- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Everest / AIDA64 topik
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DanielLong #63455 üzenetére
Ki kell javítanom magam, a Samu QN90A sorozat Európában úgy tűnik, hogy VA és ADS panellel is elérhető. Sajnos nem lehet semmi többet tudni és igazán hivatalos információ sincsen. Néztem német teszteket, ott is csak annyit írnak, hogy inkább IPS-szerű a viselkedése a panelnek, de a kontraszt nagyon jó és a betekintési szög változik: Game Mode-ban sokkal rosszabb, mint egyébként, így ők arra jutnak, hogy az Ultra Wide Angle réteg és az elektronika már rettentő sokat tud javítani.
QN90A német teszt, kontraszt egyezik a QN85A-val
De a kontraszt VA paneles TV-ken sem jobb náluk:
Samsung GQ55Q80R
Samsung The Frame GQ55LS03AHifi-de teszt szintén csak feltételezi, hogy IPS a panel.
Egyébként fórum, ami alapján biztos, hogy két típus van.Elég idegesítő ez a tény, főleg, hogy egyelőre nem találok sehol sem összevethető tesztet a valós kontrasztról. Ha szerencsém van, a héten megjön a TV-m és akkor be tudok számolni, ha valakit érdekel.
-
a2319
csendes tag
Sziasztok, 75-ös méretben is játszik a panel lottó (Ads vagy Va) a qn90a- nál? Köszi szépen.
-
qlman88
újonc
Sziasztok!
Segítségeteket kérem tv kiválasztásában.
1. keret: 150-200 e Ft, tudom, nem nagy összeg, de ennyit szánunk rá.
2. Filmnézésésre használnánk
3. A távolság most abból a szempontból lényegtelen, hogy hely hiány miatt 50-es vagy 55 képernyő lehet
4. többnyire világosban nézzük, de este is megy azért a tv
5. szemből és oldalról is nézzük a tv-t, sarok kanapéról3-4 nézzük egyszerre
6. HBO, Netflix, Apple home
7. HMDI nem baj ha van több
8. a talp elhelyezkedése lényegtelen
9. LG vagy Samsung,
LG-nél ezen gondolkodom LG 50NANO793NE, de ez is szóba jöhet LG 55NANO793NE, az egyik VA a másik IPS panel, nem tudom melyik jobb filmezéshez.
bár a Samsungtól félek, nekem, illetve 2 ismerősömnél, akinél tudom, h ilyenük volt, tönkre ment a panel, pár éven belül, nem tudom, hogy az újabbak már jobbak, a Samsung tv-m most kb. 7 éves
10. serviiot használok
11. kizárólag új tv jöhet szóbaElőre is köszönöm a segítségeteket!
-
Kuruc2
senior tag
-
francz'70
senior tag
válasz
Saccco #63464 üzenetére
Köszi.
Esetleg a Hisense A5100/5600-as széria is még elfogadható?
Mivel csak tv-adás menne rajta, először a 40A5100 ast néztem ki, nem tűnik rossznak, vagy mégis?
Amúgy a STRONG srt40fb4300 (tudom, hogy no name, csak érdeklődöm, mivel nem ismerem) erre a célra megfelelő lehet, vagy kuka -
francz'70
senior tag
Sziasztok!
Egy idős rokonomnak keresek tv-t 40"-43" inch -ig, nem kell okos jó a buta is, a lényeg, hogy elfogadható képminősége legyen "normális" gyártótól (samsung, lg, philips, hisense, stb. ...no name kilőve)
Keret kb. 100 000.-ft. A segítséget előre is köszönöm! -
meliska73
csendes tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok, két modell van célkeresztben az egyik ez [link] a másik pedig ez [link] , melyiket ajánlanátok ? PS5-höz, illetve átlagos streaming tartalom fogyasztáshoz az egyikben van dolby vision a másikban HDR10+, igazából nem nagyon értek hozzá sajnos. A véleményetekre vagyok kíváncsi.
Köszi előre is! -
hulkobb
tag
Sziasztok! Erről mi a véleményetek?
50NANO88P
Konzolhoz venném és itt a 50-es is tudja a HDMI 2.1-et és a 120Hz-t elméletileg a többi gyártóval ellentétben. Megtudtok ebben erősíteni? Jobb lehet ez a TV valamiben mint a tavalyi Nano 86? Ha jól tudom ott az volt a legnagyobb baj, hogy botrányos volt a fekete szín,de ha jól tudom ennél az 50-es VA panelt kapott, ott jobbak a feketék igaz? köszi a választ
-
válasz
manager2220 #63446 üzenetére
Ha tényleg QN90A-ról van szó, akkor az tudtommal mindenhol VA panel, csak a QN85 ADS. QN90 és 95 szinte full azonos, csak a one connect box meg a hangszórók száma más.
-
rainman72
Topikgazda
1-2 Philips tv kuponnal -10% eMag
55Oled705 316e
55PUS9206 306e(120hz,2.1hdmi,VRR,)
55PUS7506 153e
75PUS8505 342e -
corvin1984
tag
Most irt az Aqua, a beszallitonal elfogyott az OLED65C11LB, elmeletileg OLED65C12LA van meg. Mit tanacsoltok, erdemes varnom inkabb a 11LB-re vagy nyugodtan vegyem emg a c12LA-t? Elmeletben tudom, hogy csak a hatlap szine mas...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- eBay
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Nintendo Switch 2
- Építő/felújító topik
- Óra topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest