- OLED TV topic
- Projektor topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mini-ITX
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Pendrive probléma
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Callme
tag
Sziasztok!
Olvasgatom már a fórumot egy ideje, és itt ha jól láttam nagyon ajánljátok a Samsung Q6FN modelljét.
Tulajdonképpen mezei felhasználóként, nekem is csak filmezésre (egyelőre max full hd), illetve játékra kellene egy Ps4 pro mellé. A méretet illetően meg szeretnék egy 65 col-os behemótot
Láttam a Q6FN-t leárazva az MM-ben (a 65 col-os most 336 e), de mellette a következő modellek is ugyanolyan áron vannak:https://www.displayspecifications.com/en/comparison/2d349633f
Látom, hogy az LG az IPS, nekem a VA panel megfelelne, mivel szemből nézném.
A fent felsoroltakon kívül tudtok még mást ajánlani, vagy maradjak a Q6FN-nél?Előre is köszi a válaszokat
[ Szerkesztve ]
PSN ID: CallmeEighty8
-
Callme
tag
Sziasztok!
Az alábbi típusokat néztem ki:
Jelenleg egy 72 centis Samsung hd ready led tv-t nézek, ahhoz mérten tudom, hogy nagy ugrás a 65 col, de már volt 55-ös tévém is, és annál nagyobbat szeretnék. Telekom-os iptv, illetve egy ps4 pro menne rajta
LG-k között megéri az SK8500 a nagyobb árat? (+ full array direct led,)
Sony-k közül a 8505-ről nem olvastam túl sok jót, míg a 7596-os elég jó áron van, bár alsóbb kategória
A Samsung volt az első kiszemeltem, de lassan elfogy már mindenhol, és nem akarják lejjebb vinni az árátTudom az IPS és a VA panelek közti különbséget is, de sajna élőben nincs lehetőségem megnézni, hogy melyik jönne be jobban
Mit gondoltok, elég a Sony 7596, vagy érdemesebb a magasabb árkategóriát megcélozni? Persze hosszú távra venném a masinát, ezért is vacillálok
-
Callme
tag
válasz Quqesz #32575 üzenetére
Köszi a választ
Közben lemértem a szobát faltól falig 3,5 méter... vagyis ez lenne a max táv, ha a tv-t nézem, de szerintem beülnék a fotelba úgy 1,5-2 méterre
Szóval nem tudom, hogy a 65 col indokolt lenne-e.
Ha nem, akkor viszont az 55 colos kategóriában 2 versenyző maradna:
Samu q6fn és a sony xf9005
Utóbbiról nagyon sok jót olvastam, de az ára magasabb is, mint a samué
Mivel részletre venném, a telekom tűnik a legjobb megoldásnak (Samsung 297 ezer, Sony 347 ezer)
Vélemények? (Hajj, nem is olyan könnyű tv-t venni, mint ahogy gondoltam )PSN ID: CallmeEighty8
-
Callme
tag
Sziasztok!
Na végül beléptem a nagy képernyős világba egy 65 colos Samsung Q6FN-el.
Sikerült az utolsó darabot elvinnem, így még most is a bolti beállítások vannak rajta, de gyerekek... csak keresgetem az állam Nagyon szép képe van, és nekem a hangja is nagyon bejövős. Amit sajnálok, hogy az AVI formátumot nem játssza, de hát Istenem... manapság úgy is az mkv az elterjedtebb.
Egyelőre youtube 4k videók és full hd-s filmek fognak rajta menni, de azok is nagyon gyönyörűek.
Aki még teheti, bátran vegyen ilyen tévét, mert nem fogja megbánniPSN ID: CallmeEighty8
-
Callme
tag
válasz Zoza24 #32796 üzenetére
Én pont így jártam ma a Samsung Q6FN tévémmel. Máshol már nem nagyon lehetett kapni, és a helyi Euronics-ban csak egy darab volt, amit kiállítottak. Akciós volt, és akartam is pont ezt a modellt, így beletörődtem. A bolti beállításokon kívül semmi nem zavart. A fóliát én húztam le a tévéről is meg a távirányítóról is. Tudom sokan elleneznék, de ez van... megesik, hogy pont az kell, amiből már csak AZ van
-
Callme
tag
Már hogy ne lenne (ráadásul Pro) Hogy mindjárt a közepébe vágjak, toltam egy pár perc God of War-t. Hát nem semmi. De komolyan, baromi részletes, és lenyűgöző látványt nyújt.
Mondjuk az is igaz, hogy én ezelőtt egy 82 centis hd ready tévét néztem, szóval ahhoz képest hatalmas nagy ugrás. Főleg a méret, amin ámulok, de a képminőség is ott van.PSN ID: CallmeEighty8
-
Callme
tag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni a jelenlegi Samsung Q95TDT típusú tévémet, és elég nagy dilemma előtt állok: eddig a kiszemelt a 85 colos QN95B volt, viszont gondoltam egyet, és bejött a képbe a 77 colos LG C2.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek melyik lenne jobb a Qled után? Nem volt még oledem, és ekkora összeget nem is fogok tudni kiadni, ezért lenne fontos néhány vélemény. Ami fontos: nem ti döntenétek el, hogy melyiket veszem, csak szükségem lenne néhány véleményre, hogy helyesen dönthessek.
Tudom, hogy a Samsung Miniled jobb fényerőben, viszont az LG szinte minden másban jobbnak tűnik tesztek alapján.
Annyit kérnék akkor, hogy akinek van ideje, írja le a véleményét, nagyon megköszönném!PSN ID: CallmeEighty8
-
Callme
tag
Sziasztok!
Hosszú nézelődés és vacilálás után úgy döntöttem, hogy maradva a Samsung vonalon (Q6FN->Q95TDT->) megrendeltem a Samsung webshopból a 2022-es QN95B-t 85 collban.
Szerdán délben adtam le a rendelést, és végig tájékoztatott a Samsung és a Raben is, és egyelőre várom a csomagot (+1 kis monitort rendeltem hozzá, hogy kedvezményt kapjak, no meg a kuponkód ), a futár már hívott, hogy délelőtt érkezik.
Beüzemelés és beállítás után majd még írok a tévéről. Nagyon gondolkodtam az LG C2 oleden is, de én személy szerint jobban kedvelem, ha nagyobb a fényerő, és a Samsungot már ismerve, nem akartam változást. Később majd szeretném kalibráltatni is, mert sok jót olvastam Vhiktor fórumtárs hozzáértéséről, a leginkább az Ő QN95B tesztje győzött meg.
Soha életemben nem vettem, és valószínűleg nem is fogok már ilyen értékű tévét venni, ezért nagyon remélem, hogy sok jót tudok majd írni róla nektekPSN ID: CallmeEighty8
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest