-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasers
tag
sziasztok.
samsung smart tvt vennék.
va panel
netflix
hbo go
max 50”mindenképp samsung.
a keret max 200.000 ft
melyik lenne a legjobb választás?
köszi
-
salalalala
újonc
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, szeretnék egy tv-t venni a nappalimba, csatolnék egy képet, ha megengeditek, mert a falon szeretném majd mindenképp rögzíteni.
A fal szélessége 147 cm. (65 col kéne?)
150-200 ezer Ft körül gondoltam.
Kérlek segítsetek, most lettem 30 és első TV-m lenne.. :-) samsung és Lg a szimpatikus, amikhez volt eddig szerencsém a csajoknál..
Köszönöm..
[kép] légy szíves nézzetek rá
-
Cs1csó
félisten
válasz Teasers #41602 üzenetére
Ennyi pénzért van 1db QLED tévé: Samsung QE49Q60RA 190k-tól
Ha ennyit nem akarsz rá szánni vannak 130k körül is LED Samsung tévék.salalalala
Lelógni kétoldalt nem fog 145-146cm szélesek ezek a 65"-os tévék.
200 alatt 4LG és 3 Samsung van. VA vs. IPS ? Olvasd el az összefoglalót. -
moya#no1
aktív tag
-
vernazza
újonc
Sziasztok!
Az alábbi szempontok alapján kérnék tanácsot:
- 55-58"
- nem túl fényes szobába (fény egy oldalról), de inkább felkapcsolt lámpa melletti nézéshez
- szemből néznénk
- külön hangrendszer, soundbar nélkül
- laptoppal való wireless összeköttetés egyszerű és megbízható legyen filmnézéshez, nem szeretnék kábelekkel nyűglődni (2012-es tévét cserélek le, bocs, ha ez már alapvető )
- falikonzollal együtt max. 250-260, de örülnék, ha kevesebb lenneAz eddig nézettek alapján a két legszimpatikusabb:
Panasonic 58GX800E
- VA
- az egyik teszt külön kiemeli, hogy olyan magas fényűre lett polírozva a képernyő, hogy tükröződnek benne a tárgyak. Félek, hogy nappal (egy oldalról kapna fényt) illetve felkapcsolt lámpánál zavaró lenne. Valaki látott már ilyet élőben?
- edge LED, de a vastagság nem számít, a képminőség inkább
- árban a legmagasabb, megéri a pluszt?Philips 55 vagy 58PUS7304
- az 55 IPS, az 58 VA, de nem tudom, hogy nekem melyik felelne meg jobban.
- direct LED
- az 55 csak 350 körüli nitet tud a másik kettő 500-ához képest.Samsung UE55RU8002
- korábbi hozzászólásokban többen ajánlottátok, szóval ez is opció, de annyira nem néztem utána (=nem találja a displayspecifications.com )Előre is köszi!
-
grizlisandor
veterán
válasz fezsoo #41600 üzenetére
3 hsz-t(katt)Hitachi 55HAK6150 kellett volna vissza menni.
Szerintem a hangja teljsen jó.
-
Tomszi10
csendes tag
válasz Peetey91 #41552 üzenetére
Sza. Oledet semmiképp nem ajánlanám konzol mellé. Ellenben nagyon jó áron van a Samsung tavalyi R szériás qled tvje.
55 colos q85r például 379 ezer a bestbytenál. Nekem az van, ps4 proval gyönyörű. 10 bites, 120hz, legkisebb input laggal létező qled. Az idei széria brutál áron van és nem tud ennyit. -
fezsoo
aktív tag
válasz grizlisandor #41607 üzenetére
Nem találtam este.
Most bezzeg megvan.
Köszi az infót. Elmentettem mintvegy lehetséges opciót.Ulefone Armor 21; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f
-
AL
addikt
válasz vernazza #41606 üzenetére
Szia ! Jelenleg a legjobb ajánlat : Sony 55xf9005. VA kijelzős, 100-120 Hz, androidos és az MM ben 270 ezer. Ez a legjobb led tévék közé tartozik. Az Általad említettek gyengébbek. Ajánlatos + 3 év garanciát venni hozzá. Ezt utólag is megteheted. Az MM ben fél a Sony márkaboltokban 1 éven belül ( ha az MM ben veszed. ) A Sony topickban sokat olvashatsz róla, de ha a google keresőbe beütöd a típusszámot, akkor ott is sok véleményt és tesztet olvashatsz.
A Samsungot, azért nem találod, mert azoknál az utolsó 1,2 számjegyet el kell hagyni keresésnél. Így a 8000- és jön be. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
válasz nagy_gergely #41613 üzenetére
Xf az felsőbb kategória, de 2018as széria
Xg pedig gyengébb kategória, de 2019es széria, tudtommal az Xf bőven jobb, de majd kiegészítenek -
natë
nagyúr
Sziasztok,
kis infó/vélemény a választás előtt lévőknek.
Vásároltam egy Sony KD-49XG8396 készüléket (ajánlott a topikban). A képminőség kiváló volt, az összeszerelés minősége botrányos, nem mertem hozzányúlni annyira könnyen hajlott minden irányba. Felhősödés eléggé jelen volt, amin némi konfigurálással tudtam enyhíteni.
Nagyjából 1 hét után megadta magát, így, mivel 14 napon belül történt, visszaküldtem (remélem az edigi nem fog szőrözni).
Vásároltam egy Samsung UE55RU8002-t, pontosabban a 8009-es, német piacra szánt variánst a Sony helyett.
Felhősödés gyakorlatilag zéró, egy helyen vehető észre, ha meredt szemekkel sötétben bámulom max fényerőn. Az összeszerelés pazar, a képminőség más, mint a Sonynál, de a nagyobb méretből is adódik. Nem tudok különbséget tenni, nem mondanám egyiket sem jobbnak.
A Samsung Tizen-je nagyon bejön, kézre áll, gyors, a Sony-s menü nekem katyvasz volt.
A DTS hiánya nem fáj, mivel konzolom és házimozim is van.Szóval részemről a Samsung modell nagyon ajánlott! (remélem nem hal meg 1 héten belül )
[ Szerkesztve ]
-
Frekvenc
friss újonc
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Monitornak vennék TV-t. Mivel közelről kb.1-1,5 méterről nézném, PWM, flicker mentes TV kellene, ilyen csak a Sonynak van. Oled ugye nem jöhet szóba a beégés miatt. Van bármi hátránya annak ha TV-t használok monitornak?
-
Frekvenc
friss újonc
válasz Tomszi10 #41621 üzenetére
Hát nem azt hogy nála két jóval öregebb tvn fut a gta5. 😁 Ezen is normálisabb samu LE40A616A3F, ezen pedig szebb es normalis LG 49UB820v.
Visszaviszem kineztem egyet: Samsung UE50RU7452Ezzel szerintetek jó lesz?
(Egyebkent csak h tudjam miert tre amit vettem? Hogy legkozelebb ne fussak bele. 1600 cmr volt a tegnapi. Az kevés?)
[ Szerkesztve ]
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Frekvenc #41622 üzenetére
Mit jelent, hogy nem jól fut a tv-n? Ez nem konzol vagy PC függő? Nincs játék mód vagy esetleg a konzolon egy olyan beállítás, ami ezt megoldja? PC esetén nálam is volt ilyen probléma, de a helyes beállítások után rendben futnak a játékok, igaz az egy fHD 632-es LG tv és nem 4k. Mi is ilyen típust rendeltünk, igaz nem játékra, hanem filmre és sport, foci.
-
vernazza
újonc
-
AL
addikt
válasz vernazza #41606 üzenetére
Szia !
VA kijelző : filmekhez ez jobb, de ha oldalról is nézitek, akkor inkább IPS kell.
Az Általad írtakon kívül még érdemes megnézni : Sony Bravia KD-55XG8096B - IPS, androidos és 50 - 60 Hz.
Sony Bravia KD-55XG7096B - VA , nem androidos és 50 - 60 Hz.
Ezek jóval olcsóbbak és szerényebbek a korábban ajánlott XF9005 - öshöz képest, de egy "átlagos felhasználónak" tökéletesen megfelelnek.
Sonykról ezen az oldalon bővebben olvashatsz : [link]
Ha nem ismered a kijelzőket ( VA, IPS ), akkor a fenti összefoglalóban és itt olvashatsz róluk .
Itt mindegyik adatait megnézheted : [link] , [link]
A Samsung 8002 már csak néhány számomra ismeretlen helyen kapható, de ha megbízol valamelyikben, akkor 200 körül jó választás, mert 100 - 120 Hz - es
( jobb a mozgásmegjelenítése ) .
Az Általad írt Panasonic 58GX800 - nál jobb a GX830 - as ez is VA kijelzős.
A Philipseket nem ismerem, nem tudok róla véleményt mondani.
Wireless összeköttetés szempontjából nem tudom, hogy melyik előnyös ( nem használom ezt a funkciót ).
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz nagy_gergely #41613 üzenetére
Szia !
Sony KD-55XF9005 VA kijelzős : filmekhez ez jobb, de ha oldalról is nézitek, akkor inkább a Sony KD-55XG8577 ( 8505, 8596 ugyanaz ) ami IPS kell.
Mindkettő androidos és 100 - 120 Hz.
Sonykról ezen az oldalon bővebben olvashatsz : [link] , [link]
Ha nem ismered a kijelzőket ( VA, IPS ), akkor a fenti összefoglalóban és itt olvashatsz róluk .
Itt mindegyik adatait megnézheted : [link]
Ha jó a VA panel, akkor 9005 - ös javasolt, sokkal profibb, mint a másik IPS - es .
Ha a google keresőbe beütöd a típusszámokat sok infó előjön
Üdv. -
natë
nagyúr
Akinek RU8000-es Samsungja van írjon rám legyen szíves, köszönöm!
-
Tomasz94
csendes újonc
Na sziasztok 😁 másfél hete körülbelül írtam ide egy kérdést, hogy tudtok e segíteni választani két tv között, időközben kifogtam az euronicsban ez nagyon jó ajánlatot.
Philips 55Pus8303 [link] kerek 180 ezer forintért 😄 online rendelés nincs csak személyes átvétellel lehet elhozni, ezért nincs is fent árukeresőn már a termék és hasonló oldalakon. Budapesti és Soproni kollégáknak szívből tudnám ajánlani a terméket akik 55 colos tv után érdeklődnek most. LG SK8000 széria nanocellas panelja lehet benn szerintem, mert egytől egyig azonosak a specifikációk. [link]Natív 120hz es panel
10bit
Hdr10+ és hasonló finomságok 😁
Android tv ezis, mikor haza vittem már otthon jött is a legfrisebb update a rendszerhez.Nagyon megvagyok elégedve a termékkel, és az amblilight nagyon hozzá tud adni az élményhez 😎
-
gurus
aktív tag
válasz Tomasz94 #41636 üzenetére
nekem konyhába van ez a tévé 49Pus8303 de nem ajánlom senkinek bazi nagy távirányító amit semmire nem lehet használni.androidnak csak a neve az.Ez a rendszer egy buta lassú,pocsék még a horizont go se megy fel.képminősége jó tényleg:Natív 120hz es panel
10bit.Hang valami pocsék és alacsony hangerőt tudd csak, hiába hazudnak papíron 45w.ha kell valakinek olcsón viheti tőlem[ Szerkesztve ]
-
Tomasz94
csendes újonc
Hát a távirányító az tényleg szép darab, a hátulján lévő QWERTY billentyűzet miatt szerintem 😄 nekem hbo go meg netflix volt a fő szempont, meg néha youtube app, spotify megy rajt, teljsen kiszolgál. A hang amúgy szerintem elég tiszta, de mélyre ne számítson az ember egy durván 4 centi széles tv től. Nekem rávan kötve ARC on keresztül egy LG SJ4 re, gyönyörűen szól :)
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Fateréknak kellene beszereznem egy jó TV-t.
Nappaliban lesz, falra szerelve.
Max. szélesség 128-132 cm.
IPS panelesre gondoltam, mert nagyon világos a helyiség.
Film és sport nézésre használnák.
Mivel új TV, akkor már a 4K felbontású lenne jó és mivel kb. 3-5 m-ről lesz nézve, így min. 55". Nem tudom mennyivel jobb a valódi 100-120Hz, mint a többi, de akkor inkább a 100Hz
Árban:200-250e van előnyben, de ha akadna valami nagyon jó akció, pl. 50% körüli kedvezmény, azaz kár lenne ott hagyni a boltban, akkor belemennének 300-330e Ft-ba is.
Előszor az Alza-nal tűnt nagy akciónak a Sony Bravia KD-55XF9005, de aztán rákerestem és máshol még olcsóbban is meg lehet venni.
Esetleg érdemes lenne várni, lesz-e valami árcsökkenés a TV-knél?06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
Drw3
újonc
válasz atti1848 #41639 üzenetére
Használd az árukeresőt és jobb árakat is találsz erre.
Pl.: Sony márkabolt 290e, MM 270e, Extreme Digital 270ePláne azért mondom, mert az Alza híres arról hogy "flexibilisen" kezeli az akció fogalmát. Nem leáraz, hanem fölé írja az árat. Példa, nekik 670e az eredeti, MM-nek 330e és onnan megy az akció, így könnyű 50%-on adni.
Nézz körül
[ Szerkesztve ]
-
Pendragon911
aktív tag
Az Alza-t én is hanyagolnám, vannak ennél sokkal inkább megbízhatóbbnak tűnő, szakáruházak ;) Nem mellesleg lehet, hogy a garancia is másképp alakul egy MediaMarkt vagy egy Alza esetén. Már eleve az gyanús, hogy 600 e Ft fölött van az eredeti ára, amikor ezt megláttam, volt egy olyan érzésem, hogy jó, ha 300 e Ft fölött van az ára, aztán feljebb láttam is, hogy a Media is kicsivel több, mint 300 e Ft fölötti teljes áron árulta.
-
Frekvenc
friss újonc
Na erre mondjatok valamit. 250K ért tudom: UE65F9080, 65"LED, 1000Hz, 4K
Gari nincs, karcmentes használt -
atti1848
senior tag
válasz Pendragon911 #41641 üzenetére
Igen, igen. Tegnap este én is rákerestem és akkor gondolta hagyom is az ALZA-t. Csak az a kérdés, hogy megéri-e ez a TV vagy inkább valami mást ajánlanátok? Samsung, LG, Panasonic, Philips, esetleg másik Sony-t?
Vagy nézzek ebben az árkategóriában Samsung QLED-t?06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
AldoWinnfiel
csendes tag
Hali!
Tv cserén gondolkodom. A mostani LG6740PLC, 55-ös méretben, de nem szeretem, borzasztó a sárgája/narancssárgája, plusz úgy veszem észre, hogy ami szürkénél kicsit sötétebb, az már kb. teljesen összefolyik a képernyőn. (Tehát pl. egy fekete zakónál nem látni, hol kezdődik az ujja, ha a karakter maga mellé szorítja a kezét stb.) Lehet, hogy hibás? (kissé túlzónak érzem ezt) Most már tíz hónapos, javítgattatni vagy ügyfélszolgálattal vitatkozni meg nincs energiám.
A régebben itt ajánlott LG 42FLV652-est azt viszont nagyon szerettem, csak hát a 4K, meg az 55-ös méret elcsábított a 'kicsitől".Alapvetően a Philips PUS7304-est néztem, tetszik az Ambilight, 58-as méretben, de túl sok hibát sorolnak fel a különféle fórumokon a tévével kapcsolatban. (eldobja a wifit stb)
Szóval, részletek:
1, Rengeteget filmezek, évi 250 film tuti, plusz sorozatok. (emellett heti egy-kettő sportközvetítés is belecsúszik, mert a Real meccseket a járvány után sem akarom kihagyni )
2, Sokat használom a Netflixet. WIFI jelvételnek erősnek kell lennie, mert messziről jön a jel, kábelt húzni meg necces lenne. (LG-nél ezzel mondjuk nem volt gond)
3, Nézési távolság kb. 3 méter, ha elfekszek. (és elfekszek, mert az ágy szemben van a tévével) 55 alá nyilván nem mennék már, 65-ös nem fér be, de egy 58-60-as még igen.
4, Szinte csak sötétben használom, mert a sötétítő kb. mindig el van húzva. Szemből.
5, Van egy JBl soundbarom, ezzel jó volna, ha tökéletesen kommunikálna a tévé.
6, A keret 200 000 forint.Olvasgattam itt több topicban is, de kevéssé igazodok ki még a dolgokon.
Kösz előre is a tippeket.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz atti1848 #41643 üzenetére
Hasonló helyzetben voltunk mi is, de max 50-es méretben. Először egy LG 49SM8200PLA-t, de aztán hogy utánaolvastam, a képernyőn több embernél is jelentkezett a bevilágítás jelenség, és kicsit drágának is tartottuk, így lejjebb adtuk az igényeket, de így is találtam vélhetőleg megfelelőt, holnap kiderül, miután megérkezett (49UM7100PLB). Konkrét típusokat nem tudok ajánlani, de ha pl. Telekom-nál vagy és tudsz jelenleg kedvezményesen készüléket vásárolni, érdemes ott szétnézni. Jó áron, akár kamatmentes részletre, akár 30-35 ezer Ft-os kedvezménnyel talalhatsz tv-t. Nekem mindig is az LG volt a favorit, a médialejátszója és a rendszere miatt is, talán az egyik legjobb, igaz nem Android, de azért arra is van panasz, mindamellett, hogy mégis sokoldalúbb, mint egy sima rendszer. A Samsung nálam mindig kiesik a lehetőségek közül korábbi általános rossz tapasztalatok miatt a márkával, de hogy megtudtam, a Samsung pár éve nem támogatja a DTS hangformátumot, így abszolút nem is érdekelne.
Ha nézelődsz, találsz néhány típust, akkor ezen az oldalon nézd meg a készülékeket, hasonlítsd össze és minden adatot kiad neked, többek között olyat is, hogy IPS vagy VA, amiket nem mindenhol vagy is inkább nagyon kevés oldalon írnak oda a leírásban, plusz nekem is az oldal adataiból derült ki, hogy egy másik típus nem valós 4K-s, hanem RGBW, amiről szintén lehet sokat olvasni a neten, és érdemes is ;) Én úgy választok mindig minden elektronika terméket, hogy amit lehet, elolvasok a neten, tanácsokat kérek, ahogy te is, aztán a végén általában meg is vagyok elégedve a választott termékbe, ha pedig mégsem teljesen, akkor elfogadom a helyzetet, hogy a lehetőségek közül a legjobbat hoztam ki ennyi rászánt keretből.
Találtam én is több félét, ami egyébként megfelelt volna, de apróságokon múlt, hogy nem azok lettek, DTS, Bluetooth hiány, avagy VA panelos volt, nekünk az IPS a megfelelő, mert nem csak szemből, hanem mind 2 oldalról is szoktuk nézni, így lényeges a jó betekintési szög.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz AldoWinnfiel #41644 üzenetére
Szia! Nézd meg a tegnapi 41633 as leveleket. Az első felében láthatsz néhány 200 alatti Sonyt. Nézd meg melyik panel jó Neked. Sötétben a 7096 os jó, az VA paneles. Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest