- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
redglobe
csendes tag
Sziasztok
Telekomnál szeretnék tv készüléket venni, mivel most elég jó kedvezményt kaphatok rá.
- Film illetve tévézésre lenne használva
- Hálószobában, ágyból, csak szemből, kb 3.5-4 m-ről néznénk. Az elődje egy LG 42LF652V volt, picit nagyobbat szeretnénk. 50-55" méretre gondoltam. Igazából elégedett voltam a képével.
- A szoba alapjába véve világos, de egyszerűen sötétíthető.
- Streaming szolgáltatások nem érdekelnek, beltéri set top box, illetve dlna fog játszani. Airplay PIP szintén nem szempont.
- Egyelőre csak HDMI szükségeltetik, a jövőben lehet bekerül majd alá egy házimozi rendszer, digitális optikai kábellel. De úgytudom ez manapság alap.
- A talp helyzete nem mérvadó, falon lesz.
- Elégedett voltam az előző IPS paneles típussal, de mivel ezesetben csakis szemből fogjuk nézni, beáldoznám a nagyobb látószöget a jobb feketéért, vagyis VA panel. Az oled már nem fér bele a büdzsébe. A bevilágításhoz hozzá tudok szokni, de azért jobb lenne, ha nem lenne.
Világ életemben LG tv-im és monitorjaim voltak, de nem ragaszkodok hozzá.A típusok amik elérhetőek az üzletben, és úgy vélem szóba kerülhetnek:
LG 50NANO793NE
LG 55UN74003LB
LG 49NANO803NA
LG 49NANO813NA
LG 55NANO793NE
SAMSUNG QE50Q60TAUXXH
LG 55NANO803NA
LG 55NANO813NA
PHILIPS 58PUS8505/12 (ugyan ez kicsit még nagyobb, viszont az ambilight vonzónak tűnik)
SAMSUNG QE55Q60TAUXXH
SAMSUNG QE55Q70TATXXH (ez már kicsit kicsúszik a büdzsén, de ha azt mondjátok sokkal jobb élményt adhat, megoldom)Ki mit ajánlana, vagy mit nem?
Előre is nagyon köszönöm a hozzászólásokat, szuperek vagytok
Szép napot! -
F-ECT$
titán
válasz
Selynelar #55841 üzenetére
Épp most van az MM-ben 355k-ért LG Oled55CX (olcsóbb, mint a BX).
A konkrét típusok jók, mehet melléjük még a Sony XH90 (ez is akciósan 300k most egy pár helyen), hogy nehezebb legyen a választás
.
Az enyhén oldalról nézés + a fény + a főleg tv-zés miatt én lehet hogy az LG Nano-t javasolnám (és árban is az a legjobb).
-
Selynelar
aktív tag
Jó Reggelt Mindenkinek,
Öcsém tv vásárláson gondolkodik, ebben kérném a segítségeteket.
1. Tévére szánt összeg, forintban?
300.000ft. Fölé nagyon minimálisan menne.
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Főként tv nézés(digi kábeles) és filmezés blueray lejátszóról és külső hdd-ről. Játék nem igazán lenne,bár tervezi,hogy ha elérhető lesz valahol a PS5, akkor lehet, hogy beruházna rá.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
2,5 méterről, szóval az opcionális az mindenféleképpen 55" lenne.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Panel 10.emeletén lakik,ami nappal nagyon világos. Este pedig lekapcsolt lámpánál nézné.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Inkább enyhén oldalról. A tv az ágyból lenne általában nézve. Valahogy így.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
HBO Go-ra mindenképp szüksége lenne.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Bose Solo 5 soundbar lenne optikai kábellel hozzákötve. Digi CI modul is lenne,szóval egy CI csatlakozó sem ártana. Bár tudomásom szerint szinte minden mai tv-ben van foglalat.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Inkább középen preferálná,nem valami nagy a szekrény,amelyen lenne.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Van pár konkrét típus,melyet már kinézett.
-LG 55NANO913NA NanoCell
-LG OLED55BX3LB - Tetszik neki az Oled, de mivel sokat lenne tv nézésre használva, kicsit tart a csatorna logó beégésétől. Még eddig talán fel is tudna menni árban,de nem igazán szeretne.
-SAMSUNG QE 55 Q82TATXXH - Ez tetszik neki és a keretébe is beleférne. Bár kicsit tart a mozgásoknál való mikrolaggoktól/akadástól.
Android-os rendszerűt nem igazán szeretne.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Semmi ilyen extra igénye nincs.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Mindenféleképpen új lenne és garanciával.Természetesen várom a javaslatokat, ajánlott típusokat. IPS és VA paneles típus is jöhet egyaránt.
Egyébként mennyire jellemző a mostani Samsung tévékre a mikrolag/akadás mozgás közben? Régebben nagy probléma volt.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
LeventeV
senior tag
válasz
amadeus11 #55835 üzenetére
Köszi a beállításokat.
A Q60R-en nem kellett ennyire drasztikusan visszavennem a fényerőt, 0-ás értéken kb 15-ös Háttérvilágítással nekem megfelel.Összességében azt mondanám, hogy az Edge miatt a felhősödés észrevehető a Q60R-nél, de ha ez nem zavar, akkor nem érdemes csak ezért lecserélni. Ha viszont valaki most tervezi a TV vásárlást és QLED-ben gondolkodik, akkor mindenképp adjon egy esélyt a Q80T-nek, aztán legrosszabb esetben visszaküldi mint ahogy azt én is tettem. Arra sajnos nem térhet ki az rtings vagy a HDTVtest, hogy egyénileg hogyan hat egy képernyő fényereje az ember szemére.
Ami jobban tetszett a Q80T-ben:
- jobb a tükröződése (vagyis rosszabb, mert nem tükröződik annyira)
- nincs felhősödés a sarkoknál mint a Q60R esetén
- a Q60R trükközik, ha főként fekete a kép, akkor leveszi a háttérfényt, elég agresszíven (ezt Game módban, főleg töltőképernyőkön vettem észre, pl MK11 esetén) és ez a fényerősség változás észrevehető, de magát játékélményt nem rontja.
- szebb kialakítás - nem csirkelábasAmi miatt jobban tetszik a Q60R
- nem fárasztja annyira a szemem
- jobb a kontrasztja, ami szemmel látható -
nrbi001
senior tag
Sziasztok!
LG tv-t szeretnék vásárolni 55-65"-os méretben, elsősorban konzolos játékra másodsorban netflix,youtube és tv adásra használjuk. 300e ft körül gondolkozunk,tudnátok ajánlani pontos típust ?
Használt is jó. Talp része mindegy h áll falra tesszük nagy valószínűséggel
Más márka nem érdekel, csak lg.
köszönöm
-
amadeus11
senior tag
válasz
LeventeV #55830 üzenetére
Az én szemem is érzékeny, így nagyon sokat kellett a beállításokon csiszolnom, hogy ne fárassza a szemem. Nekem is 55Q60R van.
Kép üzemmód: Film
Háttérvilágítás: 10 (magasabb érték és megfájdul a szemem)
Fényerő : -3
Kontraszt: 45
Élesség 0 (szigorúan!)
Digitális tiszta megj: ki
Automotion 10/2
Kontrasztjavító: ki!!!
HDR+ mód: ki - Igazából ez tetszik, de ez is fárasztja a szemet
Színtónus: Meleg2 (fontos a színhelyesség és a kevesebb kék fény miatt)
Gamma: BT. 1886 -1
Színköz: auto!
Az RTINGS-en 17 az ajánlott háttérfény, a Prohardver tesztjén pedig 22. Ezeken az értékeken nem tudnám nézni a tévét, reggelre bedurrannának a szemeim.
Amúgy van jelentős eltérés a Q60R és a Q80T között? Vagy csak sötét jeleneteknél van előnye a Q80T-nek a local dimming miatt? -
gulyasa
őstag
-
rainman72
Topikgazda
válasz
dante2006 #55831 üzenetére
50 colba az Lg Nano793 VA panel. [link]
Vagy a Samsung 50Q60T [link]
Az ips paneles tvk inkább világos helyre ajánlottak,vagy ahol sokan nézik 1szerre,nagy szögből.Illetve én inkább a hagyományos értelembe vett tvzéshez ajánlom,például tv hd adásai.
Streamhez,filmekhez sötétben jobb a VA,ez viszont csak leginkább középről. -
LeventeV
senior tag
válasz
Wellin9 #55826 üzenetére
Köszi a tippet.
Meglátom mi lesz. Elég tanácstalan vagyok most ezzel kapcsolatban.Ami biztos, a Q80T már úton van vissza. Bármennyire is szerettem volna megszeretni, a szememet nem akarom tönkretenni. Ami vicces, hogy egy 55Q60R is van a háztartásban és azzal soha nem volt ilyen jellegű problémám, igaz annak nem annyira erős a fénye.
-
Wellin9
tag
válasz
LeventeV #55821 üzenetére
Őszintén, az te tudod, hogy megéri-e neked a felárat. Egy biztos, a XH95 gyakorlatilag mindenben jobb, mint az 50"-os Q80T. Ha meg főleg játékra használnád, akkor meg még jobban kijön a különbség a Sony-s mellett, mert a Samsung tv-k játék módja nem éppen egy főnyeremény képminőséget illetően.
-
LeventeV
senior tag
válasz
AxBattler #55811 üzenetére
Igen, kicsit túlárazottak lesznek most még. Meg ha a Samu folytatja az elmúlt évek praktikáit, akkor a Q80A csak részeiben, vagy nem sokkal lesz jobb mint a Q80T.
Annyi háttérinfo még, hogy az 50Q80-t már beszereztem, mert jóval olcsóbb volt mint a Sony (250k vs 370k), de most a Sony-t is leakciózták (40k Ft ráfizetés lenne), és még benne vagyok a 14 napos elállásban a Samuval kapcsolatban.
A Q80T-vel csak annyi bajom van, hogy estére nem sikerül zöldágra vergődni a Game mode-al. Kicsit fáj tőle a szemem, bárhogy állítom, de ahogy nézem a Sony még ettől is világosabb és dúrvább a blooming rajta.
-
dante2006
kezdő
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok!
A Samsung Qled és az LG Nano cell között dilemmázok!
Tudnátok ajánlani 50" ban, 230 ezer Ft környékén, hogy melyiket érdemes megvenni?
Leginkább este használom!
Kb 2.5 méterről nézem a tv-t, így az 55" is szóba jöhet!
Előre is köszönöm a segítséget! -
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Aki tud, kerem segitsen egy bestbuy ajanlatot talalni
1. Tévére szánt összeg, forintban? 250-280e HUF.
2. Mire használnád leginkább? TV nezes, filmezes.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 50" max, vagy ami ez alatt van meretkategoriaban.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Napkozben is, illetve estefele tobbet.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? Szembol leginkabb.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? TV, illetve max Netflix. UPC kártyát fogadjon.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? USB.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Mindegy.
9. Miket részesítesz előnyben? LG, Samsung (Philips Ambilight ne!)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? Igazabol nincs.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet? Csak uj, es ha lehet MM.Ezt neztem ki, nem tudom, mennyire ajanlott: SAMSUNG QE 49 LS01TBUXXH
-
rainman72
Topikgazda
válasz
doktordrog #55806 üzenetére
Nem vszinű hogy Media vagy az edigi trükközik.
Az MM-ben van külön outlet rész erre,az edigin meg jelölve van,újszerű,bontott vagy újracsomagolt,az eMagon szintén újracsomagogolt. -
válasz
LeventeV #55810 üzenetére
A most érkező 50Q80A már tudni fogja a 120Hz-et, és a Freesync-et, ha ez a fő szempontod, és árban is kb. ott lesz, mint a Sony... bár utóbbi is egy nagyon jó cucc.
Szerk.: nem, ahogy nézem, inkább a 48"-os OLED-ekkel lesz egy árkategóriában. Schade.
-
LeventeV
senior tag
Sziasztok.
PS5 mellé Samsung 50Q80T vagy Sony 49XH95 az ajánlottabb?
Méretben sajnos hard stop van, nem tudok fentebb menni, hacsak nem bontok falatA 49XH95-ben elvileg nincs X-Wide Angle réteg, így jobb kontrasztra számítok.
Az rtings a Q80T-t hozza ki győztesnek játékokhoz, viszont 120Hz és VRR nincs az 50 inches modellben, ami miatt jobbnak ítéli meg.Előre is köszi.
-
Recon666
Közösségépítő
Sziasztok!
Aktualis a tv vétel thome-nal tudok TCL 65C715 qled tv-t venni most 181e ft ert. Hasonlo árban gondolom nincs elenfele? -
AL
addikt
válasz
doktordrog #55799 üzenetére
Szia. Mindegyik üzlettel van jó és rossz tapasztalat is, de Arra figyelni kell, hogy ne bemutatódarab legyen.
A Sony topickban már többször leírták, hogy miként lehet az üzemidőt megnézni. Ha a keresőbe beírod előjön. A display spec oldalon megnézheted az adatokat. IPS paneles 100Hz és, androidos és triluminos kijelzős, ami részletesebben jeleníti meg az színeket. Én mindenhez veszek + garanciát, mert nem bízok a mai technikában. Érdeklődjél a Sony márkaboltokban, mert ott gyári garanciát adnak hozzá. Online is lehet. Üdv. -
Kiskutya
veterán
válasz
doktordrog #55799 üzenetére
Biztos hogy jó az ips? HA sötétbe is filmezel én tuti nem vennék!
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Megújult a PROHARDVER!
- Spotify
- Milyen asztali médialejátszót?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Vírusirtó topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest