-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dani0504
tag
~350 görbe orrú Mátyás
tévézés(IPTV), filmezés
55-65", nézési távolság kb. 4m, én 65-öst akarok, az asszony szerint nagy így még az 55" méret is versenyben van.
nappal és este
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
főként szemből,de előfordul olyan 30%-ban is
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Airplay
Hdmi 2.1, eARC Kell ez nekem? Egy Denon X1600H házimozi erősítőt használok filmezéskor.
mindegy
Android TV Kodi miatt, kivenném a rendszerből a kínai boxot
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
nincs
újJelenleg egy Sony KDL 46HX756 tv-t használunk, ami a közel 10 évével még mindig hibátlanul teszi a dolgát.
Ezeket nézegettem jobban mostanában, de nem zárkózom el más márkáktól sem.
Sony KE65-XH90
TCL 65C715, 65C725, 65C728
Philips 65PUS8505 Euronics eladó szerint nincs zónákra osztva csak Direct-LED-es
Xiaomi Mi TV 65"Addig eljutottam, hogy VA panelest keressek, legalábbis ezt olvastam mindenhol
10bit és 8bit+ FRC közötti különbség mennyire látszik? -
ZyzyThePizi
újonc
Sziasztok!
TV váltásra szántam magam, mert szerintem PS5-höz már illene egy izmosabb 4k-s TV a mostani lassan 8 éves Full HD. Eddig a Samsung Q60TAU-t és Q60AUT néztem de a túl nagy választék miatt elakadtam.
- 200k kb ,de az se gond ha többe kerül jóval jobb specifikációkkal
- 70% játék, PS5 és kb 30% filmnézés, sorozatnézés
- 1,5 - 2 m-ről és 43" jöhet max szóba a hely szűkössége miatt (szélesség max 102cm lehet)
- Nappal/este eggyaránt, kinti fényviszonoktól függ de van függöny, redőny is
- Csak szemből és max 2-en nézzük
- HBO, Netflix ami jó lenne, de elvethető
- 2-3 hdmi
- Mindegy
- Márka és op rendszer is mindegy csak ne faggyon le
- Játék képét szépen adja vissza
- ÚjVálaszokat előre is köszönöm
!
-
mrThomi
addikt
Sziasztok.
Egy gyors sony, es philips kitérő után visszatérnék a qledhez. (Most van egy jó akció szvsz a q95t-re)
Kérdésem a következő:
65Q95T (1500€)
65QN85A (2000€)
Melyik érné meg jobban, megérné inkább az új qledre rááldozni van e 2 modell között annyi különbség ?Fő felhasználás: PS5, Netflix, Smart IPTV, Youtube
Néztem youtub összehasonlító videót, a 2021-es qled azért színekben, és ps5-nél sötét részeknél jóval szebb mint a tavalyi modell. Persze akkora igényem, nincs, de 5 évre terveznék a tv-vel.
Köszi
-
Barrios1983
csendes újonc
Sziasztok! Tudna valaki nekem ajànlani 43 és 50 col között tv-t? 55 màr túl nagy, 48-50ig is inkább màr közèptalppal, lefele mindegy. A tv asztal kb 102 cm, itt kell elfèrnie a talpnak.
Youtube,hbo go, netflix ès tàrsai fontosak.
Tv adàsból csak mese ès sport.
A felesègemmel netflix illetve 4k filmek, sorozatok.
Csak szemből nèzzük a tv-t, a gyerekek nappal, mi este.
Hdr jó lenne, de a keret max 200, így nagy csodàt nem várok.Köszi előre is.
-
válasz
rzerge #58779 üzenetére
Előzőleg az 55NANO793-ra jutottunk, de asszony nyaggat hogy neki a Samu (VA) jobban tetszene különböző youtube összehasonlító videók alapján.
Akkor miért nem a VA paneles LG NANO-k közül válogatsz?
50NANO793 tavalyról, plusz az idei felhozatalból az 50-60-70"-os modellek... csak UP8000 alá ne add! -
rainman72
Topikgazda
válasz
rzerge #58779 üzenetére
A Q60T-nak van akkor fényereje hogy nappal is jó használható legyen.
Betekintési szög az más kérdés,attó függ mennyire lehetetlen szögből nézitek.
Viszont este sötétben tvzéshez sokkal jobb a VA mint az IPS panel a gyenge fekete szín miatt
Lgből meg már inkább az idei modelek,az új webOs és az új magic remote miatt.
Jack nem lesz egyik márkánál se.
Nem rossz tv az Nano793 vegyes használathoz is megfelelő igy nehezebb dönteni h melyik lenne jobb. -
rainman72
Topikgazda
válasz
Redback #58758 üzenetére
Kb mind3 tv-n hasonkó lesz a HDR megjelenités,mivel egyik se rendelkezik ehhez megfelelő fényerővel.
Talán a Samsung egy kicsit kiemelkedik ilyen szempontból.
Az Lg mellett a szól hogy idei model,új webOs 6.0 ami átdolgozott kezelőfelületet és új magic remote-ot kapott. [link]
A Samu az egy Q60T csak más színben,magas 7000:1 kontraszt és kb 500nites fényerő,jó fekete szín megjelenitéssel.Képileg ez a tv tud legtöbbet a 3 közül.
Philips képminősége is jó plus dob rajta az ambiligth sokat.
Alapjában véve egyik tv-vel se jársz rosszul. -
TOZ
addikt
válasz
alaves #58737 üzenetére
Megfontolandó lehetne, de végül pénztárcabarát megoldás mellett döntöttem.
65pus8535 - 250ert, “ajándék” TAB6305-tel.
Tegnap lett olyan állapotban a nappali, hogy be tudtuk üzemelni, a gyors tesztek alapján a célnak tökéletes.
Ambient light jópofa, a hang”rendszer” sokat dob rajta, a kép sincs panasz. Optimális megoldásnak érzem. Eddig.Köszönöm a tanácsokat!
-
ReFleXx
addikt
válasz
totalwarrior #58783 üzenetére
köszi es neked is gulyasa
egyebkent a nagyobb fenyero nem jar egyutt gyorsabb beegessel is? -
gulyasa
őstag
válasz
ReFleXx #58782 üzenetére
A CX javára:
- Kicsivel nagyobb fényerő (ez nappal tévézéskor, filmezéskor lehet lényeges)
- Elvileg jobb a színátmenet megjelenítése és HDR-ben is jobb (?)
- PC-re kötve kicsivel rövidebb a válaszidő
- Szélesebb (stabilabb talp)Bővebb összehasonlítás: https://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-cx-oled-vs-lg-bx-oled/10619/13773?usage=11&threshold=0.10
-
ReFleXx
addikt
múltkor néztem MM-ben az LG BX es CX OLEDjet de nem igazan fedeztem fel látható különbséget, néztem a speciket ott sem.
Mivel lenne jobb a CX a BXnel?
Megeri a kb 20%os felarat a CX? -
rzerge
aktív tag
Sziasztok! #2
Segítsetek légyszives. Alapvetően IPS panel a betekintések miatt, 55" méretben, de ha nem túl vészes a VA betekintési szöge, akkor az is szóba jöhet természetesen.
Előzőleg az 55NANO793-ra jutottunk, de asszony nyaggat hogy neki a Samu (VA) jobban tetszene különböző youtube összehasonlító videók alapján.
200k
vegyes, többnyire tv, film, esetleg kölyköknek konzol
55" fér el a falon ahova kerülne (kb 4 méter egyébként)
világos szobából többnyire nappal. Este persze film
gyerekek mindenhonnan, de többnyire szemből 15fokon belül
DLNA
optika, 2-3 hdmi, jack se hátrány,
falon lesz
nagy márkák inkbb
ne legyen csiga rendszere
ÚjKöszönöm!
-
devil-k
nagyúr
válasz
alaves #58774 üzenetére
Életemben ne volt még Philips TV-m! Milyenek azok így, 2021-ben?
#58775 Saccco
Monitorra én nem választanék OLED-et. Szerencsére, ez csak egy "másodlagos" eszköz lenne, mert van/lesz a házban dedikált mozisszoba, de mondjuk a Netflixes sorozatokért nem biztos hogy leszaladnék a földszintre emiatt. -
totalwarrior
tag
válasz
Pacalpori #58764 üzenetére
Lehet látni a 120 Hz-et amúgy, de a TV valójábaan nem fogad 120 Hz inputot valamiért, én sem értem. Ezen a 210 ezres áron szerintem jó áron van az U8QF (az U7QF is, de én kifizetném már azt a 35 extrat, mert nagy a különbség fényerőben, így HDR-ben is). 260 körül persze már lehet jobb a Sony XH900, 300 körül pedig a q80t, 320 ért már van LG BX Oled. De akkor már 380-ért van CX. Szóval minden a büdzsétől függ, de ennyi pénzért ez tényleg jó deal.
-
Saccco
nagyúr
válasz
devil-k #58766 üzenetére
Én nem temetném a QLED-et. Jó az OLED, de nekem pl. nem fér bele, hogy képes beégni.* PC monitorként is helyt kell állnia nálam. Felár ellenében retteghetek a beégéstől. Plazmát szeretnék lecserélni. Arra is vigyáztam eleget beégés szempontból. Most nem szeretnék. Ez a panelcsere kijelentés is szép még. Igaz a mostani plazmában is pár hét után panelt kellett cserélni, ennek már 9 éve.
*Persze ultra BB áron eltekintek ettől a kitételtől.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Saccco #58761 üzenetére
Na, mindegy. A lényeg, hogy itt vagyok.
#58762Kaba
QLED-et nem igazán szeretnék, azt írják és mondják több helyen is, hogy az OLED sokkal jobb, mint a QLED. Na, meglátjuk, hogy hátha nyár végéig esnének be egy kicsit az OLED árai...
Az OLED-nél van olyan márka amit kerülni kell? Okés, tudom, hogy az OLED panel az LG találmánya... na de... -
Pacalpori
friss újonc
válasz
totalwarrior #58745 üzenetére
Erről a márkáról még nem hallottam. Lementem a lokális euronixbe, hogy élőben is lássam(persze pont nem volt nekik), de azt mondták, hogy ez az alsó kategória alja, inkább vegyek LG-t vagy esetleg Samsungot.
Néztem netes reviewokat, ott egész jókat írtak róla, a kinézete is tetszett. Utánanézegettem és én az u7 és az u8 között csak azt a diffit látom, hogy az egyik 60 Hz a másik meg 120 Hz, viszont árban van vagy 35k közöttük.
Azt olvastam, hogy annyira nem is lehet észrevenni a 60/120 közti különbséget. Ez valóban így van? Vagy esetleg van még valami más is, amit nem vettem észre?
-
válasz
Redback #58758 üzenetére
Ezek mind VA paneles modellek, ha ilyet szeretnél, akkor ár/értékben talán ezek ajánlottak az árkategóriában (idei LG-kkel még nincs tapasztalat, de 1db HDMI csatit már biztosan lespóroltak róluk):
LG NanoCell 50NANO793NE - webOS, Magic Remote - 155k HUF
Philips 50PUS8505 - Ambilight, Android - 175k HUF
Philips 50PUS8535 - Ambilight, Android, QWERTY bill-es távirányító - 180k HUF -
Redback
csendes tag
válasz
Redback #58758 üzenetére
Azt elfelejtettem leírni, hogy ha jól értem, akkor az LG csak valami HDR utánzatot tud, a másik kettő pedig elvileg a rendes HDR10+ t. Mivel még sosem volt részem élőben összehasonlítani HDR és nem HDR képet, ezért nem tudom, hogy mennyire vehető észre a különbség. Ha jelentős a különbség, akkor az LG-nek ezt az egy hátrányát látom.
-
Redback
csendes tag
Sziasztok!
Próbáltam egyedül kitalálni, hogy melyik TV lenne a legjobb választás, de sajnos a végén elakadtam.
~220.000Ft (~€600), de tud flexibilis lenni, ha igazán megéri kicsit felémenni
Filmnézés.
2-2.5-3 méterről, 50-55"-es modellekben gondolkodunk
Kb is is (leginkább a kinti fényviszonyoktól függ), de fontosabb, hogy világosban is jól lehessen látni, mint a teljesen fekete szín a sötétben.
A betekintési szög nem lenne nagyobb 30-35°-nál.
Netflix a legfontosabb, HBO előny.
Ha van DisplayPort az előny, de nem kötelező.
Mindegy.
Nincs ilyen.
A légegeres távirányító nagy plusz, 60Hz-nél nagyobb képfrissítés kicsit plusz (bár szerintem ebben a méret-ár kategóriában nem érhető el)
Csak újat szeretnék.
Ezeket a TV-ket néztem ki (mivel külföldön fogjuk megvenni a tévét, ezért odaírom, hogy mennyiért tudnám megvenni):
LG 50UP77006LB ~185.000 Ft
Sony 50PUS8505 ~205.000 Ft
Samsung QE50Q64T ~210.000 Ft
Elmentünk megnézni a tévéket egy MediaMarktba, ott az eladótérben mindegyik jól nézett ki, a Samsungnak talán egy kicsit szebbek voltak a feketéi, azonban az LG volt ránézésre a legjobb. Sajnos nem voltak igazán dinamikus képek a TV-ken, illetve nem lehetett a beállításokkal sem igazán próbálkozni, szóval ezek alapján még nem teljesen tudtuk eldönteni.
Van érdemi különbség a három között képminőségben?
A LG rossz vásárlásnak számítana-e? Leginkább erre hajlunk a légegér és a látott kép miatt.
Van-e esetleg egy kimagaslóan jó TV a kategóriában filmezésre?
A válaszokat előre is köszönöm. -
devil-k
nagyúr
Miért lett törölve a hozzászólásom?
-
Saccco
nagyúr
válasz
Kiskutya #58753 üzenetére
Egy ok miatt van bent, ha esetleg beesne 150-re, akkor annyiért nagyon jó. Bár nem szeretnék engedni a QLED-ből. Illetve nagyon bizergálja a csőrömet a C728 feature listája. Viszont az U8QF-et láttam élőben, pont egy Q80T mellett és hát képminőség szempontjából nem láttam különbséget, sőt. Az XH-t is láttam, az mondjuk nem nyűgözött le, ott is várnék egy 40-50eFt esést. Az a kevéske FALD zóna, a behazudott VRR frissítés, hááát.
A 728 a titkos favorit. Ott egyedül a 330 nit zavar. - Nem tudom megítélni, hogy okkal érzem-e.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Kiskutya #58751 üzenetére
Lehet nem voltam pontos, a képminőségre megy nem egyenlő azzal, hogy jobb is.
Viszont a szolgáltatás rész nem annyira erős.szerk.1: Amúgy én ezt a kérdést próbálom mérlegelni és eldönteni: [C728 vs U8QF vs A7500F vs XH90]
szerk.2: Ha egy kicsit még konszolidálódna a C728 ára, akkor azt hiszem az lenne a befutó.
-
szialajos
csendes újonc
Sziasztok!
Tv-t keresek, ebben kérném a segítségeteket.
Preferenciák:
1. Tévére szánt összeg, forintban? 250000 FT
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) film, ps4
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 170 cm
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? világos
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) stream oldalak + upc direct
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) optika
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? középen
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) lg
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) Ambilight lehetőleg legyen rajta
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? új legyen mindenképpen.
Üdv, Lajos -
N_A_S
veterán
A Hisense az általában ajánlottabb mint a TCL? És ugye a Hitachi-hoz nincs semmi köze?
-
alaves
addikt
Egy jó vétel: [link] 480 eFt: Philips 65OLED805
-
Pacalpori
friss újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni 55-ös TV vásárlásával kapcsolatban. Már ki is néztem kettőt, kb. azonos árral (~200K):
Samsung UE55TU8502 vs Samsung QE55Q60TAUXXH
Szerintetek melyiket érdemesbb megvenni? Vagy esetleg valami egyéb márát hasonló áron? (Bár eddig Samsungom volt, meg voltam vele elégedve)
Köszönöm!
-
Wa2x_
veterán
160.000.-
minden
2,5-3m
inkább este
szemből
youtube, netflix, hbo
usb, hdmi
mind1
samsung, lg
-
új
Magentánál nézelődtem, onnan venném 99%, van sok különbség a Samsung esetében a qled és a sima led között? 50" vennék. -
Frod
addikt
Hali.
Szülőknek lenne tervben új, másodlagos tévé a kisszobába.
Ilyen "kis" méret ahogy látom elég kevés van manapság, nem is vagyok járatos mik az ajánlottak, szívesen fogadok bármilyen tanácsot! Köszi!- 32"
- minimum fullHD
- Netflixezni lehessen rajta (smart)
- középen legyen a talpaJVC LT-32VF5905 - egy gyors kereséssel ezt találtam, tavalyi modell. Jó lehet?
-
sz_abika
addikt
Sziasztok,
három kritériummal keresek tévét:
PIP
60-65"
250k alatt3 éve vettem tévét utoljára, akkor is vadászni kellett a PiPet, de most úgyérzem, hogy konkrétan nincs.
-
rainman72
Topikgazda
-
atihawk
friss újonc
Sziasztok!
Új TV vásárlása előtt állok és ugyan már beleástam magam a témába, mégsem igazán tudok dönteni 3 modell között. A három modell ami között örlődöm egy PHILIPS 70 PUS 7805/12, PHILIPS 70 PUS 8505/12 és egy Samsung UE75TU7022. HDMI portból legalább 2, Optikai audio ami mindenképp fontos volt a választásnál és legalább 1 USB port. A JACk csak megkönnyítené az életemet de nem túl gyakori már a TV-nél
Egy nem különösebben világos szobába kerülne a TV ami kimondottan csak mozizásra szolgálna, ezért is céloztam meg a minimum 70 inch-et. A pénztárcám viszont maximum 280 ezer forintot bír el és annak ellenére, hogy tudom mennyire szuperek az új QLED és OLED TV-k inkább maradnék a hagyományos olcsóbb LED tv-nél mert már egy kissebb QLED is többszörösébe kerül mint amennyit szívem szerint szánnék rá.
A rokonaimnak már van egy 65PUS7304 TV-je és nagyon meg vannak vele elégedve és nekem is tetszik főleg ez az Ambilight feature, de nem tudom megéri e közel 40 ezer forinttal többet fizetni a The One-ért mint a kissebbik 7805 verzióért. Képminőségben is van közöttük eltérés vagy kizárólag az operációsrendszer az ami eltér? Azzal tisztában vagyok, hogy android vs spahi illetve, hogy műanyag vs fémvázas az elsődleges különbség, de a képminőségről nem tudom van e valamiféle javulás.
Az olcsóbb Samsung igazából csak azért került fel erre a listára, mert még magában az ambilightban sem vagyok 100%-ig biztos. Jobban járok egy kissebb ambilight modellel, vagy a 189 cmm-es képátló sokkal jobban megéri a belefektetett pénzt? Annyi tudok a UE75TU7022 modellről, hogy a kép világossága nem épp a legtökéletesebb, HDR-e szinte teljesen alkalmatlan, viszont a másik két TV sem épp a tökéletes HDR és Dolby Vision megtestesítője (még ha utóbbit támogatják is).
Elsősorban Netflix, HBO Go (ezt a 7805 esetén egy XIAOMI box-al oldanám meg) és Youtube lenne amire használom, illetve néha Xboxon játszanék vele. Terveim szerint vagy egy szélesebb állványra kerülne a TV vagy a falra fúrnám fel, ezt még nem döntöttem el.
Esetleg ezekkel szemben lenne valamilyen javaslatotok? Árukeresőn próbáltam megtalálni a lehetőségeimet, de az LG modellekért nem rajongom ezért azokat ki is zártam a felsorolásból.
Előre is bocsi a hosszú hozzászólásért de nem tudok dönteni, hogy nagy legyen vagy kissebb, de ambilightos (na meg azok közül egyáltalán melyik is legyen). Köszönöm a segítséget előre is.
-
rainman72
Topikgazda
350e az MM-ban a 65XH9096-77 [link]
-
LG 65NANO953NA 8K talán ágyúval verébre - pontosan
LG 65NANO863NA - tragikus edge LED háttérvilágítás
LG 65NANO903NA - tökéletes választás, a felsoroltakból gondolkodás nélkül ezt vennémHa nem kell a NANO réteg, és a Freesync/VRR, akkor...
LG 65UN85003LA - gyak. ugyanaz (120Hz, IPS, stb.), mint a 65NANO903, olcsóbban.
LG 82UN85003LA - kerethez képest 10%-kal drágábban, kimaxolt méretben, ugyanúgy 120Hz-es képfrissítéssel, csak VA panellel.Ha nem ragaszkodsz LG-hez, akkor Philips jó lehet: ugyan 60Hz-es panel, de jó mozgásmegjelenítéssel rendelkezik, és az Ambilight este sokat dob az élményen...
Philips 65PUS8505/12 - IPS panel, Android rendszer, néhol QWERTY billentyűzettel
Philips 70PUS8505/12 - VA panel, Android rendszer -
TOZ
addikt
Sziasztok!
Várnám az ötleteket.
A kérdőív:1. Tévére szánt összeg, forintban?
400-nál azért nem szeretnék többet. (3-4k között lenne jó tartani) - persze valami nagyon nagy deal esetén akár...
Film - tévé (főleg sportműsor)
65"
Nappal világos, este sötét, de van redőny. No issue.
Többen, nagyjából szemből azért tudjuk.
Nem dealbreaker, Apple Tv van.
Semmi extra, HDMI legyen, egy Xbox néha lehet menne rajta, de nem fő profil egyáltalán.
Mindegy
Homekit integráció miatt hajlok valami LG felé - de minden megoldás érdekelhet.
Nincs.
Új, minél több garival!Amiket néztem eddig:
LG 65NANO953NA 8K talán ágyúval verébre.
LG 65NANO863NA
LG 65NANO903NANem ragaszkodom a Nanocellhez.
Minden ötletet szívesen meghallgatok! -
dorqa95
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget amit a fórum hozzászólói adtak, még úgy is hogy nem tettem fel új kérdést. Kb két hete követem a chatet folyamatosan, múlt héten megnéztük személyesen, tegnap megrendeltük, ma érkezik a Philips 50PUS7805 tv-nk. Hálásan köszönjük a szakértelmeteket és segítő hozzáállásotokat -
Kronk
őstag
Illetve valami minőségi fali állványt tudnátok javasolni, ami masszív, de könnyen lehet ki-be mozgatni
-
drdoom
csendes tag
Samsung QE55Q60T megrendelve. milyen felra szerelési lehetősegek vannak,kábelrejtés nem opció mert tégla
,
-
AL
addikt
válasz
drdoom #58720 üzenetére
Szia. Szerintem a Samsung QE55Q60T a legjobb a listából.
VA paneles, Qled ( a Sony Triluminoshoz hasonlóan részletgazdag színek ).
3 méterről talán még ez is egy kicsit kicsi, de nagy élmény lesz.
A másik 55 - ös Samu sokkal gyengébb.
A telekomnál lehet + garanciát is venni hozzá : [link] . Üdv. -
-
drdoom
csendes tag
Pár kiegészítő infó:
Csak szemből nézem kb 3 méterről, csak anime 1080p remux, havi 1-2 4k hdr film.
Tv adás nem.Telekom kínálatából tudok választani ami ezek:
43" is elég de lehet nagyobb igazából nem számít csak a legjobb élmény szükséges,külön hangrendszerem van, illetve külső leátszóról mennek a dolgok így teljesen mindegy hogy a tv-n android vagy akármi van .
Sajnos személyes megnézés nem lehetséges vidéki vagyok , és nem vagyok utazóképes állapotban.
Lista, ha van top 2-3 elyezet úgy is jöhet mert lehet valamelyik már nem lesz kaphatóSamsung QE43Q65A jelenleg nincs túlárazott ahogy beszéltük
Samsung QE55Q60T van raktáron kifutó
Samsung QE43Q60T van raktáron kifutó
Samsung QE43Q60A van túlárazott ahogy beszéltük
Samsung UE55AU7102KXXH van
Samsung QE50Q60T nincs
LG 55NANO803NA van
LG 55NANO813NA van
TCL 55C715 van
LG 55UP78003LB vanÖsszefoglaló táblázat alapján a samsungon kivül mind kuka
-
Saccco
nagyúr
"Kis" méretben prémium:
[LG OLED48CX3LB]
[Sony Bravia KD-49XH9505B]
[Samsung QE50Q80TAT]Viszont ilyen összegért, tényleg kapnál jóval nagyobb TV-t.
Mostanában akarom ugyanezen nézési távolság (1,8-2,5m) mellett 65"-ra cserélni az 51-es plazmát. -
Derron
aktív tag
400-500e HUF (Nem muszáj kihasználni a keretet)
60%: 4K filmek, Sorozatok, Netflix HBO GO, 20%: Tévé főleg F1, Natgeo: 20% játék PS4->PS5 majd.
2,5-2,9m ről a 65" tévé nem túl fej-szem, rángató? Most egy 42" tévé van, ennél nagyobbat szeretnék, de a 65" nagynak az 55" pedig talán nem lenne akkor ugrás. Mivel nem csak 4K magas Bitrate film menne rajta, talán jobb választás lenne egy 55"?
Ha teljesen hátra fekszek a kanapépén akkor a kijelző és a szemem távolsága 2,9m, a kanapé eleje pedig 2,3m re van.
Délután este fele, VA vagy OLED, viszont este 6-7 között a tévére süt a nap. De van redőny szóval be lehet sötétíteni.
Ha filmezünk akkor szemből, ha csak háttérzajnak megy, akkor oldalról is. (XH90 et teszteltem áruházban-> Híradó és egyéb műsorok számomra így sem rosszak.
Valószínűleg lesz külső lejátszó, első körben elég a Youtube.
Nincs.
Mindegy. (2,4m széles szekrény van alatta)
SONY, jelenleg is ez van, és meg vagyok vele elégedve, a plusz garanciát is igényelném majd.
Képminőség és mozgás megjelenítés, nem szeretném ha gyors jeleneteknél meg-megakadna a kép.
Csak új.Lehet egy 55" OLED lenne a jó választás? Mondjuk egy Sony A8H?
Vagy egy 65" XH95?
Egy kicsit az zavar benne, hogy nincs HDMI 2.1 és VRR. VRR nélkül is tudja állítani a képfrissítést a tévé a lejátszott tartalomhoz? -
Tuomas
addikt
Sziasztok!
Van egy réginek számító (5+év) Sony kdl-40r550C típusú FullHD tévém, 100 cm átmérővel, kb 92 cm széles, ez később fontos lesz. Elég sokat játszom, novemberben beújítottam egy Xbox Series X-et, amihez már kicsit kevésnek érzem ezt a tv-t, elgondolkoztam a cserén, FullHD-ról 4K-ra lépve.1. Tévére szánt összeg, forintban?
200 000 Ft-nál ne legyen több.
Játék, és Netflix.
Kb 5 méter távolságból. A méret neccesebb tényező: a mostani 100 cm átmérő körül van, és 92 cm széles. Sajnos ilyen tv-ből nem nagyon találok 4k felbontásút és tartok attól, hogy a mostani 106-os átmérőjű, és 96 cm széles tv-k nem férnének el a helyén.
Sajnos a TV ablakkal szembe van, szerencsére van redőny, de előny a jó fényerő.
Szemből, csak én nézem.
Netflix, többi nem számít.
Nincs speciális igény.
Mindegy, fel lesz lógatva a falra.
Sony, Samsung, Lg, esetleg Panasonic. Oprendszer mindegy.
Nincsenek egyéb követelményeim.
Csak új.Köszi előre is, ha valaki tud segíteni, a lelkem mélyén én már elkönyveltem, hogy nem nagyon lesz csere, egyetlen egy típust találtam ami szigorúan véve megfelel a követelményeknek, az ez a típus: PANASONIC TX-40HX830E
Erről mit lehet tudni? -
-
Kronk
őstag
Sziasztok, kérlek segítsetek nekem
2-300e,
Filmnézés, 90%
2-2,5m ágy végében lenne, kb 50"
inkább este,
Szemből, 2-en
HBO Go, Netflix, Plex
átlagos
falon lesz, kihajtható konzolon, erre is kéne ötlet
Samsung, LG, Sony, Panasonic, stb.
Nem tudom a Dolby Vision mennyire parasztvakítás, ha van valós előnye, akkor jó lenne ha tudná, illetve minden más formátumot is ha van rá lehetőség
csak új, garanciával -
AL
addikt
válasz
drdoom #58707 üzenetére
Szia. Más az oprendszer, nem androidos. A Sony IPS kijelzős, a Samsung VA kijelzős. A Samsungnak jobb a feketébe, jobb a kontrasztja, de kisebb a betekintési szöge. A HDR szolgáltatás több. Szerintem a méretkülönbség miatt nagyobb élmény lesz a Samsung. Vásárlás előtt azért nézd meg, próbáld ki. Üdv.
-
drdoom
csendes tag
Üdv!
Mennyire "nagy" változást tapasztalhatnék ha a mostani tevémet
Sony KD43XF7596
egy
Samsung QE50Q60TAU
ra cserélném,hacsak animet nézek rajta! -
mrThomi
addikt
sziasztok. bocsi hogy ide irok ez a forum jobban fut, de lenne egyapro problemam. az alany egy philips 58pus8505/12 tv. elegedett vagyok vele kiveve 1 dolog. sajnos sötetebb reszeknel nala, is elöjött a color banding problema ami azert több helyen is zavaro tud lenni. kerdesem hogy lehet vele valamit kezdemo, mindegyik keszuleket erinti vagy ezen csak a csere/penz vissza vagy nezzek inkabb egy teljesem mas keszulelet ? köszi a segitseget ?
-
alaves
addikt
válasz
Tutivesztes #58691 üzenetére
HDMI 2.1-el szerelt általam ajánlott modellek jelenleg (a 706-os árcsökkenésére még várni kell): LG OLED65CX, LG OLED65C1, Sony 65A80J
-
Saccco
nagyúr
válasz
tha_answer #58700 üzenetére
Rétegigény.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest