Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Projektor topic
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziltesa08
csendes tag
válasz Roland861010 #77994 üzenetére
Nem 3 centi, csak akkor mondjuk pici pótlással jobb panelest tudnék venni. Ezek mind csak gondolatok egyelőre.
-
Candy
tag
Sziasztok,
Ezzel találkozott már valaki élőben? OK. OTV 65AQU-5022V
Ahogy nézem, a TCL 65C735 alatti ársávban minden 65 olos Qled kábé ugyanazt tudja, maximum a rendszer más, meg nagyritkán a talp és igazából nincs kedvem közel 300k-t kiadni egy tévére, viszont nem kifejezetten látom, hogy az ennél 50k-val drágább modellek mit tudnának még pluszban.
Vaksötétben nem fogom nézni, a lábai optimális esetben el fognak férni az asztalon, médialejátszásra lesz Openelec alapú boxom, hangja totálisan érdektelen, illetve konzol se lesz rákötve.
wunderbike.postr.hu
-
rainman72
Topikgazda
válasz Roland861010 #77994 üzenetére
Igazából 7,5cm átlóban.
Szélességben is kb ennyi.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Yodafon
senior tag
-
gianni85
veterán
válasz Sziltesa08 #77992 üzenetére
Gyorsan meg lehet szokni, aztán pár hét múlva már el tudnátok viselni nagyobbat is
én se vacakolnék 3” miatt -
Roland861010
addikt
Azért na 3" kb 3.5cm....
-
rainman72
Topikgazda
Nem.
Van olyan opció a fiókodba hogy termék vissza küldés.
Ott lesz a tv is.
Töltsd ki pár napon belül elviszik.
Felesleges herce-hurca 3" miatt.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Sziltesa08
csendes tag
Én a héten a rendeltem egy 58 colos Tcl-t, úgy hogy 3 méterről nézzük kb. Nekem nagynak tűnik, erre a távolságra. Előtte 50 volt, lehet visszaküldöm és kipróbálom az 55-ös aranyközéputat!
Esetleg valaki tud segíteni abban, hogyan működik a visszaküldéses dolog? 3 napos emagos rendelés, nagyon bonyolult? Köszi előre is. -
rainman72
Topikgazda
válasz Roland861010 #77990 üzenetére
Ilyen kategóriában(mini led) az IPS/ADS panel is jó eredményeket produkál képileg.
Mezei IPS más liga.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
válasz Gömbike #77988 üzenetére
Nem egy este sötétben tv-zéshez való tv az igaz,nappalra való az IPS de ez örök szabály.
300ezres ára korrekt volt akkor,most se sokkal drágább a 75Nano763.
Átlagos felhasználásra ennyiért jó.
Addig még 5-600ezer között van jobb VA led vagy inkább mini led addig az oled ár még mindig magas,most a legolcsóbb 77B2 is 890e.[ Szerkesztve ]
-
Gömbike
senior tag
válasz Roland861010 #77987 üzenetére
A Telekomtól vettem részletre a tv-t, s nem mélyedtem el abban, hogy mit veszek. Hatalmas kedvezményt kaptam, így 300 körül tudtam elhozni.
De már gyűjtögetek, teszek félre havonta a következőre, ami oled lesz és 77”-os.
Nagyot csalódtam az ips-ben, a felhasználási szokásunknak és a felhasználási helynek megfelelőnek most már tudom, hogy az Oled a megfelelő. Csak ne mennénk ennyire előre, inkább a fizetéseink lennének a “rothadó eu” átlag szintjén.Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Roland861010
addikt
válasz Gömbike #77986 üzenetére
Hát nézegettem én is nagyobbat, de az már nekem árban nem reális. Persze ez sincs rendben a 600ezer körüli árával, mert az első autómat is ennyiért vettem anno.
azért biztos számít az a plusz 10" is Majd meglátjuk.
Meg most úgy akartam venni tv-t, hogy illeszkedjen és alapjául is szolgáljon a meglévő és később bekerülő ökoszisztémába. -
Gömbike
senior tag
válasz Roland861010 #77984 üzenetére
Mi kb. 3,6-3,7 méterről nézzük a 75”-ost.
Nagyon könnyű volt megszokni, a feleségem sokszor megfordul az ágyon, hogy közelebb legyen a tv-hez.A következő tv-m 77”-os lesz, arra fogom lecserélni a mostani alappanelos ips nanocell csodát.
Előtte 55”-os volt, nagyon gyorsan megszoktuk a 75”-t.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Roland861010
addikt
Amit akartam még kérdezni, hogy elérhető már itthon is a Gaming Hub 2022-es samsungokon amik támogatják?
-
Roland861010
addikt
Érdekelne, hogy tényleg mindenki az ideális távolságról nézni a tv-t vagy nem?
Ha most vesszük a régi tv-m méretét, akkor azt 1.7m-ről kellett volna néznem helyette olyan 3,5-ről néztük. majd a most rendelt 65"-is onnan fogjuk nézzni, ami nem jó arány még mindig.
De ha azt én 2m-ről nézném, kiégne a szemem. De lehet csak engem zavar, ha ilyen közelről kell tévét bámulni. -
zsoltnyiri
tag
válasz Roland861010 #77981 üzenetére
köszi! azzal nincs baj szerencsére akkor meg lesz rendelve
-
Vhiktor
veterán
válasz Roland861010 #77980 üzenetére
Teljes mértékben kipróbálhatod.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Roland861010
addikt
válasz zsoltnyiri #77955 üzenetére
Szabad rendelni, de ha teheted menj be személyesen és a 0%-os vacakhoz ha 500 körül van a tv amit kinéztél legalább kell 1m fizetés...
Anno sok sok évvel ezelőt én csak egy 120ezer ft-os ps4 prot akartam venni így mert hát 0-ás meg 10 hóra volt mondom jó lesz.
Elutasítottak pedig már akkor is 300 felett volt nettó átlagom ( közel 6éve) 0 ft terheléssel .. -
Vhiktor
veterán
válasz Roland861010 #77976 üzenetére
Papíron csak a one connect box a különbség.
Tapasztalatom szerint viszont nem csak az, hanem a képben is van minimális eltérés.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
gianni85
veterán
Most hagyjuk a tv-t, emagos tapasztalatom van friss, pár hete vettem szintén 0%-ra tcl tv-t. Személyesen kellett intézni (nem tudom most milyen konstrukció van), a pólusban nagyon rendesek voltak, a tv kicsit lassan lett kiszállítva, de tökéletes/hibátlan volt. Egy furcsa dolog, hogy technikailag nem képesek önerőt elfogadni, így tejes árra hitelképesnek kell lenned. Ezen pislogtam kicsit…
-
Roland861010
addikt
válasz Vhiktor #77974 üzenetére
A 90B és a 95B csak a külső boxban tér el vagy van más is? Mennyivel lehet rosszabb a panelja ?
gianni85 Igazából nem, mert nekem minden Samsung otthon, és mivel most vettem dolby atmos hangrendszert is és az is samsung azért esett erre a választás.
Igazából van 14 napom vissza küldeni ha nem jönne be .
Jelenleg is Qledet használók de egy 2018-ast .
Ami már kicsit elavult és nem tudja a Q-Symphonyt sem.. amit viszont ki akarok próbálni.
Ennyi az egész. Amúgy meg én szívesen olvasom mások véleményét még ha nem is pozitív.[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
válasz Roland861010 #77973 üzenetére
Most erre mit lehet írni? Megrendelted, használd egészséggel. Vagy ha valaki rosszat ír róla, akkor visszamondod a rendelést?
-
Vhiktor
veterán
válasz Roland861010 #77973 üzenetére
Ha nem láttad, nézd meg a tesztemet róla:
[link]ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Firehand #77971 üzenetére
C2 vagy G2, illetve C835.
A c835 és C839 ugyanaz.
A keretbe beleéfr 65 colos C835 is.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Firehand
tag
300- 550
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) Filmnézés, tv nézés, youtube.
Később PS5 is jön majd hozzá.
Kb 2,5-3. méter és 55 Coll
Direkt napsütés nincs, a nappali sötét (sajnos)
napközben és este is használva lenne.
1 ablak ahol késő délután kap valamennyi fényt, de az is besötétíthető.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Négyen szoktuk nézni kanapéről középről.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked?
HBO, Netflix, Skyshowtime, Disney+ (de mivel telefonról is a legtöbb castolható, így ez csak igény. Bár nem tudom ilyenkor van e valami minőség romlás.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak?
HDMI 2.1 a PS5 miatt, később talán lesz hangprojektor
Nem fő szempont, falra szeretném tenni. Ezért gondolkodtam részben az LG g2-n, mert ott alapban konzolt kapsz, csak nem tudom megéri e felárat?
9. Miket részesítesz előnyben?
LG c2-g2 vagy amit ajánlotok. Lehet Google Tv vagy LG webOS
10. Milyen egyéb követelményeid vannak?
Nincs.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet
3+ év garancia, az LG g2 5 éves garanciája mire vonatkozik?Olvastam hogy a TCL 835 vagy 839 is nagyon ajánlottak, bár nem igazán tudom mi köztük a különbség.
Ha kicsi a tét a kedvem sötét....
-
Bogyi007
veterán
1. Tévére szánt összeg, forintban? 210000.
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) Xbox Series X éscaps4 Slim (később Ps5 is), Sport és Streamnézés
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? Max. 2 méter és 55"
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Direkt napsütés nincs, a szoba sötétítő is, inkább délután, este érünk rá tévézni.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? Ketten max. hárman tévézünk relative középről.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) HBO, Netflix, , Amazon Prime, Disney+
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) Nincs különösebb, optikai kimenet esetleg legyen még rajta.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Mindegy.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) Samsung kizárva, Philips, Hisense, Tlc jöhet.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) Ambilight jöhet de nem feltétel.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Új.Közeleg a pillanat amikor az 50PUS6504/12 helyére más tévét tudok tenni - különösebb gondom a Saphi rendszerrel nincs, a kép minőség fontosabb számomra és hogy a Series X konzol mellé jobban passzoljon a következő készülék.
Philips fronton ezek jöhetnének számba
55PUS7406/12
50PUS7607/12
50PUS8007/12Valamint még a Hisense 55A6BG és Hisense 55A7GQ (QLED) valamint a TCL 55C728 és TCL 55C735 lenne a célkeresztben.
( A TLC-k kivételével a Telekomtól lennének szolgáltatás mellé)Tudtok ajánlásokat tenni pro és kontra?
[ Szerkesztve ]
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Vhiktor
veterán
válasz Dorkaapu #77957 üzenetére
C735. Ha jól emlékszem az a Philips ips paneles és csak 60 hzes.
-
rainman72
Topikgazda
-
Bogyi007
veterán
Samsungban gondolkodva kelleni is fog a zseton, képre és hangra az a tévé nagyon jó volt - nekem is megvan még, nekem az elektronikával volt sok problémám vele...
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Kaba
veterán
válasz Roland861010 #77960 üzenetére
Outlet nem javasolt. Nincsen gyári garancia . A garanciáztatás a bolton keresztül lenne(körülményes, lassú), ezenkívül lehet a bolt már nem is létezik 3 hónap múlva.
[ Szerkesztve ]
-
Gergőke88
addikt
válasz Roland861010 #77958 üzenetére
hardveraprós nem outlet termék? Vagy miért csak 1 év a garancia? Én kerülném...
-
Roland861010
addikt
Heló,
Kinéztem egy TV-t ami itt hardveren 430ezer Ft viszont csak 1 év garancia van rá.
Boltokban hivatalosan 560-630 ezer között van.Ti hol vennétek meg.
-
Gömbike
senior tag
Olyan tv-t szeretne a család venni az egyik lurkónak, amely
-43” körüli méret
- Ps 4 lenne az elsődleges használat,
- monitorként is megállja a helyét,
- streaminga tv adás nem releváns, a családból senki nem néz agymosást.
Köszönöm szépen!
-
zsoltnyiri
tag
Sziasztok!
Költözés miatt időszerű lett az új tv vásárlás. Egy Samsung UE50MU6102 lesz lecserélve, és középkategóriára gondoltam 75 inchre (kb 3 méteres távolság).
Samsung Q70-et vagy Q80-at néztem ki (igyekeztem utána is keresgélni, de elég sok az info). Utóbbi megéri az árkülönbözetet? Esetleg más alternatívák? Jól látom, hogy most az Emagon van 0%os THM lehetőség? Szabad onnan rendelni?
1. Tévére szánt összeg, forintban? 400-500ezer, 550 a nagyon vége.
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) Filmnézés, főleg streamek, youtube 95%-ban. Előbb utóbb lehet egy PS5 is jön majd hozzá.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? Kb 3. méter és 75 inchre
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Direkt napsütés nincs, de a szoba világos, napközben és este se hátrány ha látható.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? Ketten szoktuk nézni kanapéről relative középről.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) HBO, Netflix, , Amazon Prime, Apply TV, Airplay, DLNA
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) nincs különö9sebb igény e téren. Egyszer majd egy házimozi szett jönne hozzá.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Nem fő szempont, de ha lehet középen.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) Samsunggal és a Tizennel megvagyok elégedve.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) Nincs.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Új vagy használt de garanciális.Köszönöm a segítséget!
-
marilllyo
veterán
Sziasztok!
Egy panasonic EX780-ast szeretnék leváltani. Fő cél a Playstation 5. Sajnos ennek a Pana TV-nek a HDR-je elég satnya a játékokhoz.
<400.000 Ft
Playstation 5, streaming, külső vinyóról HDR filmek
50"-55"
Világos szoba, az ablaknak háttal van a TV
oldalról is
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Kb. mindegyikre elő vagyok fizetve. Netflix, HBO, Disney+, Skyshowtime
Hát, ha egy jack-es megoldás van, akár átalakítóval is az jó.
Mindegy
Mindegy. Engem csak a képminőség érdekel
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
semmi
HASZNÁLT IS OK! Nézegettem hardveraprót. Csak nem tudok dönteni.Köszi szépen!
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
laabom
tag
Sziasztok. Kis segítségre lenne szükségem.
Pár hete vásároltam egy UE55AU7022 típusú tv-t. Olyan kérdésem lenne, hogy elalvás időzítő van valahol benne? Én sehol sem találtam ilyen funkciót.
Köszönöm előre is a segítséget. -
Vhiktor
veterán
válasz settenkex #77946 üzenetére
Sokkal rosszabb.
-
őstag
sziasztok!
alább az igények.
előre is köszi!
200.000 Ft körüli összeg
streaming, sport (alacsony response time-nak örülnék)
55" vagy felette
vegyesen
oldalról is
van appletv és chromecast is, szóval felőlem akár buta is lehet.
3 hdmi, 1 optikai
oldalt
három évig használtam egy ledes 55-os sharpot, nagyon meg voltam vele elégedve (most meghalt benne a háttérvilágítás)
semmi
csak újit never gets easier, you just go faster
-
Dorkaapu
friss újonc
Sziasztok!Én is TCL 55c735-Ben gondolkodom nagyon.
Philips PUS7956/12 vagy LG 55UQ70003LB ajánlatosabb
lehetne nála?Főleg Netflix,HBO Max,Youtube,és sport közvetítések lennének nézve rajta.IPhone-om mind tudja tükrözni?Köszi elore is a segítséget! -
Vhiktor
veterán
válasz settenkex #77944 üzenetére
Ekorul szerintem a tcl c735 jelenleg a legjobb vétel.
-
Vhiktor
veterán
válasz settenkex #77942 üzenetére
Ha a fekete közel kell hogy álljon a valodihoz akkor meg kell szorozni másféllel a keretet.
-
settenkex
tag
Sziasztok! TV vásárlásban szeretném segítségeteket kérni.
Alapvetően egy 55" tévét keresek kb 200.000 Ft körül. Szeretnék olyat, ahol a fekete szín közel áll a valódi feketéhez és alacsony diffúzió. Tudom ezért az összegért nincs OLED , de hajlandó vagyok többet is rászánni, ha az kell.1. Tévére szánt összeg, forintban?
200.000 Ft körüli összeg, de ha indokolt, tudok többet is rászánni
streaming, játék
55"-nak van hely
este, ritkán nappal
szemből
streaming, airplay bonusz, wifi, magasabb képfrissítés jó lenne
soundbar is lenne mellé (ha szükséges), így ehhez csatlakozó (optikai?)
terv szerint falon lenne
LG párti voltam, kép színvilága miatt, de nincs konkrét elvárás, Google TV rendszer van jelenleg, az lefedi az igényeket.
kényelmes a légegér, de nem követelmény
csak új
Köszönöm!Okosotthon: https://diysmarthome.hu
-
Vhiktor
veterán
válasz mbaker #77935 üzenetére
Semmivel sem rosszabb a rendszere mint a smasung. Főleg hogy mostanában samsung szoftveres téren nincs az élen. Sokszor beragad a hdr gamma görbe sdr filmeknél is, ezáltal fátyolos, kontraszttalan lesz a kép. Ezen a tv kikapcsolása segít, van amikor az sem, akkor pedig felváltva kell lejatszani sdr és hdr tartalmakat hátha észhez tér, ha nem akkor aramtalanitas.
A 75 colos sokkal jobb vétel, a 10 col nagyon nem mindegy és dolby visiont is tud.
[ Szerkesztve ]
-
gyépés
aktív tag
válasz balazs1956 #77929 üzenetére
Én úgy látom ez is csak fullhd, szóval előrelépés nem sok lesz szerintem, hiába qled.
"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
gianni85
veterán
válasz mbaker #77935 üzenetére
Ma már minden tv “okos rendszert” használ, alig van különbség köztük. Nekem 2016-os samsung tizen-t váltott most a tcl google tv, teljesen jól használható. Rövid ideig volt lg webos tv is, az is rendben van. Minden rendszer appokat használ az alap beállítási lehetőségeken felül, könnyen elsajátítható és zökkenőmentesen működnek.
-
mbaker
tag
Sziasztok!2 hete eldöntöttem hogy 65qn90b veszek...erre ma melóhelyen meséltem a többieknek c835ről meg úgy álltalánoságba a tv-kről amit itt olvastam stb...na és igy jött szóba hogy a 65QN90B(550 euronics) annyi mint 75C835(580 emag)...Szóval ismét dilemmaba kerültem
Egy dologtól félek a TCL rendszeréről...még az okos telefonokat sem szeretem,a nokia 3210 és halózati telón nöttem fel...frissitések meg ilyesmi nem tudom bírná-e az agyam ....nektek mi a véleményet?köszi! -
Gömbike
senior tag
Mivel teljesen eltérő technológiák, ez az összehasonlítási sorrend értelmetlen.
A full hd után csak jobb lehet bármelyik.
-
Skylukos
tag
Szerintem az igazi előre lépés az 50-65" körüli méret volna, több ismerősöm is megbánta és 1-2 év múlva rászánta magát a nagyobbra.
-
lepence
tag
Hello mindenkinek!
Valaki, akinek Xiaomi Mi TV Q1 75” van, segíthetne kicsit.
Garanciális gondom van vele és kellene pár képernyő fotó a tv-ről.
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
30 341 3606
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
32"-os oled tv-t kerestem, de csa ezt a qledes samsungot találtam.
https://interhifi.hu/shop/video-es-kep/tv/samsung-gq32q50aauxzg-uhd-qled-smart-ledtv/
Szerintetek ez mekkora előrelépés lenne egy 32"-os full hd-s tv után?.
Mondjuk ha a skálán 0 a full hd, és 10 az oled, hányas lehet a qled?
Előre is köszönöm a segítségeteket -
rainman72
Topikgazda
válasz olandbak #77925 üzenetére
Nem
Meg lehet próbálni
2,5 méterről az 55" szerintem ideális
max 65".
Pont úgy ülök most
Nekem is 120" vászon én nem ülnék 3-4 méterrel közelebb.Uiégen 30-40évvel ezelőtt amikor nem kaptunk jegyet egy Bruce Lee filmre akkor jó volt
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Nem értem :)
-
Vhiktor
veterán
válasz olandbak #77925 üzenetére
Attól függ, valaki projektorra is csak 30 fokos látótér lefedettségest szeret.
42 után a 65 is hatlamas ugrás lesz, a 75 lehet már túl nagy lenne mindennapi használatra olyan távolságból.
-
Vhiktor
veterán
válasz Giles74 #77920 üzenetére
Olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy most porjektorral 120"-t nézek 2,2 méterről (nincs kizárva, hogy lecsökkentem 1.5 méterre).
Ez már az IMAX kategóriába esik ahol a látótér lefedettség 60-120 fok között van.
Aki szereti az IMAX-et annak egy kis segítség.60 fokos látótér lefedettséghez (IMAX leghátsó sor) a kép szélességének 0.9-szeresére kell ülni.
120 fokhoz (IMAX legleső sor) pedig a képernyő szélessége szorozva 0.3.[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz Szatya08 #77921 üzenetére
Az rtings az U8H VA paneles tv-ről áradozik ami igen csak jól sikerült,talán még jobban is mint a C835.
Itthon viszont U8HQ van IPS panellel ami nem ugyan az a tv sajna.
Ez alapján a TCL jobb választás,az ára is jobb 50-el.
[U8H és U8HQ][ Szerkesztve ]
-
Szatya08
újonc
Sziasztok, 600k körül Hisense U8HQ vagy TCL 75C835-t javasolnátok inkább? Streamingre (filmek) és legújabb konzolokkal való játékra keresek 75"-os (esetleg 85") Tv-t.
Hisense U8HQ - az Rtings áradozik az amerikai verzióról, csak egy két tizeddel értékeli lejjebb, mint mondjuk az LG C2-t.
TCL 75C835 - erről nem igazán találtam olyan objektív összehasonlítást, mint a másikról. Ti hogyan vélekedtek a márkáról? Esetleg harmadik opció? -
Giles74
csendes tag
válasz Gino20 #77919 üzenetére
Én is elgondolkodtam már azon, milyen klassz lenne, ha a teljes falfelület egy kijelző lenne. Persze ez csak akkor működik, ha van egy üres falad, ahol nincs bútor. Gesztusvezérléssel akkora képmértet állíthatnál be rajta, amekkorát akarsz, emellett üresjáratban különféle tapétákat, vagy falburkolatokat is imitálhatna. Szerintem nincs kizárva, hogy ez lesz a jövő.
-
Roland861010
addikt
Helló,
Azt is meg lehet tudni mennyi a reális ára most egy 2018-as 55Q6FN-nek?
Hibátlan készülék. -
John D'oh
aktív tag
En a 65" oledet vittem vissza azert mert 3meterrol nezve mar nagyon farasztotta a szemem az olyan tartalmaknal ami kitoltotte teljesen a kepet. Azt hittem kell a 6ev 55" utan a 65". Visszavittem, elhoztam az 55" verziot es nem bantam meg azota sem.
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
Ekkora távolságra, ha tehetném biztosan minimum 75"-ost vennék. Pl kereten belül [link] , de 85 is simán elmenne, viszont abban a méretben exponenciálisan elszállnak az árak (ha egyáltalán van az adott típusból).
~4.5m-ről nézek 75"-t és nem rossz, de nem is egy wow faktor. -
rainman72
Topikgazda
-
mmdms
addikt
válasz nexus6 #77910 üzenetére
Ez remek hír, köszönöm az infót mindenkinek!
Közbe nekem is leesett h DP port meg a tv-n nincs.
Valóban, ez a kártya 2k-ra pont elég acc-be, várom a 220-240w körül fogyasztó új generációs radeonokat, vagy nvidiát melyik lesz épp jobb.ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
amstorm
aktív tag
A 43" és az 50" ebből a tipusból tudnia kell a 4k 144hz-et igen, direkt gamingre magasabb képfrissítésű ez a két méret mint a többi nagyobb (55" 65" ...), azok csak 4k 120hz-re állíthatók max.
Az RTX2060-on nincs jó eséllyel hdmi 2.1-es csatlakozó.Efficiency is clever laziness.
-
nexus6
aktív tag
szerintem igen, hdmi 2.1 kell
meg a kártya gtx2060, szerintem az nem egy 4k-s kártya. inkább 1440-es
vagy komolyabb kártya vagy egy xbox series x kell[ Szerkesztve ]
Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
-
millk
csendes tag
Sziasztok! Gyakorlati tapasztalatom kevés TV témában, összefoglalót elolvastam, fórumot nagyjából átolvastam, egy-két TVs cikket is. Vásárlás előreláthatólag az év második felében (kb. black friday környéke) de szeretnék elkezdeni nézelődni már most ne akkor kelljen kapkodni. Előre is köszönöm a segítséget!
~ 500e HUF (plafon 600e de csak akkor ha kiugróan jobb vétel van ennyiért)
film, tv, sorozat, kevés sport
kanapé szemből nézve 5m, konyhából több de itt már annyira nem lényeg a képminőség úgyis csak futtában nézzük
világos szobában nappal és este de teljes sötétben ritkán
inkább enyhén oldalról koynhából ebédlő asztalról, persze filmezés közben szemből
Netflix, HBO, Disney, Youtube,
hdmi (arc), usb, ethernet
falon lesz
márka nincs előnyben bármit szívesen fogadok, android
vesa szabványos legyen, esetleg később NAS csatlakozástathatóság
csak új -
aginor
veterán
válasz Kiskutya #77886 üzenetére
Nagy kár, mert így gyorsan lehet vevőt veszíteni..
cd930: azért az szerintem elvárható, hogy a nagy konkurenciák, komolyabb akcióiról legyen fogalmuk. Ez hozzá tartozik a munkakörhöz.
Horec: az elképzelhető, de ilyen esetben nem nagyon van második lehetőségük első benyomást tenni, és mivel semmi különlegeset nem tud felmutatni a lánc, így simán elmegy az ember máshova. Amúgy meg ilyen hozzáállás után ne csodálkozzanak, ha az ember megrendeli inkább neten..
Stealth: elhiszem, de így nem lehet kereskedni, max termelni a konkurenciának a forgalmat. Az már az egyéni szoc problémám, hogy egy kicsit dühös is vagyok rájuk amiatt, mert asszony immár teljesen elzárkózik a TCL-től, még azelőtt, hogy valójában kideríthettük volna, hogy mit tud. Ugyan a helyette választott OLED-el sem futunk lyukra, de abból csak 55" fér bele a költségvetésbe a 65 helyett, ami 25cm difi..
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
mmdms
addikt
-
mmdms
addikt
-
gyépés
aktív tag
válasz balazs1956 #77899 üzenetére
Amennyire én tudom, nem éri meg, mert nagyon kicsi a kereslet rá. Monitorban van mondjuk, szóval azért lehetne szerintem is, de nincs.
-
gyépés
aktív tag
Nagyon sunyik a tesztek, mert mindenhol annyit írnak, hogy megy a vrr, alm, uhd jatek alatt 4k/120Hz-ben. De sehol nem írjak le, hogy 4k +120Hz az működne, vagy mit jelent a 4k/120 Hz. Akkor tényleg a sonyk vagy a philips lehet a megoldás.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest