- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mini-ITX
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Pendrive probléma
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asztrofotózás
- OLED TV topic
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
b4lukapitany
tag
válasz zzztripzzz #39076 üzenetére
Ajánlottnak mondható típus, de mivel Samsung nem fogja kezelni a DTS hangot. Ez akkor probléma, ha a "kölcsönzőből" veszegeted ki a filmeket, mert ott a nagyrész DTS hanggal kerül fel, amit a tv nem fog lejátszani, így marad a konvertálás vagy egyéb megoldás.
-
Peat;)
veterán
válasz zzztripzzz #39076 üzenetére
Sztem pana gx810 vagy 830 jobb vétel ha elég a 60hzes panel. Színek, képminőség hasonló, bevilágításról nem tudok nyilatkozni, példányonként más a mai tvknél. Fizikailag nagyon más kategória majd ha megnézed és hangmizéria sincs mint a samunál. A mozgás megjelenítés is ok. Ez a 120 hz panel sztem fps játékosoknak igazán fontos, sima film, konzoljátéknál sztem sokan nem látják. A samunak a távirányítója újabb ha ez fontos.
-
Peat;)
veterán
válasz zzztripzzz #39245 üzenetére
Csak színben tér el a 810 és 830 :) én angol felirattal néztem csak eddig, azokkal nem volt semmi baja, felismeri feliratokat is hangsávokat is.
-
Hzi
aktív tag
válasz zzztripzzz #40337 üzenetére
Javaslat: ha Te kiválasztasz x típust, ami a kritériumaidnak megfelel (méret, ár), azokat könnyebben véleményezik az itteni szakik.
Hogy vagy te itt? Jóóóól!
-
AL
addikt
Szia ! Az a baj, hogy ilyen " hatalmas " tévé ennyiért csak kevés van és azok is az alaphoz tartoznak.
Ekkora méretben fokozottan jelentkeznek a bevilágítási és a mozgásmegjelenítési hibák.
Ha nem vagy nagyon igényes, csak a méret a lényeg, akkor persze jó lehet.
Itt láthatod a választékot ( kicsi ) : [link]
Lényeges még a kijelző ( VA, IPS ) és a háttérvilágítás ( Edge, Direct led ).
Előző levelemben olvashatsz róla.
Ezzel nem sokat segítettem, az a legjobb, ha személyesen válogatsz, megnézed őket.
Itt megtudod nézni az adatokat (samuknál általában az utolsó számjegyet el kell hagyni) [link]
Nagy különbség méretben, de ha 65 - ös elég, akkor már 100 - 120 Hz es tévék is vannak akciósan 350 körül. [link] [link] [link] Üdv. -
Gino20
őstag
Itthon még kevésbé ismert márka, de ez talán a kedvező ár mellett jobb, mint az ismert márkák termékei [link] kicsit drágább, de jókat írnak róla külföldi teszteken és véleményeknél több oldalon is dicsérik [link]
Ennyiért 60 Hz-es, de van benne clear motion és dicsérik, hogy jó a képfrissítése is, tudja a HDR10, 10+, Dolby Vision-t. 36 hó gari. Ha mégse tetszik online rendelés esetén meg simán vissza tudod küldeni -
hunaqua
addikt
válasz zzztripzzz #40728 üzenetére
IPS,edge led.
Amennyiben világos helyen,és főleg oldalról nézed akkor jó.Egyébként ha nem,akkor keress inkább mást.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Medocsabi
addikt
válasz zzztripzzz #42890 üzenetére
Mindkét téren igaz ez. a 100hz azért smoothabb látványt nyújt. De ha nem volt még, az 50hz-cel is simán elleszel. Itt az összeg az ami ezt a kört beszűkíti.
-
gulyasa
őstag
válasz zzztripzzz #57686 üzenetére
Szerintem csak a csatlakozók elhelyezkedése miatt ne szűkítsd le a választási lehetőségeket. Léteznek nagyon jó USB hosszabbítók is...
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mini-ITX
- Parfüm topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Pendrive probléma
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Van még Nokia telefon!
- Gumi és felni topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.