- ASRock lapok általában
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A Sony még nem döntötte el, hogy miképpen reagálnak az USA vámpolitikájára
- Melyik tápegységet vegyem?
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lawn
tag
Sziasztok, egy 8 éves Samsung ue48H6400-et cserélnék le segítsetek kérlek
1. Tévére szánt összeg, forintban?
Max 300
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Filmnézés
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
2 méter, 48-55"
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
vegyes
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
többen enyhen oldalrol is
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Appok menjenek, pl. VodafoneTV android app jó lenne rárakni
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
semmi
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
mindegy
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
amit ti ajanlotok
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
semmi
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
inkabb új -
Vhiktor
nagyúr
válasz
bmxbandita #80098 üzenetére
Az igazi ugrás a C835 lenne, ég és föld lesz a különbség a sonyhoz képest.
A 735 csak minimális ugrást fog jelenteni.745 közelébe sincs a 835-nek, a 745 kb ugyanaz mint a 735 csak 2023-as model.
Szóval ha minőségi előrelépést szeretnél akkor C835, a többit felejtsd el.
Van tesztem mindkét tv-ről Youtube-on.
-
bmxbandita
tag
Sziasztok!
Sajnos a '16ban vásárolt Sony KDL-50W755C egyik napról a másikra beadta a kulcsot, nagyon erős vertikális csíkozódást produkál. Hétvégén lesz még egy elkeseredett próbálkozásom megjavítani, egy pakisztáni figura youtubeon megmozgatott pár szalagkábelt és megjavult neki, de sanszos, hogy TV vásárlásra kell elszánni magam.
Meghatározott keret legyen mondjuk 200-400e Ft között.
TV csatornák, film/sorozat médiaszerverről, youtube ami kiteszi a használat 95%-át.
Középről nézve, falra szerelve, inkább este nézve.
Az 50'-es méret illik a nappalihoz/nézési távolsághoz és kb. annyinak is van hely, nem mozdulnék sokkal nagyobb irányba, max. 55'-ig.
Csak android tv oprendszeres érdekel.Itt olvasgatva TCL 55C735 és TCL 55C835 ami megfogott.
Annyi lenne a kérdésem, hogy az 50W755C-hez mennyire jelent nagy ugrást "képminőség" szempontból a C735 és a C835? Ahogy írjátok a C735 és C835 között is óriási a különbség a qled-miniled panel miatt, ilyen ugrást várhatok egy 50W755C->55C735 között is?(Márcsak lábjegyzetként kérdezém még, hogy láttam nemrég jelentek meg a 745, 845-ös szériák, árban jóval húzósabban, szal kb. 745=835 ár tekintetében. Ennyivel sokkal jobb az új széria?)
Köszönöm előre is a segítséget!
-
bazsimano
őstag
válasz
Vhiktor #80094 üzenetére
Szuper!
koszonom szepen a tippet!
akkor lehet nem uszom meg.
Keret nem tul nagy mert 100 korul keresunk szuleimnek 43-55 tvt sima parabolas tv adasra videkre.
rainman72 mester már ajánlott két tipust, de ott olvastam a véleményeknél, hogy oldalrol nem jók a képviszonyok. De amikor kértem segtséget azt hiszem azt írtam, hogy inkább szemből , de neha oldalrol is mert tobben szoktak neha nézni. (uh mea culpa)
Van valami egyéb ajánlatod? oledbol? vagy csak menjek be, egyik boltba és nézzem végig őket?
köszönöm szépen! -
bazsimano
őstag
Sziasztok!
Még egy gyors kérdés, ha oldalról is nezik a tvt akkor mik az ajanlott tvk ? vagy akkor mikere kell figyelni a tv vásárlásnál?
-
FRENK1988
veterán
Sziasztok!
Lecserelném a "koros" LG 55uk7550mla tvm.
A keret max 400.000ft
Mint ahogy a mostanit is film es tv nézés lenne a fő csapasirány. Épp emiatt zavaro ennek a tvnek a local dimming-je...
Az kanapék atlag 3-5m tavolsagban vannak a tvtől. Most 55" van de nem bá nam ha min 65" de inkabb 70"-75" lenne.
A nappali átlagos nappal világos este sötét
Inkább este nézek (itt jott ki a local dimming is), de a gyerekeknek napközben is be-be kapcsoljak
Ahogy fentebb is irtam nem szemből van a kanape és a tv kapcsolata.
Szolgáltatas nem lényeges a nézett tvk általaban tudjak
Csatlakozás semmi extra, de a bt (a soundbarhoz nem ártana)
Inkább új (aruhiteles tortenet lenne)
Van par tv amit kineztem:
SAMSUNG QE65QN85AATXXH
LG 75NANO763QA
LG 75UQ81003LB
Köszönöm előre is a segitséget -
Robertó79
tag
Sziasztok ezek közül melyiket ajánlanátok? Csak tvzni kell! más méret nem jó!
LG nanocell50 0763 QA
Sony kd50 72kpaep
LG 50 UR 7800 3 Lk
LG 50UR 8000 LJ
Sony kd50 x75 vc. -
Tomocso
tag
válasz
Vhiktor #80077 üzenetére
Köszönöm mindenkinek az ajánlásokat.
A NEO QLED a MiniLED a NanoCELL ezek mind ugyanazok azaz miniledek?
Ez a technológia akkor LED de már jobban hasonlít az OLEDhez, ha jól gondolom.
A TCL az jó márka??? Nem nagyon bízom benne....
LG-t nem akarok az régóta unszimpatikus
Samsung még jó lenne.
Panasonicban esetleg van valami ajánlható?? -
Atis45
aktív tag
Sziasztok.
Új tv vásárlás előtt állunk, és ebbe kérném a segítségeteket, hogy milyet.
55 collba gondolkozunk, amire használnánk, kábel tv (Digi), Netflix, Sky showtime. De főként kábel tv. Kb 3 méterről nézzük a mostanit. Max 200 ezer a keret.
A jelenlegi tv-nk egy LG 50uk6500mla, amivel meg vagyunk elégedve, csak ezt odaadjuk a szülőknek, és mi vennénk egy másikat.
Előre is köszönöm a segítséget. -
rainman72
Topikgazda
-
Hyena
senior tag
Jo reggelt, van egy LG Oled77G2 tipusu tvm ami eddig megfeleloen mukodott tegnaptol azonban a keszulek nem lep be az lg fiokba , hanem helyette a lg services country information could not be retrieved from the server hibauzenetet kapom. Probaltam mar a tvt a konnektorbol 10+ percre kihuzni , ujrainditani mindent is, routert tvt... mindhiaba. A mukodo allapot es a hibas kozott semmilyen altalam ismert esemeny pl halozati eszkoz csere vagy szoftver telepites nem tortent. Kifogytam az otletekbol a problema megoldasara segitseget kernek, mivel a fiokba belepes hianya miatt egyes szolgaltatasok nem mukodnek. Vagy van valami aktualis globalis problema a szerverekkel? Akinek szinten van lg tvje kiprobalna, hogy a beallitasok/altalanos/rendszer menuben az lg accountba be tud e lepni vagy szinten ilyen hibauzenetet kap?
-
fityere
senior tag
Köszönöm a segítségeteket.
-
fityere
senior tag
Sziasztok.
Tv vásárlás előtt állok egy Philips 65pus8506 cserélnek le. Film es játék. Egy LG 65c22lb neztem ki. Vélemény. Olvastam rola sokat, de szeretném ki kérni az itteni fórumozók véleményét pro es kontra.
Köszönöm -
haddent
addikt
válasz
amstorm #80073 üzenetére
Köszi, meggyőztél
Akkor, mint az elődje, végig kiszolgál még jó pár évet aztán majd akkor cseréli valami
Tomocso plazma után nehogy LCD -t vegyél, mert kikaparod a szemed
Vannak hátrányai az OLED -nek, meg törődést igényel (ne hagyd rajta megnyitva 3 hétig max fényerőn a Word dokumentumot), de ezek közül mind ismerős lesz számodra plazma után, sőt, ahhoz képest azért már sokkal kevésbé nyűgös a dolog és még csak nem is fűti fel a szobát. Nézd meg élőben, de egyértelműen OLED való neked szvsz.
-
haddent
addikt
Sziasztok! Elgondolkodtam az újításon, ebben kérnék tanácsot, ötleteket. Jelenleg egy Sony KD55-A8 (BAEP a vége azt hiszem) 2020 -as 55" -ös OLEDem van. Minden területen és tekintetben teljesen meg vagyok vele elégedve, esztétikailag és műszakilag is teljesen újszerű. Ettől válnék meg és váltanék egy újabb, 100/120/több Hz -es készülékre, ha azt tudjuk itt kimatekolni, hogy értelmes befektetéssel (ez a TV eladása, új vétele közti diffi) ez megoldható. Maradnék Sony és szerintem OLED vonalon is, de meggyőzhető vagyok, ha valami más kihagyhatatlanul jobb. 55-60" méret is maradna, illetve az Android TV is. Szerintetek mekkora befektetéssel léphető ez meg kb.?
Köszi!
-
Tomocso
tag
Sziasztok,
Van egy kiváló Pana 50GT60-am és elgondolkodtam hogy jó lenne egy nagyobbra cserélnem. Sajnos amióta ezt megvettem nem követtem a tv technológiát, de így most gyorsan utánaolvastam, ahogy kivettem az oled az amit régen a plazma képviselt....
65" minimum amit szeretnék de jobb lenne a 75" :DDHBO-t, Disney-t vagy DUNE HD Real Vision lejátszóval letöltött filmeket nézek általában.
Max 4-500e-et tudnék rászánni, ebben az árkategóriában mi lenne a legjobb nekem??
Néztem esetleg.... 75"-ban a qled-ek elég olcsók ezek még vállalhatók a méretbeli különbség miatt?
Nagyon köszi a véleményeket.
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Gondolkodom a TCL 85C735-ről a TCL 85C845-re való váltáson.
A 85C845 1.250-ért jött be Magyarországra pár hete. Az Alza nemrég levitte az árát 1.150-re, most pedig leakciózta 1 millióra. Ha erre az akciós árra aktiválom az Alza Napok miatti promóciós kódot, akkor lemegy az ára 850 ezerre.
Na most a kérdésem az, hogy Alzától lehet cégként/cégre hivatkozva vásárolni, hogy a cég visszaigényelhesse az áfát? Mert úgy megállna a TV 670 ezerben.
-
kalmin
csendes tag
LG QNED81-ről mi a vélemény? TCL 65C645 ellenében nézem. Tudom, hogy a TCL újabb és van benne FALD, fényereje is jobb, viszont maga a márka LG <-> TCL vacillálok. Árban ugyanaz a kettő (320K)
-
Payaba
tag
Sziasztok, tanácsotokat szeretném kérni:
1. 250-300 eFt
2. filmnézés, tévénézés, semmi más.
3. 3 méter/55"
4. Random
5. Szemből.
6. -
7. CI+
8. Random
9. Nem vagyok márkafüggő
10. -
11. Csak új.
QLED, OLED, Mini LED? A képminőség a fontos!
Előre is köszönöm. -
rainman72
Topikgazda
válasz
Sefter #80052 üzenetére
Igen jobbnak tartják a direct ledet.
Jobb egyenletességet tud,az edge inkább a vékony készülék ház miatt lett kitalálva.
Edge leddel is vannak jó tv-k csak ki kell fogni.Illetve vannak direct ledes tv-k amik felhősek nagyon.Ez a panellottó.
65C825 nem lesz rossz tv ha olcsón tudnál hozzá jutni. -
Gendi83
csendes tag
Sziasztok!
tervez valaki venni most LG tv-t?
Jászberenyben szívesen segítek neki 20 havi 0%thm tudok ha erdekel valakit esetleg!
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- ASRock lapok általában
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen autót vegyek?
- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Path of Exile (ARPG)
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Új ASROCK A520M PG Fèlkonfig - Ne hagyd ki! 0% THM-RE is!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest