Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Callme
tag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni a jelenlegi Samsung Q95TDT típusú tévémet, és elég nagy dilemma előtt állok: eddig a kiszemelt a 85 colos QN95B volt, viszont gondoltam egyet, és bejött a képbe a 77 colos LG C2.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek melyik lenne jobb a Qled után? Nem volt még oledem, és ekkora összeget nem is fogok tudni kiadni, ezért lenne fontos néhány vélemény. Ami fontos: nem ti döntenétek el, hogy melyiket veszem, csak szükségem lenne néhány véleményre, hogy helyesen dönthessek.
Tudom, hogy a Samsung Miniled jobb fényerőben, viszont az LG szinte minden másban jobbnak tűnik tesztek alapján.
Annyit kérnék akkor, hogy akinek van ideje, írja le a véleményét, nagyon megköszönném! -
mbaker
tag
Sziasztok!Új tv vasárláson gondolkodom...Eddig samu 65Q70R volt,de most menne a hálóba...
Szóval a tv mindenképp VA paneles legyen,65col és 400-500e ft a keret.Sok sportot nezek és xboxozok.Ezt néztem:
SAMU 65Q80BATXXHNéztem hogy csak HDR 8bit+FRC....mig a q70r 10bites
Köszi minden segítseget! -
Vismajor01
addikt
válasz
B.Ricsike #75720 üzenetére
Szia,
Én újonnan 3 év garival vettem a Xiaomi MI Q1 75 TV-t. Faldos, Qled, 75 inch. Van rajta 3 hdmi egyik eArcos persze tudja az atmost. A menüje pörgős, nem szakadozik. A taviranyitoja elég faek de Samsungos se jobb semmivel. Disney Plus és Netflix nálam néha hajlamos a szaggatasra, de simán lehet h ez nálam helyi probléma, más streaming szolgaltatoknak ( Amazon Prime, Spotify, Youtube, Hbo Max) semmi gondja sincs. Es en 380ert vettem.
-
NImi81
csendes tag
off topic, de ma sikerült visszavinni a 65C835-öt a budaörsi EMAG.ba. (az más kérdés, hogy alig akarták visszavenni, szóval kritikán aluli az az üzlet). Szóval aki újracsomagolt-ra pályázik, lehet érdemes még várni pár napot és felkerül.
-
Rottweiler89
senior tag
Sziasztok!
Alexa-t fel lehet valahogyan varázsolni egy LG 49UM7390PLC-re, és ha igen, hogyan?
Köszönöm! -
fecke78
senior tag
Nem értettem mi az a nagy tcl ajánlás ...
Na de ez a c835 teljessen rendben van
már csak a tartóság ami egy nagy kérdés ? -
Saccco
nagyúr
válasz
Genesistibi #75721 üzenetére
Hisense 55U7HQ-t is nézd meg!
-
Stealth
senior tag
válasz
Genesistibi #75721 üzenetére
Hi,
Tcl 55C735. Euronicsban nézd meg.
Én is ezt vettem, nagyon tetszik, de én nem nézek vele klasszikus tvt, csak filmezés netről, külső vinyorol. Egyáltalán nem bánom, hogy hátra hagytam a Samut. -
Genesistibi
tag
Sziasztok!
1. Tévére szánt összeg, forintban?
250 000,-
klasszikus tévénézés, netflix
2m - 55"
világos (nappali), de többnyire este
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
szemből, többen
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix
HDMI
mind1, mert falon lesz
Samsung (de nem szentírás), Smart funkciók fontosak
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Okostávirányító
Csak új, garanciávalHirtelen ezt találtam: [link]
Köszönöm előre is!
-
B.Ricsike
őstag
válasz
almafa42 #75719 üzenetére
Rendben! Köszönöm!
Már csak egy típus, ami nem friss, de talán jobb választás lehet egy régebbi csúcs modell, mint akár egy mai közép.
Erről lenne szó: Samsung SAMSUNG QE75Q90RA
Mi a véleményetek?
RTINGS elég magasan értékeli.Több kérdésem nem lesz!
Előre is köszönöm az eddigieket! -
almafa42
aktív tag
válasz
B.Ricsike #75717 üzenetére
Itt az rtings teszt, bár gondolom te is megtaláltad: https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/the-frame-2021
Q70A-val teszik egy kategóriába kb, illetve még nem láttam olyan fórumot, ahol valaki is ajánlotta volna ezt a szériát. Plusz ugye 1 év gari (ha új lenne akkor 3 év garit kellene adni törvényileg, nem?), miközben te 7-10 évre tervezel
Ha samsung akkor Q80B 580k, ahogy rainman72 is írta. Ha nyitott vagy másra akkor ott van 430-ért az X89J. Ha nagyon fontos a minél hosszabb gari akkor 560-ért 5 év garival elérhető a 75XH9096B.
-
Mcleod
tag
Sziasztok!
Tegnap raktam fel a Hisense 65UH7-est, amit a sávosodó LG70Nano763 helyett vettem. Nos, első blikkre szebb képe van, tesztelni még nem volt időm.
Belőttem rajta a Disney+-t, de nem látom aktívnak a HDR-t mikor elindítom a filmet.
Van esetleg valami amit még be kell állítani?
Rtings-es lista alapján próbálom majd beállítani ha egyszer odaérek, de ez a HDR történet kissé idegesít...
Köszönöm a segítséget! -
B.Ricsike
őstag
válasz
rainman72 #75715 üzenetére
Köszönöm!
TCL-t nem is ismertem eddig, de mivel nem vagyok benne a körforgásban, így ez nem meglepő, viszont most gyorsan utánanézve, nem rossz alternatíva. Minőségben, panelben tudja azt, amit a vetélytársak?Illetve, van itt egy 499eFt-ért
Samsung QE75LS03AAUXXH
Igaz, ő nem Android-os, de ennyiért bevállalható?
almafa42: Köszönöm!Frissítések mennyire folyamatosak? Van gyártó, ami hamarabb megkapja, vagy biztosabb a hosszú távú frissítés?
-
B.Ricsike
őstag
válasz
rainman72 #75712 üzenetére
Nincs ezzel baj, a plusz 20% benne van, ha az minőségi javulást hoz.
Illetve azt nem írtam, hogy akár használt is szóba jöhet. Itt hardverapró-n is vannak majdnemhogy fél áron 1-2 éves TV-k.
Op. rendszer kérdése ami kardinális számomra, arról még jobban érdekel vélemény.
75713 alamafa42: Köszönöm. Visszaolvasok! Esetleg Op. rendszerről vélemény? -
köli
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni új tv vásárlásához a választékok útvesztőjében.
Jelenleg egy 43-as kb 5 éves LG-t használok, de a wifi-je kezdi megadni magát, ezért gondoltam beruháznék egy újra, illetve nagyobbra is.1. Tévére szánt összeg, forintban?
Max 250 ezer
Tv, filmnézés
Kb 2,5-3 m (nappaliban, kanapéról), 55 vagy 65"-ban gondolkodok.
Világos nappali, vegyes, de többnyire este
Nagyjából szemből nézzük, többen.
HBO max, Netflix, Disney+, YouTube
HDMI, USB, WiFi
Mindegy
LG, de ha van jobb ajánlat az árkategórián belül, akkor más is szóba jöhet
Gyors menürendszer, szép kép
ÚjKöszönöm a segítséget!
-
B.Ricsike
őstag
Sziasztok!
13 éves Panasonic Plazmámat szeretném most lecserélni, eljött az ideje.
Ajánlásotokat kérem olyan készülékre, ami legalább 7-10 évet a jövőben is kiszolgál!Tulajdonságok:
- 75"-os legyen
- Összegben 500.000Ft
- Leginkább TV nézés, Filmnézés, Netflix, HBO MAX nézés, és valószínű, hogy egy PS5 is beszerzésre kerül a fiamnak nyáron, így azt is ezen a TV-n használjuk
- A TV-t 3,5 - 4m-ről nézzük
- Világos helyen lenne (Nappaliban lenne, de nem a legjobb benapozású, viszont nem sötét)
- U alakú a kanapé, úgyhogy szemből is és oldalról is nézzük
- Csatlakozó legalább 2 HDMI, 2 USB, valamint legyen hely médai kártyának-nak is, mert UPC mediacard-al fog üzemelni
- Házimozit nem tervezek, inkább egy hangprojektor lesz majd később
- Talp nem lényeg, falra lesz szerelve
- Márkában és Samsung vagy LG fun vagyok, de inkább a kezelhetőség, könnyen kezelhető távirányító számít, szóval meghallgatok más típust is. A Xiaomi jött most szembe velem, az nagyon meggyőző, de nem ismerem. A porszívója jó, mert azt vettem.
- Rendszerben olyat akarok, ami jövőálló. Az Andorid TV oprendszerről jót is rosszat is olvastam. Leginkább a lassulások aggasztanak, valamint, hogy sok helyen nincs magyarítva, ha az nem lenne, akkor azt választanám, mert úgy gondolom, jobban fog fejlődni, mint a gyártók saját rendszerei, és talán jobban is konfigurálható. Persze, ezt mint laikus írom, 0-a tapasztalattal, szóval ha ebben megcáfoltok, akkor elfogadom, csak érveljetek kérlek.
Köszönöm! -
B.Ricsike
őstag
válasz
pek.tamas.39 #75708 üzenetére
sorry. nem választ akartam.
-
pek.tamas.39
csendes tag
válasz
vrsptr #75701 üzenetére
úgy látiom ha qled, akkor még ez fér bele, de a hisense-t se nagyon ismerem...
HISENSE 50E7HQ 4K UHD Smart QLED
de ez igazából igaz a tcl-re is -
rainman72
Topikgazda
válasz
Winchester95 #75706 üzenetére
Most ennyi tvt egymással össze hasonlítani nem 1szerű.
Azért írtam hogy kb egyforma.
Igazából mindegyik lehet bevilágítós,felhős panellel szerelve,elég lutri.
Talán a TCL ilyen szempontból a legjobb.
Samsung az edge led miatt szintén kérdéses,panellottó.
Az Lg-ket kihagynám.
Philips 65PUS7906-m van,abból meg mernén venni a 75st is vagy az
újabb 8007-t.
Ha nem is tökéletes de élhető IPS model.
Kell neki egy kis plus fény és akkor nem látszanak a hiányosságai. -
rainman72
Topikgazda
válasz
Winchester95 #75703 üzenetére
Igazából egyforma belépőszint mind.
-
Winchester95
őstag
válasz
Winchester95 #75703 üzenetére
Esetleg aprón találtam még ilyet is:
340KSamsung QE75Q60BAU
LG 75UP78003LB
75Nano753PA -
Winchester95
őstag
válasz
almafa42 #75685 üzenetére
Szia. Folytatom az elmélkedést. Mindenkihez szólna aki kicsit is jártas/ tapasztalt.
Ezekről mit gondolsz? 400 ezret nem szeretnék költeni TV-re, ezt eldöntöttem.
Max 350 a keret.
SONY KD-55XF7596 akarom továbbra is leváltani mert meghalt, ehez képest kellene nézni a felsoroltakat.
Bevilágítás ne legyen, jó lenne a 3.5 jack csati, elöny ha nem a szélén van a TV lába.Hisense 75A7GQ 300K
TCL 75P639 /639 330K
Samsung UE75AU7102 330K
Samsung UE75AU8002 340K
LG 75UQ81003LB 350K
Philips 75PUS8007/12 350 K
LG 75UQ801C 330K
Philips 75PUS7906/12 340 KKöszi mindenkinek.
-
vrsptr
aktív tag
válasz
pek.tamas.39 #75699 üzenetére
Mérd le és szerintem akkorát vegyél amekkora még elfér. Hamar megszokod nagyobb méretet. 55" esetleg akkor szintén Emag TCL 55P635 129.990 Ft. (ugyanaz mint a P639) Vagy ha szóba jöhet nézz körül aktuális újracsomagolt tv-k között. Ha hosszabb távra tervezel én ezek közül a C-s TCL-t vennék. Vagy más márka Qled-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest