG OLED C4 vs. LG OLED G4]
Csak vajon meddig tart ez az előny, mert ha bemelegedik a panel, akkor vissza vesz a fényerőből mint minden OLED panel.
Vagy rosszul gondolom? 🤔Előre köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - Lenovo ThinkPad 40A9 dokkoló (utolsó 30db szett vagy csak dokkoló)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest