- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AL
addikt
válasz
Gery15 #41798 üzenetére
Szia ! Nem tudom, hogy lehetséges e, manapság minden megtörténhet, de néhány Eladó sokszor mindent "összehord" csakhogy rábeszéljen egy másik készülékre.
Nekem volt egy hasonló esetem a Sonyval 6 éve.
Ott is valami szerződésbontás miatt a készülék minden okossága megszűnt.
Nem tudtam, hogy mi történt, ezért szervizt hívtam (4 éves volt a TV, de 5 év garancia volt rá), ők elmondták, hogy nem tudnak ezen javítani és egy okostévéből buta lett.
Mivel 500 ezerért vettem nem nyugodtam ebbe bele és levelet írtam a Sony vevőszolgálatnak. Egy hónapi alkudozás után csereutalványt kaptam.
A Sony oldalán találsz néhány telefonszámot, ha gondolod érdeklődjél : [link] , [link]
Ha nyugodtabb vagy a Samuval, akkor nem akarlak lebeszélni róla. A TU8002 most jelent meg, ezért nincs infóm róla, a másik tavalyi, arról már olvashatsz vásárlói véleményeket az árukeresőn és az áruházak oldalain.
Ha beütöd a típusszámokat a google keresőbe, akkor előjön néhány infó. [link]
Üdv. -
AL
addikt
válasz
bunkomen #41796 üzenetére
Szia ! Ebben a korábbi levélben találsz néhány infót : [link]
Itt láthatod az árkategóriádba beleillő 55 - ös készülékeket : [link]
Itt láthatod 2 TV adatait, az LG IPS, a Sony VA paneles : [link]
Ez a Sony nem androidos.
Ha tudsz nézegelődj üzletben, mert nagyon más minden TV.
Ha Telekomos vagy ott is érdemes körülnézni, mert szerződés esetén olcsóbban megkapod.
Üdv. -
Gery15
addikt
Voltam ma edigitalba és lebeszéltek a SONY-ról mondván, hogy a YouTube megszűntette a szerződést velük és nem lesz elérhető a nem androidos tv-en... Ez mennyi hihető? Samsung párti lett voln inkább az eladó? Ha már Samsung akkor a kettő közül melyik az ajánlottabb UE43TU8002 vs Samsung UE43RU7412UXXH?
-
bunkomen
aktív tag
Sziasztok,
Szüleimnek szeretnék TV-t ajánlani, de egyszerűen nem tudok.
LG 47LB630V készülékük van jelenleg. 55"-ra váltanának 150ezer körül maximum (nálam itt állt meg a tudomány).
Általános TV adások, filmek/sorozatok pendrive-ról. Szóval nem nagy az igény.
Én Samsungos vagyok és az RU8000 szériát próbáltam tukmálni, de egyrészt drágább is, másrészt közben már ki is futott. Vállalható termékek ezek az RU7000-esek? Vagy másik márka vonalán bármi értelmes TV van ennyiért, az adott felhasználásra?
Előre is köszi -
Pug
veterán
válasz
Petibaba46 #41793 üzenetére
De van 300K alatt kifejezetten best buy 55-os meretben, persze ha meg talalsz valahol keszleten:
Kb 300K kornyeke: Samsung Q70R
Kb 220K kornyeke: Samsung RU8002 -
zsotty4
tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok. Távolról lesz nézve, egy elég fényes szobában. Így fő prio hogy jó nagy legyen (55, de inkább 65 inch körül). A fényviszonyok miatt gondolom az IPS panel jobban játszik.
Nem akarok sokat költeni rá, mert gazdasági helyzet, meg egyébként sincsenek hatalmas igényeim. Elviselem a szélső ledek bevilágítását, 60HZ-t, meg kicsit lassabb interfacet. Viszont az árat azt maximalizálnám 200e forintban.
Mi az a belépőszintü modell most amin érdemes lenne gondolkozni?
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/tcl/65dp600-p427340214/
Őt nézegettem, tudom , hogy a TCL egy népszerü budget márka a tengerentúlon...De idehaza talán érdemesebb lenne nézegetni LG és Samu háza táján?Előre is köszönöm a segítségetek.
-
Petibaba46
csendes tag
A minap egy auchanban a kiszemelt Hitachi 50HK6100 tv-t nézegettem, mire leszólított a részleghez tartozó alkalmazott. Elmesélte, hogy a márka amit nézegetek valójában egy török vestel, hipergagyi és egyáltalán nem ajánlja. Ellenérvként több dolgot is említett, pl. hogy lassú az op. rendszere, számos dolgot nem is támogat, nincsenek (nem lesznek?) hozzá frissítések és hasonló kellemetlennek tűnő dolgokat. Amikor mondtam neki, hogy tisztában vagyok vele, hogy 100 ezer környékén minden sz@r, de megfogott az 5 év gari, akkor azt mondta, hogy az sem úgy van ahogy gondolná az ember, mert a szervizelő cég ki sem jön, a felhasználónak kell gondoskodnia a szervizbe történő eljuttatásról. Egy ismerősének harmadszorra küldték vissza a szerinte recsegő készüléket, mondván, hogy jó, és hasonló aggasztó történeteket adott elő, ergó a hosszú gari se ér sokat, ha folyton rossza készülék, és nem az igazi a szerviz hozzáállása. Majd odavezetett egy LG49UM7100PLB-hez, amit viszont nagyon méltatott, szerinte össze sem lehet hasonlítani a két terméket, közel sem annyi van a kettő között mint az árukból gondolná az ember.
A problémám az, hogy hajlandó vagyok 20 ezerrel többet adni valamiért, ami tényleg szuper minőség (bár nagyon fájna, hogy csak 2 év a gari), de pár hozzászólással fentebb egy illető meg azt írja, hogy a belépő árkategóriában a Samsung/LG készülékekről is csak rosszat lehet elmondani.
A kérdésem az lenne, hogy ebből mi az igaz? Nem létezik, hogy 300 ezer alatt nincsen civil felhasználásra tökéletes tv...
-
HRicky
tag
Sziasztok!
Gondolkozom egy OLED TV vásárlásán a közeljövőben, de kizárólag feliratos filmeket nézek.
A C9 széria hajlamos még a beégésre? -
gyuszaa
őstag
válasz
Piftuka #41750 üzenetére
Vettem is egy ilyen Sony-t (XF9005) múlt hét pénteken, holnap jön.
Már várom, hogy megtapasztaljam milyen egy VA panel.
Én is nézegettem azokat a Samsung modelleket (mint QE55Q70RA), de élszálltak az árak... gondoltam, hogy ez van a háttérben.Sokat olvasgattam vissza, innen is köszönöm neked, és a többi topic lakóknak (mint AL) segítségét.
-
AL
addikt
válasz
Gery15 #41778 üzenetére
Szia ! Ebben a korábbi levélben találsz néhány infót : [link]
Itt láthatod az árkategóriádba beleillő 43 - as készülékeket : [link]
Ezek többsége IPS paneles, itt láthatod néhány adatait : [link]
Ha nem félsz az androidtól, akkor talán a Philipset is érdemes megnézni.
Sokszor a 43 - as méret hasonló áron van, mint a 49 - 50 es, ezért ha elfér érdemes azokat is megnézni.
VA paneles a most megjelent Samsung 43TU8002 ( ez még új, ezért lesz olcsóbb is ) : [link]
Ha tudsz nézegelődj üzletben, mert nagyon más minden TV.
Ha esetleg az 55 ös méret is elfér, akkor ez a VA paneles ( nem androidos ) Sony az MM ben 170 ért jó üzlet .
Üdv. -
Doller
tag
Meg itt volt róla szó, hogy az 55-ösnél a 65-ös átlója 25 centivel nagyobb, de nem az a szembetűnő, hanem a 40% plusz képméret. Tényleg az a durva. Ott kitéve az 55 semmi "extra". De a nagyobb ott is tölti a teret (volt 77 is, de annyira azért nem tolom el a minőség-méret arányt).
Akkor a szobában sokkal durvább lesz a 42es után.😀
Ha valaki tudja, akkor ennél mennyivel nagyobb a 65-ös képernyő? +80%? -
Doller
tag
Sziasztok!
Ma voltam a győri MM-ban. Sikerült meglepődnöm az árakon (tiszta sor, hogy neten olcsóbb, nem azon).
LG 65SM9800 543000 Ft.
Sony 65xg9505 469000 Ft.
Amikor a neten a Sony a drágább... -
Piftuka
veterán
válasz
Dooonfrigo #41776 üzenetére
Ebben az árkategóriában szvsz nem érdemes használt tévéket keresni. Túl nagy a rizikó (ismerve a piacot).
Nem írtad a felhasználási területet, de feltételezem, hogy általános célra, tévézni, filmeket nézni...
Teljesen korrekt, nagy tudású darab a kategóriájában ("alsó-közép"), amit kinéztél.
Kontrasztos VA panel, példás hangformátum támogatással, és minden jelenlegi HDR szabványt támogat (a HDR10+ kapcsán megoszlanak a fellelhető vélemények).
Igaz, a "8+2 bit" panel és viszonylag kis fényerő miatt, ez nem olyan, mint egy 10 bit-es, nagy fényerejű, nagy kontrasztú prémium LCD, vagy OLED, de a tapasztalatom szerint a HDR így is dob a látványon az SDR tartalomhoz képest.
Saját OS-e van, ami a review-k alapján korrekt.
Nem 120 Hz-es a panelja, de ebben az ársávban ez sajnos nem is várható el!
A Hisense cégről tudni kell, hogy kínai, rengeteg pénzt költenek fejlesztésre (más kontinenseken marketingre is). Jelenleg főleg a belépő, és közép kategóriában versenyeznek, és általánosságban nagyon jó ár/érték arányú készülékeik vannak.
Alternatívaként én még ajánlom az alábbi tévét: TCL 43EP640
Ugyanabban a kategóriában versenyez, hasonló tudással, a vállaltra is ugyanaz mondható el. Főleg az amerikai és ausztrál piacokon ismert, illetve a UK-ben kedvelt.
Ők viszont 5 év jótállást vállalnak a készülékre alapból, és 99.000 forintért ez az egyik legjobb VA paneles alternatíva a kategóriában.
Összehasonlítva a kettő. -
Piftuka
veterán
válasz
Sosejk #41767 üzenetére
Az általad leírt felhasználási területre mindenképpen egy 120 Hz-es panellal szerelt készüléket ajánlok. Adná magát hogy "csakis VA panel", de amit itt az "LG SM9000"-ről írtam, az is érvényes.
Azt Neked kell eldöntened, hogy meg tudsz-e barátkozni a VA és IPS panelek tipikus jellemzőivel, előnyeivel, hátrányaival, illetve, hogy melyiket preferálod.
Maximum 350.000 forintig, 55 colos, VA paneles készülékek közül én a "Samsung 55RU8002" készüléket, a "SONY XF9005"-öt, vagy a "Samsung 55Q82R"-t ajánlom leginkább.
Összehasonlítva láthatod, hogy nagyon hasonló tudású készülékek.
- Az RU8002 ugyan csak 8+2 bit-es panelt kapott, nem FALD a háttérvilágítása, és alacsonyabb a fényereje mint a másik kettőnek, de a jelenlegi árért (amíg még lehet kapni) nagyon jó vétel.
- A Q6-os QLED tévé is alapvetően erre az alapra épül, tudásban nagyon hasonló, ezért annál jobb opció.
Nem beszélve arról, hogy az RU8002 az elmúlt évek legjobban sikerült Samsung tévéje a "hagyományos LCD" vonalról, és a híreket nézve sajnos az utolsó is.
- A SONY XF9005 kategóriájában egy hajszálnyival feljebb lett pozicionálva, de nagyon jó készülék. Sokan vásároltak a fórumtagok közül, és a képminőséggel elégedettek.
Hibájaként a legutolsó firmware által okozott Wi-Fi issue (mindig megszakad, újrakapcsolódik) hozható fel.
Illetve az Android OS, annak minden előnyével, és hátrányával.
- Szvsz a Samsung operációs rendszere felhasználóbarátabb, és a két ajánlott modell input lagban verhetetlen. (Ebben jelenleg a legjobbak közé tartoznak ezek a tévék.)
Változtatható képfrissítés, Freesynch támogatás, jó mozgásmegjelenítés... Konzolra, PC játékra a legjobb tévés alternatívák közé tartoznak.
A SONY is jó ilyen téren, de szignifikánsan jobb a két Samsung.
A SONY natív mozgásmegjelenítésben (Blu-ray, 24p tartalom) jobb, a két Samsung jobban használja a BFI-t és az interpolációt, amennyiben valakinek arra van szüksége.
Ár/érték arányban az "RU8002" és a SONY XF9005 nyer, mert azért a Q8 kicsit drága.
Fentiek alapján bármelyiket választod ezek közül (vagy IPS vonalon az LG SM9000 valemyeikét) is, jól jársz.
- A kijelző méretét pedig azért kérdeztem, mert én mindig vallom, hogy ha házimoziról van szó, akkor az soha nem lehet "elég nagy".
Ezért aztán, ha elfér, akkor én a helyedben fontolóra venném a "Samsung 65RU8002" készüléket is!
Minden igaz rá, mint az 55 colos változatára, de azért látott képi élményben a 65 col javára nagy a különbség.
Pár méterről nézve azért egy 65 colos tévé már remekül hozza a "mozi életérzést"...
The choice is yours.
-
Gery15
addikt
Hello.
Mi a best buy 43” smart TV most? Samu F6400 kellene valtani... Samu 7xxx eleje eleg gatya azt olvastam igaz ez? Vagy a regi 6400 levaltani eleg lenne? 7402, 7102, 7022, 8002?
Mi a best buy 32” nem fontos a smart funkcio.Valaszokat elore is koszonom
-
Dooonfrigo
tag
Sziasztok!
100 ezer forint környékén keresnék 43 col körüli 4k TV-t. Használt, garanciával is szóba jöhet. Mi lenne szerintetek a legjobb vétel a kategóriában? Róla mit gondoltok? Előre is köszönöm!
Üdv! -
Piftuka
veterán
Miért ne lenne piaca?
Sokan kifejezetten IPS paneles készüléket keresnek, mert az ő felhasználási szokásaikhoz, a preferenciáik alapján az a jó választás.
A cimborám pl. egy panel lakás nappalijába vásárolt tévét a segítségemmel. A szoba egyik fala gyakorlatilag egy nagy ablak (az erkély), és az arra merőleges falon áll a tévé.
Rengeteg fény van a szobában, és ő nem szereti besötétíteni. Ráadásul fontos volt neki, hogy a tévével szemközt található széles, nagy sarokülőgarnitúrájának bármelyik részéről jó legyen a betekintési szög.
A tévére szánt összeg is meghatározott volt, így adta magát egy Panasonic 50EX600, ami akkor abban az árkategóriában a legjobb választás volt erre a célra.
Sikerült egy rendkívül homogén panellel szerelt darabot kifogni, és meglepődnél, hogy a fényes nappaliban (meg egyébként is) milyen szép képe van. Ő nagy örömmel használja azóta is.
Én is évekig használtam egy remek LG IPS paneles tévét hasonló körülmények között. (Most édesanyámnál teljesít szolgálatot.)
És azoknak még nem is volt ilyen nagy fényereje, kontrasztja, mint ennek.
Nagyon jók ezek az LG SM9000-es tévék, szóval, aki IPS panelest keres, annak jó választás. (Én egyébként is mindenkinek általában LG tévét ajánlok, aki IPS panelest keres. Ebben ők a legjobbak.) -
Danex
addikt
válasz
Luger67 #41769 üzenetére
Az ilyen TV-nek van piaca? Mármint ebben az árban már lényegében Q80-at lehetett kapni.
Ott meg hiába VA panel már egész jó a betekintési szög, szilván még nem IPS, de az már szerintem elég kb mindenkinek. Fényerőben se akkora eget verő a difi, persze nyilván ha napsütésben akar valaki HDR-t nézni akkor kijön az 1100 vs 1500-as fényerő... -
Piftuka
veterán
440 óra "erős"? Ne viccelj... Az bakfitty!
Az én SONY W809c tévém ~3300 órát futott, amikor megvettem, a W808c pedig 1242 órát. És mindkettő pazar képminőségű, homogén panellal szerelt példány.
Szerintem túl sokat aggódsz! Most már élvezd a remek tévédet!
(Bár úgy látom, mondhatok bármit Neked, nem hallgatod meg... )
-
AL
addikt
Szia ! Remélhetőleg ez csak kezdeti nehézség.
WIFI probléma gyakran szóba kerül, szokták tanácsolni, hogy állítsad át ( másik csatornára ), de majd biztos írnak a többiek néhány tanácsot.
Ha napi 10 órát ( nyitástól - zárásig ) ment az üzletben, akkor nem volt sokáig kiállítva ( 1, 5 hónap ) . Üdv. -
AL
addikt
válasz
cserteg@ #41745 üzenetére
Szia ! A tévéid vegyesen VA és IPS panelesek.
Sokszor azonos sorozatszámúak méret szerint eltérő panellel vannak.
Ezen az oldalon meg tudod nézni, hogy melyikbe milyen panel van, csak a jobb felső sarokba kell a típusszámot beírni. LG és a Sony vegyesen használ VA és IPS panelt is.
A Samsung mind VA.
Az Idei készülékek most jelennek meg ( tavasszal ), de még ilyenkor drágák .
A Samsung már megjelent : TU betűjelzésű. A SONY szintén most jelent meg : XH, a Panasonic HX betűjelzésű. Üdv. -
Sosejk
csendes újonc
Voltam a médiába szemügyre venni a dolgokat kár volt mert szívem szerint egy QE55q90ratxxh lenne a vágyam most úgy is "csak" 500ba fájna, de hogy annak milyen képe van... Na mind1 úgy döntöttem legyen 350 a plafon, meg inkább legyen az a hdmi 2.1es benne hátha veszek majd új konzolt.
" Sziasztok!
Tv-t szeretnék vásárolni.
Sokat konzolozok, továbbá filmnézésre használnám leginkább.250a maximum amit adnék érte. 2-3 ember 3 méternél messzebbről nem igen nézné. Köszönöm előre is az ajánlásokat!"
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple AirPods 3 dobozos megkímélt jótállással!
- harman/kardon harman kardon Onyx Studio 9 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Flip 7 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Charge 6 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Fedezd fel a lenyűgöző világot az RTX4060 EAGLE OC segítségével! 0% THM rèszletre is!
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest