-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
veterán
válasz BoneDragon #90928 üzenetére
Tcl c805, 845, 835, 935, 855. Samsung qn90c, qn95c, qn90d, qn95d
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz BoneDragon #90926 üzenetére
Miniled.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz BoneDragon #90922 üzenetére
Sima qledet nehogy vegyen ennyiért.
Minilied minimum. De inkább oled hacsak nincs valami kivetnivalót vele.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Satyricon
addikt
válasz BoneDragon #34960 üzenetére
De mi pont ezért vennénk TV-t! Többnyire DIGI-t nézni a QLED nem lenne jobb választás?
Egyébként az Euronicsbe azt állította az eladó, hogy az OLED-eknek az a titka, hogy éjszakánként nem szabad áramtalanítani, mert olyankor érkezhet rájuk frissítés. És ha ez a frissítés elmarad, akkor jelentkezhet beégés. (A másik állítás: Fapados kölcsönt kínál a Cof... ) - Viccet félretéve: Ez így elég érdekes, nem tudom mennyi lehet a valóságtartalma...(#34961) Mentolka: Mióta van meg a tv? Mikor vetted?
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Mentolka
senior tag
válasz BoneDragon #34960 üzenetére
OLED van otthon DIGI előfizetéssel - eddig semmi beégést nem tapasztaltam.
Egyáltalán, mi az összefüggés???
-
Djuree
félisten
válasz BoneDragon #34458 üzenetére
hát jó lenne, sokkal nagyobb élmény 3D-ben filmet nézni, nehéz lesz visszaszokni a sima 2D-re mégha 4K is.
AL: jó hát akkor marad a sima 2D.
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
AL
addikt
válasz BoneDragon #34387 üzenetére
Szia ! 200 alatt is lehet jó TV, csak nem tudom, hogy milyenek az igényeid, ezért mutattam a szerintem legjobbat. Ha elég az 50 Hz, akkor ezt érdemes megnézni : 55XF7005 ( 7096, 7077 )
Ez VA - direct led, 50 Hz, nem valós 10 bit, nem androidos. Ezek az adatok még nem jelentik, hogy rossz, meg kell nézni és lehet, hogy a Te igényeidnek tökéletesen megfelel. [link]
Ennek a 49 - es változata már IPS.
[link]
[link]
Üdv. -
lezuvius
őstag
válasz BoneDragon #34387 üzenetére
Az igényeidnek megfelelö tévék 300-400e között vannak, pl Sony 60xf8305 , Sony 55XF9005 . 200e alatt vagy edge ledes, vagy ips-es FALD-os tévét tudsz venni. Amit AL ajánlott 49"-es Sony talán a legjobn amit ennyiből kitudsz hozni.
Stay hungry, stay foolish!!! by:Steve Jobs
-
AL
addikt
válasz BoneDragon #34383 üzenetére
Szia ! Méretet nem írtál, de nem is nagyon van választék VA panelből a minőségi termékek között.
49XF8505 most belefér a 200 ezres keretbe. ( XF8505, 8577, 8596 ugyanaz )
[link]
[link]
100 Hz, VA panel, valós 10 bit, Android 8
Ajánlatos vásárláskor, vagy a Sony márkaboltokban 1 éven belül + 3 év garanciát venni hozzá.
Ha nagyobbat szeretnél, akkor van VA paneles Sony és Panasonic 65 - ös méretben 220 körül, de azok nem androidosak és csak 50 Hz, nem valós 10 bit. Üdv. -
xpimpix
csendes tag
válasz BoneDragon #24351 üzenetére
Azt nem is néztem, de nem értem, hogy miért csinálják amikor az emagot most büntették meg emiatt, hogy black friday előtt direkt felvitte az árait, hogy "nagyobb akciót" tudjon kiírni..
-
Gypsy56
csendes tag
válasz BoneDragon #24296 üzenetére
Nem pont szemből? Hát fordítsd arra.
Csak mijafenézd meg azt a hogyishíjjákot, jó lesz az!
-
BoneDragon
veterán
válasz BoneDragon #24284 üzenetére
A nagyobbik tesója volt kiállitva, de most eléggé elbizonytalanodtam. Tényleg jobban torzulnak a szinek oldalról, mint egy monitornál, gondolom a méret miatt. Ráadásul nem pont szemből lenne nézve a tv... Ez nehéz szülés lesz.
-
AL
addikt
válasz BoneDragon #24284 üzenetére
Szia ! Ez egy alap 4K készülék ( VA , 60Hz , 8 Bit ), de mint itt is láthatod sokan vették és elég jó vélemény van róla . Az EMAG - ról még nem vásároltam, nem ismerem, de az Euronicsban is azonos áron kapható, ha ezt választod.[link]
A Panasonic és a Sony egy kicsit talán komolyabb, de látnod kellene, mert azokból a kisebb méret van ezen az áron.
A Samuból is ez a méret VA , de a kisebb, vagy a nagyobb"ez is meg, az is" lehet ( van IPS és VA panellel szerelt példány is ) [link]
Üdv. -
AL
addikt
válasz BoneDragon #24272 üzenetére
Szia ! Itt látható néhány az áruházak kínálatából : [link]
[link]
Ezek többsége idei kiadás, ezért még drágább, mint a hasonló képességű 2017 - es modellek .
Szerintem érdemesebb a tavalyiak között válogatni ( Sony 40XE7005, 43XE7005 : IPS panel , Panasonic : 40EX610 , vagy 600 : VA panel, Samsung : 40MU6102 stb, ) Itt néhány készülék adatait láthatod : [link]
A tavalyi típusok mindig olcsóbbak Pl . : Samsungból a MU betűjelzésűek, Panasonicból az EX betűjelzésűek, Sonyból XE betűjelzésűek (amelyiknél ezt a betűjelzést látod mind 2017 - es modell és ezért olcsóbbak, de nem rosszabbak , mint az ideiek ). Fontos, hogy ( IPS, vagy VA) milyen panelt választasz . VA : nagyobb kontraszt, kisebb betekintési szög, jobb fekete szín . Ha nem csak szemből nézik, akkor jobb az IPS panel.
Itt nézheted az árakat és vélemények is vannak : [link]
Ha sikerül olcsóbban venned érdemes még + garanciát is mellékelni hozzá. Jó válogatást ! Üdv.[ Szerkesztve ]
-
BoneDragon
veterán
válasz BoneDragon #24238 üzenetére
Erre esetleg valaki?
-
TCr
veterán
válasz BoneDragon #13911 üzenetére
Honnan veszitek ezt az "IPS színhelyesebb" dolgot?
Soha, egy tesztben sem olvastam még ilyet, de még csak hasonlót sem.Komolyan kérdezem, nem vitaindítóként és főleg nem flame indításként!
De kérlek ne gyertek a "profi monitorok mind IPS panelesek" szöveggel, mert nagyon nem egy kategória.[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Lalikaw800i
csendes tag
válasz BoneDragon #13877 üzenetére
Annyit olvastam már a kalibrálást , tudnál segíteni hogy kell egy tévét helyesen bekalibrálni?
-
tomspice72
tag
válasz BoneDragon #13877 üzenetére
Ja, most már mindegy. Ezzel kell élnem
-
Milka 78
nagyúr
válasz BoneDragon #8784 üzenetére
Max eladod 85-ért.A tegnapi 100 ropis,PH-s,nepperes árak gyorsan eltüntek ma márcsak 89-88 ropiért adnák el+amit lealkudnak
-
Batib
őstag
válasz BoneDragon #8784 üzenetére
Legyen szerencséd hozzá!
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- LEGO klub
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kutya topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Razer Kaira wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Pioneer HDJ-X5 DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G733 Vezeték Nélküli LILA Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Reloop RHP-20 KNIGHT DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest