- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
NavySeal
senior tag
Sziasztok!
Fiamnak szeretnék a szobájába TV-t. Örülnék, ha 40”-ba tudnátok olyat/olyanokat ajánlani, amit tud Xbox Series S-hez használni (jó input lag), van CI+ modulja, UTP (bár gondolom ez alap). Nem kell feltétlen 4k. Falra, kihajtható konzolra szerelném majd. Max 150k-t szánnék rá.
Köszönöm! -
klbszkrem
újonc
Sziasztok !
Egy nagyon "noob" kérdésem lenne, de sajnos nem értek hozzá :
Mennyire fontos a PPI ? 4K OLED en gondolkozom, de sokat nézek 1080P animációs tartalmakat. Létezik hogy egy alacsonyabb PPI értékkel szemmel is látható "rosszabb" képminőséget fogok kapni vagy ezzel nem igazán kell foglalkozni ?
Valszeg nagyon hülye kérdés lesz, de pls help me. -
Quadgame94
őstag
válasz
tigribigri #88696 üzenetére
Olyan sok zónánál szerintem nem kéne gondnak lennie az IPS-nek sem. LD-vel biztosan 100 ezer felett van a kontraszt.
-
tigribigri
tag
válasz
zsoltika74 #88695 üzenetére
Csak a 75"-os U8KQ IPS paneles, a többi méretben VA paneles.
A 75"-os IPS panel natív kontrasztja 2000:1, a többi méret VA paneljének meg kb. 5000:1 (persze, a kontraszton sokat javíthat a local dimming ami annál jobb minél több zónára van osztva, 75 colnál 1056 zóna van).
Az IPS panelnek viszont általában jobb a betekintési szöge. -
zsoltika74
tag
válasz
Quadgame94 #88687 üzenetére
A Hisense U8KQ az nem VA paneles, hanem IPS-ADS. Ez a panel miben más, mint a VA?
-
Quadgame94
őstag
válasz
repvez #88692 üzenetére
A nanocellnek semmi köze ahhoz, hogy IPS vagy VA panel benne. Természetesen VA és IPS között van differencia. VA kontrasztja magasabb (3000-4000:1 v 1000:1). A betekintési szöge pedig gyengébb mint az IPS.
Nem visszafelé fejlődnek, hanem volt egy kb 30 százalékos infláció és egy kb 25 százalékos romlás az EUR/USD-hez képest 2018-hoz viszonyítva. 2018-ban elköltött 200 000 HUF ma 320 772 HUF-nak felel meg. HDR pedig sok esetben csak marketing volt akkor is és most is. Ahhoz sok minden kell, hogy szép legyen.
TCL C745 FALD (Full array local dimming) 55 inch-ben 120 db zónára van osztva és 230 ezer ft. 55Q80C 290 ezer és 96 db zónára van osztva. 55QNED86 hasonló még szintén 290 ezer.
Felskálázás 480p esetében mindegyiken gyér lesz teljesen mindegy ez is. 720p esetében pedig már mindegyik jó lesz. Szoftver és processzor terén is hasonlóan teljesítenek. Hisense Vidaa OS-en van pár app ami nincs: Skyshowtime és HBO Max.
LCD beégés extrém ritka. De tehetsz ellene: rejtsd el a tálcát például.
FlatpanelsHD oldalát ajánlom.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
repvez #88692 üzenetére
IPS és VA között bazi nagy különbség van, kontrasztban és fekete szintben a VA sokszorosát tudja egy IPS panelnak. A kontraszt arány a legfontosabb képi paraméter.
IPS-nek általában sokkal jobb a betekintési szöge.
Igen, sok esetben visszalépés van a minőségben ez akár évről évre is megfigyelhető.
-
repvez
addikt
válasz
Quadgame94 #88691 üzenetére
ezért probálok valami nagyobb összehasonlitást keresni, hogy melyek azok a TV-k gyártótól fuggetlenul amelyek azonos árba tartoznak ebben a két méretben.
Mert tényleg nem észrevehető a különbség köztük, ezért az aprobetus részekben eldugodt tulajdponságok között kellene keresni a különbségeket. És azzal meg nem akarom rabolni senki idejét, hogy minden egyes ajánlatra azt irjam, hogy igen de van egy másik ami meg ebben jobb és olcsobb avyg csak pár ezressel drágább és nagyobb.DE ha nincs különbség a nano és a sima led között, akkor elvileg a drágább verzionál se jönne ki akkora eltérés.
És akkor miért van az összefoglaloban is külön véve hogy IPS meg VA, ha nincs különbség?
Illetve akkor visszafelé fejlödnek a cégek? mert a 2018as és 2019es modeljeikben volt local dimming és HDR is.ÁS ahogy irtod nincs lényegi különbség köztük mert belépü szint, de az egyikbe ujabb proci avyg szoftver van annak azért csak meg kéne mutatkozni vagy a felskálázás vagy a lejátszás sebességében és a jel feldolgozásában ?
A 2008as SAmsung is LCD mégis be van égve.
Illetve nem az a problémám, hogy nem fog változni a tecnologia, hanem én nem akarok változtatni azon amit most kapok és ,hogy hozza ugyan azt hosszu ideig amit most.
CSak nem akarok olyanba belefutni, hogy pár honap mulva kiderül, hogy a másik jobb árban vagy tudásban lett volna annál mint amit választottam.Nem az optikánál az optikára a toslinkes fény jeles csatlakozásra gondolok ami digitális jel.
-
Quadgame94
őstag
válasz
repvez #88689 üzenetére
Na látod, nem véletlenül kérdeztem az árat és az igényeket. így már megtudom válaszolni pár kérdésed.
Ebben a kategóriában "megnyugodhatsz" a technológia nem fog változni. LCD és azon belül is Edge vagy Direct LED. Illetve IPS és VA panel egyaránt megtalálható. HDR természetesen offos. Beégésre LCD egyáltalán nem hajlamos.
Képminőség szempontjából felejtsd el az ilyen marketing neveket mint Nanocell meg Crytal UHD. Ezért is jó, hogy leírtad mennyiért keresel. A nevezéktan tehát szinte irreleváns. CU7000 meg 8000 vagy RU8000 és 9000 között képminőségben semmi javulás nincs. Nagyon max egy kicsit magasabb a fényerő de ennyi. Nanocell is meh. Csak marketing. Local dimming ebben a kategóriában nincs is eleve.
Ha jó kontrasztos képet akarsz akkor VA panel kell és Direct LED háttérvilágítás fér bele ebbe az árba. Belépő szint lényegében. TCL 55C645 páldául ilyen. Ez jobb bármely ebben a kategóriában lévő Samsungtól és LG-től. 5 év gari is jár rá eMagról az tuti.
Felhősődés lutri. Panel lottó. Van 14 napos idő amíg visszaküldheted. Azzal próbálj meg élni.
Szerk.: optika alatt 3.5 mm jack-re gondolsz?
-
repvez
addikt
válasz
Quadgame94 #88675 üzenetére
csak azért kérdeztem ilyet, mert a legjobb ár érték arányu TV-t szeretném megvenni kb a 200K alatti árkategoriába.
És mivele nem cserélgetem sürün a TV-t Jelenleg egy 2008as HD ready Samsung 32" használok azt szeretném lecserélni.Elég konkrét elképzelésem van, viszont amit nem tudok, az az , hogy a különbözö kodnevek között mit rejtenek a gyártók illetve ugyan az a technologia más más gyártonál máshogy van nevezve.
Szóval egy olyan TV-t keresek ami az esetek 90%-ban mint kiterjesztett monitor lenne használva.beégésre hajlamos tipus nem lenne jo.A maradék részen DigiTV és netflix.
DE mivel hosszabb távra vásárlok ezért jo ha a legujabb technologiát tudja a kategoriájában. Nem szeretnék ugy járni mint az AV erősitővel, hogy megvettem, hogy van rajta HDMI, aztán kiderült, hogy csak passtrough-t tudja igy hiába akarom nativ 5.1es hangot tolni HDMI-n mindenképp elküldi a TV-be ,de mivel régi a tv igy onnan csak stereo RCA-val tudom visszavinni az AV erősitőbe, igy a nativ 5.1bol lesz jobb esetben DLP2 vagy csak stereo hang.
DE most ha lecserélem a TV-t akkor az AV erősitő meg nem fogja tudni az ARC-modot, igy optikán kell visszavezetni megint a TV-ből az AV erősitőbe.Volt már tapasztalatom a régi albérletben 55" LG55sk8100pla tipushoz 2018as verzio. annál ami nem tetszett az a homogén kijelzőnél a felhösödés és a local dimming ami egy 10cm-es fuggőleges sávban kivilágositotta a kijelzőt függetlenul a világos terület nagyságátol. akkor is ha fekete kijelzőn csak az egérkurzor volt .
Jelenleg 2-2,5m távolságbol lenne használva a TV, de mint irtam föleg kijelzőként és mivel a felhasználoi programok menüjében nem állithato a betűméret, igy amikor az 55"-t használtam 3m-ről az már nem volt olvasható.
Ezért most közelebről 55 vagy ha ugyan abban az árban 65" is belefér akkor azt választanék. de inkább jöbb kisebbe mint gyengébb nagyobba. a hosszú távu használat miatt
Ezért akartam tudni, hogy van e valahol ilyen összehasonlitás, mert LG-n belül is egy 55 nanoledes TV-nél is rengeteg különbség lehet nem hogy más gyártó és más méretnél.
CSak egy példa,
LG 55 NANO763QA, elvileg ennek jobb a képe, de régebbi a procija és hiányzik belöle pár feature mig a
55UR80003LJ olcsobb, ujabb procival és több feature van benne pl (Auto Low Latency Mode (ALLM)) igaz csak sima ledesÖsszefoglalva:
Falra lenne szerelve,
2-2,5 m távolság
Főleg PC programok és böngészés YT, netflix (beégést okozhat)
Ár 200K vagy alatta, de rugalmas vagyok, ha olyan feature vagy tudása van valaminek ami hosszabb távon megéri az extra pénzt, ami ki is lenne használva a fenti felhasználással, nem csak PR fogás.55-65" méret.
Eddig SAMU és LG-t használtam, nincs tapasztalatom a TCL és Hisense vagy más gyártoval
CSatlakozás optikai kimenet ami tudja az 5.1et és Wifi, BT ,RJ45 a nethez
Local dimming csak ha valoban kis területen van hatása
ambient nem kell.
A csatlakozok oldalt legyenek a falraszerelés miatt , a könnyebb elérés miatt, nem csak egyszeri csatlakozás hanem az egyik HDMI és USB az naponta is hozzá kéne férni.
BT vagy wifi bill+egér támogatás opcio -
gabo89
senior tag
Sziasztok!
Egy rokonom új TV-t venne. A kérdéseket ő töltötte ki, én kiegészítettem.
1. Tévére szánt összeg, forintban?
- 150.000 Ft
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
- Filmnézés.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
- kb 4 m messziről. A TV maximális szélessége 105 cm lehet. Az átmérőben 47,4 hüvelyk. 43 hüvelyk képátmérőjű TV-re gondoltam.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
- Inkább este, sötét szobában.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
- Ketten nézzük enyhén oldalról, inkább szemből mondanám.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
- HBO, Youtube.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
- Fogalmam sincs, inkább bluetooth headset, ha lehet.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
- Konzolra szeretném tenni. A meglévő konzol THOMSON WAB846 típus. De lecserélhetem, ha szükséges.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
- Samsung, Panasonic, LG.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
- Ambilight, ha belefér. De nem oly fontos.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
- Új. -
Quadgame94
őstag
válasz
zsoltika74 #88683 üzenetére
Jó feketét miniLED ad. Vagy OLED ugye. 75C805 rendeld be aztán ha nem jó visszaküldöd. A mostanidnál biztos jobb lesz. 75C845 még jobb. Samsung miniLED nagyon drága (QN85C).
Hisense U8KQ is jó opció.1056 db zónával.
-
itg
tag
válasz
Quadgame94 #88684 üzenetére
nem vagyunk nagy TV-sek. 43"-on meg még nézhető az SD. BD-RIP
-
itg
tag
válasz
tigribigri #88682 üzenetére
Köszi!
-
zsoltika74
tag
válasz
Quadgame94 #88603 üzenetére
A HDR-ről még le is mondanék, de a fekete színről arról nem igazán, de gondolom az egyik nincs a másik nélkül.
Szerettem volna 500 k-ból megúszni, de úgy látom nem nagyon van rá esély.
Egy 55Q82R Samsungot használok, nem tökéletes, de együtt tudok élni a hibáival.
Pár éve ajánlottak itt a Fórumon egy 65qn91a-t,de addig variáltam, amíg már nem forgalmazták.
Most újra keresgélek. -
Malfroy
aktív tag
Megerősitve, május közepétől lesz vásárolható az új Sony Bravia család. a 7-9 mini-led, a 8-as oled lesz. ár még nincs.
-
itg
tag
válasz
Quadgame94 #88677 üzenetére
jogos, fáj is a fejem az 55" miatt, dobhatom ki az összes sorozatot.
de nem lesz gond a HD sem, vezetékes LAN van kiépítve, illetve lesz NAS bővítés.nagyobb ársávban van esetleg javaslat?
-
itg
tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok, eddig csak Samsung tv-im voltak.
Alapvetően maradnék ennél a márkánál, de LG és Hisense is szóba jöhet.
55"-os kütyüt vásárolnék nappaliba. Sima tv adást annyira nem, ellenben streaming szolgáltatókat egész gyakran nézünk.
Lokálban pedig plex-et, SD minőségben.
Falra kerülne és ami még fontos, jó lenne ha integrálható lenne Homebridge alá.
Később szeretnék hozzácsapni egy márkához illő soundbar-t is.
Nincs konkrét keret rá, de jó lenne, ha 150-250 körül megállna. Nekem tökéletes egy kapható 2022-2023-as modell isKöszi előre is a segítséget.
-
Quadgame94
őstag
Sharpot nem ismerem. A sony egy sima direct led. Hisense U7KQ vagy U6KQ ami még szóba jöhet. A lényeg: Ha HDR kell akkor sima LED fwlejtős. Olyat kell venni ami zónákra van osztva vagy miniLED. Én tesztek alapján jókaz olvastam arról a Philipsről. Valószínűleg valamilyen hibás terméket kapott. 1000 nit fényerőre képes és több száz zónára van osztva + miniLED háttérvilágítást kapott. Az X75L például jó ha 350 nitre képes és ugye egy db zónára sincs osztva.
Ha meg nem kell a HDR akkor jó egy C645 is.
-
Malfroy
aktív tag
kihez kell fordulni garanciás ügyben tcl-nél? Van szerviz központ telefonszámuk? házhoz jönnek kárt felmérni,és javitani,cserélni? számlát fogadnak csak el, vagy tv sorozatszámát nyilvántartják központi rendszerükbe?
-
dudrob
tag
válasz
tigribigri #88670 üzenetére
55-ös fér max, széles betekintési szöggel, 170k-ig, sötétben, sd tv nézésére (jó felskálázás). Közben Philips 50pus8007 megredelve, (ambilight miatt 50-es is jó), csak nem jó a látószöge, nemtom lemodjam-e.
-
repvez
addikt
van valahol olyan összehasonlitás ahol a különbözö tévék gyártók készüólékei fel vannak sorolva és ár és tudás alapján kategorizálva?
Úgy értem, hogy hasonló árért egy közepes kategoriás 55" egy 65 vagy 70" os belépő szintűvel lehet egyszinten .
Csak minden gyártónak annyi féle modelje van, hogy egy egy betű eltérését nem igen tudja az ember ,hogy az mit is változtat a tulajdonságokban, van , hogy magasabb sorozatszámu , olcsóbb mint az alacsonyabb .
Vayg csak egy betű vagy szám eltérés nagy árkülönbözetet okoz.
ÉS nem mindig lehet kideriteni, hogy ez mi miatt van.
A boltok csak a legminimálisabb adatot közlik az eszközökről és az aprobetűs korlátozásokat vagy verzio szám különbségeket nem.Az összefoglaloban lévő táblázat már nem müködik.,
-
tigribigri
tag
válasz
dudrob #88667 üzenetére
Nekem a 65"-os mini-ledes U6KQ nagyon bejött (200k), 55"-ban ki lehet fogni 160k körül és biztos jobb az A7KQ-nál. Viszont én csak a 65"-os panelt ismerem tapasztalatból és az IPS-es. Az 55"-os meg VA panel, azt nem láttam még. Úgyhogy ha neked fontos az IPS akkor vedd a nagyobbat
-
pekob
tag
válasz
Quadgame94 #88666 üzenetére
Es mi a velemenyed a Sharprol, es a Sony-rol?
Philips 55PML9008/12-rol az arukereson a kovetkezoket olvastam:
" Megbántam a vételt nem ajánlom. A képe átlagos a a kategóriáján belül. A fényereje gyenge, a HDR alig észrevehető.
Legnagyobb probléma vele az operációs rendszere. A Philips egy új saját fejlesztésű rendszerét kapta, ami egyáltalán nem kiforrott, alig van hozzá applikáció. Disney +, HBO Max, SkyShowtime nincs.
A távirányítója minden komfortot nélkülöz.
ElőnyökTalán a 120 Hz frissítés, de ez kategóriájában alap.
HátrányokGyenge fényerő,
gyenge HDR,
rossz betekintési szög,
applikációk hiánya
gagyi távirányító.Udv.: Pekob
-
tigribigri
tag
A Samuval az a baj, hogy hiába nézel magasabb verziószámot a q60c-sorozatból, ár/érték arányban nem jutsz előre. Ha jobb kell a 60-asnál akkor a 70-es sorozat nem sokkal jobb (leginkább a gyors mozgások megjelenítése terén) viszont vagy 70k-val drágább pedig ugyanúgy edge-ledes, viszonylag kis fényerővel. A 80-as meg ugyan már egész jó, de IPS-es a panel és pl az 55"-os 290k körül van.
-
dudrob
tag
Üdv, Hisense 55A7KQ vélemény? Kopogtattam Auchanban, ez biz IPS ! De milyen lehet a felhősödése-feketéje? Viszont 55E7KQ VA paneles, eléggé fakul oldalról nézve. Nekem fontos a nagy látószög, viszont a TCL 55C645 VA létére szinte IPS-nek láttam. Mit vegyek
-
pekob
tag
válasz
Quadgame94 #88607 üzenetére
Koszonom a tippeket.
Tetszik a mini ledes Philips.
A Q60C elegge fapados, ezzel azt sugallod, hogy esetleg verzioszamban nezzek nagyobbat (70, 80, 90 ).
A Samsung mellett a kovetkezoket neztem ki:
Sharp 70GP6260E
Sony Bravia KD-75X75L
Hisense 75A6K
Udv: Pekob -
Vhiktor
nagyúr
Ugy képzeld el hogy ez mondjuk egy mozi középső sora, talán. De attól függ milyen a mozi. Lehet az utolsó leghátso sor is. Etele nagy termében az első sor 0.3-ra van a vaszontol.
Imax specko szerint a legalsó sorból nem lehet kisebb q latoter lefedettség mint 60 fok. De ezt sem biztos ám hogy minden teremben betartják......
-
Dißnäëß
nagyúr
Köszi Urak Többőtöknek is, megszagolgatom ezt a G3-at. Meggyőztetek. Tudtam én, hogy ide kell jönni tv ügyben
, ennyi mindent az életben már én sem tudok követni, miközben az igény megvan a minőségre. Marad a DV vonal.
-
mc.g
aktív tag
válasz
Dißnäëß #88649 üzenetére
Én is tervezek venni TV-t...
Jobbfajta LCD TV-ben gondolkodtam, a kisebb fogyasztás, tartósság, a be-nem-égés (és ugyanazon ár mellett nagyobb méret) miatt, de sok képminőségbeli problémát látok velük. A kínai márkáknál jellemzően stabilitási/megbízhatósági problémákat. Magasabb a fogyasztása a "mini-LED" LCD-knek.
Lassan meggyőzöm (meggyőztem) magam az OLED mellett.Talán pár hét, és elmondom tapasztalataimat, de most még nem árulnám el a kiszemeltet, csak majd ha már biztosra eldöntöttem/megrendeltem/megérkezett (igen, van kiszemelt OLED, a magas képminőség, és tartósság előtérbe helyezve)
Az "okos" rendszer nem érdekel, csak a képi megjelenítés. Van mindenféle android és egyéb lejátszó-felvevő-eszközöm. (hang sem érdekel)
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Quadgame94 #88655 üzenetére
Te ma mit vennél ? 77" ligában, szigorúan OLED, jövőtállóságot figyelembe véve.
Hajlok az LG és DV fele, pont az elérhető tartalom miatt, kérdés, elketyeg-e nekem egy jó egészséges mondjuk 5+ évet anélkül, hogy mást kívánnék. Bár technológiában nehéz hosszú távra tervezni, de azért a DV - ahogy én tapasztaltam - rengeteg igényt kielégít már, konkrétan TÖKÉLETES számomra (55" Sony OLED-en tesztelve, pazar).
-
Quadgame94
őstag
válasz
Dißnäëß #88652 üzenetére
A HDR10+ hiába támogatott ha az esetek alig pár százalékban érhető el, ebben kontent. Nyílván tök jó ha van, de DV számottevően több, bár azzal is vannak gondok azért. 4K UHD Bluray-en nagyon jól néz ki a DV, meg pár film esetében is (stream) de az esetek nagy részében a HDR10 és DV között alig van látható differencia.
Ez az utálom a webOS-t meg Tizent annyira érthetetlen. Ha utálod ezeket akkor az összest utálod, mert az Android GUI is téglalap alakú appok egymás mellett vízszintesen elhelyezve. Semmivel sem jobb egyik a másiknál hiszen ugyanúgy épül fel a főmenü. Mit lehet rajtuk utálni? Android TV-t nem rég használtam (nekem webOS van) és semmivel sem jobb vagy intuitívabb. Megszokás kérdése minden. Én már csak diktálva nyitom meg az appokat.
Sony OLED fronton A80L-t adja ami kb. egy LG B3 szintjét hozza. Felskálázásban jobb, de a többi tulajdonsága egyezik. Csak a Sony sokkal drágább persze. Az A95L pedig az egyik legjobb TV a piacon csak éppen olyan drága, hogy az már-már pofátlanság kategória. LG G3 simán van olyan jó, talán kicsit "gyengébb" - mégis sokkal olcsóbb.
-
venom8888
őstag
Sziasztok.200k ért keresek samsung tv-t. Okos 4k 65 col.
Köszönöm. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Csabi1984 #88650 üzenetére
Köszi !
Ahogy mélyedek el a cikkekben, speckókban, most kezd letisztulni egy irány még plusszba, hogy Samsung+Google tolja az IAMF-et (Dolby Atmos "ellen" egy jogdíjmentes nyitott többcsatornás szabvány), miközben Samsung nem tud Dolby Vision-t (szándékosan, mert a HDMI szabványba is bekerült, metaadatokat támogató HDR10+ -tudja).. és ahogy látom, LG OLED-ek pedig még a csúcs 2024-es modellekre is sima HDR-t írnak, nem látok HDR10+ -t, DV viszont van.
Ergo, újabb döntés, amit lehet a nyílt terep - ergo HDR10+ - irányba érdemes vinni, és nem a drága tv-t cserélni a beépített lejátszó limitált képességei miatt, hanem a sokkal olcsóbb lejátszót alatta.. - egy darabig. Pár évre legalább, mert hát ez egy örök játék, mókuskerék, fogyasztás generálás..
Szóval fentiek mentén ha DV nem kell, mert azt mondjuk, HDR10+ elég jó, akkor viszont Samu.
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk dokkolókat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest