Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gino20
őstag
válasz
Enrange #80025 üzenetére
Az idei sorozatot még el kell engedni. Én 77"-ban vagyok érdekelt és 500 fontal nyitott drágábban a G3, mint tavaly a G2 [kép] (kisebb méretben meg kisebb a különbség), de ugye jelenleg még elképesztő az árkülönbség (C2 - C3 között is). C2 vs G2 között nem hatalmas a különbség, de ha teheted vedd a G2-t. C2 vs C3 között meg alig van különbség "tudásban", de az árkülönbség még csúnya.
G3 az ami nagyon sokat fejlődött. Új kijelző, sokkal jobb tükröződésgátlóval, jóval nagyobb fényerővel. ~1év múlva, mikor már kifutó modell lesz, akkor nem kérdés, hogy OLED-ben szerintem nagyon javasolt lesz a G3.TV állvány létezik 30-50e Ft-ért. Ha van egy 60-80cm-es TV szekrényed, akkor szerintem baromi kellemetlen olyan alacsonyra rakni a TV-t, így Én eleve azt preferálom ha a TV falon van. TV közép nálam ~160cm. Fekve ez sokkal kényelmesebb a szemnek.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Enrange #80019 üzenetére
Hogy jobb a képfeldolgozó része annak nagy része csak legenda.
Amiben erős pl a sony az a rosszabb minőségű anyagok felskálázása. De ezen kívül amit a jobb képfeldolgozó nyújt, azt kb csak akkor veszed észre ha egymás mellett van a 2 tv, de akkor sem nagyon. Illetve a képinterpoláció algoritmusa másabb (egyik itt, mig a másik ott hibázik), de aki az eredeti anyagot szereti az az összes ilyet kikapcsolja és máris kb. semmi különbség nem lesz.Amiben a sony es pana valóban jobb az a rendszer gyorsasága, de az sem drasztikus.
Garanciában meg vitán felül az LG a legjobb.
-
Gino20
őstag
válasz
Enrange #80019 üzenetére
A panákról azt olvastam, hogy nagyon jók a képfeldolgozó proci miatt, de 77"-ban nem elérhető és ez miatt nálam kieesett. Az oprendszeréről mondjuk nem tudok semmit.
Más valaki: telepíthető rá pl hbo, skyshowtime?Sony A80 kisebb fényerőre képes, mint a C2 és cserébe még drágább is. A80 árán, vagyis 690-ért már van 65"G2, ami egyértelműen jobb választás.
Philips-ről szintén nem sokat tudok. Én minden bizonnyal a C2 vagy G2 között döntenék, aminek ráadásul a szervízháttere is az olvasottak alapján nagyon rendben van. -
Gino20
őstag
-
Gino20
őstag
válasz
Enrange #79988 üzenetére
4m-re Én 65" felett gondolkodnék, igaz a 42" után a 65" is hatalmas ugrás, de szerintem könnyen megszokja a szem.
A 85X90K 900e Ft. Ehhez már "csak" 100e Ft kellene és akkor vehetnél 77"-os C2 OLED-et.
A 85X90K-t azzal a pár tucat LD zónával és bloomingal plusz komoly túlárazással Én személy szerint messziről kerülném. -
Enrange
csendes tag
válasz
Enrange #79988 üzenetére
Kiegészítés:
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
CI modul behelyezési lehetőség (TV szolgáltató miatt), és optikai hang (soundbar miatt) de ez lehet HDMI is.
Illetve a WIFI alkalmas legyen akadásmentesen lejátszani a 4K filmeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest