- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
Topikgazda
válasz
spileraaa #90945 üzenetére
Hiába írod többször is be ide kb ugyan az a helyzet.
Amelyikre van keret azt kell megvenni.
Mind2 alap tv,az áruk se kiugró,neked kéne eldönteni.
Amúgy már írtam neked [link]"minőségben lenne nagy előrelepés Horizon-hoz képest ?
ezeken a smart rész már elég jó így a külső tv-box nélkül is tudnám használni"Lesz előrépés sztem a C655-el biztos.
Képben,hangban is talán,és a Google tv is sokkal élhetőbb,külső ezköz nélkül is. -
Csabi1984
addikt
válasz
al_age #90943 üzenetére
A keret egy olyan fogalom ami alatt a lehető legjobbat akarjuk ezzel én is így vagyok!
Azért is írtam le a véleményemet mert bizony szeretem olvasni a tapasztalatokat.
Minden TV-ben van hibás darab vagy rossz széria ez sem egy utolsó szempont de első körben fontos számomra a megjelenítendő kép -
al_age
senior tag
válasz
rainman72 #90944 üzenetére
Köszönöm, 5 év garival, pláne ingyen, legalább is bíztatóbb a helyzet.
Philipsből pont ezzel a típussal szemeztem. Az a bajom vele, hogy a jelenlegi Philipsnél is a garancia lejárta után kezdődtek a problémák. Hiába próbálom ki, ha ez is csak 3 évet bír ki. A plusz pénzért vásárolt garancia (Euronics-nál cirka 40 ezer Forint) ugyanúgy működik, mint a törvényileg előírt X (jelen esetben az ár alapján konkrétan 3) év? -
spileraaa
senior tag
Jelenleg ezt a tv használom külső tv-boxrol
LED Horizon, 109 cm, 43HL7320Fa konyhába elromlót a tv ott ritkán nézzük gondoltam oda jó lenne ez és a helyére a szobámba ahol 2 méteról nézem ezt a 2 néztem ki van esetleg jobb ezeknél ilyen áron?
TCL QLED 43C655 127000 forint
TCL QLED 43C645 99000 forintminőségben lenne nagy előrelepés Horizon-hoz képest ?
ezeken a smart rész már elég jó így a külső tv-box nélkül is tudnám használni?28 ezer forint pluszt megéri az első tud annyival többet? főleg smart részben?
TCL QLED 43C655 2 usb van vagy csak egy? valahol 2 ír de valahol csak egyet akkor most melyik a valós adat?
ahogy vissza olvastam ez a 2 tv gyakran volt ajánlva
-
al_age
senior tag
válasz
Csabi1984 #90942 üzenetére
Igen, köszönöm, tudom, hogy a fekete az OLED-en lesz igazán fekete. A nagy dilemma számomra ezzel kapcsolatban a plusz költség, egészen pontosan az, hogy OLED-ből biztosan csak egy, a jelenleginél kisebb méretű fér bele a keretbe. Ha ehhez hozzáteszem azt, hogy tulajdonképpen a jelenlegi készülékem képminőségével is elvagyok, akkor egyelőre a miniled felé billen a mérleg.
-
Csabi1984
addikt
Nekem LG 55C3-van és nagy megelégedéssel használom mások tanácsára
Viszont fontos kiemelni, hogy az OLED nem kizárólag a HDR, meg DV miatt javasolt hanem mert a fekete valójában fekete. A sima SDR (1080p tartalmak) is teljesen másképp köszönnek vissza viszont a HDR tartalmak teljesen új életre keltek a korábbi Sony 55XH9096-hoz képest. -
al_age
senior tag
válasz
tigribigri #90937 üzenetére
Köszönöm, kiterjesztett garanciával valóban bátrabban ugranék bele egy ilyen vásárlásba.
-
al_age
senior tag
válasz
Vhiktor #90938 üzenetére
Gyártó honlapja és különböző webshopok alapján miniledes.
Rtings.com tesztjén viszont full-array szerepel.Tech kérdés:
Azt jól tudom, hogy a két technológia hasonló, mindkettőnél sok-sok apró led foglal helyet a kijelző hátsó részén, a miniled pedig azért jobb, mert ebben az esetben jóval több és kisebb fényforrásról beszélünk, ezáltal jobban szabályozható a háttérvilágítás? -
al_age
senior tag
válasz
Vhiktor #90935 üzenetére
Köszönöm!
Leginkább miniledben gondolkodom jelenleg. Épp az imént olvastam egy tesztet a Hisense U7K-ról, összességében tetszik, amit írnak róla, 300 ezer körül hozzá is lehet jutni. Ugyanennyiért Philips is van, arról tesztet nem találok, a felhasználói vélemények alapján viszont inkább kerülendő.
Hisense technikai háttér -garancia, szoftver- szempontjából vállalható?
Van esetleg konkrét gyártó, vagy még inkább típus, amit nyugodt szívvel ajánlasz? -
al_age
senior tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok, eddig az volt a problémám, hogy szinte egyáltalán nem voltam képben a jelenlegi piaccal, pár napja túrom a netet és most viszont kezdek elveszni a részletekben, kérlek segítsetek bármilyen jó tanáccsal!
58-as Philips LED TV helyett kell másikat keresnem, elsősorban Dolby Vision filmezésre. Ambilight miatt vettem közel 3 éve Philipset, nagyon szerettem ezt a funkciót, viszont semmi jót nem olvasok a Philips TV-kről, ezért úgy néz ki elengedem ezt a dolgot.
Méretben lefele nem szívesen mozdulnék, bár talán egy 55-ös OLED még beleférne a büdzsébe.
Jelenleg arra vagyok kíváncsi, hogy 65-ös méretben mire lenne érdemes cserélnem, van-e olyan típus (akár gyártótól függetlenül), amit jó szívvel ajánlotok és jó eséllyel bírja 3 évnél tovább?
Olvasgatom, hogy úgy általában az LG és a Samsung OS-ét szeretik, de számomra ez annyira nem fontos tényező. A jelenlegi Philips-emen a gyártó saját, akkor éppen Saphi néven futó rendszere van és igazából ezzel nincs is gondom, mert a TV-t inkább kijelzőként használom, mint okos eszközként. Külön médialejátszóm van, amit házimozi erősítőre kötöttem, onnan pedig a TV-re. Ebből fakadóan tehát egyáltalán nem számítanak például a beépített lejátszó képességei, vagy a TV hangzása. A Samsung a Dolby Vision hiánya miatt viszont sajnos egyből kiesik a pixisből, bármennyire is dícsérik a képi világát. LG-nél pedig jól látom, hogy csak az OLED-ek tudják?
300 ezer körül van olyan Philips ami megfelelne minden igényemnek (még Ambilight is van), de megmondom őszintén tartok tőle (szoftveres problémák, support, magyarországi szervizháttér hiánya).
Remélem eléggé be tudtam határolni a helyzetemet és akad köztetek olyan, akit nem untattam, volt ideje végigolvasni, kellő rálátása is van és még a válaszra sem rest.
Sony? TCL? Hisense? Vállaljam be mégis újra a Philipset (vegyek hozzá 5 év garanciát)? Vagy csak az OLED (akár a kisebb méret ellenére is)?Előre is köszönök szépen minden segítséget!
-
tkrisz
csendes tag
Sziasztok! Kellene egy kis szakértelem/segítség
300-400ezer
Kb minden... ps5, netflix/disney/stb, néha HD sport csatorna, alkalomadtán tévézés...(de ez minimális és a legkevésbé fontos😀)
Kb 2,8m és 65"-re gondoltam
Este inkább játék, de amúgy nappal elég világos a szoba, 2 oldalról is van ablak/terasz ajtó
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
többnyire szemből még ha többen is nézzük
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
streaming szolgáltatók,youtube
Kb semmi különös igen...bluetooth legyen, de az szerintem már alap
8. A talpa középen vagy oldalt legyen?
Mindegy
Nincs ilyen, tcl-t és lg-t néztem eddig
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Semmi
ÚjNézegettem TCL QLED TV-ket, amik még árban is beleférnek, pl TCL 65 T8B és TCL 65 C805 ( előbbi spec alapján szimpatikusabb, de utóbbi mini led, talán szebb a képe!?). Valamint nézelődtem LG OLED TV-k között is.... viszont ott már az ár inkább 550től indul 65"-os esetében... ahogy néztem. Kb eddig jutottam ma és rájöttem, hogy ez nem lesz olyan egyszerű, mint 9 éve az LG FullHD 43"-os 3d-s modell kiválasztása 😱
Előre is köszi a segítséget -
Vhiktor
nagyúr
válasz
BoneDragon #90928 üzenetére
Tcl c805, 845, 835, 935, 855. Samsung qn90c, qn95c, qn90d, qn95d
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
BoneDragon #90926 üzenetére
Miniled.
-
Fejlesztő13
tag
Sziasztok,
75" méretben keresek a betekintés fontossága miatt IPS paneles TV-t 400 ezerig. Ahogy nézem nem túl sok opcióm van, eddigi legszimpatikusabb amit találtam az a Hisense 75U7KQ típus, de sajnos nagyon kevés infó van róla, hogy biztos IPS paneles-e. Egyrészt [ezen] az oldalon írják, másrészt a Hisense oldalán is erősen utal az IPS-re, hogy csak csak ennél a méretnél van írva 2000:1 kontraszt, szemben a többi méret 5000:1 értékével. Jó lenne megnézni élőben is, akkor kiderülne, de jelenleg nemigazán fellelhető a nagyobb elektronikai áruházakban.Szerintetek van ami jobban megfelelne a kívánalmaknak? Esetleg valakinek van ilyen típus ebben a méretben?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
BoneDragon #90922 üzenetére
Sima qledet nehogy vegyen ennyiért.
Minilied minimum. De inkább oled hacsak nincs valami kivetnivalót vele. -
BoneDragon
veterán
Sziasztok,
Ismerős szeretne rendelni magának egy 55 colos QLED TV-t Telekom oldaláról. Sajnos QLED-hez egyáltalán nem értek. Árban max 500ezer.
Melyik márka/tipusok jöhetnek szóba?
Köszönöm. -
andrisms
aktív tag
Sziasztok,
32"-os TV-re lenne szükség, max 85-90.000Ft a keret, TV-re lenne használva kizárólag.
Csak új, számlával, egyéb igény nincs.Amiket néztem:
LG 32LQ63006LA
Hisense 32A5KQ
TCL 32S5400AF -
ribarszki
őstag
2 kérdésem lenne.
A TCL C644 és C645 között mi a különbség? Mert Alzán a 644 15k-valnolcsóbb.
A Hisense tévére nincs Max? Csak Netflox? Nem is lehet tenni rá? -
rainman72
Topikgazda
válasz
Celithrandi #90910 üzenetére
[Itt] egy teszt a 98P745-ről.
Az ára miatt megpróbálnám.
Ez a seria a P74 amúgy az utolsó szám inkább régió-t jelent,szóval az euronics ára jobb lenne sokkal. -
Celithrandi
addikt
válasz
Quadgame94 #90909 üzenetére
projektor helyett gondolkozok váltáson, már a 98is komprumisszum, de esélyes hogy bármely projektornál jobb képe van. Ebben a méretben mi ajánlott és miért? A tvket dajnos nem ismerem, csak a monitorok és projektorok terén vagyok otthon.
Nem tudom hogy hogy működik a visszaküldés túlméretes árú esetében ezért kérdeztem.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Celithrandi #90908 üzenetére
Ugyanugy mükődik mint bármely más tévé esetében.
Ugyan az a két tévé. Nem akarsz kisebbet de legalább jó tévét venni? Ez egy alap LED TV. Oké hogy nagy és viszonylag jó árban van, de itt véget is ér a pozitivumok sora.
-
Celithrandi
addikt
Nem tudjátok véletlen, hogy alzánál ha berendelek egy 98-as tv-t és nem tetszik hogy működik a visszaküldés?
köszi
Ami jobban idetartozik:
A TCL 98P743 és a TCL 98P745 között mi a lényegi különbség? A nagyobb számú régebbi modellnek tűnik.
-
spileraaa
senior tag
TCL QLED 43C655 127000 forint
TCL QLED 43C645 99000 forintaz első mivel tud többet mint a második
megéri a plusz 28 ezer forint különbséget?
ahogy vissza olvastam ez a 2 tv gyakran volt ajánlvaHasonló áron van esetleg jobb?
130000 forint
Filmnézés vagyis smart részt használom ami jelenleg külső tv box
2 méter távolságból ilyen esetben nem tudom mekkora méret ideális
Világos
Szemből és változó
Netflix
2 usb
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Mind1
Mind1
Nincsen
Új -
ribarszki
őstag
válasz
Weetjoue #90903 üzenetére
Szia!
Nekem Samu S95BOledem van Q990B soundbarral. Előtte LG C8 Oledem volt. A Samsung képmisőégte beszarás jó, még a B széria is. Olyan csúcsfényei vannak HDR módban a színeknek, hogy éjszaka 1-1 világos jelentnél hunyorognom kell. Mondjuk kalibráltatni érdemes, vagy legalább beállításokat átvenni avs fórumból. A DV hiánya miatt mondjuk sz.rjanak sünt. Amúgy ami DV azt simán megjeleníti HDR-ként, de akkor is.... (Csesznek kifizetni a licence díjat.) Én próbálgattam 2 hétig egymás mellett a C8-at és az S95B-t streaming platformon, hogy mi a különbség DV és HDR között. Őszintén szólva nem láttam. De a QD-Oled képminősége számomra sokkal-sokkal jobb volt. Persze egy új G osztályos Oled LG nem tudom hogyan áll a csúcsfényekkel, de az S95C illetve S95D is nagyon jó lett .Ha valami érdekel, keress privátban.
A 990B Soundbarral nagyon jól együtt dolgozik. -
Weetjoue
csendes tag
válasz
Stealth #90896 üzenetére
Köszi! Kicsit utánanéztem, elvileg a Dolby Vision ilyen esetlben leskálázódik HDR10-re ami a leírások alapján nem jelent túl nagy különbséget, szóval azt valószínűleg nem bánnám. A DTS esetleg megoldható úgy hogy ilyenkor a soundbarba lenne kötve a PC-ből érkező HDMI, és ő továbbítja a TV felé a képet szintén HDMI-n? Akkor a hangot le tudná játszani már a soundbar, és gond letudva.
-
griffin90
tag
válasz
Quadgame94 #90900 üzenetére
a legujabb apple tv 4k, ami jelenleg kaphato. (meg nincs megvasarolva)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Apple TV eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest