- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
Topikgazda
válasz
bigrob #71098 üzenetére
Reméljük ki fogsz egy jó panelt,mert akkor Samu sokkal jobb lesz HDR-ben a Philipsnél,a DV hiánya se lényeges!
14nap elállás ha gond van megy vissza.
Láttad a képeket róla amit ma kiraktam??
Sötétben nézd elsőnek.
[Pl ezzel a videóval]
[Vagy ezzel ez blooming hoz is jó] -
bigrob
őstag
Dolby Vision-ös készülékek honnan kezdődnek? Hozzátesz annyit, hogy megérje a felárat?
Illetve úgy tudom a Philipsben van.
Samsung Q95TD VS Philips 58PUS8546? -
rainman72
Topikgazda
válasz
bigrob #71094 üzenetére
Kb igen.
Hisenseből még az oleden is vannak gondok sajnos
A Samsugokkal szintén semmi bajom,gyors 1szerű op.rendszer,jó színek,de tényleg ki kell fogni.És ez meg van más márkánál is.Ez most divat lett sajnos
TCL-ből talán a C735 jobb lenne,már csak azért is mert nem 50/60hz.
A VA Philipsek jók,viszont emiatt oldal irányban fakulnak,szóval inkább csak középről jók.Ez viszont nincs a VA Q60-nál. -
bigrob
őstag
válasz
bigrob #71080 üzenetére
Köszönöm a véleményeket mindenkitől és a PM-eket is!
Akkor összegeznék:
Hisense csak akkor ha nem kell az HBO (ezt használom a legkevesebbet), de igazából nem a legjobb minőségre sem.
TCL 58P635 és várjam meg, hogy emagon október elején le legyen akciózva. (PM-ben jött a füles)
Philips 58PUS8546
VAGY engedjem el az 58"-60"-t és legyen "csak" 55", de panel lottó hogy milyet kapok
Samsung 55Q60BA
Samsung QE55Q95TD - ha hozzárakok kicsit -
rainman72
Topikgazda
Ez is panelottó.
Nézz bele a Samu topikba,ADS panel nem VA mint az alap 2020s Q95T.
[Ilyen vagy ettől rosszabb össze szerelés]
[Másik kép] -
rainman72
Topikgazda
válasz
AMD Power #71084 üzenetére
Egy Q60 még nem a csúcs
Főleg ha kifog egy olyat amit én.
A Samu ügyfélsz.meg inkább hagyjuk kategória.A bevilágítós,sávosodó,felhős paneleket a technológia vele járójának nevezik,lazzán elhajtanak.Sok eset volt az elmult évben a Samu topikban ilyen.
Persze ettől ki lehet jót is fogni,de egy Q60 nem tud semmivel se többet mint egy jobb Philips képre,illetve nincs Dolby Vision se. -
AMD Power
titán
válasz
mortalhand #71074 üzenetére
Nappaliba én biztos ,hogy QLED-t vennék. Méretben mekkorát is néztél? Hány méterről nézned? Játék lenne rajta? Xbox stb...?!
-
mohitook
tag
válasz
rainman72 #71045 üzenetére
Köszönöm a választ!
Igen, kezdem kicsit elereszteni a Nano vonalat, de az OLED-ek érezhetően jóval magasabb áron mozognak.
Az A1 és C1 között van különbség teljesítményben de árban is - nem is kevés, pont ezért gondolkodom hátha valamilyen használt C1 -et találok elfogadhatóbb áron (nem is várok leárazásra inkább, kvázi felesleges csak egyre drágábbak lesznek)Esetleg tipp van honnan érdemes nézni használtat/ ha erre adom a fejem? Kicsit talán nagyobb biztonságérzetem lenne egy lassabb A1 -el ami új... már ez újdonság lenne mivel 3 éve nincs TV-m
-
rainman72
Topikgazda
válasz
bigrob #71080 üzenetére
Hisensen nincs HBO.Igazából csak az ára jó
A Samsungból meg a Philipsből inkább az utóbbi,az AU8002 nagyon alap,inkább tv adásokhoz.Alacsony fényerő ami kevés a hdr-hez illetve nincs Dolby Vision támogatás,legtöbb stream már ezt használja.
Philips ambilight nagyon jó picit pörgess le.
Qwerty táv a 36 végű modeleknél van. [link] -
bigrob
őstag
Sziasztok!
Bruttó ~250.000.-
Filmezés 95%-ban és néha PS-eznék.
58"-60" ezalattit nem szeretnék és efeletti pedig nem fér el..
Többnyire sötét, ha nagyon filmezhetnénk besötétítek.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből, ketten.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix, Plex, HBO, Disney+ kábel tv-t nem is fog látni csak streamelt szolgáltatás fog menni rajta.
Semmi extra, 1 HDMI legyen a PS-nek..
Mindegy.
LG-kkel eddig nem volt annyira jó a tapasztalatom.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Jó lenne egy Ambilight (+esetleg qwertz távirányító), de annyira nem létszükséglet.
Amit láttam élőben Philips TV túl piros volt és olyan elmosódottnak tűnt a mellette lévő Samsung után, lehet az adás volt gyenge ami ment rajta a MediaMarktban?
Új, áfás számlával venném, használt árral se lennék előrébb.Van 3 kiszemeltem, a méret miatt eléggé meg vagyok lőve...
Hisense 58A7GQ
Samsung UE60AU8072
Philips 58PUS8546Ti melyiket vennétek, illetve mit ajánlanátok?
-
rainman72
Topikgazda
válasz
mortalhand #71074 üzenetére
-
Saccco
nagyúr
Akciós, pont belefér a keretedbe: Sony Bravia XR-50X93J 249eFt
-
mortalhand
csendes újonc
válasz
AMD Power #71052 üzenetére
Nappaliban lenne de nem túl világos nappali plussz mellette van egy étkező egy 7 méter hosszú és 4 méter széles így egyben a helyiség. A TV a helyiség belső részében lenne.
Illetve még annyi hogy falba süllyesztett ahova kerülne a tv a két oldalán sajnos 1-2 cm elhagyás lenne felette viszon bőven van hely ez mennyire ront az ambalight funkción?(ki lehet tenni a tv-t a süllyesztésből csak úgy nem olyan jól mutatna.) -
rainman72
Topikgazda
válasz
Sántha Lajos #71072 üzenetére
Rtings tesztekben.
Usa oldal Philipseket nem fogsz találni(AU8000 és UP7000 teszt [van] )
A Samu AU8002-90002 300nit alatt van,a Lg is.A Philips 400nit környéke.
Ha Samsungot akarsz akkor legalább Q60 kellene.Alatta lévők inkább csak tv adáshoz jók,hdr-hez kevesek lesznek,illetve nincs Dolby Vision támogatás.
A legtöbb stream már ezt használja.
A Philipseket ismerem ott már aránylag jó a HDR/DV megjelenítés az alacsonyabbb fény ellenére is. -
rainman72
Topikgazda
válasz
Sántha Lajos #71070 üzenetére
8bit+FRC lesz ott mindegyik panel sztem,elírás az csak.
A tvk ha sorrendbe kéne rakni őket,akkor nálam az Lg UP78 lenne a vége.
Persze nagy difi nincs a 3 model között képminőségre csak minimális.
Én az ips panel meg a lassucska webOS miatt inkább a droidos Philipset venném.
Az AU9002 talán a VA panel miatt jobb de ott is kicsi a fényerő.
Ezt most így leírom,de neked meg lehet pont nem fog tetszeni,szóval fentartásokkal kezeld a dolgokat.
Nálam az ambi magában eladja a Philipset. -
Sántha Lajos
aktív tag
Sziasztok. Van a családban egy LG 43UM7050PLF tv. A displayspecifications szerint a panel 10 bit (8+FRC) . Egy újabb 2021-es lg a LG 43UP78003LB típusu tv-nél viszont CSAK 8 bit -et írnak a panelra .Hogy lehet ez , kb. ugyanaz a kategória a két tv , és rosszabb panelt raknak az újabb típusba , jól látom ? A másik kérdésem hogy néztem a philips 43pus8506 és az említett LG tv melett még egy típust ami talán jó lenne nekem (lába miatt) , sajnos már kevés helyen lehet kapni : samsung ue43au9002 . Véleményt szeretnék kérni hogy viszonyul ez a Samsung az említett két tv-hez képes képminőségben . Felhasználás : tv nézés box-ról , filmek nézése hdd-ről , Play Station 5 konzol-on játék .
-
parijani
tag
Sziasztok!
Elromlott egy samsung ue40F6500-as TV-nk. Helyette keresek valamit. A HDMI-k száma több legyen mint 2, a helye nagyon bekorlátozza a lehetőségeket (a hely méretei szélesség: 110cm, mélység: 35 cm, magasság: 65 cm, de ezen tudok növelni első körben 68 cm-ig, de ha befér a TV alá a set-top box, akkor lehet 83cm is). Ami nekem fontos, hogy viszonylag elfogadható hangja legyen. Nemrég vettünk a családba egy LG un8100-ast 43"-as méretben, ott a samsungokkal összevetve az LG-nek elfogadható volt a hangja, a samsungoknak valami nagyon katasztrófális. Volt olyan LG is ami szintén borzalmas volt. Más opció ott nem volt és mivel gyorsan kellett, így nem tudtunk válogatni.
150-200 eFt (nagyon indokolt esetben mehet feljebb)
Filmnézés, természetfilmek TV adás, xbox360 játék
2-3 m, méretben szerintem max 48" fér be
változó
szemből
ezek nem relvánsak még, de változhat, Kodi-t használok egy androidos cuccon (natív coreelec),
HDMI-n lóg a set-top box, másikon egy erősítő (azon a többi cuccom), de mág ey HDMI jobb lenne, mert néha használom
mindegy
eddig csak samsung volt/van, de LG is van a családban az sem elvetett, TCL-től kicsit félek, de nem zárom ki, bár pnt 48" nincs
normálisan lehessen irányítani, nem lenne rossz ha keresésnél könnyebben lehetne "gépelni"
az újat preferálom, garancia mindenképpen, természetesen hivatalos és ne sima bolti gar legyen. Hol érdemes megnézni/venni (Budaörs)? Gondolom kipróbálni, megnézni valahol és neten megrendelni a 14 nap miatt?Köszi!
-
8nemesis8
veterán
válasz
bnorci71 #71061 üzenetére
Az oké, de legtöbb TV-re cuccokra mindenre volt. Kecskeméten nagyon korrektek voltak most sok mindent vettünk ott.
Lehet az van benne, hogy akciós és elállás még ne férjen bele, mert akkor lehet nekik is bukó lenne már?
Mindenesetre nyugodtabb lennék, ha lenne 14 nap elállás. -
8nemesis8
veterán
-
Attas
aktív tag
Sziasztok!
Vásároltam egy LG OLED65C21LA készüléket. A jelenlegi LG 49SK7900PLA váltja le. A kérdésem, hogy a mostani Sbox PLB-3644 32"-55" fali konzol maradhat e a 65"-ra is. VESA méretet elvileg tudja (300x200 az új OLED). Az 55" gondolom a terhelhetőség miatt van, ami max 35 kg. Nos ez a 65" OLED 14,8 kg. Ugye jól sejtem, hogy felszerelhetem rá...?Köszönöm a válaszokat!
-
Sántha Lajos
aktív tag
Erre kérnék választ, véleményt. #71031
-
AMD Power
titán
válasz
mortalhand #71040 üzenetére
Hol lenne használva a tv? Bár a 2022 QLED Samsung szerintem biztos jobb választás mint egy Philips.
Új hozzászólás Aktív témák
- Megújult a PROHARDVER!
- Spotify
- Milyen asztali médialejátszót?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Vírusirtó topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest